Dozer wrote: ↑04/07/2025 11:17
Pokazi ti da si u pravu. Kako znas da se sve to nije znalo i prije islama i Kur'ana?
Ne odgovori mi za Isusa, koliko je brace i sestara imao?
na osnovu historijskih podataka koje ti zanemarujes.
Razlika je u tome sto ja gledam i daleko starije istorijske podatke, ne samo one od 7. vijeka.
Pokazi ti da si u pravu. Kako znas da se sve to nije znalo i prije islama i Kur'ana?
nemoguce je znati za Tau cesticu iz masa razloga.
1. To je prorocanstvo, da Bog spomene Tau prije naucnika, jer zna da ce je naucnici nazvati Tau, pa je on tako naznaci u Kuranu, sto ukaziva da poznaje buducnost, znaci mozemo naucno da dokazemo da autor Kurana poznaje buducnost....ko je to mogao znati u 7 stoljecu da ce naucnici 1975 godine nazvati to Tau, niko osim Boga.
2. Ko je mogao izvagati tezinu tau cestice, prorcunati itd koja je 1 milion puta manja protorna od atoma, poput elektrona je prostornog obima. NIko na zemaljskoj kugli to nije mogao znati, osim onaj koji je to stvorio, to jeste Bog.
3. Primjer sa Tau cesticom u Kuranu je samo 1 od stotine primjera , i ne samo to nego je cudo sa Tau cestocom u Kuranu kombinacija prorocanstva i poznavanje moderne nauke tacnije kvante fizike....znaci cudo nad cudima....i sto je bitno naznaciti jeste da Bog daje cuda u onom obliku sta je popularno u narodu u to vrijeme, u vrijeme MOjsija je bila popularna magija i madjionicarski trikovi, pa je Bog dao cuda u domenu magije, u vrijeme Isusa je bilo popularno mediina, pa je Bog dao Isusu medicinska cuda, da bude izazov narodu tog vremena, Muhammedovo vrijeme je bila poopularna poezija pa je Kuran bio nadmasio poeziju sa svojim stilom, niko mu nije mogao parirati....a posto je Kuran i za nasa vremena, idaje cuda za nasa vremena, onda Bog daje nama cudo u domenu sto je popularno sada nama ovdje, a to je moderna tehnologija, nauka, matematika....pa nam daje cudo iz tog domena koje niko ne moze imitirati , pa da to bude vizuelno cudo od Boga ljudima od razuma....a isto tako zetsoko prijeti kaznom onima koji nece da razmisle, i jos gore prijeti onima koji vide dokaze i nesto pokusavaju da to ospore i to traljavo....sami sebi skacu u stomak, sami seb pucaju u sljepocnicu....
Bog je poput kralja koji zove na gozbu, ko se odazove uzivat ce na gozbi, ko se ne odazove na njegovu gozbu bit ce kaznjen.....
Ne odgovori mi za Isusa, koliko je brace i sestara imao?
ne zna se to tacno....
Razlika je u tome sto ja gledam i daleko starije istorijske podatke, ne samo one od 7. vijeka.
dzaba ti sto gledas kad gledas pogresno.