IRAN
- skrbavi-admin
#46001 Re: IRAN
najveca tragedija ove agresije je apsolutna legalizacija i legitimacija jednostrane nicim izazvane upotrebe sile bez saglasnosti UNa medjunarodnih agencija koje su POTVRDILE MIRNODOPSKU UPOTREBU nuklearnih postrojenja..... tako da se sa pravom moze reci da su Rusi dobili sav legitimitet i legalitet napada na Ukrajinu a moze se i obrnuto tumaciti..... totalni mrak covjecanstva.... sad umjesto jedne fasisticke sile osovine kao u 2SR imaju najmanje 2...... 
- moonco
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Vaga
#46002 Re: IRAN
Petah Tikva is the second-largest industrial sector in Israel after the northern city of Haifa.
Imaju mjesto zove se Tikva.
Imamo i mi Jabuku kod Goražda.
Imaju mjesto zove se Tikva.
Imamo i mi Jabuku kod Goražda.
-
Sid the sloth
#46003 Re: IRAN
Ima li iko na svijetu sistem koji to moze sprijeciti ili na koga se Ameri namerace moze odma potpisati kapitulaciju, ukljucujuci i Rusiju ili Kinu?sime_cipol wrote: ↑22/06/2025 17:51Ti bombarderi su ti kao nosaci aviona. Kao sto nosaci aviona u pratnji imaju fregate, razarace, podmornice, ratne brodove i ostali sitni inventar tako i ovi avioni imaju pratnju u vidu lovaca, stratotankera, avaksa i sl.Sid the sloth wrote: ↑22/06/2025 17:33 Jesu li stvarno ti americki avioti toliko nadmocni da ih Iran ni najavljene nije uspio ni taknuti? Znaci ne moze im niko nista onda![]()
To je pratnja da se useres od straha.
- Toffee karamela
#46004 Re: IRAN
a kad se američka javnost pretvori u pizdaste šutologe čiji protest ne dopire dalje od FB (na X više i ne smiju zucnuti).
gdje je Amerika i njen liberalni establišment koji je Nixonu htio isisati krv na slamčicu zbog nenajavljene posjete dvojice vodoinstalatera Pentagonu ili Clintona opozvat zbog oralnog sexa pod stolom? gdje George Clooney nakon čije javne jadikovke u NYT se Biden povuče iz predsjedničke utrke? feministkinje, LGBTQ, avangardni Broadway, hip hoperi, preživjeli sa Woodstocka?
kakva je to q.... zemlja tj. ubleha od zemlje koja nam se lažno prezentirala uz limenke koka-kole i Spielbergove filmove?
- armin071
#46005 Re: IRAN
Ma Iran samo treba da kupi par nuklearki, cijena nebitna taman da narednih sto godina nekoga snadbjevaju sa naftom besplatno i onda izaći javno i reći prvi naredni napad od bilo koga uzvraćamo pa kud puklo da puklo. Gorimo mi, gorite i vi…. Nema više bombardera, nema prijetnji….. Sve drugo je truba i opet ravnanje za narednih 10-20 godina…. Samo sila….
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#46006 Re: IRAN
BOYKOTToffee karamela wrote: ↑22/06/2025 18:46a kad se američka javnost pretvori u pizdaste šutologe čiji protest ne dopire dalje od FB (na X više i ne smiju zucnuti).
gdje je Amerika i njen liberalni establišment koji je Nixonu htio isisati krv na slamčicu zbog nenajavljene posjete dvojice vodoinstalatera Pentagonu ili Clintona opozvat zbog oralnog sexa pod stolom? gdje George Clooney nakon čije javne jadikovke u NYT se Biden povuče iz predsjedničke utrke? feministkinje, LGBTQ, avangardni Broadway, hip hoperi, preživjeli sa Woodstocka?
kakva je to q.... zemlja tj. ubleha od zemlje koja nam se lažno prezentirala uz limenke koka-kole i Spielbergove filmove?
-
aratet
#46007 Re: IRAN
Ja navijam za Iran. Zato se i zalažem za promjene režima i vraćanje ekonomije u život.Toffee karamela wrote: ↑22/06/2025 18:21@ Bobi rekao/la si da nećeš dopustit onom @AJJMOO IZRAEL da se registruje na forum?![]()
- moonco
#46008 Re: IRAN
I ja navijam za jevreje i Izrael zato se i ja zalažem da se vrate u Poljsku, Ukrajinu i Rusiju. A ne da lutaju tamo po svijetu u tudjini gdje ih niko ne voli.aratet wrote: ↑22/06/2025 18:49Ja navijam za Iran. Zato se i zalažem za promjene režima i vraćanje ekonomije u život.Toffee karamela wrote: ↑22/06/2025 18:21@ Bobi rekao/la si da nećeš dopustit onom @AJJMOO IZRAEL da se registruje na forum?![]()
- Toffee karamela
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#46010 Re: IRAN
Amerika svakim danom liči na naš čobanistan...isti profili u politici s jednakim #bolimekurac modom, nedostatkom ikakvog vrijednosnog okvira i bilo kakve logike sem đe da hapim
jedina je razlika što su naši čobani lokalnih dometa, a ovi drmaju svijetom
sad se treba brašno, ulje i tariguz skladištit
- dembele
#46011 Re: IRAN
Navijaš li za promjenu režima u Izraelu? Ipak imaju ratnog zločinca i lice sa međunarodne potjernice na čelu države?aratet wrote: ↑22/06/2025 18:49Ja navijam za Iran. Zato se i zalažem za promjene režima i vraćanje ekonomije u život.Toffee karamela wrote: ↑22/06/2025 18:21@ Bobi rekao/la si da nećeš dopustit onom @AJJMOO IZRAEL da se registruje na forum?![]()
- moonco
#46012 Re: IRAN
Možda smo i mi neki eksperimentJoseMujica wrote: ↑22/06/2025 18:53Amerika svakim danom liči na naš čobanistan...isti profili u politici s jednakim #bolimekurac modom, nedostatkom ikakvog vrijednosnog okvira i bilo kakve logike sem đe da hapim
jedina je razlika što su naši čobani lokalnih dometa, a ovi drmaju svijetom![]()
sad se treba brašno, ulje i tariguz skladištit![]()
![]()
-
aratet
#46013 Re: IRAN
Naravno, Netanyahu je debilčina. Jedino, pozitivna razlika je što će on odlepršati sigurno na izborima.dembele wrote: ↑22/06/2025 18:53Navijaš li za promjenu režima u Izraelu? Ipak imaju ratnog zločinca i lice sa međunarodne potjernice na čelu države?aratet wrote: ↑22/06/2025 18:49Ja navijam za Iran. Zato se i zalažem za promjene režima i vraćanje ekonomije u život.Toffee karamela wrote: ↑22/06/2025 18:21
@ Bobi rekao/la si da nećeš dopustit onom @AJJMOO IZRAEL da se registruje na forum?![]()
- GandalfSivi
#46014 Re: IRAN
Ljudi imali 250 godina demokratije i onda se ja doselioJoseMujica wrote: ↑22/06/2025 18:53
Amerika svakim danom liči na naš čobanistan...isti profili u politici s jednakim #bolimekurac modom, nedostatkom ikakvog vrijednosnog okvira i bilo kakve logike sem đe da hapim
jedina je razlika što su naši čobani lokalnih dometa, a ovi drmaju svijetom![]()
sad se treba brašno, ulje i tariguz skladištit
- Prpa.ba
- dembele
#46017 Re: IRAN
Šta javlja CNN i FoxNews, protest protiv režima?
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#46018 Re: IRAN
Igra šah poslije ovog us glupiranja dobija drugi smisao.
Sačuvali su znanje i uranijum.
Ispali su oni koji zadnji odustaju od diplomatije.
FB i ostale mreže su zatrpane proiranskim sadržajem, čak i iz us prčije.
Pokazali su zube i da se mogu nositi s kavgađijama.
Arapska javnost polako prelazi na njihovu stranu, osim smeća na vlasti.
Rat je tek počeo, a dijelovi genocidne tvorevine su zreli za bagera.
Genocidaši polako gube moral, a Iranci su strogo ujedinjeni.
Sačuvali su znanje i uranijum.
Ispali su oni koji zadnji odustaju od diplomatije.
FB i ostale mreže su zatrpane proiranskim sadržajem, čak i iz us prčije.
Pokazali su zube i da se mogu nositi s kavgađijama.
Arapska javnost polako prelazi na njihovu stranu, osim smeća na vlasti.
Rat je tek počeo, a dijelovi genocidne tvorevine su zreli za bagera.
Genocidaši polako gube moral, a Iranci su strogo ujedinjeni.
- SaraFina
#46019 Re: IRAN
Plenki se sa zabrinutošću obratio Iranu. Dijalog i samo dijalog. Da se manu, nuklearnog pogona i ambicija u vezi toga.
I on je bitan, koliko i mi na forumu sto tupimo.
I on je bitan, koliko i mi na forumu sto tupimo.
-
zigzag
#46020 Re: IRAN
Šta ovo skandiraju?
Hoćemo promjenu režima
- Toffee karamela
#46021 Re: IRAN
Tikva na hebrejskon znači nada
mada me ne bi začudilo i da imaju Šljivovicu i Medenicu jer ih se pola dopeljalo iz slavenskih krajeva
- Čitalac
#46022 Re: IRAN
Global Times, glasilo KP Kine: Američke bombe u temelj međunarodnog poretka.
...Korištenjem "bunker-buster" bombi kako bi "postigle ono što Izrael nije mogao", SAD su namjerno eskalirale razinu korištenog naoružanja, dolijevajući ulje na plamen rata i gurajući iransko-izraelski sukob bliže nekontroliranom stanju. Ono na što su američke bombe utjecale jest temelj međunarodnog sigurnosnog poretka. Napadajući nuklearna postrojenja pod zaštitom Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA), Washington je postavio opasan presedan. Ova akcija, u biti, zaobilazi i Vijeće sigurnosti UN-a i okvir IAEA-e, pokušavajući jednostrano "riješiti" iransko nuklearno pitanje silom. Ovo je ozbiljno kršenje ciljeva i načela Povelje UN-a i međunarodnog prava...
..."Izravno sudjelovanje" američke vojske dodatno je zakompliciralo i destabiliziralo situaciju na Bliskom istoku, uvlačeći više zemalja i nevinih civila u sukob. Regija je već zapletena u složenu mrežu sektaških podjela, posredničkih ratova i vanjskih intervencija...Kina se dosljedno protivi prijetnji i zlouporabi sile. Zalaže se za rješavanje kriza političkim i diplomatskim sredstvima. Kineski predsjednik Xi Jinping iznio je "prijedlog u četiri točke" u vezi sa situacijom na Bliskom istoku: promicanje prekida vatre i prekid neprijateljstava hitan je prioritet; osiguranje sigurnosti civila od najveće je važnosti; otvaranje dijaloga i pregovora temeljni je put naprijed; a napori međunarodne zajednice za promicanje mira su neophodni. Ovaj prijedlog odražava dugogodišnju i dalekovidnu sigurnosnu viziju Kine. Povijest na Bliskom istoku više je puta pokazala da vanjska vojna intervencija nikada ne donosi mir - ona samo produbljuje regionalnu mržnju i traumu. Lažna logika iza američke prisile suprotna je miru. Nadamo se da će uključene strane, posebno Izrael, provesti trenutni prekid vatre, osigurati sigurnost civila te otvoriti dijalog i pregovore kako bi se obnovio mir i stabilnost u regiji.
-
SaPnA
#46023 Re: IRAN
Nije, takve kao ti su nas odbranile al da ne idemo u off ne srdi mi seToffee karamela wrote: ↑22/06/2025 18:52sreća pa odbrana Sapne nije zavisila od tebe i tebi sličnih
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#46024 Re: IRAN
i ne sumnjaj u to...u odličnim su odnosima sa svim tim državama...kad im je Jordan prvi PVO, što im ne bi hranu izvozilimoonco wrote: ↑22/06/2025 18:23Ima istraživački centar.GandalfSivi wrote: ↑22/06/2025 18:21Izrael nema nuklearne elektrane, googlao sam nekidan…ovo_malo_duse wrote: ↑22/06/2025 18:03 Iran da je paket an samo nastavit Bubanje Cionista, luke, aerodrome i kljucnu infrastrukturu. Ja bi im veceras gadjao nuklerne elektrane. Bubanje do besvijesti ukljuciio bi i Hizbu i Hutte i poceo bi laganini sranja u Moreuzu.
Nemju sta izgubit. Nece zidovudine stat. Oni razumiju Sami salon sile.
Nego ako su zatvorene luke. Onda nema uvoza hrane preko njih.
Odakle će onda hranu uvoziti? Iz Egipta, Jordana, Arabije?![]()
-
Sid the sloth
#46025 Re: IRAN
Tako su i pisali na twitteru, 6 aviona i svaki izbaci po dvije bombe na isto mjesto jer tako funkcionisu kad treba probiti u dubinu.skrbavi-admin wrote: ↑22/06/2025 18:36nazalost mislim da iran nema efektive za neke znacajnije operacije..... imaju protiv sebe znacajno tehnoloski naprednijeg neprijatelja.... sa tehnologijom su u ranim 80im i 70im...... kako kome nazalost ili nasrecu..... neprijatelj je iskoristio izuzetno napredne tehnicke mogucnosti da divertira razvoj i progres jedne zemlje i baci ga na niske grane ponovo....
sto se tice 6 rupa mislim da su bombe bacene u parovima i samim tim u parovima su i pogadjale cilj.... krateri potvrdjuju unutrasnje urusavanje objekata a ne vanjsku eksploziju za sta su te bombe i namijenjene i zatrpavanje istih tako da mislim da se ipak radi o unistenju.....![]()
ako ne nadju rjesenje za zracno i strato-bombardovanje bojim se da ce njihovim napretkom upraviti shlomo iz posraela prije nego iranac.....
ja sam mislio da imaju neki PVO kojeg cuvaju za ovakve napade kao last-instance - al nista..... prdimahovina![]()