Ne da je moguće, nego odgovor već i postoji, ali nije još javno objavljen, ali će biti uskoro, s time se potpuno slažem.Voddaa wrote: ↑19/06/2025 22:57Za pitanja kako i odakle moguce je da cemo imati odogovor, mozda i relativno brzo.teodati wrote: ↑19/06/2025 14:51Normalno da nemamo definiciju što je zapravo život, kada ne znamo ni što je to točno a ni kako zbilja nastaje, sve jasno, vidimo samo da je život svuda oko nas, a kako, odakle, i zašto, pitaj Boga, sve jasno, ali kako kome. e da.Voddaa wrote: ↑17/06/2025 22:59
Sta mislis pod "pokrece materiju"? Sva materija je generalno uvijek u pokretu. Ne treba nista sto bi je pokrenulo ili nastavilo djevoati da se ona krece. Ovo je jedan od osnovnih zakona fizike – zakon ocuvanja momentuma (kretanje je jednako prirodno kao i staticno stanje materije).
Sto se tice zivota – nemamo jedinstvenu definiciju zivota. Jedna od boljih definicija koje sam sreo je da je zivot proces odrzavanja niske entropije povecanjem entropije oko nas – drugim rijecima, zivot je proces koji daje privid da odredjeni sistem funkcionise mnogo duze nego sto bi inace funkcionisao.
Istina o Bogu
-
teodati
#776 Re: Istina o Bogu
-
teodati
#777 Re: Istina o Bogu
Pa počeo sam nešto o tome na temi o "teoriji svega", ali očito to mnoge još ne zanima, pa onda sve u svoje vrijeme.
Tamo sam dao neke podatke koje još nitko nema, eto.
- Voddaa
#778 Re: Istina o Bogu
Mozes li objaniti sta znaci da je nesto uzrok? Za sta kazemo da je uzrok necega drugog? I kako to opisati ukoliko nije u vremenu?teodati wrote: ↑20/06/2025 20:10I vrijeme ima svoj uzrok, isto kao i sve što postoji, u fundamentalnoj fizici nisu još ni blizu toga uzroka, zato nemaju ni što reći o tome, samo kažem.
-
teodati
#779 Re: Istina o Bogu
Uzrok svega je uzrok baš svega, dakle i vremena, uzrok omogućava da se nešto dogodi ili postoji, a sve što postoji, postoji u prostoru i vremenu, što znači da uzrok svega ima sposobnost stvarati i prostor i vrijeme, zato i postoje mnogobrojne dimenzije a ne samo ova naša dimenzija.Voddaa wrote: ↑20/06/2025 20:24Mozes li objaniti sta znaci da je nesto uzrok? Za sta kazemo da je uzrok necega drugog? I kako to opisati ukoliko nije u vremenu?
- Dozer
#780 Re: Istina o Bogu
Da pokusaom plastificirati taj "uzrok".
Npr., @teodati fiknem ti ja samarcinu. Nakon toga ce ti obraz biti bolan i crven. Dakle, uzrok crvenila i bola na tvom obrazu je samar koji si primio. Jel' tako?
Uzrok samara je, npr., sto si me iznervirao.
Sta je tebi uzrokovalo da me iznerviras?
Npr., @teodati fiknem ti ja samarcinu. Nakon toga ce ti obraz biti bolan i crven. Dakle, uzrok crvenila i bola na tvom obrazu je samar koji si primio. Jel' tako?
-
teodati
#781 Re: Istina o Bogu
Naravno da postoji i te kako uzrok zašto sam te iznervirao, a onda tako dalje postoji i uzrok prije, pa za sve do početka, dug je put ali se i te kako ne samo može doći, nego i mora, jer je samo jedan uzrok svega, samo jedna istina, e da!Dozer wrote: ↑23/06/2025 10:26 Da pokusaom plastificirati taj "uzrok".
Last edited by teodati on 23/06/2025 13:40, edited 1 time in total.
-
teodati
#782 Re: Istina o Bogu
Znam da mnogi vjeruju u neke vječne svemoguće osobe koje su svojim moćima stvorile ovaj svijet, neki vjeruju samo riječju, ali je istina da takve osobe ne postoje, vječna svjesna osoba je proturječje, a sve nelogično ne postoji, dakle ne može biti neka osoba uzrok svega, naprotiv.
- Dozer
#783 Re: Istina o Bogu
Potpuno je nelogicno i ovo sto ti tvrdis, da je sama inteligencija uzrok svega.
Inteligencija ne moze postojati bez materijalnog domacina, zar ne?
Samim tim, postavka "inteligentni dizajn" moze se odnositi na sve, ali iza toga mora postojati iskljucivo materijalni entitet koji posjeduje inteligenciju.
Priroda se, sama po sebi, ne moze nazvati inteligentnom.
Ovime dolazimo i do tvoje "postavke" i njene nelogicnosti.
Samim tim, postavka "inteligentni dizajn" moze se odnositi na sve, ali iza toga mora postojati iskljucivo materijalni entitet koji posjeduje inteligenciju.
- Dozer
#784 Re: Istina o Bogu
Koji je uzrok?teodati wrote: ↑23/06/2025 13:32Naravno da postoji i te kako uzrok zašto sam te iznervirao, a onda tako dalje postoji i uzrok prije, pa za sve do početka, dug je put ali se i te kako ne samo može doći, nego i mora, jer je samo jedan uzrok svega, samo jedna istina, e da!Dozer wrote: ↑23/06/2025 10:26 Da pokusaom plastificirati taj "uzrok".
-
teodati
#785 Re: Istina o Bogu
Daj čitaj sve postove a ne samo neke dijelove, gdje sam ja napisao da je inteligencija uzrok svega, nigdje, imaš na temi "teorija svega" dosta napisano o pravom uzroku svega, pa da ne ponavljam.Dozer wrote: ↑23/06/2025 16:18 Potpuno je nelogicno i ovo sto ti tvrdis, da je sama inteligencija uzrok svega.
I zašto misliš da samo materijalni entitet posjeduje inteligenciju, zato što smo mi ljudi materijalna bića, a materija nastala sama od sebe, jel, možeš mislit.
Inteligencija je prvo što nastaje u nekoj dimenziji prostor-vremena, dakle ne postoji ta inteligencija oduvijek, već je povezana sa nastankom ali i nestankom matične dimenzije, tako da je i te kako logično što ja tvrdim, a to ću i dokazati u "teoriji svega", sve detaljno, na forumima dajem samo općenite rezultate, eto.
-
belfy
#786 Re: Istina o Bogu
pa, napisao si, bukvalno, u ovom istom postu.teodati wrote: ↑23/06/2025 20:25Daj čitaj sve postove a ne samo neke dijelove, gdje sam ja napisao da je inteligencija uzrok svega, nigdje, imaš na temi "teorija svega" dosta napisano o pravom uzroku svega, pa da ne ponavljam.Dozer wrote: ↑23/06/2025 16:18 Potpuno je nelogicno i ovo sto ti tvrdis, da je sama inteligencija uzrok svega.
I zašto misliš da samo materijalni entitet posjeduje inteligenciju, zato što smo mi ljudi materijalna bića, a materija nastala sama od sebe, jel, možeš mislit.
Inteligencija je prvo što nastaje u nekoj dimenziji prostor-vremena, dakle ne postoji ta inteligencija oduvijek, već je povezana sa nastankom ali i nestankom matične dimenzije, tako da je i te kako logično što ja tvrdim, a to ću i dokazati u "teoriji svega", sve detaljno, na forumima dajem samo općenite rezultate, eto.
sto bi se, uzrocno - posljedicno, onda prenosilo i na bilo koji visi nivo, tako da opet mora biti prvo inteligencija... samo, kako bi ti znao sta si ti napisao u jednom postu, jel tako?
- Dozer
#787 Re: Istina o Bogu
Daj skontaj sta pises i tvrdis. Inteligencija je po tebi nesto sto postoji bez ikakve forme i materijalne manifestacije? Ozbiljno? OK. Keep good work....teodati wrote: ↑23/06/2025 20:25Daj čitaj sve postove a ne samo neke dijelove, gdje sam ja napisao da je inteligencija uzrok svega, nigdje, imaš na temi "teorija svega" dosta napisano o pravom uzroku svega, pa da ne ponavljam.Dozer wrote: ↑23/06/2025 16:18 Potpuno je nelogicno i ovo sto ti tvrdis, da je sama inteligencija uzrok svega.
Da ne spominjemo sto ti belfy rece vec - sam si sebi kontradiktoran i sam sebe pobijas u 3 uzastopne recenice. Valjda zato vec ovoliko dugo cekamo objavu famozne knjige
- Voddaa
#788 Re: Istina o Bogu
Ako ne postoji vrijeme, i imaju dva fakta - fakat A i fakat B - kako logicki reci da je fakat A uzrok fakta B ili obrnuto? Nije dovoljno reci “uzrok svega je uzrok bas svega”. Sta rijec/pojam “uzrok” znaci bez vremena? Sta mislis pod dimenzijom?teodati wrote: ↑22/06/2025 12:55Uzrok svega je uzrok baš svega, dakle i vremena, uzrok omogućava da se nešto dogodi ili postoji, a sve što postoji, postoji u prostoru i vremenu, što znači da uzrok svega ima sposobnost stvarati i prostor i vrijeme, zato i postoje mnogobrojne dimenzije a ne samo ova naša dimenzija.
-
teodati
#789 Re: Istina o Bogu
Nema kontradiktornosti, čitate što pišem ali ne razumijete do kraja, u tome je problem, eto.Dozer wrote: ↑23/06/2025 22:51Daj skontaj sta pises i tvrdis. Inteligencija je po tebi nesto sto postoji bez ikakve forme i materijalne manifestacije? Ozbiljno? OK. Keep good work....teodati wrote: ↑23/06/2025 20:25Daj čitaj sve postove a ne samo neke dijelove, gdje sam ja napisao da je inteligencija uzrok svega, nigdje, imaš na temi "teorija svega" dosta napisano o pravom uzroku svega, pa da ne ponavljam.Dozer wrote: ↑23/06/2025 16:18 Potpuno je nelogicno i ovo sto ti tvrdis, da je sama inteligencija uzrok svega.
Da ne spominjemo sto ti belfy rece vec - sam si sebi kontradiktoran i sam sebe pobijas u 3 uzastopne recenice. Valjda zato vec ovoliko dugo cekamo objavu famozne knjige![]()
Inteligencija prvo nastaje u svakom prostor-vremenu, i što tu nije jasno, dokazati ću i kako i gdje, i dakako da ima formu, ali nije materija, materija se sastoji od čestica. atoma, molekula, a ako je netko napravio i čestice i atome i molekule, onda se ne može od toga istoga sastojati, logika.
Ko da s malom djecom razgovaram, zbija vam treba sve detaljno objašnjavati, neverjetno.
-
teodati
#790 Re: Istina o Bogu
Uzrok svega je uzrok i vremena, postoji i u vremenu izvan njega, jednostavno, dakako to treba i dokazati, pa "teorija svega" dokazati će ama baš sve što ja tvrdim, ozbiljno.Voddaa wrote: ↑23/06/2025 23:09Ako ne postoji vrijeme, i imaju dva fakta - fakat A i fakat B - kako logicki reci da je fakat A uzrok fakta B ili obrnuto? Nije dovoljno reci “uzrok svega je uzrok bas svega”. Sta rijec/pojam “uzrok” znaci bez vremena? Sta mislis pod dimenzijom?teodati wrote: ↑22/06/2025 12:55Uzrok svega je uzrok baš svega, dakle i vremena, uzrok omogućava da se nešto dogodi ili postoji, a sve što postoji, postoji u prostoru i vremenu, što znači da uzrok svega ima sposobnost stvarati i prostor i vrijeme, zato i postoje mnogobrojne dimenzije a ne samo ova naša dimenzija.
-
teodati
#791 Re: Istina o Bogu
Opet imaš problema s čitanje s razumijevanjem, više puta sam napisao da od uzroka svega (nije osobno svjesno biće, dakle nije inteligencija), nastaju prostor-vremena, a prvo što nastaje u svakom prostor-vremenu je inteligencija, što onda ne možeš od prve shvatiti?belfy wrote: ↑23/06/2025 21:13pa, napisao si, bukvalno, u ovom istom postu.teodati wrote: ↑23/06/2025 20:25Daj čitaj sve postove a ne samo neke dijelove, gdje sam ja napisao da je inteligencija uzrok svega, nigdje, imaš na temi "teorija svega" dosta napisano o pravom uzroku svega, pa da ne ponavljam.Dozer wrote: ↑23/06/2025 16:18 Potpuno je nelogicno i ovo sto ti tvrdis, da je sama inteligencija uzrok svega.
sto bi se, uzrocno - posljedicno, onda prenosilo i na bilo koji visi nivo, tako da opet mora biti prvo inteligencija... samo, kako bi ti znao sta si ti napisao u jednom postu, jel tako?![]()
Dakle nije inteligencija uzrok svega, daj to zapamti, neću više ponavljati.
- Dozer
#792 Re: Istina o Bogu
Pa sta je onda famozni uzrok svega?
Nije bog, nije inteligencija, nije nikakvo bice... Na kraju cemo, sudeci po ovom tvom, doci do onoga da je sve zapravo nastalo samo od sebe, slucajno, a onda je neko ko je nastao prvi sve to "prisvojio", i rekao da je on/o "bog".
Nije bog, nije inteligencija, nije nikakvo bice... Na kraju cemo, sudeci po ovom tvom, doci do onoga da je sve zapravo nastalo samo od sebe, slucajno, a onda je neko ko je nastao prvi sve to "prisvojio", i rekao da je on/o "bog".
-
teodati
#793 Re: Istina o Bogu
Nije ništa slučajno nastalo, nego se sve odvija po metafizičkim zakonima uzroka svega, i imaš pravo da tko prvi nastane, taj je gazda u nekoj dimenziji, u našoj dimenziji to su Prva bića, Vansvemirska bića, u Bibliji se recimo nazivaju Jahve, u drugim knjigama drugačije.
I što je Bog kao uzrok svega je tema ovdje, ljudi različito vjeruju što bi to moglo biti, lijepo sam rekao da svatko ima pravo reći u što vjeruje, i zašto, da bi onda drugi mogli o tome reći svoje mišljenje, zato je tema i otvorena, nije to tema gdje će netko samo svoje mišljenje dati i objasniti, nego je tema u kojoj svi to mogu učiniti, ali očito mnogi nemaju hrabrosti za to.
Ja sam svoje mišljenje o uzroku svega napisao na temi "teorija svega" ovdje na filozofiji, nisam vidio da je netko bilo što komentirao, da jeste odgovorio bih mu, tako da neću ponavljati, koga zanima može tamo sve pročitati što je napisano, a napisano je puno toga.
I ovo ne upućujem samo tebi, nego svima koji ovo čitaju, ako nećemo otvoreno razgovarati, nikada nećemo naći pravu istinu, jer istina je samo jedna, i mislim da to svakoga zanima, zato trebamo ostaviti bajke i nelogična vjerovanja o postanku svega, a prvi je korak da shvatimo što je uzrok svega, inače ne razumijem one prave vjernike koji također ovo čitaju, tema je istina o Bogu, i još nitko od onih koji vjeruju u osobnog, vječnog, svjesnog Boga, nije ništa napisao u korist toga što vjeruje, bez obzira da li se radi o jednoj svemogućoj osobi, ili o tri, svejedno, tako se ne brani svoja vjera, dapače.
Zato katolici, pravoslavci, protestanti, Jehovini svjedoci, muslimani, budisti, hinduisti, poklonici Sai Babe, i svi koji u bilo što vjeruju, slobodno napišite u kojega Boga vjerujete i zašto, nije valjda da vjerujete bez razloga, pa da možemo lijepo kulturno i s uvažavanjem svačije vjere o tome porazgovarati, ako nemate hrabrosti za to, onda je bolje da se ova tema zatvori, jer je cilj da se upozna i drugačija vjera, drugačije mišljenje, a ne da na ovoj temi pišu samo dvojica, trojica, eto, nadam se pravoj diskusiji, a ne mrtvoj tišini na ovoj temi, istina nas sve čeka, neće nikuda pobjeći.
-
tokio25
#794 Re: Istina o Bogu
moja istina o bogu je da ne vjerujem u njega
-
tokio25
#795 Re: Istina o Bogu
a ko moze garantovati da ne postoje neki drugaciji zakoni fizike koje mi jos uvijek nismo otkrili ili uopste ne postoje u ovom univerzumu u kojem zivimo i nikad u biti ne otkrijemoteodati wrote: ↑24/06/2025 21:08Nije ništa slučajno nastalo, nego se sve odvija po metafizičkim zakonima uzroka svega, i imaš pravo da tko prvi nastane, taj je gazda u nekoj dimenziji, u našoj dimenziji to su Prva bića, Vansvemirska bića, u Bibliji se recimo nazivaju Jahve, u drugim knjigama drugačije.
I što je Bog kao uzrok svega je tema ovdje, ljudi različito vjeruju što bi to moglo biti, lijepo sam rekao da svatko ima pravo reći u što vjeruje, i zašto, da bi onda drugi mogli o tome reći svoje mišljenje, zato je tema i otvorena, nije to tema gdje će netko samo svoje mišljenje dati i objasniti, nego je tema u kojoj svi to mogu učiniti, ali očito mnogi nemaju hrabrosti za to.
Ja sam svoje mišljenje o uzroku svega napisao na temi "teorija svega" ovdje na filozofiji, nisam vidio da je netko bilo što komentirao, da jeste odgovorio bih mu, tako da neću ponavljati, koga zanima može tamo sve pročitati što je napisano, a napisano je puno toga.
I ovo ne upućujem samo tebi, nego svima koji ovo čitaju, ako nećemo otvoreno razgovarati, nikada nećemo naći pravu istinu, jer istina je samo jedna, i mislim da to svakoga zanima, zato trebamo ostaviti bajke i nelogična vjerovanja o postanku svega, a prvi je korak da shvatimo što je uzrok svega, inače ne razumijem one prave vjernike koji također ovo čitaju, tema je istina o Bogu, i još nitko od onih koji vjeruju u osobnog, vječnog, svjesnog Boga, nije ništa napisao u korist toga što vjeruje, bez obzira da li se radi o jednoj svemogućoj osobi, ili o tri, svejedno, tako se ne brani svoja vjera, dapače.
Zato katolici, pravoslavci, protestanti, Jehovini svjedoci, muslimani, budisti, hinduisti, poklonici Sai Babe, i svi koji u bilo što vjeruju, slobodno napišite u kojega Boga vjerujete i zašto, nije valjda da vjerujete bez razloga, pa da možemo lijepo kulturno i s uvažavanjem svačije vjere o tome porazgovarati, ako nemate hrabrosti za to, onda je bolje da se ova tema zatvori, jer je cilj da se upozna i drugačija vjera, drugačije mišljenje, a ne da na ovoj temi pišu samo dvojica, trojica, eto, nadam se pravoj diskusiji, a ne mrtvoj tišini na ovoj temi, istina nas sve čeka, neće nikuda pobjeći.
ako je svemir toliko velik mogucnost da postoji nesto drugacije sto ne mozemo shvatiti je dosta velika
- Voddaa
#796 Re: Istina o Bogu
Ima li nacina da objasnis sta mislis, a da ne koristis “uzrok” je “uzrok” formulaciju.teodati wrote: ↑24/06/2025 13:29Uzrok svega je uzrok i vremena, postoji i u vremenu izvan njega, jednostavno, dakako to treba i dokazati, pa "teorija svega" dokazati će ama baš sve što ja tvrdim, ozbiljno.Voddaa wrote: ↑23/06/2025 23:09Ako ne postoji vrijeme, i imaju dva fakta - fakat A i fakat B - kako logicki reci da je fakat A uzrok fakta B ili obrnuto? Nije dovoljno reci “uzrok svega je uzrok bas svega”. Sta rijec/pojam “uzrok” znaci bez vremena? Sta mislis pod dimenzijom?teodati wrote: ↑22/06/2025 12:55
Uzrok svega je uzrok baš svega, dakle i vremena, uzrok omogućava da se nešto dogodi ili postoji, a sve što postoji, postoji u prostoru i vremenu, što znači da uzrok svega ima sposobnost stvarati i prostor i vrijeme, zato i postoje mnogobrojne dimenzije a ne samo ova naša dimenzija.![]()
Sta je “uzrok”, bez vremena? Odgovor ne moze biti “uzrok” je “uzrok”. Opisi “uzrok” bez koristenja rijeci “uzrok” i bez pojma vremena.
Klasinca definicija je da je uzrok nesto sto predhodi posljedici.
-
teodati
-
BiBi911
#798 Re: Istina o Bogu
Da bog postoji zaustavio bi ratove i patnje, nahranio bi gladne...
Al posto be postoji jbga
Il ga boli racku za sve
-
teodati
#799 Re: Istina o Bogu
Ti nikako da shvatiš da i vrijeme ima uzrok, a ako je uzrok vremena u samom uzroku svega, to treba objasniti kako to funkcionira, ok, jer ako vrijeme postoji, onda postoji i razlog, uzrok, zašto postoji, inače ne bi postojalo, jednostavno, zato ne možeš ništa objasniti što postoji ako se ne objasni taj uzrok svega, a kada se to objasni, jasno će nam biti zašto postoji i vrijeme i prostor, i svijest i energija i materija i svemir kao i život na Zemlji, sve je neraskidivo povezano, e da.Voddaa wrote: ↑24/06/2025 21:47Ima li nacina da objasnis sta mislis, a da ne koristis “uzrok” je “uzrok” formulaciju.
Sta je “uzrok”, bez vremena? Odgovor ne moze biti “uzrok” je “uzrok”. Opisi “uzrok” bez koristenja rijeci “uzrok” i bez pojma vremena.
Klasinca definicija je da je uzrok nesto sto predhodi posljedici.
-
teodati
#800 Re: Istina o Bogu
Postoji ne samo Bog nego i Stvoritelj, Bog koji oduvijek postoji nam zbilja ne može konkretno ništa pomoći jer nije osobno biće, ali zato Stvoritelj, koji ne postoji oduvijek, nego od nastanka naše dimenzije, koji je osobno biće i te kako to može, ali neće za sada a razlog jer jasan onima koji razumiju Bibliju, drugima ne može biti.
Mi ljudi trebamo sve od života iskusiti, i uživanje i patnju, zato se zlo događa na Zemlji, ali to će trajati samo jedan ljudski život koji traje koliko ono, recimo pa do sto godina, a poslije toga slijede doslovno bilijuni i bilijuni zemaljskih godina u kojima neće biti ni patnje ni smrti ni bilo kojega zla, već samo ljubav, sreća i uživanje, mislim da se onda nećeš buniti, garant, ali ovaj život moramo proći takav kakav je, eto ukratko.
Zlo nije dokaz da ne postoji Bog ni Stvoritelj, dapače, u Bibliji se jasno tvrdi da će svega toga biti, i bolesti, i smrti i nesreća i ratova, to se i događa, ali neće zauvijek, doći će kraj svemu tome, ozbiljno.
Evo citata iz Biblije koji o tome govore:
Otkrivenje 21,4 I otrt će Bog svaku suzu od očiju njihovih, i smrti neće biti više, ni tuge, ni vike, ni boli neće biti više, jer prvo prođe."
Otkrivenje 21,5 I reče onaj, koji je sjedio na prijestolju: "Evo sve novo činim." I reče mi: "Napiši, jer su ove riječi vjerne i istinite."