"Trojka"

Post Reply
Sanjarko

#4951 Re: "Trojka"

Post by Sanjarko »

Bobi wrote: 25/06/2025 21:53
JoseMujica wrote: 25/06/2025 21:49
Bobi wrote: 25/06/2025 21:44

Ma on radi svoj posao političara profesionalca. Gdje bio `92 :D ? Ma sve dolazi iz kuhinje ŽK, sve su ovo političke igre, kao da bi oni poslali tužbu da su trenutno u vlasti? Ehe draža je fotelja od BiH :bih: . E ističe mandat ŽK, gdje ce jadan opet na fakultet iako i sad uazima dnevnice, malo vamo malo tamo malo tužakam :D.
samo pravnim putem i tužakanjem i možeš nekako usmjeriti budućnost ove zemlje...s puškama nemreš jer ih i nemaš

sad, pošto su nam torovi zakucani, možemo svi skupa mjeriti, epskom desnicom, dokle je kukuruz narastao...mislim da ga i Bake večeras baca na ovu vijest

vjerujem da ćeš se jednako nemušt praviti i kad dođe na red Izborni, a i uspostava Trećeg čobanistana
Pitam ponovo, zasto nije tuzio prije 2022 godine :D ? Da je jasno, u pravu je on i ova prva presuda ali zasto baš 2022 godine kaD SE TAKO RADI UNAZAD 25 GODINA :D ?
Morao iscrpiti sve domace mozda procedure i Korona bila do 2022 godine od 2019, uglavnom nije ovo nama obavezujuca presuda uopste jer nas zakon i nasi zakoni su iznad zakona ESLJP itd.
SaraFina

#4952 Re: "Trojka"

Post by SaraFina »

dale cooper wrote: 25/06/2025 21:55
SaraFina wrote: 25/06/2025 21:45
dale cooper wrote: 25/06/2025 21:41

:lol: Dayton je zabetoniran 1995-te. DMS se ne može oboriti niti jednom presudom, jer nema političke volje da se te presude sprovedu. On se jedino može mijenjati dogovorom političkih aktera unutar BiH ili eventualno novim ratom.
Zaboravi Israel stvake. Izborni zakon Dale! Izborni zakonnnmn! Koji je sta? Pa onda ostale tuzbe u buducnosti. Kao sto rekoh libo me za Slavena i jeli moralno uradio nesto. Cinjenica je da trojka sahranila:
Gradjansku BiH
IZ zacementirala nametnuti
I sve druge tuzbe potkopaöa za vijeke vijekova.

Aferim!
Presuda Sejdić-Finci, koja se bavi diskriminacijom i nemogućnošću "ostalih" da budu birani, je donesena prije 16 godina. I ko se počešao
da je sprovede? I masa drugih presuda suda isto. Ali eto ova će nešto zacementirati. IZ nije donijela jebena trojka nego VP. Optužuje ih se
stalno da će dati i izdati taj izborni zakon HDZ-u, ali i pored trenutne blokade i ucjena iz HDZ-a to nisu uradili. Opet ponavljam stvari se
ovdje jedino mogu promijeniti dogovorom svih strana u BiH ili eventualnim nametanjem od strane MZ, za šta je čini mi se sve manje apetita.
Ti znas da ja tebe volim. I apsolutno nista ne moze opravdati ovo sto se desilo sa Slavenovom presudom. Apsolutno nista. Slaven je tu najmanje bitan. Bitno je da se ono sto smo dobili tom presudom nije smjelo prokockati. Da li je nesto predhodno BILO Implementirano ili ne, i to je nevazno. Bitno je da MI ne smijemo dozvoliti ovakve propuste u medjunarodnom pravu. Drzava nam je ionako krhka. Ovo izgubiti Totalno je bilo nepotrebno i glupo. Izdajnicki.
Last edited by SaraFina on 25/06/2025 22:04, edited 1 time in total.
SaraFina

#4953 Re: "Trojka"

Post by SaraFina »

Bobi wrote: 25/06/2025 21:56
SaraFina wrote: 25/06/2025 21:47 Cinjenica je da trojka sahranila:
Gradjansku BiH
Do 2022 godine dok je DF i SDA bili u vlasti, šta su oni radili za gradjansku državu ? zero, ništa,nisu htjeli da se zamjere koalicionim partnerima hdz snsd :D. Sad odjednom od 2022 godine kad vise nisu dio vladajuce koalicije odjednom se sjetili da se treba boriti za gradjansku državu, šta je nešta kao selektivno sjećanje, malo se sjećam malo ne u zavisnosti na kakvoj fotelji sjedim :D ?
Ne seciraj mi postove dragi. Znaci trojka ne samo da je sahranila gradjansku BiH, nego je zacementirala IZ koji nametnut. Plus je unistila mogucnost za bilo kakve pravne mogucnosti i buduce tuzbe. I na nasim sudovima i na medjunarodnim. I one presude od prije…
Last edited by SaraFina on 25/06/2025 22:04, edited 1 time in total.
mishic

#4954 Re: "Trojka"

Post by mishic »

Kako je ugrijalo tako se i optimizam Trojanaca istopio.
Kiflin fiktivni optimizam prestaje da nasmijava a realnost i nesposobnost guši gore od visokih temperatura.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#4955 Re: "Trojka"

Post by Bobi »

Sanjarko wrote: 25/06/2025 21:56
JoseMujica wrote: 25/06/2025 21:40

presuda Kovačević vs Bih je nadogradnja ranijih presuda Sejdić-Finci, Zornić, Pilav itd.

hajmo reći da je Slaven do tada čačkao nos :evil:
Ma on radi svoj posao političara profesionalca. Gdje bio `92 :D ? Ma sve dolazi iz kuhinje ŽK, sve su ovo političke igre, kao da bi oni poslali tužbu da su trenutno u vlasti? Ehe draža je fotelja od BiH :bih: . E ističe mandat ŽK, gdje ce jadan opet na fakultet iako i sad uazima dnevnice, malo vamo malo tamo malo tužakam :D.
Znas li ko je sve u DF-u u Zenici? Hoces reci da ti ljudi nevaljaju uopste? PS. Ljudi nije ovo jos gotovo, a zakon se moze promjeniti na razne nacine, a Medzunarodno Pravo je izgleda definitivno u rukama Lobija i Lobista i mrtvo slovo na papiru.
Znam i to lično, ona veterinarka i onaj sto prodaje racunare, zdravo-zdravo, kokošari prve klase :D. Damir, šifra "Sjeti se Zmajevca" :D .
talijan97

#4956 Re: "Trojka"

Post by talijan97 »

Trojanci
Bobi
Forum administrator

#4957 Re: "Trojka"

Post by Bobi »

SaraFina wrote: 25/06/2025 22:02
SaraFina wrote: 25/06/2025 21:47 Cinjenica je da trojka sahranila:
Gradjansku BiH
Do 2022 godine dok je DF i SDA bili u vlasti, šta su oni radili za gradjansku državu ? zero, ništa,nisu htjeli da se zamjere koalicionim partnerima hdz snsd :D. Sad odjednom od 2022 godine kad vise nisu dio vladajuce koalicije odjednom se sjetili da se treba boriti za gradjansku državu, šta je nešta kao selektivno sjećanje, malo se sjećam malo ne u zavisnosti na kakvoj fotelji sjedim :D ?
Ne seciraj mi postove dragi. Znaci trojka ne samo da je sahranila gradjansku BiH, nego je zacementirala IZ koji nametnut. Plus je unistila mogucnost za bilo kakve pravne mogucnosti i buduce tuzbe. I na nasim sudovima i na medjunarodnim. I one presude od prije…
DF i SDA su sahranili gradjansku BiH ulazeci u koaliciju šta medjusobno šta sa HDZ i SNSDF. Tačka. Nšta se ne sjećam da su gurali gradjansku državu dok su bili partneri SNSD i HDZ ? Jel se sjeća iko bilo kakvih konflikta od 2022- pa unazad 8 godina kad su bili koalicioni partzneri HDZ i SNSD ?
dale cooper

#4958 Re: "Trojka"

Post by dale cooper »

SaraFina wrote: 25/06/2025 22:00
SaraFina wrote: 25/06/2025 21:45

Zaboravi Israel stvake. Izborni zakon Dale! Izborni zakonnnmn! Koji je sta? Pa onda ostale tuzbe u buducnosti. Kao sto rekoh libo me za Slavena i jeli moralno uradio nesto. Cinjenica je da trojka sahranila:
Gradjansku BiH
IZ zacementirala nametnuti
I sve druge tuzbe potkopaöa za vijeke vijekova.

Aferim!
Presuda Sejdić-Finci, koja se bavi diskriminacijom i nemogućnošću "ostalih" da budu birani, je donesena prije 16 godina. I ko se počešao
da je sprovede? I masa drugih presuda suda isto. Ali eto ova će nešto zacementirati. IZ nije donijela jebena trojka nego VP. Optužuje ih se
stalno da će dati i izdati taj izborni zakon HDZ-u, ali i pored trenutne blokade i ucjena iz HDZ-a to nisu uradili. Opet ponavljam stvari se
ovdje jedino mogu promijeniti dogovorom svih strana u BiH ili eventualnim nametanjem od strane MZ, za šta je čini mi se sve manje apetita.
Ti znas da ja tebe volim. I apsolutno nista ne moze opravdati ovo sto se desilo sa Slavenovom presudom. Apsolutno nista. Slaven je tu najmanje bitan. Bitno je da se ono sto smo dobili tom presudom nije smjelo prokickati. Da li je nesto predhodno Bilo Implementierung ili ne, i to je nevazno. Bitno je da MI ne smijemo dozvoliti ovskve propuste u medjunarodnom pravu. Drzava nam je ionako krhka. Ovo izgubiti Totalno je bilo nepotrebno i glupo. Izdajnicki.
O tome da li se moglo uključiti više u ovaj slučaj se da raspravljati. Isto tako treba vidjeti i kompletnu odluku i pojašnjenje suda o ukidanju.
Jer ako smatramo da ja taj sud imao dosta dobrih odluka koje su išle u našu korist u prošlosti, a sad je ovu preispitao i ukinuo je mora postojati
razlog. Ne može taj sud biti dobar i pravedan ranije i u isto vrijeme pod uticajem Hrvatske i Schmidta sada ili koga već krivimo za ovakav ishod.
Isto tako nije nebitno da li je nešto bilo prethodno implementirano, itekako je bitno, jer su i prethodne odluke suda u Strazburu išle u smjeru
otklanjanja raznih diskriminacija i manjkavosti u DMS-u i da su sprovedene možda bi već imali pravedniji IZ.

Ali opet kažem, neka sud sutra donese odluku koja izričito kaže da uređenje ove države mora biti građansko možeš to objesiti mačku od rep ako ne možeš na terenu sprovesti.
SaraFina

#4959 Re: "Trojka"

Post by SaraFina »

Bobi wrote: 25/06/2025 22:10
SaraFina wrote: 25/06/2025 22:02

DF i SDA su sahranili gradjansku BiH ulazeci u koaliciju šta medjusobno šta sa HDZ i SNSDF. Tačka. Nšta se ne sjećam da su gurali gradjansku državu dok su bili partneri SNSD i HDZ ? Jel se sjeća iko bilo kakvih konflikta od 2022- pa unazad 8 godina kad su bili koalicioni partzneri HDZ i SNSD ?
Jos jednom ti kazem da presuda Slavenu nema nikakve veze sa SDF. Apsolutno nema. Presuda je bitna svim pro BiH patriotama jer ide u korist DRZAVI BiH. Isla je u korist svim buducim tuzbama, gradjanskom uredjenju i kalemila se na sve prosle presude. Plus svega ovaj nametnuti IZ je takodjer stavljala tamo gdje mu mjesto. Ako ne mozes to skutiti onda jbg.
HelaS

#4960 Re: "Trojka"

Post by HelaS »

dale cooper wrote: 25/06/2025 22:12 Ali opet kažem, neka sud sutra donese odluku koja izričito kaže da uređenje ove države mora biti građansko možeš to objesiti mačku od rep ako ne možeš na terenu sprovesti.
Ne može nijedan Sud na Svijetu donijeti takvu odluku jer je u suprotnosti sa Ustavom BiH i Međunarodnim ugovorom o formiranju države BiH.

"Građanska država" BiH je floskula, ona ne postoji nakon decembra 1995. godine. Nažalost.
Sanjarko

#4961 Re: "Trojka"

Post by Sanjarko »

Bobi wrote: 25/06/2025 22:05

Znas li ko je sve u DF-u u Zenici? Hoces reci da ti ljudi nevaljaju uopste? PS. Ljudi nije ovo jos gotovo, a zakon se moze promjeniti na razne nacine, a Medzunarodno Pravo je izgleda definitivno u rukama Lobija i Lobista i mrtvo slovo na papiru.
Znam i to lično, ona veterinarka i onaj sto prodaje racunare, zdravo-zdravo, kokošari prve klase :D. Damir, šifra "Sjeti se Zmajevca" :D .
A oni ne valjaju? Goran ne valja?
Bobi
Forum administrator

#4962 Re: "Trojka"

Post by Bobi »

SaraFina wrote: 25/06/2025 22:14 Jos jednom ti kazem da presuda Slavenu nema nikakve veze sa SDF. Apsolutno nema.
Ima tužba veze sa DF-om i SDA. Zašto nije podignuta tužba prije 2022. ?
dale cooper

#4963 Re: "Trojka"

Post by dale cooper »

HelaS wrote: 25/06/2025 22:15
dale cooper wrote: 25/06/2025 22:12 Ali opet kažem, neka sud sutra donese odluku koja izričito kaže da uređenje ove države mora biti građansko možeš to objesiti mačku od rep ako ne možeš na terenu sprovesti.
Ne može nijedan Sud na Svijetu donijeti takvu odluku jer je u suprotnosti sa Ustavom BiH i Međunarodnim ugovorom o formiranju države BiH.

"Građanska država" BiH je floskula, ona ne postoji nakon decembra 1995. godine. Nažalost.
Slažem se. Jedino mi smo oni koji mogu promijeniti ustav i uređenje ove zemlje.
SaraFina

#4964 Re: "Trojka"

Post by SaraFina »

dale cooper wrote: 25/06/2025 22:12

Ti znas da ja tebe volim. I apsolutno nista ne moze opravdati ovo sto se desilo sa Slavenovom presudom. Apsolutno nista. Slaven je tu najmanje bitan. Bitno je da se ono sto smo dobili tom presudom nije smjelo prokickati. Da li je nesto predhodno Bilo Implementierung ili ne, i to je nevazno. Bitno je da MI ne smijemo dozvoliti ovskve propuste u medjunarodnom pravu. Drzava nam je ionako krhka. Ovo izgubiti Totalno je bilo nepotrebno i glupo. Izdajnicki.
O tome da li se moglo uključiti više u ovaj slučaj se da raspravljati. Isto tako treba vidjeti i kompletnu odluku i pojašnjenje suda o ukidanju.
Jer ako smatramo da ja taj sud imao dosta dobrih odluka koje su išle u našu korist u prošlosti, a sad je ovu preispitao i ukinuo je mora postojati
razlog. Ne može taj sud biti dobar i pravedan ranije i u isto vrijeme pod uticajem Hrvatske i Schmidta sada ili koga već krivimo za ovakav ishod.
Isto tako nije nebitno da li je nešto bilo prethodno implementirano, itekako je bitno, jer su i prethodne odluke suda u Strazburu išle u smjeru
otklanjanja raznih diskriminacija i manjkavosti u DMS-u i da su sprovedene možda bi već imali pravedniji IZ.

Ali opet kažem, neka sud sutra donese odluku koja izričito kaže da uređenje ove države mora biti građansko možeš to objesiti mačku od rep ako ne možeš na terenu sprovesti.
Ja bi voljela da si ti u pravu s optimizmom. Meni ovo sve ide na gubitak. I to ce poceti sa onim nametnutim IZ. A nastaviti se? Samo Bog zna gdje. Mozda na revidiranju ostalih presuda u nasu korist. Mada se nadam da nece do toga doci.
Bobi
Forum administrator

#4965 Re: "Trojka"

Post by Bobi »

Sanjarko wrote: 25/06/2025 22:15

Pa ne valja, kokošar, jer znaš šta je POS kasa? On to dan danas izbjegava, kuku lele uzima mi banka 2 % provizije, jel možeš da platiš gotovinom ? :D Kokošar :D.
Sanjarko

#4966 Re: "Trojka"

Post by Sanjarko »

To je tacno ali sam dao ovo:
Po vazecem zakonu Bosne i Hercegovine od popisa stanovnistva do sljedecega popisa stanovnistva se drzavljani Bosne i Hercegovine imaju pravo izjasniti kako zele i promjeniti narodnost/nacionalnost i izjasniti se drugacije.
Da – Zakon o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH (Službeni glasnik BiH 10/12) eksplicitno priznaje etničku/nacionalnu pripadnost kao dobrovoljnu samodeklaraciju svakog građanina i ne uvodi obavezu dosljednog ponavljanja onoga što je netko naveo na prethodnom popisu. Član 8. stav 1. točka i) propisuje da je “etnička/nacionalna pripadnost” jedna od tema popisa i da je građanin slobodan da na popisu izabere onaj identitet s kojim se trenutno poistovjećuje.

Osim toga, Zakon ne predviđa nikakve sanitarne ili administrativne provjere dosljednosti etničke pripadnosti između dva popisa, a sustav se temelji na povjerenju u iskaz respondentâ i načelima povjerljivosti podataka. Time je omogućeno da, ako se u međuvremenu promijeni osobni osjećaj pripadnosti (ili pak namjera političke reprezentacije), građanin na narednom popisu stavi novu deklaraciju.

Ovakav pristup u skladu je s međunarodnim statistikim standardima (npr. Uredbom (EC) br. 763/2008), gdje se etnička/nacionalna pripadnost smatra “osobnim podatkom” koji svatko sam utvrđuje – bez obzira na dosadašnje upise.
Nas zakon, i zele da ga krse, i ne samo to krse ga vec.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#4967 Re: "Trojka"

Post by JoseMujica »

evo sve čoek rekao...sad su SDA i Trojka 1:1 što se tiče pušenja belegije neprijateljima ove države

iste ispuhane ćune, samo drugačije upakirane
Last edited by JoseMujica on 25/06/2025 22:23, edited 1 time in total.
SaraFina

#4968 Re: "Trojka"

Post by SaraFina »

dale cooper wrote: 25/06/2025 22:16

Nije bitno jel gradjanska BiH floskula. Krivo shvatate cijelu pricu. Gradjanska drzava je zelja pro BiH patriota. Presude koja je cementirala tako nesto nas je interes za buducnost. Mozda nekad ako se Stenz uvjeti! Ili u sadasnjosti presuda je odgovor svim remetilackim faktorima u susjestvu i komsiluku a i svijetu, kakvu mi drzavu zelimo. Gradjansku. Ravnopravnost. EU zakone. Pa kad nas optuze za kalifat eto argumenta. Plus svijetu potvrda da smo MI ljudi koji ne mrze nikoga. I da su svi narodi dobrodosli. Siri kontekst.
Sanjarko

#4969 Re: "Trojka"

Post by Sanjarko »

Bobi wrote: 25/06/2025 22:18
Sanjarko wrote: 25/06/2025 22:15

Pa ne valja, kokošar, jer znaš šta je POS kasa? On to dan danas izbjegava, kuku lele uzima mi banka 2 % provizije, jel možeš da platiš gotovinom ? :D Kokošar :D.
To je tvoje misljenje, ja sam racun dobijao uredno.
Bobi
Forum administrator

#4970 Re: "Trojka"

Post by Bobi »

E da, kakva je to osoba danas se izjašnjava kao HRVAT A SUTRA SE IZJAšnjava kao ostali a prekosutra ode u konzulat da produži putovnicu :D ? Zakostra može biti i binarna osoba :D. Ima pravo, ima, ali jel dobar on u vugla :D ?
dale cooper

#4971 Re: "Trojka"

Post by dale cooper »

SaraFina wrote: 25/06/2025 22:17

Ja bi voljela da si ti u pravu s optimizmom. Meni ovo sve ide na gubitak. I to ce poceti sa onim nametnutim IZ. A nastaviti se? Samo Bog zna gdje. Mozda na revidiranju ostalih presuda u nasu korist. Mada se nadam da nece do toga doci.
Za izglasavanje novog IZ-a po mjeri HDZ-a opet trebaju glasovi Bošnjaka, a njih trenutno nema, a sa načinom na koji se HDZ ponaša neće ni biti. Tu su trenutno i Trojka i SDA složni, jer znaju da je to pitanje na kojem se lome koplja i glasovi.
Sanjarko

#4972 Re: "Trojka"

Post by Sanjarko »

Bobi wrote: 25/06/2025 22:25 E da, kakva je to osoba danas se izjašnjava kao HRVAT A SUTRA SE IZJAšnjava kao ostali a prekosutra ode u konzulat da produži putovnicu :D ? Zakostra može biti i binarna osoba :D. Ima pravo, ima, ali jel dobar on u vugla :D ?
Po nasem vazecem zakonu od popisa do popisa ima pravo na to. Ja se kao ciganin htio na ovom sadasnjem popisu izjasniti, ne kao Rom jer su Romi sada vecinom imucni, cigani su siromasni ljudi po meni i Romi i drugi.
SaraFina

#4973 Re: "Trojka"

Post by SaraFina »

dale cooper wrote: 25/06/2025 22:25
SaraFina wrote: 25/06/2025 22:17

Za izglasavanje novog IZ-a po mjeri HDZ-a opet trebaju glasovi Bošnjaka, a njih trenutno nema, a sa načinom na koji se HDZ ponaša neće ni biti. Tu su trenutno i Trojka i SDA složni, jer znaju da je to pitanje na kojem se lome koplja i glasovi.
Govorim o ovom IZ sto je Svabo nametnuo. Kazem ti Iskreno de nadam da presuda nece imati pogubne posljedice po nas. Jer je ponistavanhem mnogo toga u igri.
Last edited by SaraFina on 25/06/2025 22:32, edited 1 time in total.
dale cooper

#4974 Re: "Trojka"

Post by dale cooper »

SaraFina wrote: 25/06/2025 22:22

Nije bitno jel gradjanska BiH floskula. Krivo shvatate cijelu pricu. Gradjanska drzava je zelja pro BiH patriota. Presude koja je cementirala tako nesto nas je interes za buducnost. Mozda nekad ako se Stenz uvjeti! Ili u sadasnjosti presuda je odgovor svim remetilackim faktorima u susjestvu i komsiluku a i svijetu, kakvu mi drzavu zelimo. Gradjansku. Ravnopravnost. EU zakone. Pa kad nas optuze za kalifat eto argumenta. Plus svijetu potvrda da smo MI ljudi koji ne mrze nikoga. I da su svi narodi dobrodosli. Siri kontekst.
Ti moraš shvatiti da po trenutnom ustavu ti ništa ne možeš napraviti bez druge dvije strane i to je tako od 95-te. Na to su svi pristali kad su
potpisivali DMS. Dobro je dati do znanja MZ-u kakvu mi, mislim na pro BiH stranu, državu želimo. Mada i oni nemaju nekog interesa za nas osim
toga da se ne ubijamo ovdje pred njihovim pragom.
SaraFina

#4975 Re: "Trojka"

Post by SaraFina »

dale cooper wrote: 25/06/2025 22:31
SaraFina wrote: 25/06/2025 22:22

Ti moraš shvatiti da po trenutnom ustavu ti ništa ne možeš napraviti bez druge dvije strane i to je tako od 95-te. Na to su svi pristali kad su
potpisivali DMS. Dobro je dati do znanja MZ-u kakvu mi, mislim na pro BiH stranu, državu želimo. Mada i oni nemaju nekog interesa za nas osim
toga da se ne ubijamo ovdje pred njihovim pragom.
Ja to znam Odlicno Dale. No nije nam u cilju ni gubiti olako mehanizme u ovom slucaju tu presudu, koja nam garantuje sve sto sam ti navela u predhodnom upisu. Plus Triptik pisljedice koje ce Vjerovatno biti pogubne i povuci sve one kosekvencw koje ti Navodno ima dva sata.
Post Reply