Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Odgovorni su Sud i Tuzilastvo. Odgovor ti je pred nosom.
Uz vrlo moguc strani pritisak.
Ili su samostalno procijenili da im je manja bruka imati Dodika ispitanog nego se brukati svakog sekunda dok je on na slobodi dok mu je rjesenje o pritvoru na snazi.
U vezi Trojkine kontrole suda i tuzilastva, ja sam napisao sto puta. Jedini argument je, oni su vlast. Ko da smo u Rusiji. Sta znaci to sto su vlast? Imaju, koliko - tri, cetiri ministarstva? I sta?
Uostalom, vlast je i Dodik. Kao i Covic. Ako cemo tom logikom.
Ja sam ovdje pisao da Trojka nema nikakve veze sa procesom protiv Dodika, dok su im pojedini ovdje dudlali da su oni zasluzni za to. U trenucima dok je vladala opca euforila zbog tog procesa.
Sud i tuzilastvo i strani utjecaj? Trojka s ovim jucer nije bila upoznata? Sto NS pitaju Niksica onda „zasto je Dodik pusten“?
Nemoj me nasmijavati. Molim te. Sud i tuzilastvo ispregovaralo samostalno s Dodikom ovo pustanje? Pa ko je to uradio? Neka detektiraju krivca i neka ga izvole pokazati. Koje bedastoce.
Allahu dragi
Allahu ili ne, tako ti je. Tvrditi da u onome sto se dogodilo jucer nisu nista znali nasi vrli politicki predstavnici i da su sud i tuzilastvo radili po naputcima stranaca je kretenizam. Teski. Kifla i Nerko su sa svim bili upoznati. I ti pokusaji amnestiranja njihove krivnje su smijesni. Plus spinovi o pobjedi drzave.
Odgovorni su ljudi iz policijskih agencija koji nisu provel odluku o privođenju. I ministri unutrašnjih poslova.
Tačno se zna ko je odgovoran. Imenom i prezimenom.
Kad kazem da je odgovoran politicki sustav, pri tom mislim na one optuzbe NS Niksicu u vezi pustanja Dodika. Ovo s Dodikom nije ispregovarao ni sud ni tuzilastvo. Da jeste, vec bi Kifla i Nerko imenovali neodgovornog krivca.
Krivi su SIPA, FMUP, MUP KS i oni koji su im naredili da ga ne hapse.
Upravo!
Slucaj Dodikovog pustanja i predhodno pregovora o pustanju, postigle se politicke strukture tj nase „politicke elite“. A onda su to propratile strukture koje si ti imenovao.
Najjaci argument trenutno je "nije jos gotovo, mora se javljati policiji redovno". Istoj onoj policiji koja je naoruzana do zuba stala ispred drzavne policijske agencije i prijetila oruzjem ako krenu hapsiti dodika.
Jos gori je svaki čovjek koji uspije popušiti tu priču. A sve se fol smijemo ćaciju u srbiji
Sud i tuzilastvo i strani utjecaj? Trojka s ovim jucer nije bila upoznata? Sto NS pitaju Niksica onda „zasto je Dodik pusten“?
Nemoj me nasmijavati. Molim te. Sud i tuzilastvo ispregovaralo samostalno s Dodikom ovo pustanje? Pa ko je to uradio? Neka detektiraju krivca i neka ga izvole pokazati. Koje bedastoce.
Allahu dragi
Allahu ili ne, tako ti je. Tvrditi da u onome sto se dogodilo jucer nisu nista znali nasi vrli politicki predstavnici i da su sud i tuzilastvo radili po naputcima stranaca je kretenizam. Teski. Kifla i Nerko su sa svim bili upoznati. I ti pokusaji amnestiranja njihove krivnje su smijesni. Plus spinovi o pobjedi drzave.
Ja i ne pricam o tome da li je neko znao ili nije, nit imam moc da nekom udjem u glavu. Sta me uostalom briga jesu znali ili nisu. Nebitno
Kretenizam je misliti da, tuzilastvo koje i podiglo optuznicu po naputcima stranaca, ponovo radi po naputcima stranaca?
Trappist wrote: ↑05/07/2025 13:15
Najjaci argument trenutno je "nije jos gotovo, mora se javljati policiji redovno". Istoj onoj policiji koja je naoruzana do zuba stala ispred drzavne policijske agencije i prijetila oruzjem ako krenu hapsiti dodika.
Jos gori je svaki čovjek koji uspije popušiti tu priču. A sve se fol smijemo ćaciju u srbiji
Ma lik je ovim jucerasnjim pustanjem postigao precutno odobravanje drzavnih institucija da MUP RS koristi u privatne svrhe zastite. I to protiv drzavnih institucija i struktura.
Bukvalno.
Da se cijela vadiona sastoji od toga " mora se javljati policiji" i "priznao sud" je pokazatelj koliko je težak poraz ovo sto se desilo jučer.
Ja i ne pricam o tome da li je neko znao ili nije, nit imam moc da nekom udjem u glavu. Sta me uostalom briga jesu znali ili nisu. Nebitno
Kretenizam je misliti da, tuzilastvo koje i podiglo optuznicu po naputcima stranaca, ponovo radi po naputcima stranaca?
Kretenizam je da su ovo dozvolili nasi politicki predstavnici. Cak i da jeste pod pokroviteljstvom stranaca. Sam Dodik se nekaznjeno pokakio Xylophon puta po tim istim strancima i njihovim odlukama. I Kifla i Nerko su trebali imati kicmu i pokaki ti se i oni i ne dozvoliti da se ovako drzavne institucije unizavaju. Ako je to naravno bilo pod pritiskom.
Shvatite da odgovornost trojke za ovo jucer se ne moze umanjiti. Nicim.
Last edited by SaraFina on 05/07/2025 13:24, edited 1 time in total.
Ma lik je ovim jucerasnjim pustanjem postigao precutno odobravanje drzavnih institucija da MUP RS koristi u privatne svrhe zastite. I to protiv drzavnih institucija i struktura.
Bukvalno.
A nsrs potvrđena kao legitimna poluga za ucjenjivanje drzave i pravosudnih procesa.
Bukvalno.
A nsrs potvrđena kao legitimna poluga za ucjenjivanje drzave i pravosudnih procesa.
Bukvalno sama drzava, ovim jucer dala je legitimitet Dodikovim antiustavnim djelovanjima. I precutno pristala da nekaznjeno nastavi sa istim.
Bukvalno.
Bukvalno sama drzava, ovim jucer dala je legitimitet Dodikovim antiustavnim djelovanjima. I precutno pristala da nekaznjeno nastavi sa istim.
Ti se baš, ali ono udarnički, trudiš da napišeš što više gluposti. I dobro ti ide, mora se priznati, premda nisi jedina.
Trojka nas je uvjeravala u evropski put. U novo Vijeće ministara, u izbor Vukanovića, u smjene Košarca i Amidžića, u smjenu Špirića, u odstranjivanje SNSD-a iz vlasti, u kraj Dodika, u rješenje problema s Viaduktom – i još mnogo toga.
Dame i gospodo, niste uspjeli. Odstupite dostojanstveno i prepustite drugima, ma ko to bio. Ušli ste u priču "sve ili ništa". Odstupite dok nije kasno – jer sve liči na NIŠTA.
Moju podršku više NEMATE!
Last edited by Stabilizator on 05/07/2025 13:33, edited 1 time in total.
Stabilizator wrote: ↑05/07/2025 13:31
Trojka nas je uvjeravala u evropski put. U novo Vijeće ministara, u izbor Vukanovića, u smjene Košarca i Amidžića, u smjenu Špirića, u odstranjivanje SNSD-a iz vlasti, u kraj Dodika, u rješenje problema s Viaduktom – i još mnogo toga.
Dame i gospodo, niste uspjeli. Odstupite dostojanstveno i prepustite drugima, ma ko to bio. Ušli ste u priču "sve ili ništa". Odstupite dok nije kasno – jer sve liči na NIŠTA.
Tvoja podrška im i ne treba, jer evidentno i namjerno ignorišeš činjenice.
Naravno, nista se nije desilo. Samo je covjek koji rusi drzavu, ignorise ustav i prijeti otcjepljenjem je osloboden. Pravosude cvjeta, logika kolabira, a botovi tapsu i kazu 'sve je po zakonu'. Ma bravo jedi buraniju mraleee..
Stabilizator wrote: ↑05/07/2025 13:31
Tvoja podrška im i ne treba, jer evidentno i namjerno ignorišeš činjenice.
Kako se vi odricete komforno podrske potencijalnih biraca, spascete na politickog „cimbenika“ u nekoj MZ Ako i to budete.