Uvijek se moze protiv toga ici cak i nakon 2000 godina. Iako Palestinci nista nisu krivi sto su Rimljani otjerali Jevreje prije 2000 pa vidimo sta im se dogadja. Znaci sve je pitanje volje i snage.sehohari wrote: ↑21/06/2025 17:20Pa čuj, u ovom slučaju je demografija direktni rezultat etničkog čišćenja.SpoilerShow
No, i to je važno: Ako idemo u 50, 100 godina, mislim da će uprkos tome kad-tad i to slabiti. Ako ne bude većeg broja Bošnjaka u RS-u, ili ako se ne stvori neko bolje društvo, veoma teško će biti protiv toga ići.
IRAN
-
plavi_E
#45226 Re: IRAN
Last edited by plavi_E on 21/06/2025 17:31, edited 1 time in total.
- SaraFina
#45227 Re: IRAN
Evo USA razmijesta bombardere. Šest komada. Za razbijanje bunkera. Tako da i ja očekujem da će napasti najkasnije do sutra. Porazna je cinjenica da najmoćnija sila svijeta sluzi kao kujica zidovima, i da će to u narednim danima opravdavati svijetu i svojoj javnosti, da su morali djelovati zbog nuklearnog programa Irana i da rade na tome da iranski narod svrgne svoj režim. Ustvari zidovi su se precijenili i to debelo. I da ne bi uništili svoj “ugled” sile tu je retardirani brat Donald, snažan a malouman, da za njihov đir polupa Iran i uvede ih u novu “eru” kao sto ti već pomenu.skupljac_zeljeza wrote: ↑21/06/2025 16:54Neki najavljuju da bi još noćas mogli svjedočiti početku nove ere osvajačkih ratova gdje više ne važe Povelje i Konvencije nego zakon veće toljage. 21. stoljeće koje karakteriše tehnološki napredak i nobelovcibi ujedno bilo i stoljeće jeftine ljudske krvi. Privikavani smo dugo na slike Gaze i Ukrajine kao svakodnevnu 'normalnost'. Kao optimista nadam se da će im biti žao kapitala i vlasti koji su stekli pa da razum prevlada ili milenijci i Z generacija reći ovim sijedim i ofarbanim metuzalemima boomerima što ratuju iz kabineta da ne žele živjeti u takvom svijetu. Potlačeni nemaju više šta izgubiti osim jadnih života.
- Sanjarko
#45228 Re: IRAN
bosanski__ wrote: ↑21/06/2025 17:16Sanjarko wrote: ↑21/06/2025 17:10Neki dan ili juce odradi ja Kapitalizam i Materijalizam malo kao razmisljanje i natuknicu to jest u vidu smjernice.bosanski__ wrote: ↑21/06/2025 17:06 Propašću socijalizma je sve krenulo nizbrdo.
Prvo velika kriza 2008 koja je riješena novim porezima raji kako bi se spasile privatne firme banke.
Uskoro kad opet bude recesija neće imati ko da plati to i ide haos ili ratovi.
Toga se elite boje i zato Ukrajina pa Iran.
Da pročitam !
Ovoga je mene strah, moderno robstvo nece biti ni izbliza kako se misli, a dao sam ti malo o kapitalizmu i materijalizmu sta sam pisao jutros oko 24 sata iako je malo drugacije pisano, ima malo vjerske konotacije koju sam iskreno izbrisao.Slave Collars/Explosive Collars inspiried by Running Man(1987) ?
Ali tesko cemo mi ovo zaustaviti i masine i ljude iza tih masina itd.
- skupljac_zeljeza
#45229 Re: IRAN
Mislim da to rade jačanjem MUP-ova jer OS su samo dijelom upotrebljive. Ima na temi o tome više.bh.tornjak wrote: ↑21/06/2025 17:22
o tome mi moramo da mislimo a ne nadati se da to neko drugi rjesava i razmislja
i trebali bi to pitanje postaviti nasim vlastodrzcima….
Vlada KS dala saglasnost: MUP zapošljava još 220 policijskih službenika
-
Hakiz
#45230 Re: IRAN
To, možda, ne bi bilo ni loše. Tada bi i oni koji se suzdržavaju u ime međunarodnih odnosa i civilizovanosti popustili kočnice i kada se slegne radijacija, bili bi čisti i jasni odnosi. Ne bi bilo licemjerja.skupljac_zeljeza wrote: ↑21/06/2025 16:54Neki najavljuju da bi još noćas mogli svjedočiti početku nove ere osvajačkih ratova gdje više ne važe Povelje i Konvencije nego zakon veće toljage. 21. stoljeće koje karakteriše tehnološki napredak i nobelovcibi ujedno bilo i stoljeće jeftine ljudske krvi. Privikavani smo dugo na slike Gaze i Ukrajine kao svakodnevnu 'normalnost'. Kao optimista nadam se da će im biti žao kapitala i vlasti koji su stekli pa da razum prevlada ili milenijci i Z generacija reći ovim sijedim i ofarbanim metuzalemima boomerima što ratuju iz kabineta da ne žele živjeti u takvom svijetu. Potlačeni nemaju više šta izgubiti osim jadnih života.
Ako neko preživi.
Ako niko ne preživi, nije velika šteta.
- skupljac_zeljeza
#45231 Re: IRAN
Čovjek navodno na osnovu izvora...SaraFina wrote: ↑21/06/2025 17:27
Evo USA razmijesta bombardere. Šest komada. Za razbijanje bunkera. Tako da i ja očekujem da će napasti najkasnije do sutra. Porazna je cinjenica da najmoćnija sila svijeta sluzi kao kujica zidovima, i da će to u narednim danima opravdavati svijetu i svojoj javnosti, da su morali djelovati zbog nuklearnog programa Irana i da rade na tome da iranski narod svrgne svoj režim. Ustvari zidovi su se precijenili i to debelo. I da ne bi uništili svoj “ugled” sile tu je retardirani brat Donald, snažan a malouman, da za njihov đir polupa Iran i uvede ih u novu “eru” kao sto ti već pomenu.
NEW YORK, 20. lipnja. /TASS/. SAD se priprema za masovne zračne napade na iranski teritorij u nadolazećem vikendu, izvijestio je američki novinar Seymour Hersh, pozivajući se na izvore u Washingtonu i među izraelskim insajderima.
https://tass.com/world/1976811
-
1Dante1
#45232 Re: IRAN
Tako je, ali samo 50%. Ostalih 50% je iseljavanje i naseljavanje Vogosce, a ne Srebrenice.sehohari wrote: ↑21/06/2025 17:20Pa čuj, u ovom slučaju je demografija direktni rezultat etničkog čišćenja.
No, i to je važno: Ako idemo u 50, 100 godina, mislim da će uprkos tome kad-tad i to slabiti. Ako ne bude većeg broja Bošnjaka u RS-u, ili ako se ne stvori neko bolje društvo, veoma teško će biti protiv toga ići.
RS je srpska po stanju na terenu. Palestina je izraelska po stanju na terenu.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#45233 Re: IRAN
Pa pola tog područja je naseljeno Palestincima i dan-danas.1Dante1 wrote: ↑21/06/2025 17:32Tako je, ali samo 50%. Ostalih 50% je iseljavanje i naseljavanje Vogosce, a ne Srebrenice.sehohari wrote: ↑21/06/2025 17:20Pa čuj, u ovom slučaju je demografija direktni rezultat etničkog čišćenja.
RS je srpska po stanju na terenu. Palestina je izraelska po stanju na terenu.
-
Hakiz
#45234 Re: IRAN
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/tuls ... /250621061SaraFina wrote: ↑21/06/2025 17:27Evo USA razmijesta bombardere. Šest komada. Za razbijanje bunkera. Tako da i ja očekujem da će napasti najkasnije do sutra. Porazna je cinjenica da najmoćnija sila svijeta sluzi kao kujica zidovima, i da će to u narednim danima opravdavati svijetu i svojoj javnosti, da su morali djelovati zbog nuklearnog programa Irana i da rade na tome da iranski narod svrgne svoj režim. Ustvari zidovi su se precijenili i to debelo. I da ne bi uništili svoj “ugled” sile tu je retardirani brat Donald, snažan a malouman, da za njihov đir polupa Iran i uvede ih u novu “eru” kao sto ti već pomenu.skupljac_zeljeza wrote: ↑21/06/2025 16:54Neki najavljuju da bi još noćas mogli svjedočiti početku nove ere osvajačkih ratova gdje više ne važe Povelje i Konvencije nego zakon veće toljage. 21. stoljeće koje karakteriše tehnološki napredak i nobelovcibi ujedno bilo i stoljeće jeftine ljudske krvi. Privikavani smo dugo na slike Gaze i Ukrajine kao svakodnevnu 'normalnost'. Kao optimista nadam se da će im biti žao kapitala i vlasti koji su stekli pa da razum prevlada ili milenijci i Z generacija reći ovim sijedim i ofarbanim metuzalemima boomerima što ratuju iz kabineta da ne žele živjeti u takvom svijetu. Potlačeni nemaju više šta izgubiti osim jadnih života.
Ko će biti novi Colin Powell?
-
1Dante1
- skupljac_zeljeza
#45236 Re: IRAN
‘Izrael nema kapacitet, Iran ima nadmoć u produženom ratu’
Izrael ne može dugo učestvovati u ratu jer je većina Izraelaca u bunkerima, a njihov ekonomija je pogođena, dok Iran može podnijeti mnogo udaraca, tvrdi ekspert iz Dohe.
Iako “Izrael ima tehnološku prednost u ovom ratu“, Iran ima i svoju snagu, tvrdi Muhanad Seloom, docent na Institutu za postdiplomske studije u Dohi.
Otkako je sukob izbio, Izrael ima gotovo potpunu kontrolu nad nebom iznad Irana, ali Iran je 70 puta veći od Izraela, objasnio je.
“[Iranci] mogu podnijeti mnogo udaraca, a imaju vlastite vrste oružja koje mogu naštetiti Izraelu. Izrael nema kapacitet za ovaj rat, pa mu je potrebna brza pobjeda ili mora što prije postići svoje strateške ciljeve”, rekao je Seloom za Al Jazeeru.
“U kritičnoj smo fazi ovog sukoba… jer ga obje strane još nisu proglasile punim ratom [ali] obje strane povećavaju korištenje svog oružja.”
https://balkans.aljazeera.net/news/2025 ... zenom-ratu
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#45237 Re: IRAN
Govoriš o nečemu o čemu ne znaš puno.
-
aratet
#45238 Re: IRAN
Palestincima, koje i Hamas i Hezbollah redovno gađaju, jer su pokupili izraelska državljanstva.
Nas nije vrijedno spomena upletati u ovu priču.
Pola stanovništva živi van države, a pogotovo van RS-a, dok neke ljude na Bliskom istoku ni raketom ne možeš otjerati od kuće.
Last edited by aratet on 21/06/2025 17:46, edited 1 time in total.
- skupljac_zeljeza
#45239 Re: IRAN
Prije pola sata...
A ovaj sastanak OIC-a u pravom momentu da sjednu i popričaju....Mediji: Iran objavio da je lansirao desetke dronova prema Izraelu
Iranska vojska objavila je da su provedene sedma i osma faza lansiranja desetaka “destruktivnih” dronova prema Izraelu, izvijestila je službena novinska agencija Islamske Republike (IRNA).
“Primljene informacije ukazuju na to da je većina dronova pogodila predviđene ciljeve”, prenosi IRNA.
Ranije, izraelska vojska objavila je da je danas oborila oko 40 dronova lansiranih iz Irana.
![]()
Last edited by skupljac_zeljeza on 21/06/2025 17:47, edited 1 time in total.
- SaraFina
#45240 Re: IRAN
Plus Iranci imaju sankcije i prijeti im se odmazdom zadnjih koliko godina? A Izrael ima tetošenje i dozvolu da radi šta im volja i to bez ikakvih posljedica. Nije Židov naucio da mu svira zračna i da živi u skloništu. Oni su naucili da zlostavljaju goloruke. Bacaju bombe na njih u “mirnim uvjetima. “A u ratnim da im ravnaju domove i ubijaju djecu. To je za zidove prihvatlji način ratovanja. A ne da svira zračna svako malo.skupljac_zeljeza wrote: ↑21/06/2025 17:40‘Izrael nema kapacitet, Iran ima nadmoć u produženom ratu’
Izrael ne može dugo učestvovati u ratu jer je većina Izraelaca u bunkerima, a njihov ekonomija je pogođena, dok Iran može podnijeti mnogo udaraca, tvrdi ekspert iz Dohe.
Iako “Izrael ima tehnološku prednost u ovom ratu“, Iran ima i svoju snagu, tvrdi Muhanad Seloom, docent na Institutu za postdiplomske studije u Dohi.
Otkako je sukob izbio, Izrael ima gotovo potpunu kontrolu nad nebom iznad Irana, ali Iran je 70 puta veći od Izraela, objasnio je.
“[Iranci] mogu podnijeti mnogo udaraca, a imaju vlastite vrste oružja koje mogu naštetiti Izraelu. Izrael nema kapacitet za ovaj rat, pa mu je potrebna brza pobjeda ili mora što prije postići svoje strateške ciljeve”, rekao je Seloom za Al Jazeeru.
“U kritičnoj smo fazi ovog sukoba… jer ga obje strane još nisu proglasile punim ratom [ali] obje strane povećavaju korištenje svog oružja.”
https://balkans.aljazeera.net/news/2025 ... zenom-ratu
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
- jeza u ledja
#45243 Re: IRAN
O tome sam pricao na forumu prije 20 godina. Djaba sve, kad prodje vrijeme i rode se i odrastu nove generacije tesko je to mijenjati.sehohari wrote: ↑21/06/2025 17:20Pa čuj, u ovom slučaju je demografija direktni rezultat etničkog čišćenja.
Pola Evrope je takvo pa se niko vise ni ne osvrce.
- jeza u ledja
-
Bobi
- Forum administrator
#45245 Re: IRAN
E da vidis kakve on nickove pokušava registrovat, ne smijem ni pokazat
- skupljac_zeljeza
#45246 Re: IRAN
- skrbavi-admin
#45247 Re: IRAN
promijeni mu nick pusim-iranske-samoskupljac_zeljeza wrote: ↑21/06/2025 17:51
Možeš mu promijeniti nick u Viva la, viva la....![]()
-
Bobi
- Forum administrator
#45248 Re: IRAN
isprovocirali ste ga, vidi sad
.

S kakvim se ja borim ovdje a još kažete lako mi je

S kakvim se ja borim ovdje a još kažete lako mi je
- moonco
- Grijem se na: Plin