IRAN

mist

#45151 Re: IRAN

Post by mist »

MAha

#45152 Re: IRAN

Post by MAha »

SaraFina wrote: 21/06/2025 13:50
MAha wrote: 21/06/2025 13:43
SaraFina wrote: 21/06/2025 13:20

Zidovi su nakon drugog svjetskog rata progonili odbjegle naciste. Koje je zaobišla bila ruka pravde. Samostalno su ih privodili i svetili se. Nije njima ovo nikakva novina. Nego ustaljena praksa. No jedno je naciste progoniti. A drugo ubijati političke i vojne zvanicnike svojih protivnika. Prvo je ajmo reci neko pravo, drugo je teroristički čin.
Cek cek, ubijati vojne rukovodioce kad si u ratu je teroristicki cin?? Apsolutno se ne slazem. Znaci da smo mi ubili Mladica npr koji je bombardovao Sarajevo i pocinio genocid, bi bio teroristicki cin? Ne ne. Iran je napadnut, oni su sad u ratu, i ubijanje vojnika i svih koji aktivno ucestvuju u ratu nije twroristicki cin. Sta rade ukrajinci, pobise im komadante i to u rusiji i nisu cal ni na duznosti u trenutku smaknuca, jel to terorizam?
Ja cak ni Izrael ne osudjujem tu (na stranu sto jesi agrssor i gwneralno zlocinacki, genocidni i rezim i entiret), ljudi usli u rat sa iranom i meni logicno da ce pokusat da smaknu sto vise vojnih rukovodilaca (ubijanje naucnika je vec terorizam).
Poredis kruške i jabuke. U slučaju sukoba Irana i Izraela “Mladić” je šta misliš ko? Sigurno nije nijedan iranski zvanicnicnik, pa nisu ni mule. Ovaj islamski poglavar Homeini. Ni on.
I Ukrajina se takodjer brani od Rusije. Odbrana svim sredstvima je opravdana. Niko zidovima ne spori da su imali pravo progoniti naciste i obračunavati se s njima. I niko im godinama unazad nije sporio stvari koje su preduzimaki a bile su na granici svega sto svijet smatra terorizmom. Ali sa Gazom i svinjarijama da se obračunavaju tamo sa Hamasom a ne civilima i da ne provode genocid su zasrali do balčaka.
Pa ne brkam ja kruske i jabuke. Kazem, kad bi Iran ubio njihove komadante o kakvom teroristickom cinu govoris (to je bilo poredjenje Mladic i Ukrajina), jer ti si rekla da je takvo sto teroristicki cin. "Na stranu" Gaza, to sto tamo rade je nepojmljivo razumu, totalno izivljavanje nad bespomocnim civilima, djecom, masakriranje...za to su zasluzili sigurno 9 krug pakla, vec na ovom svijetu. Ne govorim o Gazi sad.
Last edited by MAha on 21/06/2025 14:56, edited 1 time in total.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#45153 Re: IRAN

Post by JoseMujica »

alijagoro wrote: 21/06/2025 14:45
skrbavi-admin wrote: 21/06/2025 14:42 gamad blokirala pozive iz evrope ka iranu divertovala pozive prema robotima koji pricaju jezive poruke
Ovo su oni spremali godinama a ovamo prica,kao netanjahu prevario svoje saveznike :roll:
ne da je spremano godinama već je ovo već operativno ima barem 6 mjeseci

po medijskom pojavljivanju šahovog sina se to najbolje vidi...tu su već krenule pripreme

ovo je sada već prva faza realizacije glavnog plana

sad samo čekam pojavu pokreta otpora...to je najvjerovatnije slijedeća faza, pa onda ide podrška demokratskim snagama
splinter

#45154 Re: IRAN

Post by splinter »

Malo se opustite uz ovaj urnebesni ljetni hit.

MAha

#45155 Re: IRAN

Post by MAha »

JoseMujica wrote: 21/06/2025 14:56
skrbavi-admin wrote: 21/06/2025 14:42 gamad blokirala pozive iz evrope ka iranu divertovala pozive prema robotima koji pricaju jezive poruke
Ovo su oni spremali godinama a ovamo prica,kao netanjahu prevario svoje saveznike :roll:

po medijskom pojavljivanju šahovog sina se to najbolje vidi...tu su već krenule pripreme

sad samo čekam pojavu pokreta otpora...to je najvjerovatnije slijedeća faza, pa onda ide podrška demokratskim snagama
Nece da upali ovaj put siguran sam. A jeste sve ocito. Ovaj wanna be kralj/šah se "zacesljo" odmah, djaba se cesljas jaro.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#45156 Re: IRAN

Post by arman1 »

MAha wrote: 21/06/2025 14:58

Nece da upali ovaj put siguran sam. A jeste sve ocito. Ovaj wanna be kralj/šah se "zacesljo" odmah, djaba se cesljas jaro.
Sevap bi bio da ga Iranci sgembaju.
SmokingMan

#45157 Re: IRAN

Post by SmokingMan »

Toffee karamela

#45158 Re: IRAN

Post by Toffee karamela »

Edin H. wrote: 21/06/2025 14:04

Je li teroristički čin ubistvo Franca Ferdinanda, vojnog komandanta okupacionih snaga u Bosni? :oops: :skoljka:
pa s obzirom da su ga ubili agenti na nagovor susjedne države koja je bacila oko na ovaj komad Balkana - sigurno da jeste teroristički čin

okupaciona sila je AU prestala biti nakon aneksije blagoslovljene od sviju (osim naravno već pomenute susjedne države koja je bila namjerila preko Drine). Upucani FF je bio zakonski prijestolonasljednik BiH, danas bi to bilo kao da upucaju na ulici novoizabranog člana predsjedništva koji još nije položio zakletvu u Parlamentu ili gdje već.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#45159 Re: IRAN

Post by arman1 »

Toffee karamela wrote: 21/06/2025 15:05

Je li teroristički čin ubistvo Franca Ferdinanda, vojnog komandanta okupacionih snaga u Bosni? :oops: :skoljka:
pa s obzirom da su ga ubili agenti na nagovor susjedne države koja je bacila oko na ovaj komad Balkana - sigurno da jeste teroristički čin

okupaciona sila je AU prestala biti nakon aneksije blagoslovljene od sviju (osim naravno već pomenute susjedne države koja je bila namjerila preko Drine). Upucani FF je bio zakonski prijestolonasljednik BiH, danas bi to bilo kao da upucaju na ulici novoizabranog člana predsjedništva koji još nije položio zakletvu u Parlamentu ili gdje već.
A i izvršilac je bio član terorističke organizacije.
JoseMujica

#45160 Re: IRAN

Post by JoseMujica »

MAha wrote: 21/06/2025 14:58

za sad su u tom segmentu doživjeli floop, a to im je ključ cijele operacije
Edin H.

#45161 Re: IRAN

Post by Edin H. »

arman1 wrote: 21/06/2025 15:09
Toffee karamela wrote: 21/06/2025 15:05

A i izvršilac je bio član terorističke organizacije.
Eki blagoslovljene :lol: aneksije, pa se iselilo skoro nekih 200000 muslimana :-)

Niste zreli za ovih rasprava o Iranu i Izraelu jer imate dvostruke standarde
Toffee karamela

#45162 Re: IRAN

Edin H. wrote: 21/06/2025 15:18

Eki blagoslovljene :lol: aneksije, pa se iselilo skoro nekih 200000 muslimana :-)

Niste zreli za ovih rasprava o Iranu i Izraelu jer imate dvostruke standarde
ništa eki veki

govorim o međunarodnom pravu i činjeničnom stanju kada su poletili meci u FF

to iseljavanje veze nema s ovim o čemu pričamo
jeza u ledja

#45163 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Valjda cekamo prvo da se ukljuci Amerika?
skupljac_zeljeza

#45164 Re: IRAN

Post by skupljac_zeljeza »

JovicSA wrote: 21/06/2025 12:55
jeza u ledja wrote: 21/06/2025 12:34 Cuj nisam dao razlog? Pa nisam ja ni tvrdio da Iran ima dovoljan razlog da ih ni manje vise izbrise sa mape.
Osim izgovorenih riječi djela su dokaz onome što neko pokušava ili namjerava. Do 1977. godine nije bilo ovog režima u Iranu pa je Izrael radio slične stvari od dana osnivanja tj. par godina prije osnoivanja sa svojim paramilitarnim organizacijama. Znamo valjda istoriju jebem ga baš nas držiš za laike. Dakle djela su ta koja govore više od riječi. To je isto kao da ja tebi prijetim decenijama ali ništa ne poduzimam da ostvarim te prijetnje a sa druge strane ti ne prijetiš meni ali dovedeš svoje frendove koji me svako malo razbiju jer sam ne možeš ili si pi?ka. :mrgreen: Ovo je samo naravno plastičan primjer. E tako ti je i sa Iranom i Izraelom.
Kao Nakba npr. Po nekima je i Hamas nastao prije Nakbe. Bitna je hronologija događanja da bi se shvatilo sve ovo danas.
Arapska riječ Nakba znači katastrofa. U svjetlu izraelsko-palestinskog sukoba pojam Nakba ili Al Nakba odnosi se na Palestince koji su izgubili svoju domovinu tokom ili nakon arapsko-izraelskog rata 1948. godine.
Do kraja rata, Izrael je držao oko 40% područja prvobitno namijenjenog arapskim Palestincima planom podjele UN-a iz 1947.
Smatra se da je oko 700.000 ljudi na području koje pripada današnjem Izraelu ili pobjeglo ili protjerano iz svojih domova. Mnoge palestinske izbjeglice u inozemstvu ni danas nemaju nijedno državljanstvo
BiBi911

#45165 Re: IRAN

Post by BiBi911 »

zigzag

#45166 Re: IRAN

Post by zigzag »

Ma nek šalju ćaći svom, sve će im izaći na nos ako krenu.

A vi svršavajte na " američkog velikog". Agresor-četnik će na kraju najebat.
eltroxin

#45167 Re: IRAN

Post by eltroxin »

SaraFina wrote: 21/06/2025 13:42
Bobi wrote: 21/06/2025 13:40 Pa zbog nicka :D ?
Koji nije ispravno napisan. Lik ne razlikuje Đ i DŽ.

🤨
Dobro mu je neko jednom napisao, nisi ti lud nego glup…
JoseMujica

#45168 Re: IRAN

Post by JoseMujica »

jeza u ledja wrote: 21/06/2025 15:23

vidjećemo šta će prije...amerikanci se tek pregrupišu...prebacuju se brodovi i avioni na BI, kao da se uopće nije očekivalo da će njihov ulazak biti potreban

nekako mi šmeka da su izraelci bili preosokoljeni lakom penetracijom obavještajaca u Iranu, pa skontali da je društvo zrelo za sloma

na to mi sve nekako vuče
Toffee karamela

#45169 Re: IRAN

JoseMujica wrote: 21/06/2025 15:31

vidjećemo šta će prije...amerikanci se tek pregrupišu...prebacuju se brodovi i avioni na BI, kao da se uopće nije očekivalo da će njihov ulazak biti potreban

nekako mi šmeka da su izraelci bili preosokoljeni lakom penetracijom obavještajaca u Iranu, pa skontali da je društvo zrelo za sloma

na to mi sve nekako vuče
vuče i meni. His Highness Narandža kao da je zatečen jer ga sad nešto potežu za rukav, očekuju nešto od njega.

još kad su Izraelci vidjeli Rizu onako markantnog i začešljanog, odmah je generalštab udario pečat na naredbu za početak operacije :lol:
jeza u ledja

#45170 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

skupljac_zeljeza wrote: 21/06/2025 15:24
JovicSA wrote: 21/06/2025 12:55
jeza u ledja wrote: 21/06/2025 12:34 Cuj nisam dao razlog? Pa nisam ja ni tvrdio da Iran ima dovoljan razlog da ih ni manje vise izbrise sa mape.
Osim izgovorenih riječi djela su dokaz onome što neko pokušava ili namjerava. Do 1977. godine nije bilo ovog režima u Iranu pa je Izrael radio slične stvari od dana osnivanja tj. par godina prije osnoivanja sa svojim paramilitarnim organizacijama. Znamo valjda istoriju jebem ga baš nas držiš za laike. Dakle djela su ta koja govore više od riječi. To je isto kao da ja tebi prijetim decenijama ali ništa ne poduzimam da ostvarim te prijetnje a sa druge strane ti ne prijetiš meni ali dovedeš svoje frendove koji me svako malo razbiju jer sam ne možeš ili si pi?ka. :mrgreen: Ovo je samo naravno plastičan primjer. E tako ti je i sa Iranom i Izraelom.
Kao Nakba npr. Po nekima je i Hamas nastao prije Nakbe. Bitna je hronologija događanja da bi se shvatilo sve ovo danas.
Arapska riječ Nakba znači katastrofa. U svjetlu izraelsko-palestinskog sukoba pojam Nakba ili Al Nakba odnosi se na Palestince koji su izgubili svoju domovinu tokom ili nakon arapsko-izraelskog rata 1948. godine.
Do kraja rata, Izrael je držao oko 40% područja prvobitno namijenjenog arapskim Palestincima planom podjele UN-a iz 1947.
Smatra se da je oko 700.000 ljudi na području koje pripada današnjem Izraelu ili pobjeglo ili protjerano iz svojih domova. Mnoge palestinske izbjeglice u inozemstvu ni danas nemaju nijedno državljanstvo
Ja sam mislio da je ovo tema o Iranu…
jeza u ledja

#45171 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

na to mi sve nekako vuče
To mi se nekako ne uklapa u pricu o dogovoru Izraela i Amerike o napadu. Valjda su Ameri trebali biti spremni?
Peacean

#45172 Re: IRAN

Post by Peacean »

zigzag

#45173 Re: IRAN

Post by zigzag »

Toffee karamela wrote: 21/06/2025 15:35

na to mi sve nekako vuče
vuče i meni. His Highness Narandža kao da je zatečen jer ga sad nešto potežu za rukav, očekuju nešto od njega.

još kad su Izraelci vidjeli Rizu onako markantnog i začešljanog, odmah je generalštab udario pečat na naredbu za početak operacije :lol:
Rizo ruža :lol:
belfy

#45174 Re: IRAN

Post by belfy »

elcaliente wrote: 20/06/2025 11:48
belfy wrote: 20/06/2025 11:02
elcaliente wrote: 19/06/2025 08:43

Nije, evo googlo sam. Dosli su svi za Zagreb, Edo, Izraelka i dvoje djece.
Rastavio je od Lane a zena mu je Lilach Geva i cerka Ariel-Yasmin. Uglavnom dosli su svi u Hrvatsku.
kakva su vam ovo seljacka/seoska naklapanja? zasto zabijate nos u tudje porodice? sta vas zaboli ko koga hebe? jeste normalni? a dicite se nekom sirinom pogleda (posebno DayslepeR). a ovako lako padnete na najnizi nivo seoskih hamsa koje samo gledaju sta drugi rade... pih i pljuc.

P.S. evo ja do danas nisam ni znao za ovo oko Ede sto pisete (a on me sam nije zanimao nikada), ali ne vidim ni sto bi me interesovalo, a ovdje to neki jos guglaju da li se isti jos hebu...!? opet, da li se smatrate normalnim redeci to?
Radi se o nasem sunarodnjaku, poznatoj licnosti, omiljen medu rajom. Naravno da se intersujemo sta sa njim ako covjek zivi u ratnoj zoni i da nam je drago sto se izvukao sa porodicom.
Eh sada ako ga ti ne gotivis i nemas senzibilteta prema tome da li se izvakao iz rata to je druga stvar.
nisi ti postavljao pitanje da li se on uspio izvuci, nego druga. nego se samo sada ti izvlacis. svejedno. opet pih i pljuc.
JoseMujica

#45175 Re: IRAN

Post by JoseMujica »

jeza u ledja wrote: 21/06/2025 15:37

na to mi sve nekako vuče
To mi se nekako ne uklapa u pricu o dogovoru Izraela i Amerike o napadu. Valjda su Ameri trebali biti spremni?
napisah da se izgleda nije očekivao njihov direktan ulazak

a da su već uključeni, itekako jesu obavještajno, finansijski i logistički....kite bi fescerao izraelski pvo bez njih i avijacija bez air tankera, ne samo američkih, već i evropskih
Post Reply