Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

archi_a

#36226 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by archi_a »

Image

Spomenik velikosrpskom ludilu, na 30. godišnjicu počinjenog GENOCIDA u Bosni i Hercegovini!!!!
muha_sa

#36227 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by muha_sa »

Neka Dodika lopine--ovi su opasniji :-)

https://avaz.ba/vijesti/bih/984219/funk ... ntifasisti

"Nema dokaza"
– U Prijedoru Bošnjaci organizuju manifestaciju "Bijele trake" kako bi stvorili sliku da su tokom rata bili primorani da nose bijele trake. Mislim da za to ne postoje nikakvi dokazi i nije mi jasno zašto grad Prijedor to odobrava – rekao je Bodiroga.

Zaboravio je ili namjerno prešutio naredbu o nošenju bijelih traka, koja je utvrđena u brojnim presudama međunarodnih i domaćih sudova.

Haški tribunal, u presudi protiv Miće Stanišića i Stojana Župljanina, precizirao je da su “Muslimani i Hrvati morali da izvjese bijele zastave i nose bijele trake na rukama”. Isto je potvrđeno i u presudama za zločine u prijedorskim logorima protiv Miroslava Kvočke, Dragoljuba Prcaća, Mlađe Radića, Zorana Žigića i Milojice Kosa.
MarshalDodik

#36228 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by MarshalDodik »

Zaustavlja li policija u Seheru, rade li se rutinske kontrole i sl., znali se sta?
No Mind

#36229 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by No Mind »

muha_sa wrote: 08/07/2025 17:18 Neka Dodika lopine--ovi su opasniji :-)

"Nema dokaza"
– U Prijedoru Bošnjaci organizuju manifestaciju "Bijele trake" kako bi stvorili sliku da su tokom rata bili primorani da nose bijele trake. Mislim da za to ne postoje nikakvi dokazi i nije mi jasno zašto grad Prijedor to odobrava – rekao je Bodiroga.

Zaboravio je ili namjerno prešutio naredbu o nošenju bijelih traka, koja je utvrđena u brojnim presudama međunarodnih i domaćih sudova.

Haški tribunal, u presudi protiv Miće Stanišića i Stojana Župljanina, precizirao je da su “Muslimani i Hrvati morali da izvjese bijele zastave i nose bijele trake na rukama”. Isto je potvrđeno i u presudama za zločine u prijedorskim logorima protiv Miroslava Kvočke, Dragoljuba Prcaća, Mlađe Radića, Zorana Žigića i Milojice Kosa.
Malo cemo biti nacisti kad treba da im zatremo trag i dobijemo etnicki cist teritorij, a poslje peremo rukice kao da nista nije bilo.

Image
Point.

#36230 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

Koliko ovaj smrad sa crne liste laže, to nisu istine. Neka objasni kljusina na koji način je opozicija iz manjeg entiteta bila uopšte u stanju da išta uradi u vezi njihovog nerazumnog prijedloga IZ. Nećete ga nikada dobiti.
Član Kolegija Predstavničkog doma PSBiH Marinko Čavara rekao je da je opozicija iz RS propustila šansu da uđe u vlast na nivou BiH.

“Trebalo je usvojiti Izborni zakon, a onda da vidimo možemo li napraviti smjene i promjene”, rekao je Čavara i dodao da je trojka iz RS nasjela na ono što je htjela SDA – da dokaže da ova vlast ne funkcioniše.
Čavara je rekao da je početak pregovora sa EU političko pitanje, ali da je činjenica da popuštanje EU nije donijelo ništa.

“Moramo poštivati ono što traži EU od nas, jasno je da su oboreni reformski zakoni i to od stranke trojke i RS i opozicije iz FBiH. Svi optužuju HDZ da nije za EU put, a mi smo predložili najviše zakona i mi glasamo za sve zakone”, kaže Čavara.
vee-jay

#36231 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

Styling wrote: 08/07/2025 11:18
SaraFina wrote: 08/07/2025 11:12
Styling wrote: 08/07/2025 07:35

VSTV nije državna institucija. Oni su nezavisni.Hoćemo nezavisno pravosuđe a onda pjenimo kako to da Trojka nema uticaja na sudije i tužioce. Hajde da se opredijelimo šta hoćemo.
Iz informacija koje sam dobila iz Suda nakon ove ujdurme sa Miletom, zaključila sam da se njega u sudstvo i tužiteljstvo plaši i da nikome nije palo na pamet da ga pritvori bar jednu noć jer su se bojali posljedica.
To sve treba rspustiti i pozvati na odgovornost.
VSTV je nezavisna u „radu i djelovanju“. Odnosno trebala bi biti. Nema sanse da je Dodik mogao doci skriveno i da to nije znao ni MUP. Niti iko. Ti si njegov dolazak neki dan predstavljala kao pobjedu drzave, dok te sam stranački sef nije demantirao svojim istupom.
Je li tako bilo?
Zato molim te ne iznalazi dalje jalova opravdanja za ovaj propali slucaj. Imali ste ga na pladnju. Da je uhapsen kao sto je trebao biti, ne bi bilo nikakvih konsekvenci. MUP RS nista ne bi poduzeo. Jedino sto jos mozete je da izadjete u javnost otvoreno s krivcima. A prekinete sa balijama i ostalim mahalskim glupostima. Ali to nece umanjiti svakako ni vasu krivnju. Pa bujrum
O cemu pricas ti? Kakva opravdanja? Hajde molim te procitaj pazljivo sta sam napisala? Ne trci pred rudu. Pa i sam Dinin istup je pokazao da nisu nista oko ovoga znali. Ali, eto ti znas bolje tamo negdje.
vjerujem da je pola foruma doticnu stavilo na foe ... tako da ... :run: :D
vee-jay

#36232 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

drug_profi wrote: 08/07/2025 12:42
tuitamo wrote: 08/07/2025 12:15 Jedno nepopularno mišljenje:

Ako je stanje u RSu loše i sadašnja politika ga čini još i gorim. Stanovništo je okrenuto Srbiji i djeca tamo idu na studije i pretežno ostaju. Tu je i migracija na zapad.

To vodi do sukcesivnog reduciranja broja stanovnika koji se identifikuju kao Srbi. Iako to nije cilj, Bošnjacima odgovara.

Za granice kakve jesu i separatizam koji je zakucan za pod, dugoročno je ovo dobro za one koji žele BiH samo za sebe, bez srpskog ratno-huškačkog nacionalizma.
:?
Ali za taj cilj treba naseliti entitet RS nesrbima... u dovoljnom broju da budu politički bitni.
cime ponovo - kao i uvijek - dolazimo do pitanja: zasto SDA u zadnjih 30 godina takve stvari nije organizovala ...
pitanje svih pitanja - koje niko ne postavlja jer je bolno
vee-jay

#36233 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

"Nema dokaza"

fasisticka, velikosrpska, ideologija - i tu je razlika izmedju Dodika i ovih - on ce izjaviti isto ali on ce znati da laze
a ovi drugi su uvjereni da govore "univerzalnu srpsku istinu"
vee-jay

#36234 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

Point. wrote: 08/07/2025 18:32 Koliko ovaj smrad sa crne liste laže, to nisu istine. Neka objasni kljusina na koji način je opozicija iz manjeg entiteta bila uopšte u stanju da išta uradi u vezi njihovog nerazumnog prijedloga IZ. Nećete ga nikada dobiti.
Član Kolegija Predstavničkog doma PSBiH Marinko Čavara rekao je da je opozicija iz RS propustila šansu da uđe u vlast na nivou BiH.

“Trebalo je usvojiti Izborni zakon, a onda da vidimo možemo li napraviti smjene i promjene”, rekao je Čavara i dodao da je trojka iz RS nasjela na ono što je htjela SDA – da dokaže da ova vlast ne funkcioniše.
Čavara je rekao da je početak pregovora sa EU političko pitanje, ali da je činjenica da popuštanje EU nije donijelo ništa.

“Moramo poštivati ono što traži EU od nas, jasno je da su oboreni reformski zakoni i to od stranke trojke i RS i opozicije iz FBiH. Svi optužuju HDZ da nije za EU put, a mi smo predložili najviše zakona i mi glasamo za sve zakone”, kaže Čavara.
on te lazi moze svojoj maloj bazi prosipati - svi ostali znaju
Styling

#36235 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

vee-jay wrote: 08/07/2025 19:11
Styling wrote: 08/07/2025 11:18
SaraFina wrote: 08/07/2025 11:12

VSTV je nezavisna u „radu i djelovanju“. Odnosno trebala bi biti. Nema sanse da je Dodik mogao doci skriveno i da to nije znao ni MUP. Niti iko. Ti si njegov dolazak neki dan predstavljala kao pobjedu drzave, dok te sam stranački sef nije demantirao svojim istupom.
Je li tako bilo?
Zato molim te ne iznalazi dalje jalova opravdanja za ovaj propali slucaj. Imali ste ga na pladnju. Da je uhapsen kao sto je trebao biti, ne bi bilo nikakvih konsekvenci. MUP RS nista ne bi poduzeo. Jedino sto jos mozete je da izadjete u javnost otvoreno s krivcima. A prekinete sa balijama i ostalim mahalskim glupostima. Ali to nece umanjiti svakako ni vasu krivnju. Pa bujrum
O cemu pricas ti? Kakva opravdanja? Hajde molim te procitaj pazljivo sta sam napisala? Ne trci pred rudu. Pa i sam Dinin istup je pokazao da nisu nista oko ovoga znali. Ali, eto ti znas bolje tamo negdje.
vjerujem da je pola foruma doticnu stavilo na foe ... tako da ... :run: :D
U pravu si :thumbup:
DonieBrasco

#36236 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/dalida- ... /250708197

Dalida Burzić proglasila Sud BiH nenadležnim u predmetu Debevca i Mehmedagića, želi to spustiti na niži nivo
Kakvu mu tragikomediju sistematske korupcije i kriminala zivimo to je strasno. :-)
muha_sa

#36237 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by muha_sa »

vee-jay wrote: 08/07/2025 19:27

"Nema dokaza"

fasisticka, velikosrpska, ideologija - i tu je razlika izmedju Dodika i ovih - on ce izjaviti isto ali on ce znati da laze
a ovi drugi su uvjereni da govore "univerzalnu srpsku istinu"
Laktaški krkan je lopina--on prica ono što vecina misli :-) oni mu aplaudiraju a on milijarde klepio :D
tuitamo

#36238 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tuitamo »

Smrad od Čavare brani platu koju prima preko pošte rs
Veći interes od nacionalnog.
vee-jay

#36239 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

DonieBrasco wrote: 08/07/2025 19:54

Dalida Burzić proglasila Sud BiH nenadležnim u predmetu Debevca i Mehmedagića, želi to spustiti na niži nivo
Kakvu mu tragikomediju sistematske korupcije i kriminala zivimo to je strasno. :-)
ja nisam mogao vise od naslova - nevjerovatno sta se radi
tramvajtrojka

#36240 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

vee-jay wrote: 08/07/2025 20:02

I onda kazu Dodik ruši drzavu i njezine sudske institucije :lol: :lol: :mrgreen: , u izlaganju kolegija SDA :lol:
muha_sa

#36241 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by muha_sa »

Sud BiH :-) nije politika al jest crna hronika

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/98 ... na-slobodi
suspect_zero

#36242 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by suspect_zero »

Kolika je vjerovatnoca da Poskok pokrene predmet protiv nje, upletena je u dosta govana.
Dosta raje je sa Općinskog suda preslo u Poskok, pitanje je da li zbog mobing afere koja ih trese ili da se kolo jos bolje uveže, ovi u Alipašinoj će imati uvid protiv koga se vodi istraga pa mogu javljati kome treba.
Znam samo da su preuzeli neke bas "stare" predmete koji su dugo sklanjani.
Mozda bude samo veliko ništa i od njih.

Edit, nije Kantonalnog nego Opcinskog
Danguba

#36243 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

Point. wrote: 08/07/2025 18:32 Član Kolegija Predstavničkog doma PSBiH Marinko Čavara rekao je da je opozicija iz RS propustila šansu da uđe u vlast na nivou BiH.

Trebalo je usvojiti Izborni zakon, a onda da vidimo možemo li napraviti smjene i promjene, rekao je Čavara i dodao da je trojka iz RS nasjela na ono što je htjela SDA – da dokaže da ova vlast ne funkcioniše.

:lol:
DonieBrasco

#36244 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

tramvajtrojka wrote: 08/07/2025 20:03

I onda kazu Dodik ruši drzavu i njezine sudske institucije :lol: :lol: :mrgreen: , u izlaganju kolegija SDA :lol:
Ma ne bi oni to su patiJote, gazije nase.
QSuzi

#36245 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by QSuzi »

Point. wrote: 08/07/2025 10:25
QSuzi wrote: 08/07/2025 09:44
SaraFina wrote: 07/07/2025 20:02
Kifla isto alkos Himzo ispred granapa bistri politiku pod brlja dopingom.

Nikako da jasno kaze ko je problem. Vec mahalska prica. Balije neke i p.m
Dok drug Komšić Sober polaže sve nade u Boga

"Komšić za češki medij: Mnogi potcjenjuju Dodika; na EUFOR se ne bih oslanjao, pomozi sebi i Bog će ti pomoći":shock:
čuvajući leđa baketu :run:

Lik koji je fol predstavnik građanske sekularne, poziva se na boga :lol:
Trebaju svi koji se pozivaju na građansku i sekularnu biti ateisti?
Ne
Ali se lik izjašnjava kao agnostik :)
Što dovoljno govori o njemu, ni tamo ni vamo
Man of steel

#36246 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Man of steel »

Jedan od glavnih problema invalidne strukture je što su u vlast ušli sa premisom da je SDA kriva za sve i da oni mogu i znaju bolje, a čovjek ne zna gdje su više šuplji.

Dodik im nakon tri mjeseca bježanja ušeta u sud i biva oslobođen.

Šta radi invalidna struktura? Krivi SDA.

Da je Ranko Debevec ostao na čelu suda a Osmica na čelu OSE, da li bi Dodik ovako ušetao u sud?
drug_profi

#36247 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Ne bi bio ni procesuiran.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#36248 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

drug_profi wrote: 08/07/2025 23:18 Ne bi bio ni procesuiran.
Bolje i da nije.

Nekad je umijeće i znati koliko daleko možeš ići i ne letiti bez priprema.
Hapšenje Dodika nije početak, već kraj jednog procesa u kojem treba doći do kontrole nad ključnim pravosudnim institucijama, direktno ili indirektno.

Rezultat ovog svega je samo sramota za državu, ni manje ni više.
Last edited by PreWiBa on 08/07/2025 23:21, edited 1 time in total.
Point.

#36249 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

QSuzi wrote: 08/07/2025 23:01
Point. wrote: 08/07/2025 10:25
QSuzi wrote: 08/07/2025 09:44

Dok drug Komšić Sober polaže sve nade u Boga

"Komšić za češki medij: Mnogi potcjenjuju Dodika; na EUFOR se ne bih oslanjao, pomozi sebi i Bog će ti pomoći":shock:
čuvajući leđa baketu :run:

Lik koji je fol predstavnik građanske sekularne, poziva se na boga :lol:
Trebaju svi koji se pozivaju na građansku i sekularnu biti ateisti?
Ne
Ali se lik izjašnjava kao agnostik :)
Što dovoljno govori o njemu, ni tamo ni vamo
Ja, i?
zigson

#36250 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zigson »

Man of steel wrote: 08/07/2025 23:07 Jedan od glavnih problema invalidne strukture je što su u vlast ušli sa premisom da je SDA kriva za sve i da oni mogu i znaju bolje, a čovjek ne zna gdje su više šuplji.

Dodik im nakon tri mjeseca bježanja ušeta u sud i biva oslobođen.

Šta radi invalidna struktura? Krivi SDA.

Da je Ranko Debevec ostao na čelu suda a Osmica na čelu OSE, da li bi Dodik ovako ušetao u sud?
Ne znam jel ovo ozbiljno pitanje ili sta?
Ukucaj ranko debevec na google i procitaj tekstove u sta je lik bio umjesan, to je jedno 20% STO SE ZNA.
Post Reply