Sociolog wrote: ↑26/06/2025 22:02
Qwertz84 wrote: ↑26/06/2025 21:45
Ko tebe tjera da pratiš i odgovaraš na moje postove? Sam dobrovoljno lupaš informacije koje nisu tačne, čak i sam ignoriraš vlastiti savjet da je najbolje mene ignorisati. Čitaš li ti sam svoje postove i savjete uopće ili su namjenjena za ljude koje misliš dalje varati ko što i sam sebe voliš da varaš?
"Zbog čega bi ja to radio? Ja sam već saznao kroz ranije čitanje tvojih postova da si varalica. Misliš li da bih trebao ih čitati što više u nadi postanem i ja jedna varalica koja hoće da vjeruje laži"
Haj, papak, kad nekoga vrijedjas da sam varalica, obrazozi??
Ja sam na ovom forum 17 + godina , i niko me nije uvrijedio, za razliku od tebe papcino iz dijaspore.
Pitao si me sta radi Hrvatska na ranijim postovima, a ja sam obrazlozio da je POCELA neke demografske mjere obnove, kroz izgradnju infrakstrukture, izmedju ostalog, imaju drzavno ministarstvo za demografiju, papcino..a aludiramo sam, sta smo MI POCELI ZA DEMOGRAFSKU OBNOVU, papcino?
"Papak jedan papanski, piše se i kaže se njih a ne " njiha".

"
Nisam se u tome postu obratio tebi i nisu te informacije bile za tebe jer si već više puta napisao da te ne zanima moj život i šta sam u njemu radio i opet se gubiš u vlastitim postovima ako misliš da je to bila tvoja istina, šta nije bila istina jer si opet pokazao sa odgorom da te je to zanimalo, to su više bile informacije za osobe koje vole da čitaju istinu i koje je mogu izdržati i ne opet pisati da je to glupost, ili koji hoće da vjeruju u laži da sam iz dijaspore i koji trenutno boravi u BiH. Vidim da si uspio naći naša bosanska slova na tastaturi i njih upotrebljavati. Fino da si znao barem negdje u životu napredovati pa ja se nadam da ćeš uspjeti i sakupiti više znanja koji će stići do upotrebe."
Naravno da nisi se obratio meni, tvoj post je bio zadnji, i pokazao svu tvoju pismenost i nacin izrazavanja, papcicu jedan.
To je jedna istina, pokazalo se tim postom, tvoj nivo obrazovanja i edukovanosti nema veze sto se nije direktno povezalo s mojim postovima.
"Fino da si znao barem negdje u životu napredovati pa ja se nadam da ćeš uspjeti i sakupiti više znanja koji će stići do upotrebe."
Papcicu, prvo nauci kako se pise recenica i gdje se stavljaju veznici, pokazi makar srednjeskolsko obrazovanje, makar da izbacis " njiha" u svakodnevnoj komunikaciji, jer se papcicu ponavljas s tim 2x u jednoj reci.
"Tebi je sigurno jasno da tvoj tekst mogu i drugi ljudi ovdje čitati i oni su najvjerovatnije isto zbunjeni jer tvoji postovi ne pokazuju odraslu osobu koja zna šta hoće nego čudnog klix forumaša bez visoke psihičke razvijenosti jer proturječi sam sebi. Da ti slučajno ne patiš od shizofrenije ili drukčije psihičke bolesti?"
Ljudi citaju postove, i statistike koje stavljam iz Federalne agencije za statistiku, a tebi kvazi veliki Bosnjace iz dijaspore, ako ti je cilj da svaka porodica ima 6 djece, onda si ti u debelom vinku, i nesporazumu u glavi.
Slobodno provedi anketu bilo gdje u BIH, i to " iskljucivo medju Bosnjacima, pa ih pitaj koliko zele imati djece.
Ja neko, ko je zavrsio medicinsku Bjelave, i radio taj posao X godina, nazivati nekoga ko boluje od shizofrenije, malo je to blesavo, blento, pogotovo da mi neko nakon toliko i toliko godina na forumu to napise.
Da mozda ti nemas napade sizofrenije, i panicnih napada jer NECE svi Bosnjaci da imaju po 6 djece, aaaa papak?
"Zbog čega bi ja to radio? Ja sam već saznao kroz ranije čitanje tvojih postova da si varalica. Misliš li da bih trebao ih čitati što više u nadi postanem i ja jedna varalica koja hoće da vjeruje laži"
Haj, papak, kad nekoga vrijedjas da sam varalica, obrazozi??
Vjerovatno si mislio na riječ obrazloži i ne obrazozi jer ne znam šta za riječ znači jer je čitam po prvi put? Čitaj sam svoje postove. Ti postovi su puni greški i sam sebi stalno proturječiš šta je oblik varanja. Žene imaju težak put da nađu odgovarajućeg muškaraca, 95% od njih to uspiju. Hrvatska ima državno ministarstvo za demografiju i Hrvatska ima demografski napredak ali to ministarstvo ne broji sve više hrvatske djece svake godine. Mi imamo fertilitet od 1.24, ne fertilitet od 1.18. Žene imaju ogromne probleme za reprodukcijom, ali preko 8 milijardi ljudi na svijetu je rodio neko drugi. Ovo, ono, tamo, gore i svugdje praviš greške bez kraja.
"Ja sam na ovom forum 17 + godina , i niko me nije uvrijedio, za razliku od tebe papcino iz dijaspore."
Opet sam sebe varaš. Ja nisam iz dijaspore koliko puta se tebi to treba reći dok hoćeš da vjeruješ istinu? Ako si stvarno 17 godina na ovome forumu to je možda bilo 17 godina previše.
"Pitao si me sta radi Hrvatska na ranijim postovima, a ja sam obrazlozio da je POCELA neke demografske mjere obnove, kroz izgradnju infrakstrukture, izmedju ostalog, imaju drzavno ministarstvo za demografiju, papcino..a aludiramo sam, sta smo MI POCELI ZA DEMOGRAFSKU OBNOVU, papcino?"
Zbog čega bi se vlada trebala umiješati u demografsku obnovu? Gdje je to u svijetu uspjelo? Skoro sve vlade koje su to pokušale napravile su nezadovoljne rezultate sa kojima ni vlada većinom nije bila zadovoljna. To šta ti nama preporučuješ je da pokušamo je da trošimo novac, trud i druge resurse na nešto šta nije funkcioniralo. Ako imaš drukčije mišljenje ostavi nam tvoje analize gdje je vlada uspijela sa svojim mjerama da stvori pozitivni priraštaj u vlastitoj zemlji na preko 2.1 po ženi? Ne spominji Mongoliju ko što sam ja to uradio. Nađi za to evropski narod jer si se i meni tako pravdao.
"Papak jedan papanski, piše se i kaže se njih a ne " njiha".

"
Nisam se u tome postu obratio tebi i nisu te informacije bile za tebe jer si već više puta napisao da te ne zanima moj život i šta sam u njemu radio i opet se gubiš u vlastitim postovima ako misliš da je to bila tvoja istina, šta nije bila istina jer si opet pokazao sa odgorom da te je to zanimalo, to su više bile informacije za osobe koje vole da čitaju istinu i koje je mogu izdržati i ne opet pisati da je to glupost, ili koji hoće da vjeruju u laži da sam iz dijaspore i koji trenutno boravi u BiH. Vidim da si uspio naći naša bosanska slova na tastaturi i njih upotrebljavati. Fino da si znao barem negdje u životu napredovati pa ja se nadam da ćeš uspjeti i sakupiti više znanja koji će stići do upotrebe."
"Naravno da nisi se obratio meni, tvoj post je bio zadnji, i pokazao svu tvoju pismenost i nacin izrazavanja, papcicu jedan.
To je jedna istina, pokazalo se tim postom, tvoj nivo obrazovanja i edukovanosti nema veze sto se nije direktno povezalo s mojim postovima."
Opet praviš korake unazad jer opet si zaboravio da koristiš bosanska slova. I nije bio moj zadnji post jer vidiš da i dalje stavljam postove.
"Fino da si znao barem negdje u životu napredovati pa ja se nadam da ćeš uspjeti i sakupiti više znanja koji će stići do upotrebe."
"Papcicu, prvo nauci kako se pise recenica i gdje se stavljaju veznici, pokazi makar srednjeskolsko obrazovanje, makar da izbacis " njiha" u svakodnevnoj komunikaciji, jer se papcicu ponavljas s tim 2x u jednoj reci."
Hahaha ja se nisam ni ponavljao jer to je bio stariji post na koji sam stavio quote. Nauči se razlikovati starije postove od novih.
"Tebi je sigurno jasno da tvoj tekst mogu i drugi ljudi ovdje čitati i oni su najvjerovatnije isto zbunjeni jer tvoji postovi ne pokazuju odraslu osobu koja zna šta hoće nego čudnog klix forumaša bez visoke psihičke razvijenosti jer proturječi sam sebi. Da ti slučajno ne patiš od shizofrenije ili drukčije psihičke bolesti?"
"Ljudi citaju postove, i statistike koje stavljam iz Federalne agencije za statistiku, a tebi kvazi veliki Bosnjace iz dijaspore, ako ti je cilj da svaka porodica ima 6 djece, onda si ti u debelom vinku, i nesporazumu u glavi."
Ti imaš veliki nesporazum u glavi. Odgovori mi šta bi se desilo da naši djedovi i nane nisu iza drugog svjetskog rata imali preko 5 djece? Obrazloži nam to profesionalce, da su naprimjer imali samo po jedno dijete.
"Slobodno provedi anketu bilo gdje u BIH, i to " iskljucivo medju Bosnjacima, pa ih pitaj koliko zele imati djece."
Za koju svrhu bi to bilo dobro? Hoću li ih i pitati hoće li i čistiji zrak, nikakve psa lutalice, nikakvo smeće u okolini, političare koji znaju praviti dobre zakone, policajce koji nisu koruptni i nikakve ocjene u školama za vlastitu djecu jer te ocjene većinom stvaraju nezadovoljstvo? Hoću li ih isto pitati jesi li ti ovdje 17 godina previše na ovome forumu?
"Ja neko, ko je zavrsio medicinsku Bjelave, i radio taj posao X godina, nazivati nekoga ko boluje od shizofrenije, malo je to blesavo, blento, pogotovo da mi neko nakon toliko i toliko godina na forumu to napise."
Za nekoga ko je završio visoku medicinsko obrazovanje si psihički veoma nerazvijen. Pogotovo kada se ti nešto 10 puta treba napisati da je to istina šta opet ne hoćeš da vjeruješ. Isto ne vjeruješ istraživanja koja su dokazana i prihvaćanja u svijetu. Isto vjeruješ u vlastite informacije da su djeca bez očeva, šehidske porodice i druge osobe koje imaju i koje su imali težak život uspjeli da budu pobjednici u našem društvu šta nigdje nije dokazano.
Da mozda ti nemas napade sizofrenije, i panicnih napada jer NECE svi Bosnjaci da imaju po 6 djece, aaaa papak?
Ne nemam.

Ja se ne sjećam ni na jedan panični napad to sada. Pa neće isto svi Bošnjaci sigurno i da izumiru.