Pa ne brkam ja kruske i jabuke. Kazem, kad bi Iran ubio njihove komadante o kakvom teroristickom cinu govoris (to je bilo poredjenje Mladic i Ukrajina), jer ti si rekla da je takvo sto teroristicki cin. "Na stranu" Gaza, to sto tamo rade je nepojmljivo razumu, totalno izivljavanje nad bespomocnim civilima, djecom, masakriranje...za to su zasluzili sigurno 9 krug pakla, vec na ovom svijetu. Ne govorim o Gazi sad.SaraFina wrote: ↑21/06/2025 13:50Poredis kruške i jabuke. U slučaju sukoba Irana i Izraela “Mladić” je šta misliš ko? Sigurno nije nijedan iranski zvanicnicnik, pa nisu ni mule. Ovaj islamski poglavar Homeini. Ni on.MAha wrote: ↑21/06/2025 13:43Cek cek, ubijati vojne rukovodioce kad si u ratu je teroristicki cin?? Apsolutno se ne slazem. Znaci da smo mi ubili Mladica npr koji je bombardovao Sarajevo i pocinio genocid, bi bio teroristicki cin? Ne ne. Iran je napadnut, oni su sad u ratu, i ubijanje vojnika i svih koji aktivno ucestvuju u ratu nije twroristicki cin. Sta rade ukrajinci, pobise im komadante i to u rusiji i nisu cal ni na duznosti u trenutku smaknuca, jel to terorizam?SaraFina wrote: ↑21/06/2025 13:20
Zidovi su nakon drugog svjetskog rata progonili odbjegle naciste. Koje je zaobišla bila ruka pravde. Samostalno su ih privodili i svetili se. Nije njima ovo nikakva novina. Nego ustaljena praksa. No jedno je naciste progoniti. A drugo ubijati političke i vojne zvanicnike svojih protivnika. Prvo je ajmo reci neko pravo, drugo je teroristički čin.
Ja cak ni Izrael ne osudjujem tu (na stranu sto jesi agrssor i gwneralno zlocinacki, genocidni i rezim i entiret), ljudi usli u rat sa iranom i meni logicno da ce pokusat da smaknu sto vise vojnih rukovodilaca (ubijanje naucnika je vec terorizam).
I Ukrajina se takodjer brani od Rusije. Odbrana svim sredstvima je opravdana. Niko zidovima ne spori da su imali pravo progoniti naciste i obračunavati se s njima. I niko im godinama unazad nije sporio stvari koje su preduzimaki a bile su na granici svega sto svijet smatra terorizmom. Ali sa Gazom i svinjarijama da se obračunavaju tamo sa Hamasom a ne civilima i da ne provode genocid su zasrali do balčaka.
IRAN
-
MAha
#45152 Re: IRAN
Last edited by MAha on 21/06/2025 14:56, edited 1 time in total.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#45153 Re: IRAN
ne da je spremano godinama već je ovo već operativno ima barem 6 mjesecialijagoro wrote: ↑21/06/2025 14:45Ovo su oni spremali godinama a ovamo prica,kao netanjahu prevario svoje saveznikeskrbavi-admin wrote: ↑21/06/2025 14:42 gamad blokirala pozive iz evrope ka iranu divertovala pozive prema robotima koji pricaju jezive poruke![]()
po medijskom pojavljivanju šahovog sina se to najbolje vidi...tu su već krenule pripreme
ovo je sada već prva faza realizacije glavnog plana
sad samo čekam pojavu pokreta otpora...to je najvjerovatnije slijedeća faza, pa onda ide podrška demokratskim snagama
-
splinter
#45154 Re: IRAN
Malo se opustite uz ovaj urnebesni ljetni hit.
-
MAha
#45155 Re: IRAN
Nece da upali ovaj put siguran sam. A jeste sve ocito. Ovaj wanna be kralj/šah se "zacesljo" odmah, djaba se cesljas jaro.JoseMujica wrote: ↑21/06/2025 14:56ne da je spremano godinama već je ovo već operativno ima barem 6 mjesecialijagoro wrote: ↑21/06/2025 14:45Ovo su oni spremali godinama a ovamo prica,kao netanjahu prevario svoje saveznikeskrbavi-admin wrote: ↑21/06/2025 14:42 gamad blokirala pozive iz evrope ka iranu divertovala pozive prema robotima koji pricaju jezive poruke![]()
po medijskom pojavljivanju šahovog sina se to najbolje vidi...tu su već krenule pripreme
sad samo čekam pojavu pokreta otpora...to je najvjerovatnije slijedeća faza, pa onda ide podrška demokratskim snagama
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#45156 Re: IRAN
Sevap bi bio da ga Iranci sgembaju.MAha wrote: ↑21/06/2025 14:58Nece da upali ovaj put siguran sam. A jeste sve ocito. Ovaj wanna be kralj/šah se "zacesljo" odmah, djaba se cesljas jaro.JoseMujica wrote: ↑21/06/2025 14:56ne da je spremano godinama već je ovo već operativno ima barem 6 mjeseci
- Toffee karamela
#45158 Re: IRAN
pa s obzirom da su ga ubili agenti na nagovor susjedne države koja je bacila oko na ovaj komad Balkana - sigurno da jeste teroristički čin
okupaciona sila je AU prestala biti nakon aneksije blagoslovljene od sviju (osim naravno već pomenute susjedne države koja je bila namjerila preko Drine). Upucani FF je bio zakonski prijestolonasljednik BiH, danas bi to bilo kao da upucaju na ulici novoizabranog člana predsjedništva koji još nije položio zakletvu u Parlamentu ili gdje već.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#45159 Re: IRAN
A i izvršilac je bio član terorističke organizacije.Toffee karamela wrote: ↑21/06/2025 15:05pa s obzirom da su ga ubili agenti na nagovor susjedne države koja je bacila oko na ovaj komad Balkana - sigurno da jeste teroristički čin
okupaciona sila je AU prestala biti nakon aneksije blagoslovljene od sviju (osim naravno već pomenute susjedne države koja je bila namjerila preko Drine). Upucani FF je bio zakonski prijestolonasljednik BiH, danas bi to bilo kao da upucaju na ulici novoizabranog člana predsjedništva koji još nije položio zakletvu u Parlamentu ili gdje već.
- JoseMujica
#45160 Re: IRAN
za sad su u tom segmentu doživjeli floop, a to im je ključ cijele operacijeMAha wrote: ↑21/06/2025 14:58Nece da upali ovaj put siguran sam. A jeste sve ocito. Ovaj wanna be kralj/šah se "zacesljo" odmah, djaba se cesljas jaro.JoseMujica wrote: ↑21/06/2025 14:56ne da je spremano godinama već je ovo već operativno ima barem 6 mjeseci
- Edin H.
#45161 Re: IRAN
Eki blagoslovljenearman1 wrote: ↑21/06/2025 15:09A i izvršilac je bio član terorističke organizacije.Toffee karamela wrote: ↑21/06/2025 15:05pa s obzirom da su ga ubili agenti na nagovor susjedne države koja je bacila oko na ovaj komad Balkana - sigurno da jeste teroristički čin
Niste zreli za ovih rasprava o Iranu i Izraelu jer imate dvostruke standarde
- Toffee karamela
#45162 Re: IRAN
ništa eki veki
govorim o međunarodnom pravu i činjeničnom stanju kada su poletili meci u FF
to iseljavanje veze nema s ovim o čemu pričamo
- jeza u ledja
#45163 Re: IRAN
Valjda cekamo prvo da se ukljuci Amerika?JoseMujica wrote: ↑21/06/2025 14:56ne da je spremano godinama već je ovo već operativno ima barem 6 mjesecialijagoro wrote: ↑21/06/2025 14:45Ovo su oni spremali godinama a ovamo prica,kao netanjahu prevario svoje saveznikeskrbavi-admin wrote: ↑21/06/2025 14:42 gamad blokirala pozive iz evrope ka iranu divertovala pozive prema robotima koji pricaju jezive poruke![]()
- skupljac_zeljeza
#45164 Re: IRAN
Kao Nakba npr. Po nekima je i Hamas nastao prije Nakbe. Bitna je hronologija događanja da bi se shvatilo sve ovo danas.JovicSA wrote: ↑21/06/2025 12:55Osim izgovorenih riječi djela su dokaz onome što neko pokušava ili namjerava. Do 1977. godine nije bilo ovog režima u Iranu pa je Izrael radio slične stvari od dana osnivanja tj. par godina prije osnoivanja sa svojim paramilitarnim organizacijama. Znamo valjda istoriju jebem ga baš nas držiš za laike. Dakle djela su ta koja govore više od riječi. To je isto kao da ja tebi prijetim decenijama ali ništa ne poduzimam da ostvarim te prijetnje a sa druge strane ti ne prijetiš meni ali dovedeš svoje frendove koji me svako malo razbiju jer sam ne možeš ili si pi?ka.jeza u ledja wrote: ↑21/06/2025 12:34 Cuj nisam dao razlog? Pa nisam ja ni tvrdio da Iran ima dovoljan razlog da ih ni manje vise izbrise sa mape.Ovo je samo naravno plastičan primjer. E tako ti je i sa Iranom i Izraelom.
Arapska riječ Nakba znači katastrofa. U svjetlu izraelsko-palestinskog sukoba pojam Nakba ili Al Nakba odnosi se na Palestince koji su izgubili svoju domovinu tokom ili nakon arapsko-izraelskog rata 1948. godine.
Do kraja rata, Izrael je držao oko 40% područja prvobitno namijenjenog arapskim Palestincima planom podjele UN-a iz 1947.
Smatra se da je oko 700.000 ljudi na području koje pripada današnjem Izraelu ili pobjeglo ili protjerano iz svojih domova. Mnoge palestinske izbjeglice u inozemstvu ni danas nemaju nijedno državljanstvo
-
zigzag
#45166 Re: IRAN
Ma nek šalju ćaći svom, sve će im izaći na nos ako krenu.
A vi svršavajte na " američkog velikog". Agresor-četnik će na kraju najebat.
A vi svršavajte na " američkog velikog". Agresor-četnik će na kraju najebat.
- JoseMujica
#45168 Re: IRAN
vidjećemo šta će prije...amerikanci se tek pregrupišu...prebacuju se brodovi i avioni na BI, kao da se uopće nije očekivalo da će njihov ulazak biti potrebanjeza u ledja wrote: ↑21/06/2025 15:23Valjda cekamo prvo da se ukljuci Amerika?JoseMujica wrote: ↑21/06/2025 14:56ne da je spremano godinama već je ovo već operativno ima barem 6 mjeseci
nekako mi šmeka da su izraelci bili preosokoljeni lakom penetracijom obavještajaca u Iranu, pa skontali da je društvo zrelo za sloma
na to mi sve nekako vuče
- Toffee karamela
#45169 Re: IRAN
vuče i meni. His Highness Narandža kao da je zatečen jer ga sad nešto potežu za rukav, očekuju nešto od njega.JoseMujica wrote: ↑21/06/2025 15:31
vidjećemo šta će prije...amerikanci se tek pregrupišu...prebacuju se brodovi i avioni na BI, kao da se uopće nije očekivalo da će njihov ulazak biti potreban
nekako mi šmeka da su izraelci bili preosokoljeni lakom penetracijom obavještajaca u Iranu, pa skontali da je društvo zrelo za sloma
na to mi sve nekako vuče
još kad su Izraelci vidjeli Rizu onako markantnog i začešljanog, odmah je generalštab udario pečat na naredbu za početak operacije
- jeza u ledja
#45170 Re: IRAN
Ja sam mislio da je ovo tema o Iranu…skupljac_zeljeza wrote: ↑21/06/2025 15:24Kao Nakba npr. Po nekima je i Hamas nastao prije Nakbe. Bitna je hronologija događanja da bi se shvatilo sve ovo danas.JovicSA wrote: ↑21/06/2025 12:55Osim izgovorenih riječi djela su dokaz onome što neko pokušava ili namjerava. Do 1977. godine nije bilo ovog režima u Iranu pa je Izrael radio slične stvari od dana osnivanja tj. par godina prije osnoivanja sa svojim paramilitarnim organizacijama. Znamo valjda istoriju jebem ga baš nas držiš za laike. Dakle djela su ta koja govore više od riječi. To je isto kao da ja tebi prijetim decenijama ali ništa ne poduzimam da ostvarim te prijetnje a sa druge strane ti ne prijetiš meni ali dovedeš svoje frendove koji me svako malo razbiju jer sam ne možeš ili si pi?ka.jeza u ledja wrote: ↑21/06/2025 12:34 Cuj nisam dao razlog? Pa nisam ja ni tvrdio da Iran ima dovoljan razlog da ih ni manje vise izbrise sa mape.Ovo je samo naravno plastičan primjer. E tako ti je i sa Iranom i Izraelom.
Arapska riječ Nakba znači katastrofa. U svjetlu izraelsko-palestinskog sukoba pojam Nakba ili Al Nakba odnosi se na Palestince koji su izgubili svoju domovinu tokom ili nakon arapsko-izraelskog rata 1948. godine.
Do kraja rata, Izrael je držao oko 40% područja prvobitno namijenjenog arapskim Palestincima planom podjele UN-a iz 1947.
Smatra se da je oko 700.000 ljudi na području koje pripada današnjem Izraelu ili pobjeglo ili protjerano iz svojih domova. Mnoge palestinske izbjeglice u inozemstvu ni danas nemaju nijedno državljanstvo
- jeza u ledja
#45171 Re: IRAN
To mi se nekako ne uklapa u pricu o dogovoru Izraela i Amerike o napadu. Valjda su Ameri trebali biti spremni?JoseMujica wrote: ↑21/06/2025 15:31vidjećemo šta će prije...amerikanci se tek pregrupišu...prebacuju se brodovi i avioni na BI, kao da se uopće nije očekivalo da će njihov ulazak biti potrebanjeza u ledja wrote: ↑21/06/2025 15:23Valjda cekamo prvo da se ukljuci Amerika?JoseMujica wrote: ↑21/06/2025 14:56
ne da je spremano godinama već je ovo već operativno ima barem 6 mjeseci
na to mi sve nekako vuče
-
zigzag
#45173 Re: IRAN
Rizo ružaToffee karamela wrote: ↑21/06/2025 15:35vuče i meni. His Highness Narandža kao da je zatečen jer ga sad nešto potežu za rukav, očekuju nešto od njega.JoseMujica wrote: ↑21/06/2025 15:31
vidjećemo šta će prije...amerikanci se tek pregrupišu...prebacuju se brodovi i avioni na BI, kao da se uopće nije očekivalo da će njihov ulazak biti potreban
na to mi sve nekako vuče
još kad su Izraelci vidjeli Rizu onako markantnog i začešljanog, odmah je generalštab udario pečat na naredbu za početak operacije![]()
-
belfy
#45174 Re: IRAN
nisi ti postavljao pitanje da li se on uspio izvuci, nego druga. nego se samo sada ti izvlacis. svejedno. opet pih i pljuc.elcaliente wrote: ↑20/06/2025 11:48Radi se o nasem sunarodnjaku, poznatoj licnosti, omiljen medu rajom. Naravno da se intersujemo sta sa njim ako covjek zivi u ratnoj zoni i da nam je drago sto se izvukao sa porodicom.belfy wrote: ↑20/06/2025 11:02kakva su vam ovo seljacka/seoska naklapanja? zasto zabijate nos u tudje porodice? sta vas zaboli ko koga hebe? jeste normalni? a dicite se nekom sirinom pogleda (posebno DayslepeR). a ovako lako padnete na najnizi nivo seoskih hamsa koje samo gledaju sta drugi rade... pih i pljuc.elcaliente wrote: ↑19/06/2025 08:43
Nije, evo googlo sam. Dosli su svi za Zagreb, Edo, Izraelka i dvoje djece.
Rastavio je od Lane a zena mu je Lilach Geva i cerka Ariel-Yasmin. Uglavnom dosli su svi u Hrvatsku.
P.S. evo ja do danas nisam ni znao za ovo oko Ede sto pisete (a on me sam nije zanimao nikada), ali ne vidim ni sto bi me interesovalo, a ovdje to neki jos guglaju da li se isti jos hebu...!? opet, da li se smatrate normalnim redeci to?
Eh sada ako ga ti ne gotivis i nemas senzibilteta prema tome da li se izvakao iz rata to je druga stvar.
- JoseMujica
#45175 Re: IRAN
napisah da se izgleda nije očekivao njihov direktan ulazakjeza u ledja wrote: ↑21/06/2025 15:37To mi se nekako ne uklapa u pricu o dogovoru Izraela i Amerike o napadu. Valjda su Ameri trebali biti spremni?JoseMujica wrote: ↑21/06/2025 15:31vidjećemo šta će prije...amerikanci se tek pregrupišu...prebacuju se brodovi i avioni na BI, kao da se uopće nije očekivalo da će njihov ulazak biti potreban
na to mi sve nekako vuče
a da su već uključeni, itekako jesu obavještajno, finansijski i logistički....kite bi fescerao izraelski pvo bez njih i avijacija bez air tankera, ne samo američkih, već i evropskih