BiH - Crna hronika
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#4151 Re: BiH - Crna hronika
Normalno da me vise pogodi kad desperadosi prave ciganluk oko UNESCO bastine moje drzave nego kad Makarani prebiju Srbe konobare na sezoni.
-
Messier
#4152 Re: BiH - Crna hronika
Kakva ovo seljadija svira po Vilsu?
-
Messier
#4153 Re: BiH - Crna hronika
Sta je nego crna hronika?
-
Messier
#4154 Re: BiH - Crna hronika
Nisam vjestica da znam broj semafora u Sa.
Ovaj pored mene lik pita, jel ovo Koketova pjesma?
Tacno cu se razguliti veceras, daj mi svega
Ovaj pored mene lik pita, jel ovo Koketova pjesma?
Tacno cu se razguliti veceras, daj mi svega
- DaysleepeR
#4155 Re: BiH - Crna hronika
Kad se kaze da je cesta neispravna misli se na zapustenost iste, ukljucujuci i rastinje, i predmete na cesti, raspale gume od slepera, crkotine, sve ono sto moze uticati na saobracajnu nesrecu.Naslovnica wrote: ↑30/06/2025 22:11Dobro ti znaš o čemu sam ja pričao, stipu šuplju ba.mk ultra wrote: ↑30/06/2025 21:15esso_sa wrote: ↑30/06/2025 20:58 Kakav peh moras biti da ti se ovo desi…
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /250630197
Pa vidi, kad kazem da je cesta neispravna zaista to mislim
Evo ti, gledaj sa katastra pojas puta koliko zauzima, sve to treba biti:
- slobodno od koristenja/zauzeća, npr pilana divlja, kamenolom, nabrajajaj
- Bez vegetacije
- Bez ilegalnih prikljucaka
Jel i dalje tvrdite da je cesta ispravna @Naslovnica @vjeshalica
- Bez icega sto ugrozava saobracaj
![]()
Vadio si ovdje članke da je čovjek poginuo na autoputu jer se zabio u valjak pa si to navodio kao primjer "neispravne ceste". A čovjek se zabio u valjak na mjestu gdje su se izvodili sanacioni radovi i gdje je sve bilo propisno označeno.
Sutra kada neko nastrada zato što se zapucao u divlju životinju na Karauli - to će tebi biti dokaz da je cesta "neispravna".
Ponavljam po šesti put, dionica Foča - Šćepan polje je "neispravna cesta", ovo ostalo što vi navodite su zahtjevne dionice koje iziskuju pojačan oprez, pogotovo za neiskusne vozače. Cesta je propisno označena, prilagodiš vožnju ograničenjima i mala je šansa da će se desiti šta nepredviđeno.
Drvo na cesti je zaista neuobičajeno ali se može desiti, pogotovu u predjelima sa šumom, teško da se to može desiti kada se voziš kroz pustinju.
Isto vrijedi i za vožnju kroz klisure i usjeke. Vazda bude odrona, pogotovu kada se dešava otopljavanje u proljeće.
Mreže uglavnom zaustave kamenje ali se desi da se odlomi i veći kamen, pa šta sada? Neispravna cesta zbog toga?
Ako ima sluzba koja se zove Ophodnja Ceste, treba onda da ophodi cestu i da uklanja sve sto ne pripada tu.
Ovo sa drvetom je slucaj 1/1000000 u normalnim drzavama, kod nas je 1/100000, znaci ne radimo kako treba...
Ne moze sve biti bozije davanje, naletice vremenom i neko od ljudi koji kazu ma hajde bogati...
-
Messier
#4156 Re: BiH - Crna hronika
Halid je dobar, kad upadne na Bazene nakon osvojenog Kupa.
Sa salom.
Borim se protiv smetljara citav svoj zivot
Sa salom.
Borim se protiv smetljara citav svoj zivot
-
Messier
#4157 Re: BiH - Crna hronika
Ko je doveo ovaj seljakluk na Vils?
Ime lika?
Ime lika?
-
Messier
#4158 Re: BiH - Crna hronika
Da sam 30 godina mladji, bombu bi im bacio sad
-
Messier
#4159 Re: BiH - Crna hronika
Nemoj Allaha ti svirati Posljednju salvu.
-
Trappist
- Edin H.
#4161 Re: BiH - Crna hronika
Gdje ste sada miševi?
- tramvajtrojka
#4162 Re: BiH - Crna hronika
koji papanluk i seljakluk na UNESCO spomenik da se ovo postavi cekamo @palermo da i ovo opravda
-
HelaS
#4164 Re: BiH - Crna hronika
Nije on ovo pisaotramvajtrojka wrote: ↑01/07/2025 11:42koji papanluk i seljakluk na UNESCO spomenik da se ovo postavi cekamo @palermo da i ovo opravda
-
1Dante1
#4165 Re: BiH - Crna hronika
Most privatizovali, nenadjebivo
-
palermo
#4166 Re: BiH - Crna hronika
Jebem li ga, dje ga napravise ponovno.....da je ost'o srusen kako bog zapovjeda, ne bi bilo vakog papanluka.....
Nikad puste pameti, a.lijepo su nasi forumasi govorili dje civilizacija.....kod Dike na casicu bijelog vina i malo.mezice...
Nikad puste pameti, a.lijepo su nasi forumasi govorili dje civilizacija.....kod Dike na casicu bijelog vina i malo.mezice...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#4167 Re: BiH - Crna hronika
jeste vi Mostarci teški ljudi hljeba mi, mislim da ovih dana ne date ni na Piku Ćemalovića, k'o da je Barbarez 
-
palermo
-
moimoi
#4169 Re: BiH - Crna hronika
Mos misliti sto ce neko ovu poruku rukom napisanu ozbiljno shvatiti
Isto je sigurno bilo zabranjeno i prije 50+ god. Samo me zanima ko je tada davao odobrenja i izimao lovu
Isto je sigurno bilo zabranjeno i prije 50+ god. Samo me zanima ko je tada davao odobrenja i izimao lovu
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#4170 Re: BiH - Crna hronika
Ti druze prelazis sve granice dobrog ukusa.
Drag si mi lik, bez obzira sto razlicito mislimo oko vecine politickih tema, ali ovo boldano ti je dno dna.
Ja prvi nemam problem reci da je u mojoj Zenici vecina popratnih pojava uz gostovanje reprezentacije (pecenje cevapa i janjadi na trotoaru, divlji parkinzi, tusenje zastava BiH mejd in čajna, sibicarenje dijaspore itd...) teski papanlook. Ali znam da to nije ono sto Zenicu cini Zenicom i da smo daleko vise i bolje od toga.
Tako ni tih par desperadosa sto su Stari okupirali ko da im je babo neimar Hajrudin nisu Mostar.
-
HelaS
#4171 Re: BiH - Crna hronika
Znam da na Golubnjaku nikad niko nije zabranjivao, barem nije ostavljao ovakvu poruku na papiru
-
palermo
#4172 Re: BiH - Crna hronika
Ma I ti si.meni drag bogami, nekako intimno vjerujem da samo ne znas a ne da si namjerno zlonamjeran ( iako zadnjih dana sve cinis da me.razuvjeris). A papanluk.....vala, nekako mi i taj tvoj primjer sa Zenicom nije dobar. Dje' s.bolan drugo sibicariti ili tusiti zastavu nego pred utakmicu. A cevapi su uvijek dobrodosli._BataZiv_0809 wrote: ↑01/07/2025 12:24Ti druze prelazis sve granice dobrog ukusa.
Drag si mi lik, bez obzira sto razlicito mislimo oko vecine politickih tema, ali ovo boldano ti je dno dna.
Ja prvi nemam problem reci da je u mojoj Zenici vecina popratnih pojava uz gostovanje reprezentacije (pecenje cevapa i janjadi na trotoaru, divlji parkinzi, tusenje zastava BiH mejd in čajna, sibicarenje dijaspore itd...) teski papanlook. Ali znam da to nije ono sto Zenicu cini Zenicom i da smo daleko vise i bolje od toga.
Tako ni tih par desperadosa sto su Stari okupirali ko da im je babo neimar Hajrudin nisu Mostar.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#4173 Re: BiH - Crna hronika
Zlonamjeran prema cemu druze?palermo wrote: ↑01/07/2025 12:29Ma I ti si.meni drag bogami, nekako intimno vjerujem da samo ne znas a ne da si namjerno zlonamjeran ( iako zadnjih dana sve cinis da me.razuvjeris). A papanluk.....vala, nekako mi i taj tvoj primjer sa Zenicom nije dobar. Dje' s.bolan drugo sibicariti ili tusiti zastavu nego pred utakmicu. A cevapi su uvijek dobrodosli._BataZiv_0809 wrote: ↑01/07/2025 12:24Ti druze prelazis sve granice dobrog ukusa.
- tramvajtrojka
#4174 Re: BiH - Crna hronika
prema bosnjacima ufurao se palermo kao zastitnik bosnjaka_BataZiv_0809 wrote: ↑01/07/2025 12:31Zlonamjeran prema cemu druze?palermo wrote: ↑01/07/2025 12:29Ma I ti si.meni drag bogami, nekako intimno vjerujem da samo ne znas a ne da si namjerno zlonamjeran ( iako zadnjih dana sve cinis da me.razuvjeris). A papanluk.....vala, nekako mi i taj tvoj primjer sa Zenicom nije dobar. Dje' s.bolan drugo sibicariti ili tusiti zastavu nego pred utakmicu. A cevapi su uvijek dobrodosli._BataZiv_0809 wrote: ↑01/07/2025 12:24
Ti druze prelazis sve granice dobrog ukusa.
- DaysleepeR
#4175 Re: BiH - Crna hronika
Skakanje sa mosta treba da bude i ostane atrakcija koju obavljaju mostarski skakači i tačka.
Nikakve avanture i slobodno skakanje ne smije biti dozvoljeno.
Što se tiče ove rasprave, nju bi vrlo efektno prekinula mostarska policija kada bi prvo uradila pa objavila da je privela sve učesnike tuče i uručila kaznene prijave. Jeste lik bio strašno neodgovoran skakanjem i mogao je ubiti nekog, ali apsolutno niko nema pravo da uzima pravdu u svoje ruke i da tuče frajera. Lijepo policija, kazna i doviđenja.
A pogotovo se ne smije generalizovati i blatiti kompletan grad radi ovoga što se desilo.
Nikakve avanture i slobodno skakanje ne smije biti dozvoljeno.
Što se tiče ove rasprave, nju bi vrlo efektno prekinula mostarska policija kada bi prvo uradila pa objavila da je privela sve učesnike tuče i uručila kaznene prijave. Jeste lik bio strašno neodgovoran skakanjem i mogao je ubiti nekog, ali apsolutno niko nema pravo da uzima pravdu u svoje ruke i da tuče frajera. Lijepo policija, kazna i doviđenja.
A pogotovo se ne smije generalizovati i blatiti kompletan grad radi ovoga što se desilo.