Da, zanimljivo je u koju smo fazu svijesti društva i norme pravosuđa ušli da klimamo glavom ili sliježemo ramenima, nam je opravdano, da nam je ok kada osobe sa sumnjivim kapitalom i sumnjivim načinom postignu pravo i izgrade objekte na centralnim lokacijama, na onim koje se, u cijelom Svijetu plaćaju "suhim zlatom" i to još na potpuno transparentan način, na način da svi imaju pravo učešća na nadmetanju, pa nek' bolji pobijedi. Da spuštamo glavu na mogućnost da je neki lokalni "savjetnik" obogatio nekog iz svoje porodice materijalnim i finansijskim dobrima, koje u konačnici uživaju oni s vrha, ili je komšinica šefa katastra ili urbanizma ostvarila "loto" i otišla na Maldive iznenada, i još kupila bijesni auto... Odavno smo mi u fazi - ne jednakih prava, već ko je jači, on je prvi... Pravila, propisi, zakoni.. to je za fukarudječak sa šibicama wrote: ↑30/06/2025 21:07 U Sarajevu uzeti ovu lokaciju bez mutljavine nemoguce je, zato i jesu investitori koji jesu. Uvijek ista mafija.
Makar ce lijepo izgledati, ako ne useru po obicaju.
Sarajevo Construction
-
HelaS
#27801 Re: Sarajevo Construction
- drug_profi
#27802 Re: Sarajevo Construction
Mnogi nisu svjesni da je masi ljudi u Sarajevu 100.000 maraka bezveze lova.
Ko meni mozda 100 maraka.
Ko meni mozda 100 maraka.
- tramvajtrojka
#27803 Re: Sarajevo Construction
Da je nesto nelegalno mr bi ganjao sve moguce dozvole i ostalp osam godinaHelaS wrote: ↑01/07/2025 10:53Da, zanimljivo je u koju smo fazu svijesti društva i norme pravosuđa ušli da klimamo glavom ili sliježemo ramenima, nam je opravdano, da nam je ok kada osobe sa sumnjivim kapitalom i sumnjivim načinom postignu pravo i izgrade objekte na centralnim lokacijama, na onim koje se, u cijelom Svijetu plaćaju "suhim zlatom" i to još na potpuno transparentan način, na način da svi imaju pravo učešća na nadmetanju, pa nek' bolji pobijedi. Da spuštamo glavu na mogućnost da je neki lokalni "savjetnik" obogatio nekog iz svoje porodice materijalnim i finansijskim dobrima, koje u konačnici uživaju oni s vrha, ili je komšinica šefa katastra ili urbanizma ostvarila "loto" i otišla na Maldive iznenada, i još kupila bijesni auto... Odavno smo mi u fazi - ne jednakih prava, već ko je jači, on je prvi... Pravila, propisi, zakoni.. to je za fukarudječak sa šibicama wrote: ↑30/06/2025 21:07 U Sarajevu uzeti ovu lokaciju bez mutljavine nemoguce je, zato i jesu investitori koji jesu. Uvijek ista mafija.
Makar ce lijepo izgledati, ako ne useru po obicaju.![]()
-
HelaS
#27804 Re: Sarajevo Construction
Šta ima "Brankoviću"tramvajtrojka wrote: ↑01/07/2025 11:06Da je nesto nelegalno mr bi ganjao sve moguce dozvole i ostalp osam godinaHelaS wrote: ↑01/07/2025 10:53Da, zanimljivo je u koju smo fazu svijesti društva i norme pravosuđa ušli da klimamo glavom ili sliježemo ramenima, nam je opravdano, da nam je ok kada osobe sa sumnjivim kapitalom i sumnjivim načinom postignu pravo i izgrade objekte na centralnim lokacijama, na onim koje se, u cijelom Svijetu plaćaju "suhim zlatom" i to još na potpuno transparentan način, na način da svi imaju pravo učešća na nadmetanju, pa nek' bolji pobijedi. Da spuštamo glavu na mogućnost da je neki lokalni "savjetnik" obogatio nekog iz svoje porodice materijalnim i finansijskim dobrima, koje u konačnici uživaju oni s vrha, ili je komšinica šefa katastra ili urbanizma ostvarila "loto" i otišla na Maldive iznenada, i još kupila bijesni auto... Odavno smo mi u fazi - ne jednakih prava, već ko je jači, on je prvi... Pravila, propisi, zakoni.. to je za fukarudječak sa šibicama wrote: ↑30/06/2025 21:07 U Sarajevu uzeti ovu lokaciju bez mutljavine nemoguce je, zato i jesu investitori koji jesu. Uvijek ista mafija.
Makar ce lijepo izgledati, ako ne useru po obicaju.![]()
- dječak sa šibicama
#27805 Re: Sarajevo Construction
Eno arapcine, Granov i ona njegova ogradjuju Park Residence od "cigana" na Gorici, dizu zid. Da im ne smetaju Romi, kad ih vec nisu ispjeli otjerati onim skandaloznim zavrtanjem vode kolektivno naselju.
Koja je to kolicina ljigave fejk provincijske snobovstine. Sta kaze, sve je uradio po pravilima.
Koja je to kolicina ljigave fejk provincijske snobovstine. Sta kaze, sve je uradio po pravilima.
- tramvajtrojka
#27806 Re: Sarajevo Construction
Ogradio parcelu tako sto je posadio drvece u betonskim zardinjeramadječak sa šibicama wrote: ↑01/07/2025 11:36 Eno arapcine, Granov i ona njegova ogradjuju Park Residence od "cigana" na Gorici, dizu zid. Da im ne smetaju Romi, kad ih vec nisu ispjeli otjerati onim skandaloznim zavrtanjem vode kolektivno naselju.

sade ljudi šumu prema gorici, i to smeta sisicu, vesni i njezinim babetinama na njihovoj grupi a ne smeta im deponija sa druge strane ograde
- Haris.ba
#27807 Re: Sarajevo Construction
Ne smijes vise ni drvo staviti da komsiju ne gledas.
Odmah diskriminacija.
Odmah diskriminacija.
-
husoboss
#27808 Re: Sarajevo Construction
A trebao je ostaviti divan pogled na barakedječak sa šibicama wrote: ↑01/07/2025 11:36 Eno arapcine, Granov i ona njegova ogradjuju Park Residence od "cigana" na Gorici, dizu zid. Da im ne smetaju Romi, kad ih vec nisu ispjeli otjerati onim skandaloznim zavrtanjem vode kolektivno naselju.
-
ljubijankic
#27809 Re: Sarajevo Construction
Sta rade, daj samo betona. Krenes da zasadis malo zelenila ide prica vidi ih sta rade, necemo mi iz komsiluka moci gledati sta rade na terasama
Jos jedan dokaz glupost naroda Sarajevske kotline.
- drug_profi
#27810 Re: Sarajevo Construction
A bas se ima u sta gledat...
I ja sam prema komšijama ugusto posadio jelu i smrču. Sa nadom da će amortizovati i njihovu galamu.
I ja sam prema komšijama ugusto posadio jelu i smrču. Sa nadom da će amortizovati i njihovu galamu.
- Haris.ba
#27811 Re: Sarajevo Construction
Diskriminises ih zelenilom.drug_profi wrote: ↑01/07/2025 12:34 A bas se ima u sta gledat...
![]()
- drug_profi
#27812 Re: Sarajevo Construction
Totalno. Žrtvovah kvadrate gdje sam mogao nešto korisnije posaditi.Haris.ba wrote: ↑01/07/2025 12:34Diskriminises ih zelenilom.drug_profi wrote: ↑01/07/2025 12:34 A bas se ima u sta gledat...
![]()
I ja sam prema komšijama ugusto posadio jelu i smrču. Sa nadom da će amortizovati i njihovu galamu.![]()
- DaysleepeR
#27813 Re: Sarajevo Construction
Da znate koliku lomaču svakih par dana pali komšija sa Gorice, valjda da spali višak sekundarnih sirovina koje mu ne trebaju...
-
HelaS
#27814 Re: Sarajevo Construction
Nekad je trebala dozvola za sječu i privatnih stabala, ne znam da li treba danas. Da li treba dozvola za njihovu sadnju?drug_profi wrote: ↑01/07/2025 12:34 A bas se ima u sta gledat...
![]()
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#27815 Re: Sarajevo Construction
A zasto ne bi ogradio. I ne samo od Gorice nego i od ostatka Kosevskog brda na kojem ima svega, izmedju ostalog nejveci broj registrovanih narkomana po mjesnoj zajednici u Sarajevu.dječak sa šibicama wrote: ↑01/07/2025 11:36 Eno arapcine, Granov i ona njegova ogradjuju Park Residence od "cigana" na Gorici, dizu zid. Da im ne smetaju Romi, kad ih vec nisu ispjeli otjerati onim skandaloznim zavrtanjem vode kolektivno naselju.
Dokle cemo imati kompleks od bogatasa?!
Jednostavno neko pravi projekat za bogate. Hoce da ih odvoji od ostatka grada, na kraju krajeva sami vlasnici buducih stanova zele da su odvojeni. Njihovo pravo - njihov novac. Za te pare ljudi hoce da znaju ko im moze ili ne moze hodati oko zgrade ko im i kako ce im iulaziti, odvoziti smece, da smiju ostaviti auto izaci ispred zgrade ne osvrcuci se. Samo kod nas se oko toga pravi fama i to se nesta problematizira.
Naravna stvar da ce se ljudi htjeti ograditi od roma, uz svo duzno postovanje svakome, ne generalizujem, ali kome treba da ti Dzambo i Rambo u 3 sata ispred zgrade obilaze auta ili sjede ispred haustora do 3 ujutro. Ko sad kaze da ovo nije istina taj nije prosao ljeti kroz Jukicevu tamo onaj dio oko Bosnalijeka ili vamo kroz Goricu.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#27816 Re: Sarajevo Construction
Da su bili pametni prodali bi Granovu one barake, uzeli pare i odselili. Imaju vrijednije nekretnine od mene. Sad bi ih trebao zaliti.
-
HelaS
#27817 Re: Sarajevo Construction
Romi žive na Gorici decenijama, sjede pred haustorima, pjevaju, galame, itd. i nikad niko nije ni pomislio da podigne zid. A mogao je. Došao skorojević u Sarajevo s tuđim parama i ćuna mu se nadigla za zid. Popišam mu se posred lica, malograđanska. To što ti pišeš je šovinizam, ali džaba ti govorim. Da si ga svjestan ne bi ni pomislio da braniš zid.F&N wrote: ↑01/07/2025 12:38A zasto ne bi ogradio. I ne samo od Gorice nego i od ostatka Kosevskog brda na kojem ima svega, izmedju ostalog nejveci broj registrovanih narkomana po mjesnoj zajednici u Sarajevu.dječak sa šibicama wrote: ↑01/07/2025 11:36 Eno arapcine, Granov i ona njegova ogradjuju Park Residence od "cigana" na Gorici, dizu zid. Da im ne smetaju Romi, kad ih vec nisu ispjeli otjerati onim skandaloznim zavrtanjem vode kolektivno naselju.
Jednostavno neko pravi projekat za bogate. Hoce da ih odvoji od ostatka grada, na kraju krajeva sami vlasnici buducih stanova zele da su odvojeni. Njihovo pravo - njihov novac. Za te pare ljudi hoce da znaju ko im moze ili ne moze hodati oko zgrade ko im i kako ce im iulaziti, odvoziti smece, da smiju ostaviti auto izaci ispred zgrade ne osvrcuci se. Samo kod nas se oko toga pravi fama i to se nesta problematizira.
Naravna stvar da ce se ljudi htjeti ograditi od roma, uz svo duzno postovanje svakome, ne generalizujem, ali kome treba da ti Dzambo i Rambo u 3 sata ispred zgrade obilaze auta ili sjede ispred haustora do 3 ujutro. Ko sad kaze da ovo nije istina taj nije prosao ljeti kroz Jukicevu tamo onaj dio oko Bosnalijeka ili vamo kroz Goricu.
Sarajevski Romi su tu, oni su dio nas, dio grada, kulture, ma kakvi god da su. Rome sa Gorice niko ne smije dirati
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#27818 Re: Sarajevo Construction
Upravo tako nekako i ja razmisljam.sime_cipol wrote: ↑01/07/2025 12:43 Da su bili pametni prodali bi Granovu one barake, uzeli pare i odselili. Imaju vrijednije nekretnine od mene. Sad bi ih trebao zaliti.
- dječak sa šibicama
#27819 Re: Sarajevo Construction
Adolf je imao par zanimljivih ideja. Steta sto Muha ne moze primjeniti, sad mora zid izmisljati pff.
Muha ne zamjeri ne mislim na tebe
Inace lijepo izgleda taj objekat na Gorici, ili 4 zgrade, steta sto ce sljam pokupovati stanove. Pretvorice oni to u alipasino ko sto su i Bjelasnicu.
Muha ne zamjeri ne mislim na tebe
Inace lijepo izgleda taj objekat na Gorici, ili 4 zgrade, steta sto ce sljam pokupovati stanove. Pretvorice oni to u alipasino ko sto su i Bjelasnicu.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#27820 Re: Sarajevo Construction
Drzava nije htjela da odvaja Rome i dize zid.
Privatni kapital to zeli. U svom, na svom moze raditi sta hoce. Da imam pare, napravio bih hacijendu sa zidom od 3m. Ne zbog Roma, nego zbog sviju
Privatni kapital to zeli. U svom, na svom moze raditi sta hoce. Da imam pare, napravio bih hacijendu sa zidom od 3m. Ne zbog Roma, nego zbog sviju
- VladaFBiH
#27821 Re: Sarajevo Construction
HelaS wrote: ↑01/07/2025 12:44Romi žive na Gorici decenijama, sjede pred haustorima, pjevaju, galame, itd. i nikad niko nije ni pomislio da podigne zid. A mogao je. Došao skorojević u Sarajevo s tuđim parama i ćuna mu se nadigla za zid. Popišam mu se posred lica, malograđanska. To što ti pišeš je šovinizam, ali džaba ti govorim. Da si ga svjestan ne bi ni pomislio da braniš zid.F&N wrote: ↑01/07/2025 12:38A zasto ne bi ogradio. I ne samo od Gorice nego i od ostatka Kosevskog brda na kojem ima svega, izmedju ostalog nejveci broj registrovanih narkomana po mjesnoj zajednici u Sarajevu.dječak sa šibicama wrote: ↑01/07/2025 11:36 Eno arapcine, Granov i ona njegova ogradjuju Park Residence od "cigana" na Gorici, dizu zid. Da im ne smetaju Romi, kad ih vec nisu ispjeli otjerati onim skandaloznim zavrtanjem vode kolektivno naselju.
Sarajevski Romi su tu, oni su dio nas, dio grada, kulture, ma kakvi god da su. Rome sa Gorice niko ne smije dirati
-
ibizza
#27822 Re: Sarajevo Construction
F&N wrote: ↑01/07/2025 12:38A zasto ne bi ogradio. I ne samo od Gorice nego i od ostatka Kosevskog brda na kojem ima svega, izmedju ostalog nejveci broj registrovanih narkomana po mjesnoj zajednici u Sarajevu.dječak sa šibicama wrote: ↑01/07/2025 11:36 Eno arapcine, Granov i ona njegova ogradjuju Park Residence od "cigana" na Gorici, dizu zid. Da im ne smetaju Romi, kad ih vec nisu ispjeli otjerati onim skandaloznim zavrtanjem vode kolektivno naselju.
- tramvajtrojka
#27823 Re: Sarajevo Construction
Ko ih dira i kako tako sto je u betonskim zardinjerama posađeno drvece, i to najvise kukaju osobe koje govore da u gradu nema drveca i da se pogušismo jer nema zelenila, de se dogovorite jel se gusimo il ugnjetavamo ljude jer se sadi zeleniloHelaS wrote: ↑01/07/2025 12:44Romi žive na Gorici decenijama, sjede pred haustorima, pjevaju, galame, itd. i nikad niko nije ni pomislio da podigne zid. A mogao je. Došao skorojević u Sarajevo s tuđim parama i ćuna mu se nadigla za zid. Popišam mu se posred lica, malograđanska. To što ti pišeš je šovinizam, ali džaba ti govorim. Da si ga svjestan ne bi ni pomislio da braniš zid.F&N wrote: ↑01/07/2025 12:38A zasto ne bi ogradio. I ne samo od Gorice nego i od ostatka Kosevskog brda na kojem ima svega, izmedju ostalog nejveci broj registrovanih narkomana po mjesnoj zajednici u Sarajevu.dječak sa šibicama wrote: ↑01/07/2025 11:36 Eno arapcine, Granov i ona njegova ogradjuju Park Residence od "cigana" na Gorici, dizu zid. Da im ne smetaju Romi, kad ih vec nisu ispjeli otjerati onim skandaloznim zavrtanjem vode kolektivno naselju.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#27824 Re: Sarajevo Construction
Jos jedan post sa kojim se slazem.sime_cipol wrote: ↑01/07/2025 12:47 Drzava nije htjela da odvaja Rome i dize zid.
Privatni kapital to zeli. U svom, na svom moze raditi sta hoce. Da imam pare, napravio bih hacijendu sa zidom od 3m. Ne zbog Roma, nego zbog sviju![]()
Cilj mi je da u zivotu dok me zdravlje sluzi kako treba napravim kucu na osami sa 3.5 m visokim zidovima oko nje, gdje do mene nece dopirati niciji ni zvuk, ni glas ni miris.
Eto
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#27825 Re: Sarajevo Construction
pa isto je to, zasaditi drvo i odvojiti pogled ili pogušiti ih ciklonom b i spaliti u peći.
jebo mater kakve umotvorine...
jebo mater kakve umotvorine...