IRAN

bosanski__

#45251 Re: IRAN

Post by bosanski__ »

Sanjarko wrote: 21/06/2025 17:27
bosanski__ wrote: 21/06/2025 17:16
Sanjarko wrote: 21/06/2025 17:10

Neki dan ili juce odradi ja Kapitalizam i Materijalizam malo kao razmisljanje i natuknicu to jest u vidu smjernice.

Da pročitam !
Slave Collars/Explosive Collars inspiried by Running Man(1987) ?
Ovoga je mene strah, moderno robstvo nece biti ni izbliza kako se misli, a dao sam ti malo o kapitalizmu i materijalizmu sta sam pisao jutros oko 24 sata iako je malo drugacije pisano, ima malo vjerske konotacije koju sam iskreno izbrisao.

Ali tesko cemo mi ovo zaustaviti i masine i ljude iza tih masina itd.

Teška recesija je neminovnost i onda će se postaviti pitanje poretka u kome živimo.

Druga stvar su klimatske promjene kao posljedica kapitalističkog načina proizvodnje i maksimalnog profita.

Treća stvar su zagađenja kao posljedica istog.

To mora da dođe na red, ne dugoročno već "skoro".

Toga se elita boji
moonco
Grijem se na: Plin
Horoskop: Vaga

#45252 Re: IRAN

Post by moonco »

bosanski__ wrote: 21/06/2025 18:10

Da pročitam !
Ovoga je mene strah, moderno robstvo nece biti ni izbliza kako se misli, a dao sam ti malo o kapitalizmu i materijalizmu sta sam pisao jutros oko 24 sata iako je malo drugacije pisano, ima malo vjerske konotacije koju sam iskreno izbrisao.

Teška recesija je neminovnost i onda će se postaviti pitanje poretka u kome živimo.

Druga stvar su klimatske promjene kao posljedica kapitalističkog načina proizvodnje i maksimalnog profita.

Treba stvar su zagađenja kao posljedica istog.

Toga se elita boji
To će se prvi primjetiti na insektima. Te promjene temperatura.
moonco

#45253 Re: IRAN

Post by moonco »

Bobi wrote: 21/06/2025 18:05 isprovocirali ste ga, vidi sad :D.
Image
S kakvim se ja borim ovdje a još kažete lako mi je :lol:
Hahaha :lol:
avetinja wrote: 21/06/2025 18:06

:lol: :lol: :lol:

:lol:
shape of despair

#45254 Re: IRAN

Post by shape of despair »

Američki State Department je počeo pomagati u organiziranju letova za Amerikance koji žele napustiti Izrael
SaraFina

#45255 Re: IRAN

Post by SaraFina »

Image
Nije ni tebi lako s budalama. Ako moderirao besplatno, traži im lovu podhutno.
zigzag

#45256 Re: IRAN

Post by zigzag »

shape of despair wrote: 21/06/2025 18:14 Američki State Department je počeo pomagati u organiziranju letova za Amerikance koji žele napustiti Izrael
Otići će pola populacije :lol:

Natanjahu će vikati: Stante ba, da nam bar jedno raketiranje u rahatluku prođe... :D
zilog

#45257 Re: IRAN

Post by zilog »

Image
Daj nam mail i IP, sa kojim je htio registrovati "AJJMOOO..."? Da mu posaljemo pravila foruma... :mrgreen:
Toffee karamela

#45258 Re: IRAN

Post by Toffee karamela »

moonco wrote: 21/06/2025 18:12

:lol: :lol: :lol:

[/quote]
ovu novu zvijezdu X je negdje gadno načepilo pleme Izrailjevo
Sanjarko

#45259 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

bosanski__ wrote: 21/06/2025 18:10

Da pročitam !

Treća stvar su zagađenja kao posljedica istog.

Toga se elita boji
Ne boje se oni, to su sociopate i psihopate, misle da mogu izaci s tim svim u kostac kroz razne nacine. Ali mene nije recimo za mene strah, ili nas starije relativno iako sam ja tek u 4 deceniji zivota, na pocetku iste.

Za djecu me je strah, sta njih ceka, sta im se ostavlja itd. Da izumremo odmah i naglo pa hajde ali bojim se da ce patnja velika da bude u buducnosti bas zbog svega i toga sta ti kazes i sta ja godinama ovdje govorim i drugdje, ali malo ko slusa.

Onda i mene bio strah, mojih da tako nazovem vizija koje su sto sta predvidjele sta imamo danas i sta se desava danas.
skupljac_zeljeza

#45260 Re: IRAN

Post by skupljac_zeljeza »

moonco wrote: 21/06/2025 18:12

To je to što bi oni da neko drugi za njih gaće krvari. Navikli od prvog dana. Britanski autor i novinar Arthur Koestler: „Jedan narod svečano je obećao drugom narodu zemlju trećeg naroda“. I kako mogu ratovati na druge staze?
DebelinJoe

#45261 Re: IRAN

Post by DebelinJoe »

skupljac_zeljeza

#45262 Re: IRAN

NOVO...to je ono što su razmatrali da koriste oružje sa nuklearnim bojevim glavama da probiju.
Donald Trump prisustvovat će sastanku Vijeća za nacionalnu sigurnost

Prema američkoj vojsci, brojni nosači aviona koji se kreću u regiju to čine u normalnoj rotaciji ili kako bi zamijenili one koji su već tamo.

Međutim, u posljednja 24 sata objavljeno je da su se dva bombardera B-2 stealth premjestila iz SAD-a, iz svoje baze u Missouriju, na otok Guam u Pacifiku, sa namjerom da dođu u bazu u Diego Garciji u Indijskom okeanu.

Zašto je to važno? Pa, Diego Garcia bi im bio stanica za dopunjavanje goriva u mogućim udarima na Iran.

A bombarderi B-2 stealth su zapravo jedini avioni koji mogu nositi takozvane bombe za uništavanje bunkera, koje bi ciljale iranska nuklearna postrojenja.

Evo nečega što Donald Trump treba uzeti u obzir. Stručnjaci kažu da čak ni bombe za uništavanje bunkera neće moći prodrijeti dovoljno duboko u planine da bi nanijele stvarnu štetu iranskim nuklearnim postrojenjima tamo.

Razmotrit će to kada se vrati na sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost (NSC) u Bijeloj kući.
Samo im još Hezbollah nedostaje. Iračke milicije već nišane američke baze.

Image
moonco

#45263 Re: IRAN

Post by moonco »

Gađanje bonbom običnom konvencionalnom ili atomskom isto je i nema nikakve razlike jer u reaktorima se već nalazi uranij. U svakom slučaju zapaljenje reaktora prouzrokovat će ozbiljnu kontaminaciju. Ima da svugdje se fino raspuše radioaktivna prašina. :wink: To ako probiju granit, ove stijene i slično, a nešto ne vjerujem u to.
zigzag

#45264 Re: IRAN

Post by zigzag »

skupljac_zeljeza wrote: 21/06/2025 18:31 NOVO...to je ono što su razmatrali da koriste oružje sa nuklearnim bojevim glavama da probiju.
Donald Trump prisustvovat će sastanku Vijeća za nacionalnu sigurnost

Prema američkoj vojsci, brojni nosači aviona koji se kreću u regiju to čine u normalnoj rotaciji ili kako bi zamijenili one koji su već tamo.

Međutim, u posljednja 24 sata objavljeno je da su se dva bombardera B-2 stealth premjestila iz SAD-a, iz svoje baze u Missouriju, na otok Guam u Pacifiku, sa namjerom da dođu u bazu u Diego Garciji u Indijskom okeanu.

Zašto je to važno? Pa, Diego Garcia bi im bio stanica za dopunjavanje goriva u mogućim udarima na Iran.

A bombarderi B-2 stealth su zapravo jedini avioni koji mogu nositi takozvane bombe za uništavanje bunkera, koje bi ciljale iranska nuklearna postrojenja.

Evo nečega što Donald Trump treba uzeti u obzir. Stručnjaci kažu da čak ni bombe za uništavanje bunkera neće moći prodrijeti dovoljno duboko u planine da bi nanijele stvarnu štetu iranskim nuklearnim postrojenjima tamo.

Razmotrit će to kada se vrati na sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost (NSC) u Bijeloj kući.
Samo im još Hezbollah nedostaje. Iračke milicije već nišane američke baze.

Image
Hezbolah se ne treba ni oglašavati. Oni su uvijek spremni.

Naizgled sve ovo je blef amerike. Jer ko bi normalan napao Iran, sa ograničenim resursima i u regionu gdje su šiiti većina.

Ali ja sam mislio da putin nije glup i da neće napasti Ukrajinu.
Pokazalo se da je izuzetno glup kao i onih milion rusa koji su poginuli za njega.

A pošto je trump očito gluplji od putina sve je moguće. Jevrejska četničija ne može nazad i da hoće a naprijed nema gdje puno.

Amerikanci ovdje više drže pažnju ukoliko bi iranci jače počeli šamarati jevrejski režim.
Last edited by zigzag on 21/06/2025 18:55, edited 1 time in total.
skupljac_zeljeza

#45265 Re: IRAN

moonco wrote: 21/06/2025 18:38 Gađanje bonbom običnom konvencionalnom ili atomskom isto je i nema nikakve razlike jer u reaktorima se već nalazi uranij. U svakom slučaju zapaljenje reaktora prouzrokovat će ozbiljnu kontaminaciju. Ima da svugdje se fino raspuše radioaktivna prašina. :wink: To ako probiju granit, ove stijene i slično, a nešto ne vjerujem u to.
Ovo ne bi bilo kao Černobil. Zahvatilo bi samo one u blizini ulaskom u pluća radioaktivnih čestica. Drugi je slučaj sa nuklearnom elektranom Bushehr gdje bi se more toliko zaprljalo da se ta voda više ne bi mogla koristiti za desalinaciju što ostavlja mnoge zemlje bez ili dovoljno vode....
Za zalivske države učinak bilo kakvog udara na Bushehr bio bi pogoršan potencijalnom kontaminacijom zalivskih voda, ugrožavajući kritični izvor desalinizirane pitke vode.

U Ujedinjenim Arapskim Emiratima desalinizirana voda čini više od 80 posto pitke vode, dok je Bahrein u potpunosti ovisan o desaliniziranoj vodi od 2016. godine.

Reuters navodi kako je i Katar 100 posto ovisan o desaliniziranoj vodi.

U Saudijskoj Arabiji, mnogo većoj državi s većim rezervama prirodnih podzemnih voda, približno 50 posto opskrbe vodom dolazi iz desalinizirane vode od 2023. godine, prema podacima Glavnog zavoda za statistiku.
moonco

#45266 Re: IRAN

Post by moonco »

skupljac_zeljeza wrote: 21/06/2025 18:53
moonco wrote: 21/06/2025 18:38 Gađanje bonbom običnom konvencionalnom ili atomskom isto je i nema nikakve razlike jer u reaktorima se već nalazi uranij. U svakom slučaju zapaljenje reaktora prouzrokovat će ozbiljnu kontaminaciju. Ima da svugdje se fino raspuše radioaktivna prašina. :wink: To ako probiju granit, ove stijene i slično, a nešto ne vjerujem u to.
Ovo ne bi bilo kao Černobil. Zahvatilo bi samo one u blizini ulaskom u pluća radioaktivnih čestica. Drugi je slučaj sa nuklearnom elektranom Bushehr gdje bi se more toliko zaprljalo da se ta voda više ne bi mogla koristiti za desalinaciju što ostavlja mnoge zemlje bez ili dovoljno vode....
Za zalivske države učinak bilo kakvog udara na Bushehr bio bi pogoršan potencijalnom kontaminacijom zalivskih voda, ugrožavajući kritični izvor desalinizirane pitke vode.

U Ujedinjenim Arapskim Emiratima desalinizirana voda čini više od 80 posto pitke vode, dok je Bahrein u potpunosti ovisan o desaliniziranoj vodi od 2016. godine.

U Saudijskoj Arabiji, mnogo većoj državi s većim rezervama prirodnih podzemnih voda, približno 50 posto opskrbe vodom dolazi iz desalinizirane vode od 2023. godine, prema podacima Glavnog zavoda za statistiku.
Ima tu više parametara. Od nadmorske visine pa dalje.
Bosanski_kralj

#45267 Re: IRAN

Post by Bosanski_kralj »

Znači došlo se do toga da se razmatra i nuklearna bomba
armin071

#45268 Re: IRAN

Post by armin071 »

Bosanski_kralj wrote: 21/06/2025 19:07 Znači došlo se do toga da se razmatra i nuklearna bomba
Zar te čudi to? Prošlo im jednom i danas ih slave da su atomskom spasili milione života?! Živimo u matrixu…
avetinja

#45269 Re: IRAN

Post by avetinja »

skupljac_zeljeza wrote: 21/06/2025 18:53

Sve unaprijed isplanirano. Takav potez bi potaknuo veliki migracijski val, pritisak na Europu i uspon fašizma pod kontrolom cionista, dok bi se na Istoku otvorio prostor jevrejima za veće planove. Ne treba zaboraviti da su javno na TV-u rekli da su sve arapske zemlje meta i da će se poslije Palestine pozabaviti sa njima, jednu po jednu. Međutim, nikada ne bude onako kako je planirano. Sumnjam da bi Rusija i Kina mirno gledali bacanje atomske bombe.
zigzag

#45270 Re: IRAN

Post by zigzag »

Timscho

#45271 Re: IRAN

Post by Timscho »

Neki Royal AIr Force avion je maloprij letio duž južne granice Irana i Iraka. Javljao se uvijek po sekund, dva. Nema ga više.
skupljac_zeljeza

#45272 Re: IRAN

moonco wrote: 21/06/2025 19:01

Ima tu više parametara. Od nadmorske visine pa dalje.
Ne može se nikome 100% vjerovati. Ovi 'stručnjaci' kao da daju alibi Trumpu za napad. Samo ti....jal' puk'o u ove nuklearke, jal' u termoelektranu "Kakanj".

Image
Sanjarko

#45273 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

Zanimljiv sam razgovor imao sa necim ili nekim maloprije i upisao sam na drugoj temi o tome pa ako ko zeli da baci pogled na taj razgovor na drugoj temi o Palestincima i Izraelu.

@Bobi naravno drug da vam nije lako.
Romanija

#45274 Re: IRAN

Post by Romanija »

Bobi wrote: 21/06/2025 17:46 Hoce se ovaj registrovat, da ga pustim :lol: ?
Image
Stipu ga li mu promjeni ime u "Ajmeeee Izrael", da nije sumir sa plaze u Gradcu, zaboravio lozinku?!??! 8)
liyf

#45275 Re: IRAN

Post by liyf »

jeza u ledja wrote: 21/06/2025 17:20
liyf wrote: 21/06/2025 16:34
belfy wrote: 21/06/2025 16:01

ko su ti "novopeceni" tematori?
Ne znam, infiltrirali su se u zadnja dva dana, previse ih je, dolaze od svuda...
Edit: jeboga forum i devet
e tematora forumasa i karine da dupli post ima hshshshhshshshsshhsh

sto nmg ovih novopecenih devetora
Post Reply