Koji mangupi--u parku se slikali--hrabro, nema šta

Dal si ostario pa ti je mrsko pisati, ili me zezas, pa u tri posta ne mozes da napises sto Sasa Magazinovic ne moze biti kandidat.
Chmoljo wrote: ↑15/06/2025 13:47 prekaljeni SDPovac
Saša ništa u životu organizovo nije. njegova aktivnost u parlamentu ništa ne govori. da, čak je i neradnik komšić kompetentniji za predsjednika od njega, jer predsjednik nije samo aktivnost, nego i liderstvo, narativ, sposobnost da se okupi ljude. a dobar predsjednik uz to treba da zna zauzdati svoje prohtjeve i ambicije, da ne ide u prvi plan, da ima odlične organizatorske sposobnosti i da je u stanju uspostaviti sistem.
to uopšte malo ko ima, ali Saša zaista nema ništa od gore pobrojanog. bio bi još jedan pogubljeni bernardić, kako je neko dobro primjetio.
To sto sam Bosnjak i sto glasam za SDP, ne znaci da cu glasati za Heleza ili Denisa jer su oni superbosnjacine ili kakav bi vec bio superlativ ovdje. Glasam za socijalistu, mozda i komunistu, onog sta znaci sta predstavlja SDP i koje temu su bitne za taj spektar, a to su prije svega gradjanska i radnicka prava, jednakost, socijalna pitanja, sto se tice drzave polazim od toga da je to za svakog socijalistu neupitno i da se o tome ne raspravlja.I naravno Dzej wrote: ↑15/06/2025 13:35Dal si ostario pa ti je mrsko pisati, ili me zezas, pa u tri posta ne mozes da napises sto Sasa Magazinovic ne moze biti kandidat.
Za SDP-e glasaju glasači (a to nisu samo clanovi SDP-a), i ako gledamo statisticki SDP -e je na drzavnom nivou dobio u Federaciji 130 000 glasova (u Rs-u ne znam jesu li i imali listu), a od cega 110 000 ili preko 80% od ukupnog broja glasova u tri kantona : Sarajevski (84% Bosnjaci), Tuzlanski (90% Bosnjaci), Zenicko-Dobojski (82% Bosnjaci). Ovih 20 000 preostalih necu ni da racunam, ali 90 % glasaca SDP-a su Bosnjaci. Becirovic i Helez kao ozbiljni kandidati za Predsjednika SDP-a, svojim izjavama,politikom,marketingom ciljaju samo bošnjačke glasače. SDP -e kao stranka je stranka opšteg bošnjačkog narativa u koji nijedan SDP-ovac ne dira, naprotiv Becirovic,Helez,Karic,Cengic, kao ozbiljne stranacke licnosti, jako dobro i žele na njemu da plove. Zeljko Komsic (politicar opsteg bosnjackog narativa) je za vrijeme mandata u Predstavnickom Domu BiH imao 0 inicijativa,pitanja,prijedlog a zakona, ali je na izborima za Predsjednistvo pobjedio glatko . Sasa Magazinovic je najaktivniji poslanik u Predstavnickom Domu, ali nema narativ Zeljka Komsica, ali ne sprječava ga to da bude Predsjednik SDP-a, nego covjek jednostavno nema "kompetencije". Samo da ima kompetencije, za sve ostalo nekako bi mu vec progledalli.
Zeljko Komsic da je danas u SDP-u bio bi glavni kandidat za Predsjednika SDP-a, naravno zbog "kompetencija".
Na ovo sve sam mislio kada sam pitao "zato sto Sasa Magazinovic nije Bosnjak", misleci vise na narativ, a ne na nacionalnost. A tebe kao prekaljenog SDP-ovca mahsuz selamim. Što bi rekao Nijaz Duraković : "Evo gora je ozelenila, šta se čeka da se krene u partizane".
Oni bar misle da mogu. Problem je sto Zukan nije slifovan, a Denisu moraju muda narasti za bilo sta osim otvorenog pisma.I naravno Dzej wrote: ↑15/06/2025 14:01Chmoljo wrote: ↑15/06/2025 13:47 prekaljeni SDPovac
Saša ništa u životu organizovo nije. njegova aktivnost u parlamentu ništa ne govori. da, čak je i neradnik komšić kompetentniji za predsjednika od njega, jer predsjednik nije samo aktivnost, nego i liderstvo, narativ, sposobnost da se okupi ljude. a dobar predsjednik uz to treba da zna zauzdati svoje prohtjeve i ambicije, da ne ide u prvi plan, da ima odlične organizatorske sposobnosti i da je u stanju uspostaviti sistem.
to uopšte malo ko ima, ali Saša zaista nema ništa od gore pobrojanog. bio bi još jedan pogubljeni bernardić, kako je neko dobro primjetio.![]()
A sta su Zukan Helez i Denis Becirovic kao politicari, moguci kandidati za predsjednika i nastavnici po profesiji organizovali : čas odjeljenske zajednice !?
Na putu za Mokro, a limuzine na proširenju. Security fotka.muha_sa wrote: ↑14/06/2025 18:38 https://nebojsavukanovic.info/%d1%81%d1 ... 5v2GNX_a2w
Koji mangupi--u parku se slikali--hrabro, nema šta![]()
![]()
samo što je Merkelica doktorica fizike, i bila je opozicija u zemlji u kojoj nije bilo jednostavno biti opozicija. da ne govorimo o tome da je bila ministrica u vladi lika poput helmuta kola.vee-jay wrote: ↑15/06/2025 22:33 Merkel kad je dosla na celo CDU-a, svi joj se smijali.
Merkel kad je pobijedila na izborima - kandidat SPD-a (tadasnji predsjednik vlade) ju je ismijavao na TVu.
Zena bila 16 godina na vlasti i bila bi jos duze da sama nije odstupila.
Ja vjerujem itekako u Sasu - ali ne vjerujem da on trenutno ima sanse.
Ne radi Bosnjaka u SDPu nego jer su svi svjesni nacionalistickog naboja u BiH.
Zato najvece sanse ima Denis.
Vjerujem da bi Denis jedan dio glasaca odlomio od DFa i SDA -- ali bi unistio i ono malo SDPa u RSu.
Inace, ja ne vidim Heleza kao nekog "zelenog".
A generalno, meni je Niksic OK.![]()
A sta ovaj macak nije smio dici tri prsta kao dodick jr.last mohicans wrote: ↑15/06/2025 22:40Na putu za Mokro, a limuzine na proširenju. Security fotka.muha_sa wrote: ↑14/06/2025 18:38 https://nebojsavukanovic.info/%d1%81%d1 ... 5v2GNX_a2w
![]()
Ja gledam ko je kakav covjek, vodim se svojom izrekom i iz jedne pjesme il si covjek il nisi.izvrsni direktor wrote: ↑16/06/2025 08:16jel to i ti choljo ovo izdvajas kao kvalifikacije i osnove za politicara?
Ne, to je vise stvar koja mi dodatno govori o osobi koja može biti tehnokrata, gdje bi struka bila bitna. Za predsjednika stranke se ipak traze neke druge osobine za koje ove nisu pretjerano bitne.izvrsni direktor wrote: ↑16/06/2025 08:16jel to i ti choljo ovo izdvajas kao kvalifikacije i osnove za politicara?
Pa sad da je Havel nije._BataZiv_0809 wrote: ↑16/06/2025 07:31 Merkelici svaka cast za licni probitak, za politiku niposto, ali daleko je ona bila od disidenta u DDR-u.
četnički pizduni jos uvijek dokazuju koliki su to jadovi i kvazi Eeroji uslikali se za vrijeme sumraka u parku gdje nikada nikoga nemanoviclan wrote: ↑16/06/2025 08:19A sta ovaj macak nije smio dici tri prsta kao dodick jr.last mohicans wrote: ↑15/06/2025 22:40Na putu za Mokro, a limuzine na proširenju. Security fotka.muha_sa wrote: ↑14/06/2025 18:38 https://nebojsavukanovic.info/%d1%81%d1 ... 5v2GNX_a2w
![]()
Masinci, doktori,difovci, itd...ne bih ja to tako generalizirao.
I pored vlastitih naoružanih čuvara...tramvajtrojka wrote: ↑16/06/2025 13:29 četnički pizduni jos uvijek dokazuju koliki su to jadovi i kvazi Eeroji uslikali se za vrijeme sumraka u parku gdje nikada nikoga nema kao oni velike srbende, da su srbende dosli bi pred sebilj i ovo pokusali al erojsko srce nešto stalo
Jah eto pored Sebilja bi im se nešto desilo.drug_profi wrote: ↑16/06/2025 13:56I pored vlastitih naoružanih čuvara...tramvajtrojka wrote: ↑16/06/2025 13:29 četnički pizduni jos uvijek dokazuju koliki su to jadovi i kvazi Eeroji uslikali se za vrijeme sumraka u parku gdje nikada nikoga nema kao oni velike srbende, da su srbende dosli bi pred sebilj i ovo pokusali al erojsko srce nešto stalo