SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#93226 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

nevjerovatno je koliko ovdje glupana zivi i vozi i misle da mogu stati gdje god im qrtzu ceif... koliko se samo bezmozgasa na tu brzu cestu ukljucuje sa 30 na sat...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#93227 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

U pitanju je sarajevski fudbalski sudija nažalost, tuga.

Evo vidim da je i javno sada - Adis Mulahasanović.
Last edited by Velkoski on 19/06/2025 08:50, edited 1 time in total.
hurmasica

#93228 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hurmasica »

Da li neko ima info sta je eksplodiralo jutros oko pola pet u starom gradu, bas je sobro gruhnulo
Dozer

#93229 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dozer »

zippoo87 wrote: 18/06/2025 20:32 Pa ima li u Sarajevu jos ljudi sa mudima,muskaraca...koji rjesavaju ovakve dzeparose,narkice i ostale,sto po njihovim haustorima prave sranja ili kao taj sto se snima i skace na narod ?
Ili se samo muda pokazuju pisanjem po internetu ?
Dok njusku nekome ne razbijes,taj isti se nece dozvati i opametiti.
SJecate li se u Srbiji onog majmuna debelog iz Istocne Bosne,sto je napadao narod na protestima i tukao za Vucica...kada ga onaj momak raznese sa dva boksera...poleti 120 kg mesa u zrak :D

Nista sladje dugo nisam vidio na internetu od onog direkta pa lijevog krosea :lol:
Nije moj haustor, a bilo pola 3 ujutro. Srecom nisam naisao na njih. Taman u podrumu imam dobru prostoriju bez prozora, mogli bi zavijati k'o pavijani do besvijesti.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#93230 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by liaar »

Sid the sloth wrote: 18/06/2025 15:29
liaar wrote: 18/06/2025 11:54
Rothmans wrote: 08/06/2025 09:38 Niko ni rijeci o ovom momku sto je umro nakon sto je prebijen ?
ovaj momak je radio sa mojom mamom, iz prve ruke imam info da je bio dobar ko hljeb, ali se navukao na drogu. Non stop im u radnju dileri dolazili tražili ga
Onaj momak s Grbavice, Dino?
Tako je. Stara se isplakala ko kišna godina, i kasnije tako priča. Kaže dođu po 2 lika, traže ga po radnji, pa im na kraju prodali priču da im dolaze inspektori u civilu stalno pa su malo smirili. To je bilo prije godinu otprilike, dok je još radila u Merkatoru
Dozer

#93231 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dozer »

bitanga_sa_otesa wrote: 19/06/2025 06:18
nevjerovatno je koliko ovdje glupana zivi i vozi i misle da mogu stati gdje god im qrtzu ceif... koliko se samo bezmozgasa na tu brzu cestu ukljucuje sa 30 na sat...
Ja sam zaista puno i dugo na cesti, i slobodno mogu reci da je danas uzas koliko je vozaca/ica koji/e:
- ne znaju voziti,
- boje se voziti,
- misle da su sami na cesti,
- misle da su u svom selu s jednom trakom ceste kojom dnevno prodje 3-5 vozila, pa kontaju da mogu stati gdje i kad hoce,
- konstantno drze mobitele u ruci, pogotovo na semaforima
- ne znaju i boje se voziti autoputem,
- ne znaju pravila kretanja u kruznom toku
- ne znaju pravilo desne strane i njegovu primjenu
- kontaju da uvijek bas oni imaju prednost
- apsolutno ne razmisljaju o svom okruzenju u voznji (ne prate znakove, semafore, ostale ucesnike u saobracaju)
itd.itd.

Ukratko, jedan potpuni haos. Muriji je, pri tome, najbitnije da naplacuje kazne s radara, dok sve ove koji prave haos na cesti uredno zaobilaze. Posalju nove kolege s akademije da pisu ljude zbog parkiranja na mjestima na kojima nikome ne smetaju, koji se zaustave na 1 min. da nekoga pokupe ili istovare (bukvalno), a ovi sto parkiraju u voznim trakama i tako naprave zakrcenje saobracaja, to nikom nista.
A nije da nema ovakvih mjesta, poput onoga ispred hotela Mod u H. Kresevljakovica, gdje svaki dan i u svakom momentu u lijevoj traci stoji parkirano bar vozila, bukvalno, koja prave haos na raskrsnici iznad jer se svi iz lijeve trake moraju prestrojiti u desnu, i onda se napravi cep do Drvenije.
Ili Kovacici, preko puta Planike (ili je Aplina), gdje je ista situacija. "Samo da nesto kupi" u trafici/granapu, i onda po 10-15 min. tako. I napravi se ista stvar kao i iznad, samo ovaj put je u pitanju desna traka.
Ili ispred Spazzia. U svakom momentu 10 auta, najcesce bijesnih, doslo se na jutarnju/popodnevnu kaficu.

A murije na ovim mjestima, gdje ova vozila direktno smetaju normalnom odvijanju saobracaja i gdje bi svaki dan mogli napisati bar 100 opravdanih kazni, ni na mapi.
Tvrtko II Kotromanić

#93232 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Dozer wrote: 19/06/2025 09:31
Ja sam zaista puno i dugo na cesti, i slobodno mogu reci da je danas uzas koliko je vozaca/ica koji/e:
- ne znaju voziti,
- boje se voziti,
- misle da su sami na cesti,
- misle da su u svom selu s jednom trakom ceste kojom dnevno prodje 3-5 vozila, pa kontaju da mogu stati gdje i kad hoce,
- konstantno drze mobitele u ruci, pogotovo na semaforima
- ne znaju i boje se voziti autoputem,
- ne znaju pravila kretanja u kruznom toku
- ne znaju pravilo desne strane i njegovu primjenu
- kontaju da uvijek bas oni imaju prednost
- apsolutno ne razmisljaju o svom okruzenju u voznji (ne prate znakove, semafore, ostale ucesnike u saobracaju)
itd.itd.

Ukratko, jedan potpuni haos. Muriji je, pri tome, najbitnije da naplacuje kazne s radara, dok sve ove koji prave haos na cesti uredno zaobilaze. Posalju nove kolege s akademije da pisu ljude zbog parkiranja na mjestima na kojima nikome ne smetaju, koji se zaustave na 1 min. da nekoga pokupe ili istovare (bukvalno), a ovi sto parkiraju u voznim trakama i tako naprave zakrcenje saobracaja, to nikom nista.
A nije da nema ovakvih mjesta, poput onoga ispred hotela Mod u H. Kresevljakovica, gdje svaki dan i u svakom momentu u lijevoj traci stoji parkirano bar vozila, bukvalno, koja prave haos na raskrsnici iznad jer se svi iz lijeve trake moraju prestrojiti u desnu, i onda se napravi cep do Drvenije.
Ili Kovacici, preko puta Planike (ili je Aplina), gdje je ista situacija. "Samo da nesto kupi" u trafici/granapu, i onda po 10-15 min. tako. I napravi se ista stvar kao i iznad, samo ovaj put je u pitanju desna traka.
Ili ispred Spazzia. U svakom momentu 10 auta, najcesce bijesnih, doslo se na jutarnju/popodnevnu kaficu.

A murije na ovim mjestima, gdje ova vozila direktno smetaju normalnom odvijanju saobracaja i gdje bi svaki dan mogli napisati bar 100 opravdanih kazni, ni na mapi.
plus jos cobanija sve do mosta, nesto musterije, a bgm vise dileri u skupim autima
lagano u 2 ribara sjede i biznis cvjeta, a auta (cesto sa stranim reg) u desnoj traci ili cak u setalistu stoje
policija se naravno mudro ne mijesa :-)
dječak sa šibicama

#93233 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Nije posao policije da ureduje oko narko baza i sklanja vozila sa ceste
Tvrtko II Kotromanić

#93234 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tvrtko II Kotromanić »

dječak sa šibicama wrote: 19/06/2025 09:43 Nije posao policije da ureduje oko narko baza i sklanja vozila sa ceste
pa i nije, posao im je da ne smetaju vrhovnom gospodaru sarajevskih ulica (noktara, cvjecara, kripto trgovine, novogradnje i dr.) kojeg se moze vidjeti u 2 ribara kako nadgleda business
Laplace

#93235 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

zippoo87 wrote: 18/06/2025 20:32 Pa ima li u Sarajevu jos ljudi sa mudima,muskaraca...koji rjesavaju ovakve dzeparose,narkice i ostale,sto po njihovim haustorima prave sranja ili kao taj sto se snima i skace na narod ?
SJecate li se u Srbiji onog majmuna debelog iz Istocne Bosne,sto je napadao narod na protestima i tukao za Vucica...kada ga onaj momak raznese sa dva boksera...poleti 120 kg mesa u zrak :D

Nista sladje dugo nisam vidio na internetu od onog direkta pa lijevog krosea :lol:
I taj momak je dobio godinu dana kućnog pritvora sa nanogicom.
Laplace

#93236 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

Uključuju se tek malo brže i na autoput. Ja jednom nisam mogao vjerovati kad se lik ispred mene na autoput uključio brzinom 40 ili 50 km/h. Tu je ograničenje 130 (Podlugovi). Znači, nekih 80-90 km/h razlike u brzini njemu ne predstavlja razlog zazabrinutost.
xamp

#93237 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by xamp »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 19/06/2025 09:40 plus jos cobanija sve do mosta, nesto musterije, a bgm vise dileri u skupim autima
lagano u 2 ribara sjede i biznis cvjeta, a auta (cesto sa stranim reg) u desnoj traci ili cak u setalistu stoje
ma da je makar DO MOSTA, vec je na sve to NA MOSTU sada!
Naslovnica

#93238 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

xamp wrote: 19/06/2025 09:59
Tvrtko II Kotromanić wrote: 19/06/2025 09:40 plus jos cobanija sve do mosta, nesto musterije, a bgm vise dileri u skupim autima
Nedavno sam prolazio pješke Čobanijom oko 22h i nisam mogao vjerovati svojim očima. :shock:
WTF se tamo dešava, koje su to strukture koje dozvoljavaju da se tamo radi to što se radi?
OK, znam da Šmrk ima stan u onoj novoj zgradi na ćošku ali da se gudra onako valja, da se onako parkira, da se sve to najnormalnije dešava u centru grada, i da niko kurcem ne mrda.
Jebote
Sid the sloth

#93239 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sid the sloth »

Na danasnjem vremenu to su budale, nema tu hrabrosti. To moze uraditi samo neko ko nema ni kuceta ni maceta sto kazu pa mu zena nece ostati udovica i djeca sirocad jer ga je neka budala izbola nozem zato sto se pravio hrabar.
Narkomanu mozes njusku razbiti 100 puta, kad ga kriza spuca on ce provaliti i pokusati doci do novca za drogu bez obzira sto ces ga razbiti i 101 put.
kabal1337

#93240 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kabal1337 »

Sid the sloth wrote: 19/06/2025 10:09

Na danasnjem vremenu to su budale, nema tu hrabrosti. To moze uraditi samo neko ko nema ni kuceta ni maceta sto kazu pa mu zena nece ostati udovica i djeca sirocad jer ga je neka budala izbola nozem zato sto se pravio hrabar.
Narkomanu mozes njusku razbiti 100 puta, kad ga kriza spuca on ce provaliti i pokusati doci do novca za drogu bez obzira sto ces ga razbiti i 101 put.
Zapravo hoces reci da su narkomani najbolje motivisani radnici, samo im profesija ne valja ( lopovluk)
nepass1

#93241 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

Sid the sloth wrote: 19/06/2025 10:09

Bas tako. Pricali su mi narkomani ubije ih policija, nalema ne mogu ustati. Ali oni to kad pricaju njima sega. Ono dio folklora, dio zivota. Kaze sest ih moralo da me bije da me obore ili oni udaraju a ja im se smijem, psujem, rugam, upisam im se u autu, pljujem/ujedam ih da dobiju hepatitis c, ima ih razrezu se sami pa im idu sa krvavim rukama da ih "zaraze"

I oni sve po starom. Kradja, tuca, narusavanje jrim ali boli ih cuna.
To je takav mentalni sklop
dječak sa šibicama

#93242 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

S obzirom da je Dijana proglasena nevinascem, logicno je da narkodileri smatraju Cobaniju svojom gubernijom.

Kao i bulevar. I jos neke dijelove grada.
Dozer

#93243 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dozer »

Solucija: Uplehat > gepek > Igman/Bjelasnica > drvo > mede i vukovi.
Haris.ba

#93244 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

Naslovnica wrote: 19/06/2025 10:04
xamp wrote: 19/06/2025 09:59
Nedavno sam prolazio pješke Čobanijom oko 22h i nisam mogao vjerovati svojim očima. :shock:
WTF se tamo dešava, koje su to strukture koje dozvoljavaju da se tamo radi to što se radi?
OK, znam da Šmrk ima stan u onoj novoj zgradi na ćošku ali da se gudra onako valja, da se onako parkira, da se sve to najnormalnije dešava u centru grada, i da niko kurcem ne mrda.
Jebote
Pa plati se to. Porez policiji da se pravi mutava i biznis cvjeta.
noviclan

#93245 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

Ma moze se stati gdje hoces ali da li je bezbijedno sa njega i koji ce naletiti na njega, zalosno pukla mu guma izasao da vidi nazalost nije se pomjerio na bezbijedno mjesto i pokupio ga neko :sad:
dječak sa šibicama

#93246 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Koliko ja znam, autocesta treba imati zaustavnu traku, na kojoj stanes ako ti pukne guma.

U Italiji imaju cuvene "sosove" ili SOS oprosirenja svako malo, za takve slucajeve.

To sto nasa "brza cesta" nema tu traku niti prosirenje, to je poseban par papuca.
Naslovnica

#93248 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

noviclan wrote: 19/06/2025 11:24
Ma moze se stati gdje hoces ali da li je bezbijedno sa njega i koji ce naletiti na njega, zalosno pukla mu guma izasao da vidi nazalost nije se pomjerio na bezbijedno mjesto i pokupio ga neko :sad:
Koliko ja vidim on je stao upravo tamo gdje nikako nije trebao da stane, na mjestu gdje nema nikakve bankine nego je sa desne strane isključivo odbojna ograda.
I meni se jednom javila guma na brzoj cesti, nije mi palo na pamet da stanem ovako nego uspori, sva 4 i lagano do bankine da utvrdim šta je.
Ovako kako je on ostavio auto jedino u slučaju da pukne bregasta pa nemaš kud da se skloniš.

Image
Last edited by Naslovnica on 19/06/2025 11:59, edited 1 time in total.
Naslovnica

#93249 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

dječak sa šibicama wrote: 19/06/2025 11:33 Koliko ja znam, autocesta treba imati zaustavnu traku, na kojoj stanes ako ti pukne guma.

U Italiji imaju cuvene "sosove" ili SOS oprosirenja svako malo, za takve slucajeve.

To sto nasa "brza cesta" nema tu traku niti prosirenje, to je poseban par papuca.
Naša brza cesta nije autoput, otkud ti to da bi trebala imati zastavnu traku?
Post Reply