IRAN
- sve_ovo_ja
#47102 Re: IRAN
Isto mislim.staxx wrote: ↑24/06/2025 10:32 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/izra ... /250624051
Plot twist: Israel ne moze podnijet onu hljasku Irana pred samo primirje, i sto ih je zuti nag*zio za mir bez i da ih obavijesti da ce biti mir.
Ispalili sami sebi dvije rakete, oborili, vele e saš vidjet'.
Kakvih je režija bilo u ovoj priči, ništa nije apsurdno.
- staxx
#47103 Re: IRAN
Prva potvrda teorije je tu:sve_ovo_ja wrote: ↑24/06/2025 10:47Isto mislim.staxx wrote: ↑24/06/2025 10:32 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/izra ... /250624051
Plot twist: Israel ne moze podnijet onu hljasku Irana pred samo primirje, i sto ih je zuti nag*zio za mir bez i da ih obavijesti da ce biti mir.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/ko-d ... /250624054
-
Škobo Habu
- Sanjarko
#47105 Re: IRAN
Neki dan citam jos se jedan nije slagao sa ovim Jevrej iako je bio Cionista, ne znam ime i prezime, nisam nazalost zapamtio ko je bio tacno, isto kao i Jack Bernstein kojeg su ubili i mnogi drugi.
Mnogi Jevreji vjeruju da samo Mesija moze da uspostavi Izrael ili neku Jevrejsku drzavu i ostalo, mir da donese, ali nema Mesije, sto li, pitam se bas?
- Sanjarko
#47106 Re: IRAN
"sad takijas Bosko"Škobo Habu wrote: ↑24/06/2025 10:54Zaboravio si dodati anti-semiti, negatori Holokausta i cyber džihadisti.
Ne može se biti anti-cionista bez navedenih atributa.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#47107 Re: IRAN
Lični interes. Na ovoj nasoj planeti svi stavljaju na prvo mjesto lično sakriven u nacionalno i vjersko.skupljac_zeljeza wrote: ↑24/06/2025 10:06 Nije to Hamas nego Mahmoud Abbas ko zna iz kakvih razloga i motiva
-
elcaliente
#47108 Re: IRAN
Mesi je u Americi na turniru trenutno, eno danas se sreo sa Mesinjom pise klix.Sanjarko wrote: ↑24/06/2025 10:56Neki dan citam jos se jedan nije slagao sa ovim Jevrej iako je bio Cionista, ne znam ime i prezime, nisam nazalost zapamtio ko je bio tacno, isto kao i Jack Bernstein kojeg su ubili i mnogi drugi.
Mnogi Jevreji vjeruju da samo Mesija moze da uspostavi Izrael ili neku Jevrejsku drzavu i ostalo, mir da donese, ali nema Mesije, sto li, pitam se bas?
-
moimoi
#47109 Re: IRAN
Kada bi svijet bio tako crno-bijel kako ga zamisljas… ali nije.mishic wrote: ↑24/06/2025 10:33Ko šta želi i provodi vidi se na terenu!!! A ta tumačenja o pravu na preventivu protiv tuđih zlih namjera samo su izgovor zločincima za zločine koje čine i planiraju.moimoi wrote: ↑24/06/2025 10:21Nastranu ratni zlocinac benjo. Pa i iran, otkako je islamska drzava zeli da izrael nestane.. kao i svi jevreji… ili to zaboravljate? U njihovim skolama, na kartama, izrael ne postoji.mishic wrote: ↑24/06/2025 10:10 Za sve žrtve Izraela ovaj sukob sa Iranom bio je jedinstvena prilika da se zajednički uzvrati Izraelu. No nesloga među žrtvama Izraela dovela je do toga da Izrael odustane od sukoba sa onim ko je u stanju uzvratiti a sa onim ko nije kao što su Palestinci nastavlja se genocid i prijeti još žešćim udarima nakon "primirja".
I dok god se ne opamete tako će se nastaviti. Izrael će tamaniti jednu po jednu žrtvu i agonija će se nastaviti. Jedino uz tu agoniju Netanyahu se može održati na vlasti i to uz pomoć namagarčenog žutog đukca.
Tako je eto i Iran izgubio priliku koja mu se bila pružila da na duži vremenski period oslabi i umiri stalnu prijetnju za kompletno izraelsko okruženje na Bliskom Istoku.
-
Škobo Habu
#47110 Re: IRAN
Neko se dobroz zajebao u procjenama odlučnosti Irana i njegovoj unutrašnjoj vojnoj moći, to jeste brzini transformacije nakon što su im Izraelci obezglavili vrh države.astala_vistala wrote: ↑24/06/2025 07:49
Samo se sjeti da je Iran jutros posljednji samar opalio, a da ovi nece smjeti da odgovore.
Pored toga Iranski nuklearni program nije zaustavljen.
Mossad kapa do poda,obavjestajna sila.
Iran je duboko militaristička država. Na osnovu vojnih i paravojnih formacija kontrolišu cijelo društvo. Opšte poznata činjenica.
Ako uzmemo u obzir da je Izrael prvi napao Iran, i to sa jasnom odlučnošću, onda se treba zapitati je l' vrijedilo sve ovo?
Uništenje nuklearnog arsenala? My ass!
Činjenica je da je Iran inferioran po pitanju avijacije, kao i obavještajne službe prema kojoj su i talibani ozbiljniji, no, da su Iranci na tom polju barem približni Pakistanu: pitanje je šta bi Izrael uopšte napravio samom invazijom.
Sa obzirom da je Izrael tehnološki daleko ispred Irana, dominacija je trebala biti apsolutna. Ali nije...
Smješne su tvrdnje kako je režim ajatolaha poljuljan, a da Izrael, kao država i ideologija, nije.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#47111 Re: IRAN
Koji si ti govnar to nije normalno. Kako ti se bolan više da.
[/quote]
što sam svega ti govnar
jel što kažem istinu?
svi smo mi u zlatnoj dolini svedeni na prosjake, dok pravi Bošnjaci žive na Poljinama... slobodno me zovi govnarom ako ovo nije istina...halal ti
a ovo je moje mišljenje, moja observacija, nastala na iskustvu rata i življenja u našem poraću, a evo ti nađi jel iko smio pisnuti ovdje, barem se oglasiti na bahato kršenje međunarodnog prava...pa u našoj kasabi šute i kad se domaće pravne norme gaze
Last edited by JoseMujica on 24/06/2025 11:17, edited 1 time in total.
-
JovicSA
#47112 Re: IRAN
Dedera i meni jedan taj certifikat islamiste prihevftaj da imam za CV, ja sam vođa specijalaca islamista.Škobo Habu wrote: ↑24/06/2025 10:54Zaboravio si dodati anti-semiti, negatori Holokausta i cyber džihadisti.
Ne može se biti anti-cionista bez navedenih atributa.
- enko 1964
- Grijem se na: južnu konekciju
#47113 Re: IRAN
Uraditi ne možemo ništa ali nikad mi neće biti jasno zašto vam smeta to što neko kaže da mu nije svejedno kada gleda patnju one djece, u Palestini ili bilo gdje drugo. Jebeš i Ameriku i Rusiju i muslimane i kršćane i čifute. Patnja je patnja.Bobi wrote: ↑24/06/2025 10:57Lični interes. Na ovoj nasoj planeti svi stavljaju na prvo mjesto lično sakriven u nacionalno i vjersko.skupljac_zeljeza wrote: ↑24/06/2025 10:06 Nije to Hamas nego Mahmoud Abbas ko zna iz kakvih razloga i motiva
U životu sam se svašta nagledao ali nikad nisam oguglao na dječiju patnju.
-
JovicSA
#47114 Re: IRAN
SLažem se i tek će se pisati analize, efekti i posljedice ovog napada. Sve stoji da je Iran inferioran u određenim sferama ali ovaj napad je isto tako kao što kažeš pokazao odlučnost pa i postojanost iranskog režima i društva općenito ali i slabosti Izraela. Dugoročno bez Amerike Izrael bi prije kolapsirao nego Iran da se niko drugi ne miješa u taj sukob.Škobo Habu wrote: ↑24/06/2025 11:13Neko se dobroz zajebao u procjenama odlučnosti Irana i njegovoj unutrašnjoj vojnoj moći, to jeste brzini transformacije nakon što su im Izraelci obezglavili vrh države.astala_vistala wrote: ↑24/06/2025 07:49
Samo se sjeti da je Iran jutros posljednji samar opalio, a da ovi nece smjeti da odgovore.
Pored toga Iranski nuklearni program nije zaustavljen.
Mossad kapa do poda,obavjestajna sila.
Iran je duboko militaristička država. Na osnovu vojnih i paravojnih formacija kontrolišu cijelo društvo. Opšte poznata činjenica.
Ako uzmemo u obzir da je Izrael prvi napao Iran, i to sa jasnom odlučnošću, onda se treba zapitati je l' vrijedilo sve ovo?
Uništenje nuklearnog arsenala? My ass!
Činjenica je da je Iran inferioran po pitanju avijacije, kao i obavještajne službe prema kojoj su i talibani ozbiljniji, no, da su Iranci na tom polju barem približni Pakistanu: pitanje je šta bi Izrael uopšte napravio samom invazijom.
Sa obzirom da je Izrael tehnološki daleko ispred Irana, dominacija je trebala biti apsolutna. Ali nije...
Smješne su tvrdnje kako je režim ajatolaha poljuljan, a da Izrael, kao država i ideologija, nije.
-
JovicSA
#47115 Re: IRAN
U međuvremenu cionistička genocidna bagra neće mir...
Razumni dio jevrejskog društva...
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/tvrd ... /250624045Tvrdnje Tel Aviva: Presretnuta iranska balistička raketa iznad Izraela nakon proglašenja primirja
Razumni dio jevrejskog društva...
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/izra ... t4ktRp571AIzraelska opozicija nakon sporazuma s Iranom traži mir u Gazi: Vrijeme je da se rat završi
Last edited by JovicSA on 24/06/2025 11:23, edited 1 time in total.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#47116 Re: IRAN
99%, a 1% ubačeni agent Mossada radi po direktivama šefova.JovicSA wrote: ↑24/06/2025 11:21 U međuvremenu cionistička genocidna bagra neće mir...
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/tvrd ... /250624045Tvrdnje Tel Aviva: Presretnuta iranska balistička raketa iznad Izraela nakon proglašenja primirja
- staxx
#47117 Re: IRAN
Nece se ovo žujanu svidjeti... pitanje je smije li se klempavi otrgnuti na svoju ruku da napada dalje. Ako izazove novu rundu, može zaboraviti na potporu od USA, a mogli bi dobiti po gujiciarman1 wrote: ↑24/06/2025 11:2399%, a 1% ubačeni agent Mossada radi po direktivama šefova.JovicSA wrote: ↑24/06/2025 11:21 U međuvremenu cionistička genocidna bagra neće mir...
- skupljac_zeljeza
#47118 Re: IRAN
Možda su htjeli da Amerika odradi za njih posao što će Iran baciti na koljena što se nije desilo pa odatle ovoliko razočarenje uz spoznaju da i nisu baš tako sigurni ispod štita koliko su bili uvjereni. Najviše Netanyahov režim od svih sumnja da je iranski nuklearni program uništen. Suma sumarum za izrael koji je svašta nešto očekivao razočarenje, a za Iran koji je isto očekivao i gore...ono...šuti sada dobro smo prošli kako smo mogli. Ostali smo na nogama, idemo dalje.staxx wrote: ↑24/06/2025 10:32 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/izra ... /250624051
- enko 1964
- Grijem se na: južnu konekciju
#47119 Re: IRAN
što sam svega ti govnarJoseMujica wrote: ↑24/06/2025 11:16Koji si ti govnar to nije normalno. Kako ti se bolan više da.
jel što kažem istinu?
svi smo mi u zlatnoj dolini svedeni na prosjake, dok pravi Bošnjaci žive na Poljinama... slobodno me zovi govnarom ako ovo nije istina...halal ti
a ovo je moje mišljenje, moja observacija, nastala na iskustvu rata i življenja u našem poraću, a evo ti nađi jel iko smio pisnuti ovdje, barem se oglasiti na bahato kršenje međunarodnog prava...pa u našoj kasabi šute i kad se domaće pravne norme gaze
[/quote]
Zovi sebe kako hoćeš, boli me kurac.
Ja nisam ni prošnjak ni prosjak.
U ovoj dolini sam preko šezdeset ljeta i niko mi nikada nije ništa dao i nikada nisam uzeo ništa tuđe.
I znam puno svijeta koji živi po istim uzusima kao i ja.
Ne jedu govna po forumima po cijeli dan nego žive, rade i snalaze se.
Imam kuću sa fasadom i sa dozvolom na zemlji koja je u porodičnom vlasništvu stoljećima.
Nisam došljo niti došlo. Rat mi nije valj'o a novoizgrađenu kuću sam nakon rata morao ponovo praviti.
Ne glasam ni za koga. Ni lijeve ni desne ni sredinu.
Vlast ne valja i nije nikad ni valjala ali to tebi ne daje za pravo da nas zoveš tako.
Više od polovine ljudi kao ja ne glasa nikako i nemamo svoje bogove i begove za koje bismo palamaudili po forumu.
Bojim se da su kod tebe ipak skrivene namjere u pitanju.
- skupljac_zeljeza
#47120 Re: IRAN
Na koji šalter treba ići?JovicSA wrote: ↑24/06/2025 11:16Dedera i meni jedan taj certifikat islamiste prihevftaj da imam za CV, ja sam vođa specijalaca islamista.Škobo Habu wrote: ↑24/06/2025 10:54Zaboravio si dodati anti-semiti, negatori Holokausta i cyber džihadisti.
Ne može se biti anti-cionista bez navedenih atributa.![]()
- staxx
#47121 Re: IRAN
Jedna nadogradnja zakljucaka ovdje:ja71 wrote: ↑24/06/2025 08:54Pokazalo se da:Bosanski_kralj wrote: ↑24/06/2025 08:38 Pokazalo se da ni Iran ni Izrael nemaju snage da jedni druge poraze.
- americka podrska Izraelu nije bezgranicna
- bez Amerike bi za mjesec dana Izrael izgledao kao Gaza. Jest da bi i Izrael njih tukao avionima ali zbog velicine Irana ne bi imao sansu dugorocno.
- Amerika NIJE krenula u rat sa Iranom protiv kojeg je objektivno jaca
- je Iron Dome goblen sa hiljadu uboda
- Izrael po prvi put gubi rat (mediji ce na to naravno drugacije predstaviti)
- Izrael je od sebe napravio prosjecnu nestabilnu bliskoistocnu drzavu
Najvise upitnika ovdje imam po ponasanju Amerike. Oni jesu zaustavili ovo ali su izabrali poludiplomatsko rjesenje.
- Iran nema tako jako savezništvo kako je prethodno mislio
- Osim toplih riječi podrške i blijedog osuđivanja Kinezi i Rusija nisu pružili Iranu ništa značajno, pogotovo imajući na umu koliko je Iran naoružanja, posebno dronova dao Rusima na raspolaganje, na naplatu je došlo vrlo malo.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#47122 Re: IRAN
Sa profila us marinca s kojim se povrebeno prepucavam : "Operation rising Lion" is now "Operation I can't fight alone"
- skupljac_zeljeza
#47123 Re: IRAN
Nisam sada optimista...
A sada Gaza. Vrijeme je da se i tamo završi. Vratiti taoce, završiti rat. Izrael mora početi s obnovom", poručio je Lapid u saopćenju.
"Vratiti sve taoce, završiti rat u Gazi i jednom zauvijek zaustaviti državni udar koji prijeti da Izrael učini slabim, podijeljenim i ranjivim", poručio je Golan.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/izra ... /250624029
-
1Dante1
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#47125 Re: IRAN
Zovi sebe kako hoćeš, boli me kurac.enko 1964 wrote: ↑24/06/2025 11:31što sam svega ti govnar![]()
jel što kažem istinu?
a ovo je moje mišljenje, moja observacija, nastala na iskustvu rata i življenja u našem poraću, a evo ti nađi jel iko smio pisnuti ovdje, barem se oglasiti na bahato kršenje međunarodnog prava...pa u našoj kasabi šute i kad se domaće pravne norme gaze![]()
Ja nisam ni prošnjak ni prosjak.
U ovoj dolini sam preko šezdeset ljeta i niko mi nikada nije ništa dao i nikada nisam uzeo ništa tuđe.
I znam puno svijeta koji živi po istim uzusima kao i ja.
Ne jedu govna po forumima po cijeli dan nego žive, rade i snalaze se.
Imam kuću sa fasadom i sa dozvolom na zemlji koja je u porodičnom vlasništvu stoljećima.
Nisam došljo niti došlo. Rat mi nije valj'o a novoizgrađenu kuću sam nakon rata morao ponovo praviti.
Ne glasam ni za koga. Ni lijeve ni desne ni sredinu.
Vlast ne valja i nije nikad ni valjala ali to tebi ne daje za pravo da nas zoveš tako.
Više od polovine ljudi kao ja ne glasa nikako i nemamo svoje bogove i begove za koje bismo palamaudili po forumu.
Bojim se da su kod tebe ipak skrivene namjere u pitanju.
[/quote]
i ja sve što imam sam sam stekao, ali to ne znači da je svugdje tako....posmatraj svijet oko sebe
jedina skrivena namjera koju imam je da svijet oko sebe učinim boljim dovodeći u sumnju sve dogme kojima nas filuju kleptomani iz vlasti