SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Laplace

#93251 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

Naslovnica wrote: 19/06/2025 11:58
noviclan wrote: 19/06/2025 11:24
bitanga_sa_otesa wrote: 19/06/2025 06:18

nevjerovatno je koliko ovdje glupana zivi i vozi i misle da mogu stati gdje god im qrtzu ceif... koliko se samo bezmozgasa na tu brzu cestu ukljucuje sa 30 na sat...
Ma moze se stati gdje hoces ali da li je bezbijedno sa njega i koji ce naletiti na njega, zalosno pukla mu guma izasao da vidi nazalost nije se pomjerio na bezbijedno mjesto i pokupio ga neko :sad:
Koliko ja vidim on je stao upravo tamo gdje nikako nije trebao da stane, na mjestu gdje nema nikakve bankine nego je sa desne strane isključivo odbojna ograda.
I meni se jednom javila guma na brzoj cesti, nije mi palo na pamet da stanem ovako nego uspori, sva 4 i lagano do bankine da utvrdim šta je.
Ovako kako je on ostavio auto jedino u slučaju da pukne bregasta pa nemaš kud da se skloniš.

Image
Meni se guma čula na autoputu. Bio šaraf u gumi, ispao kad sam vozio 120+ i guma ispuhala. Usporio i zaustavio se u zaustavnoj traci. Zvao pomoći čekao na strmini pored autoceste.
nemediratiplz

#93252 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nemediratiplz »

Česti sam gore zbog matere, sabahile se može vidjeti par parkiranih polcijskih automobila, uredno stoje prazni ispred kafića ili kod žutih nebodera, baš oko 9-10 a i kasnije. Valja hladit muda na naš račun... dok nas presreću i pljačkaju.
U zadnjih mjesec dana su me par puta zaustavili da aktivno zahtjevaju da im se da para - jedan kod bankomata kod Udobnosti, drugi u dječijem parku kod dnevnog centra tj cicibana...
noviclan

#93253 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

nemediratiplz wrote: 19/06/2025 13:41
Česti sam gore zbog matere, sabahile se može vidjeti par parkiranih polcijskih automobila, uredno stoje prazni ispred kafića ili kod žutih nebodera, baš oko 9-10 a i kasnije. Valja hladit muda na naš račun... dok nas presreću i pljačkaju.
U zadnjih mjesec dana su me par puta zaustavili da aktivno zahtjevaju da im se da para - jedan kod bankomata kod Udobnosti, drugi u dječijem parku kod dnevnog centra tj cicibana...
Ma upratili roleta, nije to bilo iznenada
zippoo87

#93254 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zippoo87 »

Laplace wrote: 19/06/2025 09:51
zippoo87 wrote: 18/06/2025 20:32 Pa ima li u Sarajevu jos ljudi sa mudima,muskaraca...koji rjesavaju ovakve dzeparose,narkice i ostale,sto po njihovim haustorima prave sranja ili kao taj sto se snima i skace na narod ?
Ili se samo muda pokazuju pisanjem po internetu ?
Dok njusku nekome ne razbijes,taj isti se nece dozvati i opametiti.
SJecate li se u Srbiji onog majmuna debelog iz Istocne Bosne,sto je napadao narod na protestima i tukao za Vucica...kada ga onaj momak raznese sa dva boksera...poleti 120 kg mesa u zrak :D

Nista sladje dugo nisam vidio na internetu od onog direkta pa lijevog krosea :lol:
I taj momak je dobio godinu dana kućnog pritvora sa nanogicom.
Radije biram nanogicu nego da me neka stoka udara i maltretira. Od kako znam za sebe,jos kao dijete,nisam nikada izmicao ni ispred koga i odmah sam isao licem u lice,kao mladji znao se i pobiti kada me neko napadne ili kinji i nakon toga svi budu mirni kao bubice. Posebno ovi sto misle da su "jaki" pa kinje druge...ono u skoli,drustvu i tako to...a kada dobiju po zubima,onda se urazume.
Sto se narkomana tice,mislim na prave ovisnike...ima ih i u mom gradu i kao sto neko opisa,sta god da im uradis,oni se opet vracaju...bila jedna ekipica,njih 20ak...krali mjesecima,neko im otkupljivao ukradenu robu i tako svaki dan po nekoliko provala u kuce,vikendice...onda se od tih para sornu u venu i svi se skupe i centru grada,u jednoj napustenoj kancelariji...tu poderani leze. Policija nasa je isto obicni K,sve znaju ali nista ne reaguju...a kada policija i odradi posao,onda nema mjesta u zatvorima...a ovi klosari dok cekaju,naprave jos milion problema i provala.

Samo ne treba okretati glavu od svakog problema i bjezati,kako narod vecinom radi...jer ne moras ti uvijek traziti probleme,u nekim slucaevima problemi nadju tebe i moras reagovati.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#93255 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bobi »

Edin H.

#93256 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Edin H. »

zippoo87 wrote: 19/06/2025 14:56
zippoo87 wrote: 18/06/2025 20:32 Pa ima li u Sarajevu jos ljudi sa mudima,muskaraca...koji rjesavaju ovakve dzeparose,narkice i ostale,sto po njihovim haustorima prave sranja ili kao taj sto se snima i skace na narod ?
Ili se samo muda pokazuju pisanjem po internetu ?
Dok njusku nekome ne razbijes,taj isti se nece dozvati i opametiti.
SJecate li se u Srbiji onog majmuna debelog iz Istocne Bosne,sto je napadao narod na protestima i tukao za Vucica...kada ga onaj momak raznese sa dva boksera...poleti 120 kg mesa u zrak :D

Nista sladje dugo nisam vidio na internetu od onog direkta pa lijevog krosea :lol:
Radije biram nanogicu nego da me neka stoka udara i maltretira. Od kako znam za sebe,jos kao dijete,nisam nikada izmicao ni ispred koga i odmah sam isao licem u lice,kao mladji znao se i pobiti kada me neko napadne ili kinji i nakon toga svi budu mirni kao bubice. Posebno ovi sto misle da su "jaki" pa kinje druge...ono u skoli,drustvu i tako to...a kada dobiju po zubima,onda se urazume.
Sto se narkomana tice,mislim na prave ovisnike...ima ih i u mom gradu i kao sto neko opisa,sta god da im uradis,oni se opet vracaju...bila jedna ekipica,njih 20ak...krali mjesecima,neko im otkupljivao ukradenu robu i tako svaki dan po nekoliko provala u kuce,vikendice...onda se od tih para sornu u venu i svi se skupe i centru grada,u jednoj napustenoj kancelariji...tu poderani leze. Policija nasa je isto obicni K,sve znaju ali nista ne reaguju...a kada policija i odradi posao,onda nema mjesta u zatvorima...a ovi klosari dok cekaju,naprave jos milion problema i provala.

Samo ne treba okretati glavu od svakog problema i bjezati,kako narod vecinom radi...jer ne moras ti uvijek traziti probleme,u nekim slucaevima problemi nadju tebe i moras reagovati.
Meni je vala bolje da me levati iscipelare nego da nosam zanogicu. :oops: :run:
zigson

#93257 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zigson »

Edin H. wrote: 19/06/2025 19:53
zippoo87 wrote: 19/06/2025 14:56

Meni je vala bolje da me levati iscipelare nego da nosam zanogicu. :oops: :run:
Jest bas je fino kad te iscipelare pa invalid ostanes
Naslovnica

#93258 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Naslovnica wrote: 19/06/2025 10:04
xamp wrote: 19/06/2025 09:59
Tvrtko II Kotromanić wrote: 19/06/2025 09:40 plus jos cobanija sve do mosta, nesto musterije, a bgm vise dileri u skupim autima
lagano u 2 ribara sjede i biznis cvjeta, a auta (cesto sa stranim reg) u desnoj traci ili cak u setalistu stoje
policija se naravno mudro ne mijesa :-)
ma da je makar DO MOSTA, vec je na sve to NA MOSTU sada!
Nedavno sam prolazio pješke Čobanijom oko 22h i nisam mogao vjerovati svojim očima. :shock:
WTF se tamo dešava, koje su to strukture koje dozvoljavaju da se tamo radi to što se radi?
OK, znam da Šmrk ima stan u onoj novoj zgradi na ćošku ali da se gudra onako valja, da se onako parkira, da se sve to najnormalnije dešava u centru grada, i da niko kurcem ne mrda.
Jebote
Dajte radara, a centra grada blokiran narko tržnicom!
Ovo već prelazi granice bezobrazluka kako nas zajebavaju!

Image
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#93259 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

Naslovnica wrote: 19/06/2025 20:05
i joskoi leyeci poyyy
dječak sa šibicama

#93260 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Bobi wrote: 19/06/2025 19:36
Da se kladim, stavio bi kucu da je ljubitelj nozeva negdje sa Pestera ili okolina Rozaja.
dječak sa šibicama

#93261 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Naslovnica wrote: 19/06/2025 20:05 Dajte radara, a centra grada blokiran narko tržnicom!

Image
I ja kad kazem da cu glasati protiv ove bagre, kazu budala.

Meni se cini da su najvece budaletine oni koji i dalje stoje uz bok ovoj bagri Katici i ekipi na celu sa premijerom iz osmog dva.

Zadnjih dana objavljuju ratove gradjanima, na sve strane, prijete. Samo narko bandama i kriminalcima u njihovim redovima nista ne fali.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#93262 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

Nije problem sto ces glasati protiv njih
Problem je sto ces glasati za vepra, kockara, elenu causesku, rumenka i kompaniju
Tvrtko II Kotromanić

#93263 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tvrtko II Kotromanić »

_BataZiv_0809 wrote: 19/06/2025 20:44 Nije problem sto ces glasati protiv njih
Problem je sto ces glasati za vepra, kockara, elenu causesku, rumenka i kompaniju
Koji su pritom na ovu "vlast uličnu" i doveli tu
Vazda su imali nekog ko im obavlja prljave poslove pa potom bude nagrađen nekim teritorijem i slobodnim rukama da radi šta hoće

Bukvalno svaki veći igrač sa asfalta je upetljan sa njima
Od nekada cela, obojice pa do ovih današnjih zvijezda i zvijezdica
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#93264 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by izvrsni direktor »

Naslovnica wrote: 19/06/2025 20:05 [
A da ganja narkomane ti bi rekao "digo se na par narkomana a ljudi ginu u saobracaju"..

Klasika forumskih strucnjaka, sta god se radi uvije ide "zasto ovo a ne ovo", "bolje da je....", ili ona klasika, "...a narod gladan".
Znas da kupuju radare od nasih para?
Logovan

#93265 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

Meni radari nisu rješenje, jebe se njima za radare, ali da je ogroman problem i da mora riješiti, mora.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#93266 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

nikakav je to problem samo da se pocne kaznjavati te debile bahate i da moraju platiti kaznu ,vrlo brzo bi se to dovelo u red...za pocetak obrnuti ovaj debilski sistem kazne upola ,tako da se nakon 7 dana kazna udvostrucuje.
dječak sa šibicama

#93267 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Iz nekog razloga su bahati. Vjerovatno istog razloga sto se narkobanda okuplja oko dva ribara.

Bezakonje u drzavi, pola policije upetljano u parasistem.

Daj ti samo radara i lezecih policajaca, to rjesava probleme.
zippoo87

#93268 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zippoo87 »

Bobi wrote: 19/06/2025 19:36
E o ovim ja pricam...ovom da izbijes zube i razbijes njusku,ne bi vise nikada naletio na nekog ovako a posebno ne na starog covjeka od 70 godina.
I neko napisa da ja sada trebam ovom govedu pustiti da me udara i da se ne branim.

Mene bi bilo sramota samog sebe da sam dopustio bez odbrane da me neko prebije. Ali eto,nismo svi isti...
Naslovnica

#93269 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

izvrsni direktor wrote: 19/06/2025 20:53
A da ganja narkomane ti bi rekao "digo se na par narkomana a ljudi ginu u saobracaju"..

Klasika forumskih strucnjaka, sta god se radi uvije ide "zasto ovo a ne ovo", "bolje da je....", ili ona klasika, "...a narod gladan".
Ne bih rekao, ne izmišljaj i ne pričaj gluposti samo zato da bi nešto napisao.
Zašto ne sklone narko tržnicu na Čobaniji?!
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#93270 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by izvrsni direktor »

Kao da su preko noci svi zaboravili sve saobracajne nesrece po gradu i poginule kao posljedica divljanja
1Dante1

#93271 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 1Dante1 »

izvrsni direktor wrote: 19/06/2025 20:53 Klasika forumskih strucnjaka, sta god se radi uvije ide "zasto ovo a ne ovo", "bolje da je....", ili ona klasika, "...a narod gladan".
pa bilo je kad su poslali seratore na Ilidzu radi migranata. Ono kao sto ih salju, treniraju strogocu nad jadnim migrantima :lol: :lol:
1Dante1

#93272 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 1Dante1 »

izvrsni direktor wrote: 19/06/2025 21:22 Kao da su preko noci svi zaboravili sve saobracajne nesrece po gradu i poginule kao posljedica divljanja
Zaborae se nakon 3 sedmice, cim prodje trending.
Naslovnica

#93273 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

1Dante1 wrote: 19/06/2025 21:31
izvrsni direktor wrote: 19/06/2025 20:53 Klasika forumskih strucnjaka, sta god se radi uvije ide "zasto ovo a ne ovo", "bolje da je....", ili ona klasika, "...a narod gladan".
pa bilo je kad su poslali seratore na Ilidzu radi migranata. Ono kao sto ih salju, treniraju strogocu nad jadnim migrantima :lol: :lol:
Ko je to pričao, hajde pls ako možeš pronađi da je to što ti tvrdiš neko na forumu napisao?!
Naslovnica

#93274 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

izvrsni direktor wrote: 19/06/2025 21:22 Kao da su preko noci svi zaboravili sve saobracajne nesrece po gradu i poginule kao posljedica divljanja
Stotinu radara neće spriječiti debila da divlja, dozovite se.
Radari nisu rješenje za bilo kakvo divljanje.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#93275 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

izvrsni direktor wrote: 19/06/2025 20:53

Od cega god da ga kupuju bezvrijedni su

Dron za nadzor saobracaja, silni radari
Halooo

Daleko naprednije drzave imaju manje tih karifeka, pa je opet broj nezgoda daleko manji

Dakle imamo neki drugi problem a to nije brzina.
Post Reply