Pa nek se ne bodu sa rogatim odmah. Jer ni iranski kapaciteti nisu neograničeni. Prvo jordansku bazu a onda jevrejski režim uzorat.
Jer , nije da za to nemaju snage.
Pa nek se ne bodu sa rogatim odmah. Jer ni iranski kapaciteti nisu neograničeni. Prvo jordansku bazu a onda jevrejski režim uzorat.
Po onome sto su Ameri rekli i pokazali, B2 iz USA, a ostali su im se pridruzivali iz blizih baza.moonco wrote: ↑22/06/2025 18:20Odakle je došao toliki broj aviona ?Dozer wrote: ↑22/06/2025 18:15 Imam.osjecaj da je Iran nocas namjerno pustio Amere da srokaju prazna postrojenja, a kako bi sebi dali legitimitet za rokanje po cemu god oni sad hoce.
Malo je nevjerovatno da satima nisu vidjeli 120 aviona na svom nebu. Hajde Stealth, ali lovci i spijunski koji su isli ispred...? Tesko.
Odakle im struja?GandalfSivi wrote: ↑22/06/2025 18:21Izrael nema nuklearne elektrane, googlao sam nekidan…ovo_malo_duse wrote: ↑22/06/2025 18:03 Iran da je paket an samo nastavit Bubanje Cionista, luke, aerodrome i kljucnu infrastrukturu. Ja bi im veceras gadjao nuklerne elektrane. Bubanje do besvijesti ukljuciio bi i Hizbu i Hutte i poceo bi laganini sranja u Moreuzu.
Nemju sta izgubit. Nece zidovudine stat. Oni razumiju Sami salon sile.
Ima istraživački centar.GandalfSivi wrote: ↑22/06/2025 18:21Izrael nema nuklearne elektrane, googlao sam nekidan…ovo_malo_duse wrote: ↑22/06/2025 18:03 Iran da je paket an samo nastavit Bubanje Cionista, luke, aerodrome i kljucnu infrastrukturu. Ja bi im veceras gadjao nuklerne elektrane. Bubanje do besvijesti ukljuciio bi i Hizbu i Hutte i poceo bi laganini sranja u Moreuzu.
Sapna se uveliko branila dok su pojedinci nosili gace na stapovima u bojama jugezigzag wrote: ↑22/06/2025 18:17Ovi iz Sapne odmah gaće skidajuLudzak wrote: ↑22/06/2025 18:15Iran je ogromna država. 3x veća od Ukrajine, a i reljef je sasvim drugačiji. Ne može tek tako lahko kapitulirati,SaPnA wrote: ↑22/06/2025 17:09
I ja isto mislim da ce kapitulirati, razocaravajuce ali i najpametnija opcija za Iran realno, ostat ce im vosjka citava, ircg, mornarica, vazduhoplovstvo koliko toliko, samo pvo je nastradao a i nek je kad nije bilo nikakvog efekta od njega. Ostalo im je jos sijaset raketa raznog dometa. A i to sve zavisi koliko ce jos traziti ameri, bilo je spominjanja zaustavljanja razvoja programa balistickih raketa i kompletnog odbacivanja nuklearnog programa cak i u civilne svrhe(?).![]()
![]()
moonco wrote: ↑22/06/2025 18:23Ima istraživački centar.GandalfSivi wrote: ↑22/06/2025 18:21Izrael nema nuklearne elektrane, googlao sam nekidan…ovo_malo_duse wrote: ↑22/06/2025 18:03 Iran da je paket an samo nastavit Bubanje Cionista, luke, aerodrome i kljucnu infrastrukturu. Ja bi im veceras gadjao nuklerne elektrane. Bubanje do besvijesti ukljuciio bi i Hizbu i Hutte i poceo bi laganini sranja u Moreuzu.
Nego ako su zatvorene luke. Onda nema uvoza hrane preko njih.
Odakle će onda hranu uvoziti? Iz Egipta, Jordana, Arabije?![]()
Koja je država domaćin onda rafineriju i naftna polja u vazduh. Ako Kineze b.k. ispušit će na bliskom istoku i zdravo.Dozer wrote: ↑22/06/2025 18:22Po onome sto su Ameri rekli i pokazali, B2 iz USA, a ostali su im se pridruzivali iz blizih baza.moonco wrote: ↑22/06/2025 18:20Odakle je došao toliki broj aviona ?Dozer wrote: ↑22/06/2025 18:15 Imam.osjecaj da je Iran nocas namjerno pustio Amere da srokaju prazna postrojenja, a kako bi sebi dali legitimitet za rokanje po cemu god oni sad hoce.
Malo je nevjerovatno da satima nisu vidjeli 120 aviona na svom nebu. Hajde Stealth, ali lovci i spijunski koji su isli ispred...? Tesko.
Israel's electricity production primarily relies on natural gas, with significant contributions from coal and renewable sources like solar and wind. The Israel Electric Corporation (IEC), a government-owned entity, generates most of the country's electricity.ovo_malo_duse wrote: ↑22/06/2025 18:23Odakle im struja?GandalfSivi wrote: ↑22/06/2025 18:21Izrael nema nuklearne elektrane, googlao sam nekidan…ovo_malo_duse wrote: ↑22/06/2025 18:03 Iran da je paket an samo nastavit Bubanje Cionista, luke, aerodrome i kljucnu infrastrukturu. Ja bi im veceras gadjao nuklerne elektrane. Bubanje do besvijesti ukljuciio bi i Hizbu i Hutte i poceo bi laganini sranja u Moreuzu.
B-2 poletio sa pola rezervoara iz Missourija, tankeri bili u atlanskom okeanu i sredozemnom moru, iz Missourija su nosili citavo oruzjeDozer wrote: ↑22/06/2025 18:22Po onome sto su Ameri rekli i pokazali, B2 iz USA, a ostali su im se pridruzivali iz blizih baza.moonco wrote: ↑22/06/2025 18:20Odakle je došao toliki broj aviona ?Dozer wrote: ↑22/06/2025 18:15 Imam.osjecaj da je Iran nocas namjerno pustio Amere da srokaju prazna postrojenja, a kako bi sebi dali legitimitet za rokanje po cemu god oni sad hoce.
Što bi reko Buš , rid maj lips , tvajs....ful mi?
sjajan opis....sime_cipol wrote: ↑22/06/2025 17:51Ti bombarderi su ti kao nosaci aviona. Kao sto nosaci aviona u pratnji imaju fregate, razarace, podmornice, ratne brodove i ostali sitni inventar tako i ovi avioni imaju pratnju u vidu lovaca, stratotankera, avaksa i sl.Sid the sloth wrote: ↑22/06/2025 17:33 Jesu li stvarno ti americki avioti toliko nadmocni da ih Iran ni najavljene nije uspio ni taknuti? Znaci ne moze im niko nista onda![]()
To je pratnja da se useres od straha.
Ama, nije problem gađati Izrael. Problem ke što Izrael i njih bombarduje, i to duplo više i jače, avionima.Juliuscezar wrote: ↑22/06/2025 18:27 Iranu treba progutati otrov i ignorisati SAD, a nastaviti gađati Izrael. Trump vjerujem nema namjeru više se miješati, on je svoju pobjedu proglasio.
Progutati ponos s ciljem što više štete cionističkom entitetu
nazalost mislim da iran nema efektive za neke znacajnije operacije..... imaju protiv sebe znacajno tehnoloski naprednijeg neprijatelja.... sa tehnologijom su u ranim 80im i 70im...... kako kome nazalost ili nasrecu..... neprijatelj je iskoristio izuzetno napredne tehnicke mogucnosti da divertira razvoj i progres jedne zemlje i baci ga na niske grane ponovo....
Amerika se sve pita, kako nisi do sad nauciomoonco wrote: ↑22/06/2025 18:11Ako Rusi napune budžet od visoke cijene nafte i ako dodju desne stranke na vlast u Evropi neće se tu Amerika pitati.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑22/06/2025 17:57Rece sda-ovac
Bosna je americka kao i Kosovo, tako da ovdje ruskog uticaja nece biti.Radi toga nece prorusko nista zavladat
Nije Amerika već ŠhlomoVjecita_zavrzlama wrote: ↑22/06/2025 18:41Amerika se sve pita, kako nisi do sad nauciomoonco wrote: ↑22/06/2025 18:11Ako Rusi napune budžet od visoke cijene nafte i ako dodju desne stranke na vlast u Evropi neće se tu Amerika pitati.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑22/06/2025 17:57
Rece sda-ovac
Bosna je americka kao i Kosovo, tako da ovdje ruskog uticaja nece biti.Radi toga nece prorusko nista zavladat
Amerika se pitaVjecita_zavrzlama wrote: ↑22/06/2025 18:41Amerika se sve pita, kako nisi do sad nauciomoonco wrote: ↑22/06/2025 18:11Ako Rusi napune budžet od visoke cijene nafte i ako dodju desne stranke na vlast u Evropi neće se tu Amerika pitati.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑22/06/2025 17:57
Rece sda-ovac