IRAN

moonco
Grijem se na: Plin
Horoskop: Vaga

#47451 Re: IRAN

Post by moonco »

jeza u ledja wrote: 25/06/2025 15:03
moonco wrote: 25/06/2025 13:59
jeza u ledja wrote: 25/06/2025 13:51

Koji ti je ovo nick po redu?
Ne smaraj me svojim glupostima.
Drzi se ti svojih americkih cionistickih gluposti i njihovih foruma. I poradi malo na integraciji u americko drustvo na americkim forumima, a ne na bosanskim.
Pises gluposti.
Ti pišeš gluposti i to američke cionističke. Mi smo Bošnjaci u Bosni i Hercegovini muslimani i mi volimo bratski Iran koji nam je mnogo pomogao 92-95. :)
HarTar

#47452 Re: IRAN

Post by HarTar »

POGLEDAJTE: Bjeloruski Jevrej, Vladimir Vitkov, nasilno je napao 18-mjesečno iransko dijete na moskovskom aerodromu Šeremetjevo, udarivši ga glavom o pod.

Dijete, koje je pobjeglo iz ratom razorenog Irana sa svojom trudnom majkom, nalazi se u komi s povredama lobanje i kičme.

Vitkov je uhapšen na mjestu događaja; u njegovom organizmu pronađeni su droge. 😡😡😡🤮🤮🤮
jeza u ledja

#47453 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

moonco wrote: 25/06/2025 15:30
moonco wrote: 25/06/2025 13:59

Drzi se ti svojih americkih cionistickih gluposti i njihovih foruma. I poradi malo na integraciji u americko drustvo na americkim forumima, a ne na bosanskim.
Pises gluposti.
Ti pišeš gluposti i to američke cionističke. Mi smo Bošnjaci u Bosni i Hercegovini muslimani i mi volimo bratski Iran koji nam je mnogo pomogao 92-95. :)
I dalje pises gluposti.
SaraFina

#47454 Re: IRAN

Post by SaraFina »

jeza u ledja wrote: 25/06/2025 15:11
SaraFina wrote: 25/06/2025 14:28
jeza u ledja wrote: 25/06/2025 13:46 Izraelci su postigli onoliko se moze postici, manje-vise, ovako na daljinu.

Nuklearni program se ne moze zauvijek zaustaviti, moze se samo odgoditi.

Da ne govorimo o tome da su uspjeli postici ono sto pokusavaju decenijama - da se Amerikanci direktno usude bombardovati Iran, sto ce sljedeci put biti mnogo lakse.

Jedino pitanje za njih je da li je sve to vrijedilo onoliko razaranja Izraela.

Iranci su takodje izvukli onoliko koliko su mogli iz zajebane situacije. I oni su postigli ono sto su htjeli dugo vremena - da probiju izraelske stitove i da imaju izgovor da ih rokaju dok mogu.

Pravi gutinici tu su iranski, izraelski i americki narod, koji placaju za sve ove gluposti, glavom ili novcem.
Ništa zidovi nisu postigli. Niti će Iran zaustaviti razvoj nuklearnog pogona. Niti su zidovi, a takodjer i Ameri uspjeli bilo šta oštetiti onim napadom/ USA i napadima/Izraela.
USA se simbolično uključila i poslala jedan val napada, te je licno Donald rekao da je tu i kraj umiješanosti u USA u rat sa Iranom. Po meni to je zidovima bio zesci suk. Iako oni Donalda veličaju i njegovu ulogu u ovom sukobu s Iranom. Prava je istina da su zidovima razocarani Amerikom i njihovim obustavljanjem raketiranja Izraela. Zašto ne E to otvoreno priznati? Jer su popusili u sukobu sa Iranom i to debelo. Njihova odbrana se pokazala kao šuplja sir. A bogami i Iran ih je slao svakodnevno po nekoliko puta u skloništa.
Stoga zidovi veličaju Donalda i USA. Iako USA ništa nije napravila pozitivno onim JEDNIM udarom na Iran. Ne mogu zidovi reci svijetu “razocarani smo Amerikom i njihovom ništavnom ulogom u ratu sa Iranom” nego kažu “Hvala Donaldu i USA”.
Jednostavno zidovima nije u cilju da svijet sazna da njihov zastitnik USA nije ostvarila ni 1% njihovih ambicija. Donald je ovaj udar uradio da se stavi u prvi plan i ispliva kao mirotvorac. I sebi osigura da ga svijet veliča kao takvog. Uz Nobela kao slag na torti. Ako dobije naravno.
Mispalo je da se Donalda zivo hebe za zidove i njihove ambicije. Lik je u fazonu “ja i samo ja”.
Do prije sedmicu dana se ovdje pricalo kako je Izrael uradio napad u koordinaciji sa Amerima i da je sve bilo dogovoreno unaprijed. Sad se mijenja prica. :lol:

Koliko su Izraelci i Ameri nanjeli stete ne znamo i ne mozemo se praviti da znamo. Da su napravili dosta stete znamo sigurno.

Koliko su Izraelci razocarani Amerikom me ne interesuje. Koliko znam, do juce je isto tako bilo upitno da li ce se Trump uopste umijesati. U stvari o tome skoro uopste nije bilo ni rijeci prvi dan sukoba. Reci da Izrael tu nije postigao ono sto je naumio je besmisleno.

A naravno da je Trump u fazonu ja i samo ja i da trazi Nobela. Zbog toga sam od pocetka govorio da on nije htio ovaj sukob i da su Izraelci mimo njegove volje zapoceli sa istim. Svojim napadom na Iran on je potrosio dio politickog kapitala kod svojih glasaca.

Pa ne poriče niko da zidovi nisu dobili zeleno svjetlo od USA za napad. Ono gdje su se zidovi zajebali očigledno jeste USA podrska. Verbalnu su imali 100%. A vojnu i ovaj napad jedan, 100% nisu očekivali. I Donaldov šuk i odustajanje. Oni su mislili prvo da će biti dominantni 100% nad Iranom. Kad su vidjela da su se zahebali daj uvuci starijeg brata USA. I kad su uvukli kao Donald ih spuca i krene nakon jednog napada pričati priču o miru. To im 100% nije bio cilj.
Sto se tice laži, zidovi su prvaci te igre. Ove laganje o uništenju iranskog nuklearnog pogona su idiotarije. Teške. A gdje su laži kako su oni pobili ovog i onoga. A sve ljudi živi i zdravi Iranci izlaze i slave pobjedu. Tako da od njihovih laži i laži Donaldovih nema vecih. Čuj sa dva projektila unistio iranski nuklearni pogon. To su toliko idiotske tlapnje da ne postoje rijeci koje bi to opisale. Koja je matematička vjerovatnoca da je to moguće? 1:100000000000000000y idiotarije.
Zlocin&Kazna

#47455 Re: IRAN

Post by Zlocin&Kazna »

HarTar wrote: 25/06/2025 15:31 POGLEDAJTE: Bjeloruski Jevrej, Vladimir Vitkov, nasilno je napao 18-mjesečno iransko dijete na moskovskom aerodromu Šeremetjevo, udarivši ga glavom o pod.

Dijete, koje je pobjeglo iz ratom razorenog Irana sa svojom trudnom majkom, nalazi se u komi s povredama lobanje i kičme.

Vitkov je uhapšen na mjestu događaja; u njegovom organizmu pronađeni su droge. 😡😡😡🤮🤮🤮
To je ta nadrirasa kojoj se sumir i ostali dive, kojoj bi i rođenu sestru i mater dali samo da ih potapše po ramenima.
moonco

#47456 Re: IRAN

Post by moonco »

jeza u ledja wrote: 25/06/2025 15:35

Pises gluposti.
I dalje pises gluposti.
I dalje mrziš muslimane i bratski muslimanski Iran. A voliš cionističku Ameriku i izraelski zločinački režim.
jeza u ledja

#47457 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

moonco wrote: 25/06/2025 15:38

I dalje pises gluposti.
I dalje mrziš muslimane i bratski muslimanski Iran. A voliš cionističku Ameriku i izraelski zločinački režim.
Prestani pisati gluposti.
moonco

#47458 Re: IRAN

Post by moonco »

Zlocin&Kazna wrote: 25/06/2025 15:37
HarTar wrote: 25/06/2025 15:31 POGLEDAJTE: Bjeloruski Jevrej, Vladimir Vitkov, nasilno je napao 18-mjesečno iransko dijete na moskovskom aerodromu Šeremetjevo, udarivši ga glavom o pod.

To je ta nadrirasa kojoj se sumir i ostali dive, kojoj bi i rođenu sestru i mater dali samo da ih potapše po ramenima.
Ove najbolje drugi slaveni tuku, a mogu i Švabe :D
moonco

#47459 Re: IRAN

Post by moonco »

jeza u ledja wrote: 25/06/2025 15:39

I dalje pises gluposti.
Šetaj od mojih postova ljubitelju cionističke Amerike.
moonco

#47460 Re: IRAN

Post by moonco »

Od srebreničkog holandskog bataljona do bratskog Irana

1Dante1

#47461 Re: IRAN

Post by 1Dante1 »

Zlocin&Kazna wrote: 25/06/2025 15:37 To je ta nadrirasa kojoj se sumir i ostali dive, kojoj bi i rođenu sestru i mater dali samo da ih potapše po ramenima.
iako sumir podrzava zlocinacki izrael a protiv rusije i to nema msisla, isto tako nema ni tvoj komentar smisla. Debilcina drogirana, to nisi procitao?

No anyway, citam Iran pokrece novu ofanzivu zbog patnje palestinaca u Gazi. Svaka im ćas na tome /s
armin071

#47462 Re: IRAN

Post by armin071 »

Zlocin&Kazna wrote: 25/06/2025 15:37

To su ti nobelovci…. Kažem ja dok ih ljudi ne počnu sami rješavati muka na licu mjesta neće da bude bolje…. Cionizam je zlo koje ako se ne zaustavi će da sjebe svijet kakav poznajemo…
jeza u ledja

#47463 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

SaraFina wrote: 25/06/2025 15:36
SaraFina wrote: 25/06/2025 14:28

Ništa zidovi nisu postigli. Niti će Iran zaustaviti razvoj nuklearnog pogona. Niti su zidovi, a takodjer i Ameri uspjeli bilo šta oštetiti onim napadom/ USA i napadima/Izraela.
USA se simbolično uključila i poslala jedan val napada, te je licno Donald rekao da je tu i kraj umiješanosti u USA u rat sa Iranom. Po meni to je zidovima bio zesci suk. Iako oni Donalda veličaju i njegovu ulogu u ovom sukobu s Iranom. Prava je istina da su zidovima razocarani Amerikom i njihovim obustavljanjem raketiranja Izraela. Zašto ne E to otvoreno priznati? Jer su popusili u sukobu sa Iranom i to debelo. Njihova odbrana se pokazala kao šuplja sir. A bogami i Iran ih je slao svakodnevno po nekoliko puta u skloništa.
Stoga zidovi veličaju Donalda i USA. Iako USA ništa nije napravila pozitivno onim JEDNIM udarom na Iran. Ne mogu zidovi reci svijetu “razocarani smo Amerikom i njihovom ništavnom ulogom u ratu sa Iranom” nego kažu “Hvala Donaldu i USA”.
Jednostavno zidovima nije u cilju da svijet sazna da njihov zastitnik USA nije ostvarila ni 1% njihovih ambicija. Donald je ovaj udar uradio da se stavi u prvi plan i ispliva kao mirotvorac. I sebi osigura da ga svijet veliča kao takvog. Uz Nobela kao slag na torti. Ako dobije naravno.
Mispalo je da se Donalda zivo hebe za zidove i njihove ambicije. Lik je u fazonu “ja i samo ja”.
Do prije sedmicu dana se ovdje pricalo kako je Izrael uradio napad u koordinaciji sa Amerima i da je sve bilo dogovoreno unaprijed. Sad se mijenja prica. :lol:

Koliko su Izraelci i Ameri nanjeli stete ne znamo i ne mozemo se praviti da znamo. Da su napravili dosta stete znamo sigurno.

Koliko su Izraelci razocarani Amerikom me ne interesuje. Koliko znam, do juce je isto tako bilo upitno da li ce se Trump uopste umijesati. U stvari o tome skoro uopste nije bilo ni rijeci prvi dan sukoba. Reci da Izrael tu nije postigao ono sto je naumio je besmisleno.

A naravno da je Trump u fazonu ja i samo ja i da trazi Nobela. Zbog toga sam od pocetka govorio da on nije htio ovaj sukob i da su Izraelci mimo njegove volje zapoceli sa istim. Svojim napadom na Iran on je potrosio dio politickog kapitala kod svojih glasaca.

Pa ne poriče niko da zidovi nisu dobili zeleno svjetlo od USA za napad. Ono gdje su se zidovi zajebali očigledno jeste USA podrska. Verbalnu su imali 100%. A vojnu i ovaj napad jedan, 100% nisu očekivali. I Donaldov šuk i odustajanje. Oni su mislili prvo da će biti dominantni 100% nad Iranom. Kad su vidjela da su se zahebali daj uvuci starijeg brata USA. I kad su uvukli kao Donald ih spuca i krene nakon jednog napada pričati priču o miru. To im 100% nije bio cilj.
Sto se tice laži, zidovi su prvaci te igre. Ove laganje o uništenju iranskog nuklearnog pogona su idiotarije. Teške. A gdje su laži kako su oni pobili ovog i onoga. A sve ljudi živi i zdravi Iranci izlaze i slave pobjedu. Tako da od njihovih laži i laži Donaldovih nema vecih. Čuj sa dva projektila unistio iranski nuklearni pogon. To su toliko idiotske tlapnje da ne postoje rijeci koje bi to opisale. Koja je matematička vjerovatnoca da je to moguće? 1:100000000000000000y idiotarije.
Mescini da su Ameri istresli malo vise od 2 bombe na Iran. :-)
A gadjali su i Izraelci na vise mjesta.

Ni ja ne vjerujem, odnosno tako kazu strucnjaci, da vjerovatno nije sve unisteno, kao sto su i prije govorili da se tesko to moze unistiti na ovaj nacin. Ali da su ih dobro unazadili to je sigurno.

Nego da vidimo tvoju logiku - Izraelci su dobili zeleno svjetlo za napad, ali samo uz verbalnu podrsku Amerike. Istovremeno su se nadali da ce Amere uvuci u sukob. No kad su Amere uvukli u sukob, onda je to valjda njihov neuspjeh jer im Ameri nisu dali dovoljno podrske. :-) To sto su uopste gadjali Fordow ovim bombetinama to se ne pika. :oops:

Nisu ih Ameri bombardovali, samo su ih malo bombardovali. :lol:

No evo sada upravo slusam - pravi razlog sto se sve ovo zavrsilo sada je sto je Izraelcima pocelo ponestajati anti-raketica, Iranu njihovih balistickih takodje, a i Amerima koji su sve to obilato branili. Suma sumarum, jedni druge su dobro porokali, unistili svasta nesto, i jos iscrpili zalihe.

EDIT: I samo jos da dodam. Vise je nego ocigledno da su Izraelci ovo zapoceli sada upravo zato jer je Trump gurao novi deal sa Irancima o kontroli nukleranog oruzja. Oni ne zele novi JCPOA.
Last edited by jeza u ledja on 25/06/2025 15:57, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#47464 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

moonco wrote: 25/06/2025 15:41
Rado bih, ali ti si mene pocela kvotati, a ne obratno.

Vjeruj mi da inace ekspresno preskacem tvoje gluposti.
skupljac_zeljeza

#47465 Re: IRAN

Post by skupljac_zeljeza »

Spremte se da selimo na temu Kina. Presedan je napravljen kada su Izrael i Amerika izvršili agresiju na Iran.
Povećane tenzije
Sukob Kine i Tajvana: Peking tvrdi da ne mogu napasti nešto što je već njihovo
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#47466 Re: IRAN

Post by arman1 »

Image
moonco

#47467 Re: IRAN

Post by moonco »

jeza u ledja wrote: 25/06/2025 15:52
moonco wrote: 25/06/2025 15:41

Rado bih, ali ti si mene pocela kvotati, a ne obratno.

Vjeruj mi da inace ekspresno preskacem tvoje gluposti.
De obnovi malo bosanski, muške i ženske rodove. Ne ide ti to nešto.

Ono iz Amerike našlo da komentariše bratski muslimanski Iran. A nama Bošnjacima u Bosni valjao Iran. I ono našlo da nešto pisuka kako Iran ne valja i kako je bratski Iran smeće.

Užas. To su ti mrzitelji Bošnjaka i muslimana.
moonco

#47468 Re: IRAN

Post by moonco »

arman1 wrote: 25/06/2025 16:02 Image

SaraFina

#47469 Re: IRAN

Post by SaraFina »

jeza u ledja wrote: 25/06/2025 15:51
SaraFina wrote: 25/06/2025 15:36

Mescini da su Ameri istresli malo vise od 2 bombe na Iran. :-)
A gadjali su i Izraelci na vise mjesta.

Ni ja ne vjerujem, odnosno tako kazu strucnjaci, da vjerovatno nije sve unisteno, kao sto su i prije govorili da se tesko to moze unistiti na ovaj nacin. Ali da su ih dobro unazadili to je sigurno.

Nego da vidimo tvoju logiku - Izraelci su dobili zeleno svjetlo za napad, ali samo uz verbalnu podrsku Amerike. Istovremeno su se nadali da ce Amere uvuci u sukob. No kad su Amere uvukli u sukob, onda je to valjda njihov neuspjeh jer im Ameri nisu dali dovoljno podrske. :-) To sto su uopste gadjali Fordow ovim bombetinama to se ne pika. :oops:

Nisu ih Ameri bombardovali, samo su ih malo bombardovali. :lol:

No evo sada upravo slusam - pravi razlog sto se sve ovo zavrsilo sada je sto je Izraelcima pocelo ponestajati anti-raketica, Iranu njihovih balistickih takodje, a i Amerima koji su sve to obilato branili. Suma sumarum, jedni druge su dobro porokali, unistili svasta nesto, i jos iscrpili zalihe.

EDIT: I samo jos da dodam. Vise je nego ocigledno da su Izraelci ovo zapoceli sada upravo zato jer je Trump gurao novi deal sa Irancima o kontroli nukleranog oruzja. Oni ne zele novi JCPOA.
Analitičari i iz USA i iz Izraela su jedinstveni u ocjeni da ništa nije ni okrznuto a ne uništeno. To sto priča Donald retalj i mirotvorac je za njegovu krezubu masu pristalica. Jednostavno ostali svijet je dovoljno pametan da ne vjeruje ni tlapnjama zidova ni Donaldovim idiotarijama. Nigdje niko nije rekao da je bilo šta uništeno. Možda vama u USA neki lokalni mediji plasiraju da je Donald unistio nuklearni program Irana. No vjeruj u svijetu to nigdje ne pije vode. Donald je kreten i lazov. A i zidovi lažu. Zašto lažu ? Zato sto su od USA očekivali mnogo vise. I shebani su i razocarani no to ne zele priznati. Jer bi to znacilo u ocima svijeta da ih je USA izdala. A to zidovi nakon svih pozdarija sebi ne mogu dozvoliti.

Moraju se furati da im je USA najveci vojni i politicki partner. Jer zasrali su svuda. I cijeli svijet je protiv njih. Priznati da i USA ih ograničeno podrzava a ne bez uvjetno je za njih kraj. Svakako svojim neuspjehom za napad na Iran svi njihovi neprijatelji su shvatili da su zidovi bušni ko švicarski sir.
geoxx

#47470 Re: IRAN

Post by geoxx »

Tesko je povjerovati da je drzava za koju se dokazalo da je obavjestajno suplja ko sir, u prvih 10 minuta napada joj pobijeni vrh vojske i glavni fizicari, dosad osudila na stotine ljudi zbog spijunaze - uspjela u potpunosti sacuvati ono glavno zbog cega su ovi napali. Uostalom, ko to kaze da nije nista unisteno?
SaraFina

#47471 Re: IRAN

Post by SaraFina »

geoxx wrote: 25/06/2025 16:20 Tesko je povjerovati da je drzava za koju se dokazalo da je obavjestajno suplja ko sir, u prvih 10 minuta napada joj pobijeni vrh vojske i glavni fizicari, dosad osudila na stotine ljudi zbog spijunaze - uspjela u potpunosti sacuvati ono glavno zbog cega su ovi napali. Uostalom, ko to kaze da nije nista unisteno?
Unistena je židovska šuplja o njihovim odbrambenim sistemima. Pokazalo se da iako Iran nije upotrijebio u napadima ništa nesvakidašnje. Naprotiv! Zidovi su sjedili par puta dnevno u skloništima. U buducnosti svi židovski neprijatelji znaju da je Izrael šuplja sir. I da recimo kasetne nisu precizne ali nanose rasprskavanje bombi ogromnu štetu.
moonco

#47472 Re: IRAN

Post by moonco »

Rudnik Uranija u Iranu

Image

https://maps.app.goo.gl/hSx7ArS1NzwNhjZ16

Šta su ba jehudije uništile? :lol:
moonco

#47473 Re: IRAN

Post by moonco »

The Saghand uranium mine in Iran has a maximum projected production capacity of 50 tons of uranium per year. It is a nuclear-mining and milling facility located in the Kavir desert in central Iran. The mine extracts low-grade uranium ore, which is then processed into yellowcake at the Ardakan Yellowcake Production Plant.
Here's a more detailed breakdown:
Location: Saghand mine is situated in the Kavir desert in central Iran.
Production Capacity: The mine is designed to produce 50 tons of uranium per year.
Ore Processing: The uranium ore extracted from Saghand is processed into yellowcake at the Ardakan Yellowcake Production Plant.
Ore Quality: The ore at Saghand is described as low-grade, meaning it has a relatively low concentration of uranium.
Reserves: The ore body at Saghand is estimated to contain approximately 1,400 tons of uranium reserves.
Operational Status: The mine entered operation in April 2013
.
The Ardakan Yellowcake Production Plant has a nominal production capacity of 50 tonnes of uranium per year. It processes uranium ore from the Saghand mine into yellowcake (U3O8). The plant was officially commissioned in April 2013.
Here's a more detailed breakdown:
Location: The plant is located in Ardakan, Iran, about 35 km north of the city.
Purpose: It's designed to process uranium ore into yellowcake, a step in the nuclear fuel cycle.
Ore Source: The plant receives its ore from the Saghand uranium mine.
Production Capacity: The plant has a nominal capacity of 50 tonnes of uranium per year as yellowcake.
Construction: It was constructed with Chinese assistance.
History: It was initially a pilot-scale facility before being upgraded to a full-scale milling facility.
Čitalac

#47474 Re: IRAN

Post by Čitalac »

Glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova kaže da ima štete...
Iran’s Baghaei says nuclear installations ‘badly damaged’
Further pressed on the condition of Iran’s nuclear sites hit by US and Israeli attacks, Baghaei says, “Yes, our nuclear installations have been badly damaged.”
“That’s for sure because [they have] come under repeated attacks,” he said.
“I have nothing to add on this issue because it’s a matter of technical issue,” he went on, noting that the Atomic Energy Organization of Iran and other relevant agencies are addressing it.
geoxx

#47475 Re: IRAN

Post by geoxx »

SaraFina wrote: 25/06/2025 16:25
geoxx wrote: 25/06/2025 16:20 Tesko je povjerovati da je drzava za koju se dokazalo da je obavjestajno suplja ko sir, u prvih 10 minuta napada joj pobijeni vrh vojske i glavni fizicari, dosad osudila na stotine ljudi zbog spijunaze - uspjela u potpunosti sacuvati ono glavno zbog cega su ovi napali. Uostalom, ko to kaze da nije nista unisteno?
Unistena je židovska šuplja o njihovim odbrambenim sistemima. Pokazalo se da iako Iran nije upotrijebio u napadima ništa nesvakidašnje. Naprotiv! Zidovi su sjedili par puta dnevno u skloništima. U buducnosti svi židovski neprijatelji znaju da je Izrael šuplja sir. I da recimo kasetne nisu precizne ali nanose rasprskavanje bombi ogromnu štetu.
Inace dobar
Post Reply