BiH - Crna hronika

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
palermo

#4126 Re: BiH - Crna hronika

Post by palermo »

tomhagen wrote: 30/06/2025 14:36
palermo wrote: 30/06/2025 14:23
1Dante1 wrote: 30/06/2025 14:08

Pa je li tacno ili nije? Da li ima ta ekipa koja iskorsitava misice i odredjuje ko moze skociti, ko ne i po kojim uslovima?
Da I sta je problem ? Ima neka.ekipa.koja to radi, da.nema.ye ekipe.ne bi niko radio. Bi li to bilo bolje ? Ili bi formirali javno preduzece Skokovi sa.mosta, koje bi donijelo pravilnik za osam godina, a dotada bi Mostar bio zaboravlje.

A jel istina da u gradu Mostaru je na vlasti stranka koja je srusila Stari most I koja bi najtadije da mosta I turizma nema ili jos bolje da most postoji samo bi se zvao rimski.most I neki Vencel bi donosio pravilnik.

Dakle, da.sumiram, ova hajka je samo jos jedan u nizu pokusaja da se turisticki dio Mostara, odnosno Stari grad, u kojem uglavnom zive Bosnjaci dodatno unizi, proglasi, kako nas.jedan vrli forumas rece, polusvijetom, ili drugi uvazeni forumas rece, mentalnom.pripizdinom, I u svojoj konacnici prizna pravo da Mostar jeste I mora bito hrvatski grad jer je to jedini zalog civilizacije. Zar mislis da je slucajno da je Index.i opcenito hrvatski mediji posvetili toliku paznju ovom slucaju.

A sto se.tice.foruma, dio je svakako. u sluzbi interesa drugih drzava, a dio nazalost ne shvata kontekst I postaju korisni idioti.
Jebote vise Bošnjaci. I ja sam Bošnjak i jedini koji su bacili zvono polusvijeta na Mostar i na Bošnjake su divlajci koji oko Mosta šutaju ljude. I nema to divljaštvo ništa s bilo čim drugim osim onim što stvarno jeste, divljaštvo. Jer su određene osobe odlučile da imaju pravo šutati ljude. Kažem, nije ovaj lik usamljen slučaj i sam sam početkom maja svjedočio tome i sklanjali dječicu koja su imala od 3 do 7 godina da ih ne bi neki divljak zakačio dok se ganjaju sa stranim turistom i šutaju ga pod mostom. Mene bilo stid moje zemlje šta gledam. Slika nije obišla svijet jer su se svi urotili protiv golorukih Bošnjaka, nego jer su određeni Bošnjaci divljačine i ne vide ništa loše u tome. I neka je ekipa "privatizovala" Most, oni svu tu tradiciju i održavaju živom. Ali niko nema pravo da udara i šuta ljude.
Jebo te, pa to je tamo neki diclji zapad.....te hiljade turista koji svakodnevno dolaze bi nekako trebalo obavijestiti da se dorbo pripaze kad kroce na Stari most
1Dante1

#4127 Re: BiH - Crna hronika

Post by 1Dante1 »

palermo wrote: 30/06/2025 14:41 Dje zastita, dje su pravila, divljaci, ne.mozeye nista uraditi itd
Da ti kazem onako direktno, pises gluposti. Da li ta njihova zastita, pravila, etc. imaju neku zastitu u slucaju nesrece? Je li skakac osiguran, ili je i nakon tih pravila i zastite i dalje "na vlastitu odgovornost"

Tako star coek a iz njega takva glupost izbija.
Karikaturist

#4128 Re: BiH - Crna hronika

Post by Karikaturist »

Joj palermo druze kad ti 10 ljudi kaze da si pijan ti se lezi i valjaj.
Ne pljuje niko Mostar ni raju dole, sta si se upalio kao kutnjak.
To dole batinanje lika od strane lokalnih kauboja je dokaz da drzavu ne vodi i cuva zakon i policija i institucije i sta vec sve treba nego kauboji.
moimoi

#4129 Re: BiH - Crna hronika

Post by moimoi »

palermo wrote: 30/06/2025 14:41
moimoi wrote: 30/06/2025 14:35
palermo wrote: 30/06/2025 14:32

Kako odreduje ko je podoban ? Tii bi pustio da svatko ko hoce skace sa mosta ?
1. Zasto da ne? Na svoju odgovornost svakako skaces. 2. Kako zdrav razum moze opravdati nasilje cak i kada neko prekrsi pravila? Ko su oni da uvode red?
Pa onda bi isri likovi na forumu pisali kako samo divljaci I pecinski ljudi mogu dozvoliti da se skace sa visine I rizikuju se zivoti. Dje zastita, dje su pravila, divljaci, ne.mozeye nista uraditi itd
Pa ko cuva most da ne skocis u 9h navece? Kome se skace, on ce skociti. Dodjes bilo gdje i vidis ljude da se tu kupaju i skacu, sasvim je logicno pomisliti da svako ko zeli moze.
Uglavnom, niko nema pravo da brani.. a upozorenje mora pisati.
Skaces na vlastitu odgovornost, jake struje…
palermo

#4130 Re: BiH - Crna hronika

Post by palermo »

Karikaturist wrote: 30/06/2025 14:46 Joj palermo druze kad ti 10 ljudi kaze da si pijan ti se lezi i valjaj.
To dole batinanje lika od strane lokalnih kauboja je dokaz da drzavu ne vodi i cuva zakon i policija i institucije i sta vec sve treba nego kauboji.
Pa sta fali sto aam se upalio. Bilo bi dobro kad bi se vise nas upalilo na ocite izljeve nacionalizma, antiBiH pisanja...itd. A ne kao sto je kod nas obicaj, pogni glavu I reci kriv ssam.

I,amislib to sve zbog budaletine. I. Zbog toga sto te nahuskaju mediji kojima je BiH zadnja rupa na svirali.
Karikaturist

#4131 Re: BiH - Crna hronika

Post by Karikaturist »

palermo wrote: 30/06/2025 14:52
Karikaturist wrote: 30/06/2025 14:46 Joj palermo druze kad ti 10 ljudi kaze da si pijan ti se lezi i valjaj.
Pa sta fali sto aam se upalio. Bilo bi dobro kad bi se vise nas upalilo na ocite izljeve nacionalizma, antiBiH pisanja...itd. A ne kao sto je kod nas obicaj, pogni glavu I reci kriv ssam.

I,amislib to sve zbog budaletine. I. Zbog toga sto te nahuskaju mediji kojima je BiH zadnja rupa na svirali.
Upravu si, samo nastavi.
tomhagen

#4132 Re: BiH - Crna hronika

Post by tomhagen »

moimoi wrote: 30/06/2025 14:49
palermo wrote: 30/06/2025 14:41
moimoi wrote: 30/06/2025 14:35
1. Zasto da ne? Na svoju odgovornost svakako skaces. 2. Kako zdrav razum moze opravdati nasilje cak i kada neko prekrsi pravila? Ko su oni da uvode red?
Pa onda bi isri likovi na forumu pisali kako samo divljaci I pecinski ljudi mogu dozvoliti da se skace sa visine I rizikuju se zivoti. Dje zastita, dje su pravila, divljaci, ne.mozeye nista uraditi itd
Pa ko cuva most da ne skocis u 9h navece? Kome se skace, on ce skociti. Dodjes bilo gdje i vidis ljude da se tu kupaju i skacu, sasvim je logicno pomisliti da svako ko zeli moze.
Uglavnom, niko nema pravo da brani.. a upozorenje mora pisati.
Skaces na vlastitu odgovornost, jake struje…
Ma ok je zabraniti skakanje s Mosta za civile mimo nekog protokola. Uredu je i da određeno udruženje to sve vodi i organizuje i da se mora ići preko njih. Batinjanje nije u redu. Nije u redu da nema jebenog drota il patrole u čaršiji i kod Mosta a hiljade ljudi se tu gura. A punkt hitne pomoći u blizini mosta je naučna fantastika.
palermo wrote: 30/06/2025 14:44 Jebo te, pa to je tamo neki diclji zapad.....te hiljade turista koji svakodnevno dolaze bi nekako trebalo obavijestiti da se dorbo pripaze kad kroce na Stari most
Pa jest divlji zapad kad mi moramo hvatati i sklanjati dječačića od 3 i tri djevojcice od 4, 4 i 7 godina da ih neki hrmpalija ne bi nogom opalio ili na njih zapeo dok njih četvrorica po plaži ganjaju lika i šutaju. To je u redu, jel? I to su smislili Hrvati i HDZ da oblate Bošnjake? Hajd ne zajebavaj druže i ne opravdavaj neodbranjivo.
Edin H.

#4133 Re: BiH - Crna hronika

Post by Edin H. »

tomhagen wrote: 30/06/2025 14:57
Pa jest divlji zapad kad mi moramo hvatati i sklanjati dječačića od 3 i tri djevojcice od 4, 4 i 7 godina da ih neki hrmpalija ne bi nogom opalio ili na njih zapeo dok njih četvrorica po plaži ganjaju lika i šutaju. To je u redu, jel? I to su smislili Hrvati i HDZ da oblate Bošnjake? Hajd ne zajebavaj druže i ne opravdavaj neodbranjivo.
Znao sam da je HDZ-eova ujdurma :D
TheMule

#4134 Re: BiH - Crna hronika

Post by TheMule »

Puno podrska Palarmo. Ko taka drzava, i gradska uprava, pa ko fole se njima treba nesto dati da upravljaju. Most pripada ljudima koji tu zive, i nek ljudi zaradjuju.
NediM17

#4135 Re: BiH - Crna hronika

Post by NediM17 »

Uhvatili se skakaca, a promaklo vam ispod radara da je onaj p'jani Sljivic sto ubi onu curu i 2 mlada vojnika u Sevas Njivama pusten da se brani sa slobode uz mjere zabrane, oduzimanje vozacke dozvole B kategorije i javljanje PU Capljina svakog prvog ponedjeljka u mjesecu. :mrgreen:
Pri tome lik ima Hr drzavljanstvo, nece ga sud vise nikad vidjeti kao i masu drugih sto su utekli preko grane u susjedstvo.
HelaS

#4136 Re: BiH - Crna hronika

Post by HelaS »

palermo wrote: 30/06/2025 14:01 Pozdrav I tebi
Pa je li tacno ili nije? Da li ima ta ekipa koja iskorsitava misice i odredjuje ko moze skociti, ko ne i po kojim uslovima?
Da I sta je problem ? Ima neka.ekipa.koja to radi, da.nema.ye ekipe.ne bi niko radio. Bi li to bilo bolje ? Ili bi formirali javno preduzece Skokovi sa.mosta, koje bi donijelo pravilnik za osam godina, a dotada bi Mostar bio zaboravlje.

A jel istina da u gradu Mostaru je na vlasti stranka koja je srusila Stari most I koja bi najtadije da mosta I turizma nema ili jos bolje da most postoji samo bi se zvao rimski.most I neki Vencel bi donosio pravilnik.

Dakle, da.sumiram, ova hajka je samo jos jedan u nizu pokusaja da se turisticki dio Mostara, odnosno Stari grad, u kojem uglavnom zive Bosnjaci dodatno unizi, proglasi, kako nas.jedan vrli forumas rece, polusvijetom, ili drugi uvazeni forumas rece, mentalnom.pripizdinom, I u svojoj konacnici prizna pravo da Mostar jeste I mora bito hrvatski grad jer je to jedini zalog civilizacije. Zar mislis da je slucajno da je Index.i opcenito hrvatski mediji posvetili toliku paznju ovom slucaju.

A sto se.tice.foruma, dio je svakako. u sluzbi interesa drugih drzava, a dio nazalost ne shvata kontekst I postaju korisni idioti.
A vala si ovaj post nakrcao besmislenom tendencijom, čitati se ne da, čak gore i od "jebavanja majke" nekidan :-)

Nego, reci ti nama koji si dolje na šljunku, jesi li i ti zaplivao ili si sačekao da ga izvuku :D Ili ti je dolje bio neko predrag pa životom braniš njihovu vulgarnost i primitivizam polusvijeta
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4137 Re: BiH - Crna hronika

Post by _BataZiv_0809 »

Miris Starog mosta u bočici: Jeste li čuli za parfem koji prenosi osjećaj dok stojite na kamenu i slušate šapat vjetra?

https://www.klix.ba/lifestyle/modailjep ... /250630132

Prenosi osjećaj šake u bubreg? :D
esso_sa

#4138 Re: BiH - Crna hronika

Post by esso_sa »

Kakav peh moras biti da ti se ovo desi…

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /250630197
Edin H.

#4139 Re: BiH - Crna hronika

Post by Edin H. »

esso_sa wrote: 30/06/2025 20:58 Kakav peh moras biti da ti se ovo desi…

Nije slučajno, postoji služba koja krati grane, procjenjuje zdravlje drveća, znači tužba. :izet:
Last edited by Edin H. on 30/06/2025 21:01, edited 1 time in total.
palermo

#4140 Re: BiH - Crna hronika

Post by palermo »

HelaS wrote: 30/06/2025 20:16

A vala si ovaj post nakrcao besmislenom tendencijom, čitati se ne da, čak gore i od "jebavanja majke" nekidan :-)

Nego, reci ti nama koji si dolje na šljunku, jesi li i ti zaplivao ili si sačekao da ga izvuku :D Ili ti je dolje bio neko predrag pa životom braniš njihovu vulgarnost i primitivizam polusvijeta
Onaj desno, malo vise pecine....jbg, navikao biti sa.polusvijetom......

P.S Zasto se.stidis nazvati taj polusvijet onako kako zaista I mislis....mostarski Bosnjaci ?
Edin H.

#4141 Re: BiH - Crna hronika

Post by Edin H. »

@palermo lijepo je što ti u ovome vidiš nacionalni interes, ali situacija je u biti jednostavna.

Ako je turista skokom prekršio neki zakon, znakovi bili jasno postavljeni i upozorili na eventualnu kaznu treba da odgovara.

Ovi momci koji su po nekom svom nahođenju uzeli pravdu u svoje ruke moraju odgovarati za fizičko zlostavljanje, moguće i platiti odštetu, čim ih Policija, koja intezivno za njima traga :D , pronađe.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#4142 Re: BiH - Crna hronika

Post by mk ultra »

Pa vidi, kad kazem da je cesta neispravna zaista to mislim

Evo ti, gledaj sa katastra pojas puta koliko zauzima, sve to treba biti:
  • slobodno od koristenja/zauzeća, npr pilana divlja, kamenolom, nabrajajaj
  • Bez vegetacije
  • Bez ilegalnih prikljucaka
  • Bez icega sto ugrozava saobracaj
Jel i dalje tvrdite da je cesta ispravna @Naslovnica @vjeshalica

Image
palermo

#4143 Re: BiH - Crna hronika

Post by palermo »

Edin H. wrote: 30/06/2025 21:09 @palermo lijepo je što ti u ovome vidiš nacionalni interes, ali situacija je u biti jednostavna.

Ako je turista skokom prekršio neki zakon, znakovi bili jasno postavljeni i upozorili na eventualnu kaznu treba da odgovara.

Ovi momci koji su po nekom svom nahođenju uzeli pravdu u svoje ruke moraju odgovarati za fizičko zlostavljanje, moguće i platiti odštetu, čim ih Policija, koja intezivno za njima traga :D , pronađe.
Edine druze,.nemam.nista protiv toga, kao sto bi ta ista policija morala da.ovog svajcarca ( koji by the way nije mnogo.ni kukao zbog par samara, nego se hajka podigla iz razloga koje sam.naveo) privede I primjereno kazi.
Al mi ne.zivimo u Engleskoj, gdje bobiji hodaju ulicom, nego u BiH gdje se moras stiti onako kako znas. Nazalost,.mi u Mostaru dok docekamo tu policiju uglavnom se.moramo sami stititi.
Vise puta dokazano.

Nije problem u kaznjavanju ovih, nego u neprimjerenoj kampanji kojoj se pridruzuju forumasi. A njih sam vec okarakterisao u ranijem.postu.
dječak sa šibicama

#4144 Re: BiH - Crna hronika

Post by dječak sa šibicama »

Nije drvo ali u Dabravinama mi krava izletila pred vespicu.

Dogadja se cesce nego mislis.
esso_sa

#4145 Re: BiH - Crna hronika

Post by esso_sa »

dječak sa šibicama wrote: 30/06/2025 21:17 Nije drvo ali u Dabravinama mi krava izletila pred vespicu.

Dogadja se cesce nego mislis.
Ma izlijetao je i meni pred motor cijeli zooloski park (krave, ovce, macke, psi, jelen, zecevi, par puta i zmije), ali drvo da trehne bas pred tebe, dakle milisekunda, ovo je stvarno peh.
Nadam se da je kolega prosao bez ili sa laksim povredama. :thumbup:
moimoi

#4146 Re: BiH - Crna hronika

Post by moimoi »

@palermo
Osjetljiv si bezveze i nosis se emocijama kao i svi nacionalisti.Napadi se desavaju svugdje. Na brdovitom Balkanu su jos i obojeni. Svako normalan i zdrave pameti se operise od takvih. Ne trazi opravdanje.
Naslovnica

#4147 Re: BiH - Crna hronika

Post by Naslovnica »

mk ultra wrote: 30/06/2025 21:15

Pa vidi, kad kazem da je cesta neispravna zaista to mislim

Evo ti, gledaj sa katastra pojas puta koliko zauzima, sve to treba biti:
  • slobodno od koristenja/zauzeća, npr pilana divlja, kamenolom, nabrajajaj
  • Bez vegetacije
  • Bez ilegalnih prikljucaka
  • Bez icega sto ugrozava saobracaj
Jel i dalje tvrdite da je cesta ispravna @Naslovnica @vjeshalica

Image
Dobro ti znaš o čemu sam ja pričao, stipu šuplju ba.
Vadio si ovdje članke da je čovjek poginuo na autoputu jer se zabio u valjak pa si to navodio kao primjer "neispravne ceste". A čovjek se zabio u valjak na mjestu gdje su se izvodili sanacioni radovi i gdje je sve bilo propisno označeno.
Sutra kada neko nastrada zato što se zapucao u divlju životinju na Karauli - to će tebi biti dokaz da je cesta "neispravna".
Ponavljam po šesti put, dionica Foča - Šćepan polje je "neispravna cesta", ovo ostalo što vi navodite su zahtjevne dionice koje iziskuju pojačan oprez, pogotovo za neiskusne vozače. Cesta je propisno označena, prilagodiš vožnju ograničenjima i mala je šansa da će se desiti šta nepredviđeno.
Drvo na cesti je zaista neuobičajeno ali se može desiti, pogotovu u predjelima sa šumom, teško da se to može desiti kada se voziš kroz pustinju.
Isto vrijedi i za vožnju kroz klisure i usjeke. Vazda bude odrona, pogotovu kada se dešava otopljavanje u proljeće.
Mreže uglavnom zaustave kamenje ali se desi da se odlomi i veći kamen, pa šta sada? Neispravna cesta zbog toga?
palermo

#4148 Re: BiH - Crna hronika

Post by palermo »

moimoi wrote: 30/06/2025 22:07 @palermo
Osjetljiv si bezveze i nosis se emocijama kao i svi nacionalisti.Napadi se desavaju svugdje. Na brdovitom Balkanu su jos i obojeni. Svako normalan i zdrave pameti se operise od takvih. Ne trazi opravdanje.
:D haj, lakse.mi je kad.mi to kazu multietnicari I progresivci.

Naravno da se.napadi desavaju svugdje. I svaki dan. Samo se ne dizu frke ( medijsle i putem mreza) zbog takvih napada. Niti ti napadi sluzi kao izgovor za najcrnje I najbezobtqznije konstayacije spram dijela.jednog grada.
U kojem sasvim slucajno zivi polusvijet ( citaj Bosnjaci)

Nego, rekao sam sve sto sam.imao....dosta vala I mene
moimoi

#4149 Re: BiH - Crna hronika

Post by moimoi »

palermo wrote: 30/06/2025 22:22

Naravno da se.napadi desavaju svugdje. I svaki dan. Samo se ne dizu frke ( medijsle i putem mreza) zbog takvih napada. Niti ti napadi sluzi kao izgovor za najcrnje I najbezobtqznije konstayacije spram dijela.jednog grada.

Jok, ne dize. Koliko se puta u hr desilo prosle godine da su pretuceni srbi? Hoces reci da to niko nije osudjivao? Da mediji to nisu popratili ? Onda ne citas nista osim klix-a.
Jos se radi o jedinkama koje su navodno provocirali.. barem tako mediji prenose. Je li takve ne treba osudjivati? Mislim na idiote koji uzimaju pravdu u svoje ruke? Koga je ovaj covjek provocirao?.. osim sto je ukrao sou?
Sta zapravo pokusavas opravdavajuci maloumnike? Valjda ti je jasno da takvi kada se osile uzimaju sebi za pravo da “uredjuju” citave cetvrti.. takve ne zanima nacionalnost dragi moj. Samo sila.
palermo

#4150 Re: BiH - Crna hronika

Post by palermo »

moimoi wrote: 30/06/2025 22:43
palermo wrote: 30/06/2025 22:22

Jok, ne dize. Koliko se puta u hr desilo prosle godine da su pretuceni srbi? Hoces reci da to niko nije osudjivao? Da mediji to nisu popratili ? Onda ne citas nista osim klix-a.
Jos se radi o jedinkama koje su navodno provocirali.. barem tako mediji prenose. Je li takve ne treba osudjivati? Mislim na idiote koji uzimaju pravdu u svoje ruke? Koga je ovaj covjek provocirao?.. osim sto je ukrao sou?
Sta zapravo pokusavas opravdavajuci maloumnike? Valjda ti je jasno da takvi kada se osile uzimaju sebi za pravo da “uredjuju” citave cetvrti.. takve ne zanima nacionalnost dragi moj. Samo sila.
Pa.da, Srbi, svajcarci itd , medijsla.hajka kad.ih pretuku zli Bosnjaci :D .

Haj, bogati, razmisli.prije.negp sto.mesto napises .

A mozda si I razmislila, onda.ok....
Post Reply