IRAN

moonco
Grijem se na: Plin
Horoskop: Vaga

#47426 Re: IRAN

Post by moonco »

jeza u ledja wrote: 25/06/2025 13:03
Bobi wrote: 25/06/2025 12:51 Kad su dosli na vlast u Iranu ovi 80-tih godina odmah im je bilo unistiti Izrael i US, umjesto da su prvo napravili bombu i air defense oni pprijetili unistenjem Izraela sa pračkama :D. Trebali su govorit, mi smo za mir, mi sve poštujemo mi smo fini a na hinjaka kao svi drugi pravit bombu pa kad je napraviš onda se ku*čiš :D.
Pa bas tako.
Ja ba. Prespavao se iračko-Iranski rat, kad su hajcali Sadama da uništi Islamsku revoluciju u Iranu.

22 September 1980 – 20 August 1988
(7 years, 10 months, 4 weeks and 1 day)
staxx

#47427 Re: IRAN

Post by staxx »

U program se ukljucio i vojni analiticar Rolex

SaraFina

#47428 Re: IRAN

Post by SaraFina »

Bobi wrote: 25/06/2025 12:51 Kad su dosli na vlast u Iranu ovi 80-tih godina odmah im je bilo unistiti Izrael i US, umjesto da su prvo napravili bombu i air defense oni pprijetili unistenjem Izraela sa pračkama :D. Trebali su govorit, mi smo za mir, mi sve poštujemo mi smo fini a na hinjaka kao svi drugi pravit bombu pa kad je napraviš onda se ku*čiš :D.
Pa bas tako.
Iluzorno je razmišljati da bi zidovi postupili drugacije, da su u Iranu pričali neku priču i glumili mirotvorce. Saberite samo koliko su sličnih belaja zidovi pokrenuli u toj regiji. Palestinci im recimo nicim nisu prijetili i opce je poznato da ne raspolažu nicim sto bi ugrozilo zidove, pa unistise kompletan narod. A predhodno su ih svakodnevno unistavali i prijetili im i zatvarali ih. Ubijali ih i raseljavali. Zidove samo sila može zaustaviti i prijetnja atomskom. A Iran jedini ima tu mogućnost da prijeti.
jeza u ledja

#47429 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Izraelci su postigli onoliko se moze postici, manje-vise, ovako na daljinu.

Nuklearni program se ne moze zauvijek zaustaviti, moze se samo odgoditi.

Da ne govorimo o tome da su uspjeli postici ono sto pokusavaju decenijama - da se Amerikanci direktno usude bombardovati Iran, sto ce sljedeci put biti mnogo lakse.

Jedino pitanje za njih je da li je sve to vrijedilo onoliko razaranja Izraela.

Iranci su takodje izvukli onoliko koliko su mogli iz zajebane situacije. I oni su postigli ono sto su htjeli dugo vremena - da probiju izraelske stitove i da imaju izgovor da ih rokaju dok mogu.

Pravi gutinici tu su iranski, izraelski i americki narod, koji placaju za sve ove gluposti, glavom ili novcem.
jeza u ledja

#47430 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

SaraFina wrote: 25/06/2025 13:41
Pa bas tako.
Iluzorno je razmišljati da bi zidovi postupili drugacije, da su u Iranu pričali neku priču i glumili mirotvorce. Saberite samo koliko su sličnih belaja zidovi pokrenuli u toj regiji. Palestinci im recimo nicim nisu prijetili i opce je poznato da ne raspolažu nicim sto bi ugrozilo zidove, pa unistise kompletan narod. A predhodno su ih svakodnevno unistavali i prijetili im i zatvarali ih. Ubijali ih i raseljavali. Zidove samo sila može zaustaviti i prijetnja atomskom. A Iran jedini ima tu mogućnost da prijeti.
Zasto bi se u tom slucaju Izrael petljao sa Iranom?

Palestinci im nisu prijetili? :shock: :shock: :lol: E svasta.
avetinja

#47431 Re: IRAN

Post by avetinja »

HarTar wrote: 25/06/2025 12:33 I Kiprani se počeli brinuti.... Kiparska stranka digla uzbunu: Izraelci kupuju zemljište i prave zatvorene zajednice. https://www.klix.ba/vijesti/svijet/kipa ... /250625053
Davno je Henri Ford rekao da je geto djelo čifuta, a ne domaćina.
jeza u ledja

#47432 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

moonco wrote: 25/06/2025 13:39
Pa bas tako.
Ja ba. Prespavao se iračko-Iranski rat, kad su hajcali Sadama da uništi Islamsku revoluciju u Iranu.

Koji ti je ovo nick po redu?
Ne smaraj me svojim glupostima.
skupljac_zeljeza

#47433 Re: IRAN

Post by skupljac_zeljeza »

Peacean wrote: 25/06/2025 11:11
skupljac_zeljeza wrote: 25/06/2025 10:58
Peacean wrote: 25/06/2025 10:48
Spoiler
Show
Ako zaustavi one patnje neka mu daju Nobelovu. To mora biti 'ubrazno' jer oni ljudi su pri kraju.
Mene brine da on ne misli na izraelsko "rješenje", kao što kažeš ljudi u Gazi su pri kraju a ova razmjena između Izraela i Irana je bacila sjenku na dešavanja tamo.
Veća mi je briga za civile nego na Hamas, oni su sada dobili vjetar u leđa dok ovi vidaju rane. A na Kipru ne žele više njihovo naseljavanje. Ne čudi me.

Image
moonco

#47434 Re: IRAN

Post by moonco »

✅ Iran ima tehnologiju za lansiranje satelita u svemir. To se sad vodi kao civilni raketni program, ali je ublizu to da se koristi za neku interkontinentalnu raketu koja moze da gadja Evropu ili Ameriku.

✅ Iran samostalno proizvodi centrifuge za obogacivanje uranijuma. Imaju svoje celicane i kovacnice.

✅ U Iranu imaju razvijene napredne centrifuge koje brze obogacuju uranijum.

✅ Dokazali su da imaju serijsku proizvodnju hipersonicnog naoruzanja.

✅ Dokazali su da imaju tehnologiju MIRV bojevih glava.

✅ Dokazali su da imaju veliki serijski kapacitet za proizvodnju jeftinih dronova Arash i Shahed.

✅ Dokazali su da mogu bez ikakvih problema citav bliski istok da zapale ako budu ugrozeni.

✅ I sto je najbitnije oni vise nemaju nikakve veze sa ovom medjunarodnom zapadnom spijunskom agencijom za kontrolu nuklearnog naoruzanja.

Ovo je samo ono ukratko.
moonco

#47435 Re: IRAN

Post by moonco »

jeza u ledja wrote: 25/06/2025 13:51

Pa bas tako.

Drzi se ti svojih americkih cionistickih gluposti i njihovih foruma. I poradi malo na integraciji u americko drustvo na americkim forumima, a ne na bosanskim.
moonco

#47436 Re: IRAN

Post by moonco »

moonco

#47437 Re: IRAN

Post by moonco »

JovicSA

#47438 Re: IRAN

Post by JovicSA »

Volio neko Iran ili ne ali je činjenica da samo balans i mir u ovom regionu je moguć uspostavljanjem ravnoteže sile tj. da Iran dobije nuklearke. Tada bi se moralo riješiti i palestinsko pitanje. To je žaba koju bi onaj normalni dio jevrejske države morao da proguta ali bi živjeli u miru u mnogo ležernije kako oni tako i Palestinci.
Visoki zastupnik u Izraelu: "Ne razumijem za šta se tačno borimo u Gazi, koja je potreba?"
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/viso ... /250625066
skupljac_zeljeza

#47439 Re: IRAN

To je poenta. Sada malo više razmišljaju kada su se izvukli iz svojih ruševina.
JovicSA

#47440 Re: IRAN

Post by JovicSA »

skupljac_zeljeza wrote: 25/06/2025 14:08 To je poenta. Sada malo više razmišljaju kada su se izvukli iz svojih ruševina.
Da, lijepa sila, ja to odavno govorim. Nije Hitler zaustavljen lijepim riječima i pregovorima već silom. Cionisti su sada shvatili da nisu neranjivi i da nisu supermani.
skupljac_zeljeza

#47441 Re: IRAN

moonco wrote: 25/06/2025 13:58
✅ Dokazali su da imaju tehnologiju MIRV bojevih glava.
Ovo prije svega jer sa ovim su ih 'probušili'. Ulagati dalje u skupe sisteme Davidovu praćku, Strijelu, Željeznu zraku i kupolu koliko ima svrhe? Amerikanci su do sada finansirali 80% i da li će i dalje jer je to vrlo skupo, a pokazalo se da može biti taktikom, strategijom i pametnom fragmentacionom bojevom glavom pretvoreno u nešto što vole skupljači_željeza. :mrgreen:
SaraFina

#47442 Re: IRAN

Post by SaraFina »

jeza u ledja wrote: 25/06/2025 13:46 Izraelci su postigli onoliko se moze postici, manje-vise, ovako na daljinu.

Da ne govorimo o tome da su uspjeli postici ono sto pokusavaju decenijama - da se Amerikanci direktno usude bombardovati Iran, sto ce sljedeci put biti mnogo lakse.

Iranci su takodje izvukli onoliko koliko su mogli iz zajebane situacije. I oni su postigli ono sto su htjeli dugo vremena - da probiju izraelske stitove i da imaju izgovor da ih rokaju dok mogu.

Pravi gutinici tu su iranski, izraelski i americki narod, koji placaju za sve ove gluposti, glavom ili novcem.
Ništa zidovi nisu postigli. Niti će Iran zaustaviti razvoj nuklearnog pogona. Niti su zidovi, a takodjer i Ameri uspjeli bilo šta oštetiti onim napadom/ USA i napadima/Izraela.
USA se simbolično uključila i poslala jedan val napada, te je licno Donald rekao da je tu i kraj umiješanosti u USA u rat sa Iranom. Po meni to je zidovima bio zesci suk. Iako oni Donalda veličaju i njegovu ulogu u ovom sukobu s Iranom. Prava je istina da su zidovima razocarani Amerikom i njihovim obustavljanjem raketiranja Izraela. Zašto ne E to otvoreno priznati? Jer su popusili u sukobu sa Iranom i to debelo. Njihova odbrana se pokazala kao šuplja sir. A bogami i Iran ih je slao svakodnevno po nekoliko puta u skloništa.
Stoga zidovi veličaju Donalda i USA. Iako USA ništa nije napravila pozitivno onim JEDNIM udarom na Iran. Ne mogu zidovi reci svijetu “razocarani smo Amerikom i njihovom ništavnom ulogom u ratu sa Iranom” nego kažu “Hvala Donaldu i USA”.
Jednostavno zidovima nije u cilju da svijet sazna da njihov zastitnik USA nije ostvarila ni 1% njihovih ambicija. Donald je ovaj udar uradio da se stavi u prvi plan i ispliva kao mirotvorac. I sebi osigura da ga svijet veliča kao takvog. Uz Nobela kao slag na torti. Ako dobije naravno.
Mispalo je da se Donalda zivo hebe za zidove i njihove ambicije. Lik je u fazonu “ja i samo ja”.
geralt

#47443 Re: IRAN

Post by geralt »

Pa bas tako.

Iracko-iranski rat u kojem su i Amerika i Izrael Iranu prodavali oruzje, a Izrael imao kamp sa 100 instruktora pored Teherana?

https://en.wikipedia.org/wiki/Iran%E2%8 ... tra_affair

https://en.wikipedia.org/wiki/Brokers_o ... _arms_case

https://en.wikipedia.org/wiki/Avraham_Bar-Am
In 1981, Ya'acov Nimrodi, an intimate of leaders across the Israeli political spectrum, sold the Iranian defense ministry $135,842,000 worth of Hawk anti-aircraft missiles, 155 mm. mortars, ammunition, and other weapons through his Tel Aviv-based company, International Desalination Equipment, Ltd. From 1955 to 1979 Nimrodi had been Israel's military attache in Tehran.

On July 24, 1984, Radio Luxembourg reported that Nimrodi had met in Zurich with the deputy defense minister and the top intelligence officer of Iran and with Rif'at al-Assad, the brother of Syrian President Hafez al-Assad. Swiss government sources said that the meeting resulted in a deal to ship 40 truckloads of weapons a day from Israel to Iran, via Syria and Turkey.

On September 15, 1985, a DC-8 cargo plane returning from Iran and supposedly bound for Malaga, Spain, made an emergency landing in Tel Aviv. Investigation revealed that the plane— recently acquired from an obscure Miami firm by a shadowy Brussels-based "Nigerian" company—had been flying Hawk missiles from the US to Iran via Israel. A Boeing 707 registered to the company had been carrying loads of 1,250 TOW missiles from Israel to Iran via Malaga.

At about the same time the London Observer reported that a ship carrying 25,000 tons of Israeli material was making a rush delivery, sailing directly to the Iranian port of Bandar Abbas rather than first going to Zaire where the Iranian buyers would inspect the cargo.

In May, 1986, West German authorities foiled an $81 million ammunition deal and uncovered a tank deal in the process. Charged in the case were an Israeli and a former Israeli citizen. The West German weekly Stern said a telex from the state-owned Israeli Military Industries dated April 1 indicated official Israeli involvement.

In June of this year a Swedish businessman was reported to have acted as intermediary for Israeli sales of explosives to Iran. The shipments went from Israel to Iran via Argentina. In September, 1986, United Press International reported that the Danish Sailor's Union had logs and records to prove that since May a Danish freighter had taken four 900-ton shipments from the Israeli port of Eilat to Bandar Abbas in Iran. The union was certain the arms were US-made.

Re-selling without permission arms acquired from the US and the sale of US weapons to Iran are both prohibited by US law. In separate incidents involving sales negotiated within the US, federal authorities have arrested two Israeli military reservists and a Yugoslav-American, Paul Cutter. Cutter, who has connections to Israeli Minister of Trade and Industry Ariel Sharon, and who also told co-workers he was authorized to sell arms Israel captured in Lebanon in 1982, has been convicted and jailed. The Israeli government disassociated itself from these men.

Now, however, a federal "sting" operation has cracked the biggest arms deal yet. US Customs Service agents drew retired Israeli army general Avraham Bar-Am and 12 co-conspirators (three of them Israelis) into a carefully-laid trap last April, Tapes made by the Customs Service reveal Israeli government involvement in a $2.6 billion conspiracy to sell US-made arms to Iran through third countries.
Cisto ako se nekad neko pitao otkud iranskoj vojsci Uzi-ji.
Timscho

#47444 Re: IRAN

Post by Timscho »

Ma sve je ovo tačno ali ako je stvarno istina da su Izraelci uništili polovinu iranskih lansera balističkih raketa i da su im još uz to uništili neka skladišta itvornice tih raketa i da je Iran zbog toga zadnjih dana ispucavao samo po 2-3 rakete svako 40 min, onda nema razloga da Izrael ne udari opet na Iran za koju sedmicu ili koji mjesec.
jeza u ledja

#47445 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

moonco wrote: 25/06/2025 13:59
jeza u ledja wrote: 25/06/2025 13:51

Drzi se ti svojih americkih cionistickih gluposti i njihovih foruma. I poradi malo na integraciji u americko drustvo na americkim forumima, a ne na bosanskim.
Pises gluposti.
jeza u ledja

#47446 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

SaraFina wrote: 25/06/2025 14:28
jeza u ledja wrote: 25/06/2025 13:46 Izraelci su postigli onoliko se moze postici, manje-vise, ovako na daljinu.

Ništa zidovi nisu postigli. Niti će Iran zaustaviti razvoj nuklearnog pogona. Niti su zidovi, a takodjer i Ameri uspjeli bilo šta oštetiti onim napadom/ USA i napadima/Izraela.
USA se simbolično uključila i poslala jedan val napada, te je licno Donald rekao da je tu i kraj umiješanosti u USA u rat sa Iranom. Po meni to je zidovima bio zesci suk. Iako oni Donalda veličaju i njegovu ulogu u ovom sukobu s Iranom. Prava je istina da su zidovima razocarani Amerikom i njihovim obustavljanjem raketiranja Izraela. Zašto ne E to otvoreno priznati? Jer su popusili u sukobu sa Iranom i to debelo. Njihova odbrana se pokazala kao šuplja sir. A bogami i Iran ih je slao svakodnevno po nekoliko puta u skloništa.
Stoga zidovi veličaju Donalda i USA. Iako USA ništa nije napravila pozitivno onim JEDNIM udarom na Iran. Ne mogu zidovi reci svijetu “razocarani smo Amerikom i njihovom ništavnom ulogom u ratu sa Iranom” nego kažu “Hvala Donaldu i USA”.
Jednostavno zidovima nije u cilju da svijet sazna da njihov zastitnik USA nije ostvarila ni 1% njihovih ambicija. Donald je ovaj udar uradio da se stavi u prvi plan i ispliva kao mirotvorac. I sebi osigura da ga svijet veliča kao takvog. Uz Nobela kao slag na torti. Ako dobije naravno.
Mispalo je da se Donalda zivo hebe za zidove i njihove ambicije. Lik je u fazonu “ja i samo ja”.
Do prije sedmicu dana se ovdje pricalo kako je Izrael uradio napad u koordinaciji sa Amerima i da je sve bilo dogovoreno unaprijed. Sad se mijenja prica. :lol:

Koliko su Izraelci i Ameri nanjeli stete ne znamo i ne mozemo se praviti da znamo. Da su napravili dosta stete znamo sigurno.

Koliko su Izraelci razocarani Amerikom me ne interesuje. Koliko znam, do juce je isto tako bilo upitno da li ce se Trump uopste umijesati. U stvari o tome skoro uopste nije bilo ni rijeci prvi dan sukoba. Reci da Izrael tu nije postigao ono sto je naumio je besmisleno.

A naravno da je Trump u fazonu ja i samo ja i da trazi Nobela. Zbog toga sam od pocetka govorio da on nije htio ovaj sukob i da su Izraelci mimo njegove volje zapoceli sa istim. Svojim napadom na Iran on je potrosio dio politickog kapitala kod svojih glasaca.
jeza u ledja

#47447 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

JovicSA wrote: 25/06/2025 14:04 Volio neko Iran ili ne ali je činjenica da samo balans i mir u ovom regionu je moguć uspostavljanjem ravnoteže sile tj. da Iran dobije nuklearke. Tada bi se moralo riješiti i palestinsko pitanje. To je žaba koju bi onaj normalni dio jevrejske države morao da proguta ali bi živjeli u miru u mnogo ležernije kako oni tako i Palestinci.
Visoki zastupnik u Izraelu: "Ne razumijem za šta se tačno borimo u Gazi, koja je potreba?"
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/viso ... /250625066
Da, tako na primjer imamo balans izmedju Indije i Pakistana, koji svakih pet minuta zapocinju neki rat oko nerazjasnjenih granica. :oops:
Sanjarko

#47448 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

jeza u ledja wrote: 25/06/2025 13:46 Pravi gutinici tu su iranski, izraelski i americki narod, koji placaju za sve ove gluposti, glavom ili novcem.
Nisu samo oni gubitnici, zlo koje je rezim u Izraelu ucinio i prema drugima isto tako treba uzeti u veliki obzir, Netanyahu je krivac veliki i klika oko njega kao i mnogi drugi ali nazalost to ne vide, a mir je moguc, ja sam davno prije 20 godina skoro smislio mirovni plan za Srednji Istok i sire podrucje, ali mene malo ko slusa.

Nazalost to je u istrosenim sveskama sada, pisano u razmacima, tinta i papir su izbljedili i slicno. Sjecam se samo fragmenata toga.

Ekstremisti na svim stranama su krivi po meni, ali najvise kod Jevreja su krivi, ne kod Cionizma per say kako se to vec kaze i pise nego kod Cionista. A i drugi dolijevaju gorivo na vatru isto tako podrzavajuci to sve iz raznih razloga.
moonco

#47449 Re: IRAN

Post by moonco »

geralt wrote: 25/06/2025 14:33

Pa bas tako.

Iracko-iranski rat u kojem su i Amerika i Izrael Iranu prodavali oruzje, a Izrael imao kamp sa 100 instruktora pored Teherana?

https://en.wikipedia.org/wiki/Iran%E2%8 ... tra_affair

https://en.wikipedia.org/wiki/Brokers_o ... _arms_case

https://en.wikipedia.org/wiki/Avraham_Bar-Am
In 1981, Ya'acov Nimrodi, an intimate of leaders across the Israeli political spectrum, sold the Iranian defense ministry $135,842,000 worth of Hawk anti-aircraft missiles, 155 mm. mortars, ammunition, and other weapons through his Tel Aviv-based company, International Desalination Equipment, Ltd. From 1955 to 1979 Nimrodi had been Israel's military attache in Tehran.

On July 24, 1984, Radio Luxembourg reported that Nimrodi had met in Zurich with the deputy defense minister and the top intelligence officer of Iran and with Rif'at al-Assad, the brother of Syrian President Hafez al-Assad. Swiss government sources said that the meeting resulted in a deal to ship 40 truckloads of weapons a day from Israel to Iran, via Syria and Turkey.

On September 15, 1985, a DC-8 cargo plane returning from Iran and supposedly bound for Malaga, Spain, made an emergency landing in Tel Aviv. Investigation revealed that the plane— recently acquired from an obscure Miami firm by a shadowy Brussels-based "Nigerian" company—had been flying Hawk missiles from the US to Iran via Israel. A Boeing 707 registered to the company had been carrying loads of 1,250 TOW missiles from Israel to Iran via Malaga.

At about the same time the London Observer reported that a ship carrying 25,000 tons of Israeli material was making a rush delivery, sailing directly to the Iranian port of Bandar Abbas rather than first going to Zaire where the Iranian buyers would inspect the cargo.

In May, 1986, West German authorities foiled an $81 million ammunition deal and uncovered a tank deal in the process. Charged in the case were an Israeli and a former Israeli citizen. The West German weekly Stern said a telex from the state-owned Israeli Military Industries dated April 1 indicated official Israeli involvement.

In June of this year a Swedish businessman was reported to have acted as intermediary for Israeli sales of explosives to Iran. The shipments went from Israel to Iran via Argentina. In September, 1986, United Press International reported that the Danish Sailor's Union had logs and records to prove that since May a Danish freighter had taken four 900-ton shipments from the Israeli port of Eilat to Bandar Abbas in Iran. The union was certain the arms were US-made.

Re-selling without permission arms acquired from the US and the sale of US weapons to Iran are both prohibited by US law. In separate incidents involving sales negotiated within the US, federal authorities have arrested two Israeli military reservists and a Yugoslav-American, Paul Cutter. Cutter, who has connections to Israeli Minister of Trade and Industry Ariel Sharon, and who also told co-workers he was authorized to sell arms Israel captured in Lebanon in 1982, has been convicted and jailed. The Israeli government disassociated itself from these men.

Now, however, a federal "sting" operation has cracked the biggest arms deal yet. US Customs Service agents drew retired Israeli army general Avraham Bar-Am and 12 co-conspirators (three of them Israelis) into a carefully-laid trap last April, Tapes made by the Customs Service reveal Israeli government involvement in a $2.6 billion conspiracy to sell US-made arms to Iran through third countries.
Cisto ako se nekad neko pitao otkud iranskoj vojsci Uzi-ji.
Davali im oružje da ih što više nastrada i jednih i drugih. Dovoljna je informacija da je naš Pretis prodavao granate i rakete i Iraku i Iranu. Jedan tovar jednima , drugi tovar drugima. Sve za pare ili naftu. Tako je pokrenuta proizvodnja raketa od 122mm Grad u Pretisu a koje prije ovog rata Pretis nije proizvodio, oko 100.000 raketa godišnje , iako JNA nije imala MLRove u ovome kalibru već u kalibru od 128mm i svoja dva raketna sistema Plamen i Oganj. Tako su amerikenjci dopustili razvoj Orkana Iraku sa Jugoslavijom. Tako je dopuštena izgradnja tvornice haubica D-30J 122mm u Iraku, kojoj je Bratstvo prodalo licencu. I gdje su radnici iz Iraka dolazili u Novi Travnik na obuku. Pa je osim fabrike haubica izgrađena i tvornica raketnog goriva na bazi znanja i tehnologija iz Slobodana Principa Selje SPS-a u Vitezu i Prve Iskre u Bariču. Sve mašine i opremu nije prodavala Jugoslavija, već zapadno evropske firme. Tako da su imali savremenije mašine od naših fabrika. Sve što je Sadam uložio u infrastrukturu, vojne baze, atomska skloništa, avio baze aerodrome, fabrike vojne industrije, bilo je zapadnog porijekla. Ulazna čelična vrata za atomska skloništa od stotinu tona i više proizvodile su Engleske čeličane. Naši su radnici u Iraku gradili infrastrukturu, a oprema je bila zapadna. Od elektricifikacije, gradnje dalekovoda, do brana i elektrana. I kad se već spominje Zair. Istraži odakle Jugosloveni dole, odakle dole Jugoslovenski/srpski plaćenici. Šta se to izvozilo preko Zaira iz Jugoslavije.
jeza u ledja

#47450 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Sanjarko wrote: 25/06/2025 15:24
jeza u ledja wrote: 25/06/2025 13:46 Pravi gutinici tu su iranski, izraelski i americki narod, koji placaju za sve ove gluposti, glavom ili novcem.
Nisu samo oni gubitnici, zlo koje je rezim u Izraelu ucinio i prema drugima isto tako treba uzeti u veliki obzir, Netanyahu je krivac veliki i klika oko njega kao i mnogi drugi ali nazalost to ne vide, a mir je moguc, ja sam davno prije 20 godina skoro smislio mirovni plan za Srednji Istok i sire podrucje, ali mene malo ko slusa.

Nazalost to je u istrosenim sveskama sada, pisano u razmacima, tinta i papir su izbljedili i slicno. Sjecam se samo fragmenata toga.

Ekstremisti na svim stranama su krivi po meni, ali najvise kod Jevreja su krivi, ne kod Cionizma per say kako se to vec kaze i pise nego kod Cionista. A i drugi dolijevaju gorivo na vatru isto tako podrzavajuci to sve iz raznih razloga.
Ah, cuj mene. Naravno, najveci gubitnici su Palestinci. Ali to se skoro pa podrzaumijeva u svemu sto se desava na BI. :roll:
Post Reply