Ti bi prije glasala za crnog đavola nego za nekog iz TrojkeSaraFina wrote: ↑05/07/2025 13:40Kako se vi odricete komforno podrske potencijalnih biraca, spascete na politickog „cimbenika“ u nekoj MZ Ako i to budete.Styling wrote: ↑05/07/2025 13:37Tvoja podrška im i ne treba, jer evidentno i namjerno ignorišeš činjenice.Stabilizator wrote: ↑05/07/2025 13:31 Trojka nas je uvjeravala u evropski put. U novo Vijeće ministara, u izbor Vukanovića, u smjene Košarca i Amidžića, u smjenu Špirića, u odstranjivanje SNSD-a iz vlasti, u kraj Dodika, u rješenje problema s Viaduktom – i još mnogo toga.
Dame i gospodo, niste uspjeli. Odstupite dostojanstveno i prepustite drugima, ma ko to bio. Ušli ste u priču "sve ili ništa". Odstupite dok nije kasno – jer sve liči na NIŠTA.
Moju podršku više NEMATE!
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
HelaS
#35726 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
geoxx
#35727 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne mogu vise pohvatati sve gluposti koje pises. Jos uz to ko kakav politicki zadrt paranoik.SaraFina wrote: ↑05/07/2025 13:21Kretenizam je da su ovo dozvolili nasi politicki predstavnici. Cak i da jeste pod pokroviteljstvom stranaca. Sam Dodik se nekaznjeno pokakio Xylophon puta po tim istim strancima i njihovim odlukama. I Kifla i Nerko su trebali imati kicmu i pokaki ti se i oni i ne dozvoliti da se ovako drzavne institucije unizavaju. Ako je to naravno bilo pod pritiskom.geoxx wrote: ↑05/07/2025 13:17Ja i ne pricam o tome da li je neko znao ili nije, nit imam moc da nekom udjem u glavu. Sta me uostalom briga jesu znali ili nisu. NebitnoSaraFina wrote: ↑05/07/2025 13:11
Allahu ili ne, tako ti je. Tvrditi da u onome sto se dogodilo jucer nisu nista znali nasi vrli politicki predstavnici i da su sud i tuzilastvo radili po naputcima stranaca je kretenizam. Teski. Kifla i Nerko su sa svim bili upoznati. I ti pokusaji amnestiranja njihove krivnje su smijesni. Plus spinovi o pobjedi drzave.
Kretenizam je misliti da, tuzilastvo koje i podiglo optuznicu po naputcima stranaca, ponovo radi po naputcima stranaca?
![]()
Shvatite da odgovornost trojke za ovo jucer se ne moze umanjiti. Nicim.
Da bi takvo nesto pisao, onda nesto treba dokazati. Konkretno, a ne te price ispred piljare sa dvolitrom. Pa ovaj sudija je ovako dosao na funkciju, te veza sa ovim mu je ovakva, pa ona tamo konekcija.
Ali ne znas, jbg.
Morate shvatiti da ovo nije Rusija. Ako neki poznat oligarh bude neopravdano oslobodjen, logicna pretpostavka je da je Putin umijesao prste.
Ovdje te pretpostavke sa Trojkom nema. Treba je dokazati. Dzaba kad ne znate.
-
benki2
#35728 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Trojka, a pogotovo NiP i Nasa stranka, su najveca podvala narodu u ovoj posljeratnoj BiH. Cuj Dine sud BiH pun balija, a kada su osudili novalica, tad su valjali. E zemlja vam kosti izmetala kvislinzi
- kamberovica polje
- tramvajtrojka
#35730 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Joj ovih mulahusicevih izraza
- SaraFina
#35731 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sta ces dokazati? Sama cinjenica da je trojka u vladajucoj strukturi i da se ovo jucer dogodilo s Dodikom njihov je propust blagogovoreci.geoxx wrote: ↑05/07/2025 13:49Ne mogu vise pohvatati sve gluposti koje pises. Jos uz to ko kakav politicki zadrt paranoik.SaraFina wrote: ↑05/07/2025 13:21Kretenizam je da su ovo dozvolili nasi politicki predstavnici. Cak i da jeste pod pokroviteljstvom stranaca. Sam Dodik se nekaznjeno pokakio Xylophon puta po tim istim strancima i njihovim odlukama. I Kifla i Nerko su trebali imati kicmu i pokaki ti se i oni i ne dozvoliti da se ovako drzavne institucije unizavaju. Ako je to naravno bilo pod pritiskom.
Shvatite da odgovornost trojke za ovo jucer se ne moze umanjiti. Nicim.
Da bi takvo nesto pisao, onda nesto treba dokazati. Konkretno, a ne te price ispred piljare sa dvolitrom. Pa ovaj sudija je ovako dosao na funkciju, te veza sa ovim mu je ovakva, pa ona tamo konekcija.
Ali ne znas, jbg.
Morate shvatiti da ovo nije Rusija. Ako neki poznat oligarh bude neopravdano oslobodjen, logicna pretpostavka je da je Putin umijesao prste.
Ovdje te pretpostavke sa Trojkom nema. Treba je dokazati. Dzaba kad ne znate.
Mene licno zaboli, na kojem je nivou i gdje to. Odgovornost je njihova samim time sto su vlast. To kako je ko dosao na odredjenu poziciju, neka se opet bave oni i smjenjuuu nepodobne. To sto bi ti sada njihov kretenizam opravdavao bapskim tracevima tvoj je problem. Cinjenica je da je Kifla istupao protiv Dodika i potencirao hapsenje, te tvrdio da mu nikad nece pruziti ruku spasa. Da nece djelovati kao SDF. Da bi jucer sta? Upravo postupili kao sto bi SDF. Pustajuci Dodika da se popisa na sud i tuzilastvo, a samim tim na drzavu.
-
benki2
#35732 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Znamo i za niksica i koliki je minus napravio i koliki ce ostaviti
- skupljac_zeljeza
#35733 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
I treba da se piše velim početnim kada svake godine začepljaju rupe u budžetu šaljući roditeljima pa penzioner može da pregura sa 599 maraka penzije + donacija iz Njemačke. Preko 4 milijarde svake godine samo donacija po podacima Centralne banke bez stranih penzija i sličnih uplata.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#35734 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ljudine, ne možete pljuvati ove trenutne i prizivati Fadila, moram ovo staviti danas i ovdje

The pot calling the kettle black is an informal fallacy also called Tu quoque.[1] Another name is appeal to hypocrisy.
It happens when a person is guilty of the very thing of which they accuse another.[2]
“ "Oho!" said the pot to the kettle;
"You are dirty and ugly and black!
Sure no one would think you were metal,
Except when you're given a crack".
"Not so! not so!" kettle said to the pot;
"'Tis your own dirty image you see;
For I am so clean – without blemish or blot –
That your blackness is mirrored in me".[3]
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#35735 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jos uvijek nije prestalo da boli?
Lakse ste ofsajd 2014.te prezalili nego novalica u zatvoru jbt
-
benki2
#35736 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Neka te dzuvo trzne do suda, ako ti zatrebaizvrsni direktor wrote: ↑05/07/2025 14:02Jos uvijek nije prestalo da boli?
Lakse ste ofsajd 2014.te prezalili nego novalica u zatvoru jbt
-
HelaS
- SaraFina
#35738 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dodik dosao s pratnjom u Sarajevo. Otisao na improvizirano saslusanje i nakon toga se SLOBODAN isetao iz drzavnih institucija. I sad to botovi tvrde da niko od trojkasa nije znao. Nego da je to uradio neki neodgovorni pojedinac koji preko Dodinog kuma dobio mandat.
I oslobodio Mileta na osnovu duga za polozaj koji uziva. LOL
I oslobodio Mileta na osnovu duga za polozaj koji uziva. LOL
-
HelaS
#35739 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Znao je Željko Komšić
-
tokio25
#35740 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ni blizu isto kad nemas drugu opciju
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#35741 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
U ostalim vijestima: Kako je ovaj Fahraon namazan i kako mu svaka igra svaka dobija:
Poštovane dame i gospodo, uvaženo predsjedništvo, uvaženi predsjedniče Nikšiću, učesnici Kongresa, čast mi je da vas danas pozdravim u ime SBB-a koji će u oktobru vratiti i pridružiti ovim snagama, a to je prvenstveno SDP, koji Bosnu i Hercegovinu guraju naprijed. Ja ću biti veoma, veoma kratak. Ovdje sam zadnji put govorio kad smo se borili da dobijemo zajedničkog člana Predsjedništva i dobili smo ga. Žao mi je što ga ne vidim danas u sali i što smo ga izgubili, ali da ne bi bilo sjenka na Kongresu, ja sam mu to rekao prije nekoliko dana, da je to njegova greška i da je teret koji on treba da nosi. Nijedna ptica koja se odvoji od svog jata neće završiti tako uspješno. Nama, što je rekao gospodin Konaković, treba snažan, moćan, hiper, super uspješan SDP, ne da biste vi ponovo pobijedili na ovim izborima. BiH ima tri, četiri, veoma, veoma nacionalne stranke, veoma jake i vi ste onaj cement ideja svake demokratije koja Bosnu i Hercegovinu na njenom euroatlantskom putu čini moćnom zajedničkom, jedinstvenom i čini jednim betonom koji nije moguć bez vas - rekao je Radončić.

Poštovane dame i gospodo, uvaženo predsjedništvo, uvaženi predsjedniče Nikšiću, učesnici Kongresa, čast mi je da vas danas pozdravim u ime SBB-a koji će u oktobru vratiti i pridružiti ovim snagama, a to je prvenstveno SDP, koji Bosnu i Hercegovinu guraju naprijed. Ja ću biti veoma, veoma kratak. Ovdje sam zadnji put govorio kad smo se borili da dobijemo zajedničkog člana Predsjedništva i dobili smo ga. Žao mi je što ga ne vidim danas u sali i što smo ga izgubili, ali da ne bi bilo sjenka na Kongresu, ja sam mu to rekao prije nekoliko dana, da je to njegova greška i da je teret koji on treba da nosi. Nijedna ptica koja se odvoji od svog jata neće završiti tako uspješno. Nama, što je rekao gospodin Konaković, treba snažan, moćan, hiper, super uspješan SDP, ne da biste vi ponovo pobijedili na ovim izborima. BiH ima tri, četiri, veoma, veoma nacionalne stranke, veoma jake i vi ste onaj cement ideja svake demokratije koja Bosnu i Hercegovinu na njenom euroatlantskom putu čini moćnom zajedničkom, jedinstvenom i čini jednim betonom koji nije moguć bez vas - rekao je Radončić.
-
tokio25
#35742 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Cinjenica je da se nagodioHakiz wrote: ↑05/07/2025 12:34 Je li forumaši vjernici trojke tendenciozno izjednačavaju privođenje, pritvor i zatvor ili ne znaju razliku.
Postojao je nalog za privođenje.
Trebalo ga je uhapsiti i privesti. Da li bi mu bio određen pritvor je druga priča.
Zatvor ide ako bude osuđen u sudskom procesu. A za vrijeme trajanja procesa može biti i na slobodi, a može biti i u pritvoru. Još nije u zatvoru.
Činjenica da nije priveden je poraz.
Postoji razlog zasto nije uhapsen koji javnost ne zna iz nekih razloga
Vjerujem opravdanih
Kao sto rekoh sta je on predao potpisao itd mozda necemo saznati a do tada neka mrzitelji govore kako je izdata drzava itd
Pa i najveci kriminalci nekad izbjegnu zatvor zato sto se nagode
Da li je moglo bolje? Sigurno al eto nije jer da je moglo i bilo to bi bilo zato sto je drzava uredjena a mi smo daleko od toga
-
LSD
#35743 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma ne zanima me dijasporra, vec me zanima kako ti mozak funkcioniste, na kojim frekvencijama, kako baguje po ovim vrucinama pa su uspio zakljuciti " A kad se vratiš iz Dijaspore, čiju dokumentaciju tražiš."
Na osnovu cega zakljucujes da sam iz dijaspore
- Peacean
#35744 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Još 21. maja dogovoreno, fino nema šta.Prema izvorima RTVBN-a po planu koji je dogovoren iz Administrativnog centra su izašli Dodik, pratilac Partalo i advokat Goran Bubić, koji su sjeli u crni džip, a za volanom je bio lično Džuvo, koji je Dodika iz Istočnog Sarajeva odvezao do Suda BiH u Sarajevu.
U tom pogledu uloga direktora OSA-e Almira Džuve bila je da bude "Dodikova garancija" da će dati iskaz i da će mu biti ukinuta centralna potjernica i izrečene mjere pritvora.
Sudeći po izvorima RTV BN ovaj plan je dogovoren prilikom sastanka koji je održan 21. maja u jednom banjalučkom restoranu prilikom čega je Dodikov advokat Goran Bubić dobio čvrste garancije o epilogu pravnog procesa protiv Milorada Dodika
-
LSD
#35745 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sad ce botine napisati da je i taj tajni dogovor u nekakvom banjaluckom restoranu pobjeda drzave i njenih institucijaPeacean wrote: ↑05/07/2025 14:13Još 21. maja dogovoreno, fino nema šta.Prema izvorima RTVBN-a po planu koji je dogovoren iz Administrativnog centra su izašli Dodik, pratilac Partalo i advokat Goran Bubić, koji su sjeli u crni džip, a za volanom je bio lično Džuvo, koji je Dodika iz Istočnog Sarajeva odvezao do Suda BiH u Sarajevu.
U tom pogledu uloga direktora OSA-e Almira Džuve bila je da bude "Dodikova garancija" da će dati iskaz i da će mu biti ukinuta centralna potjernica i izrečene mjere pritvora.
Sudeći po izvorima RTV BN ovaj plan je dogovoren prilikom sastanka koji je održan 21. maja u jednom banjalučkom restoranu prilikom čega je Dodikov advokat Goran Bubić dobio čvrste garancije o epilogu pravnog procesa protiv Milorada Dodika
Drzava nam pregovara po banjaluckim restoranima i pobjeđuje bjegunce
- Stabilizator
#35746 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Fuj, kako se jeftino prodaju i poigravaju sa institucijama.
- Haris.ba
#35747 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa nece gradjevinske dozvole doci same od sebe._BataZiv_0809 wrote: ↑05/07/2025 14:09 U ostalim vijestima: Kako je ovaj Fahraon namazan i kako mu svaka igra svaka dobija:
![]()
-
ReymondReddington
#35748 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Cim nije uhapšen mjesec nakon raspisivanja potjernice sve je bilo jasno.
Isto opozicija iz rs kmeci na sva zvona i to vam je pokazatelj. Jasno im je da su popusili na narednim izborima.
Vrijeme je da se smit isto pritaji i postane novi inzko.
Isto opozicija iz rs kmeci na sva zvona i to vam je pokazatelj. Jasno im je da su popusili na narednim izborima.
Vrijeme je da se smit isto pritaji i postane novi inzko.
- No Mind
#35749 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ako je istina, to je očigledno čisti politički dogovor onda, nije valjda dio posla direktora OSA-e da vozika i privodi po sudskom nalogu. A s kim je morao to dogovoriti...Peacean wrote: ↑05/07/2025 14:13Još 21. maja dogovoreno, fino nema šta.Prema izvorima RTVBN-a po planu koji je dogovoren iz Administrativnog centra su izašli Dodik, pratilac Partalo i advokat Goran Bubić, koji su sjeli u crni džip, a za volanom je bio lično Džuvo, koji je Dodika iz Istočnog Sarajeva odvezao do Suda BiH u Sarajevu.
- Haris.ba
#35750 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nadam se da nije ovo taj "balija" kako mvp kaze.
I da bn ovo nesta mulja.
Koli li je "balija" izabrao ovog "baliju"?
I da bn ovo nesta mulja.
Koli li je "balija" izabrao ovog "baliju"?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/bn-tv-t ... /250705071BN TV tvrdi: Direktor OSA-e Almir Džuvo lično dovezao Milorada Dodika do Suda BiH
https://federalna.ba/konakoviz-almir-dz ... sa-e-jdft0Konsultacije su obavljene s pravnicima i nema prepreka da Džuvo bude ponovo direktor, rekao je ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković (NiP), koji je prisustvovao sjednici Odbora.
Prijedlog za kandidata bio je jednoglasan i on će u narednim danima biti upućen Predsjedništvu Bosne i Hercegovine i zajedničkoj komisiji oba doma Parlamenta koji su zaduženi za nadzor rada OSA-e.