Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

muha_sa

#34126 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by muha_sa »

https://nebojsavukanovic.info/%d1%81%d1 ... 5v2GNX_a2w

Koji mangupi--u parku se slikali--hrabro, nema šta :lol:

Image
I naravno Dzej

#34127 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by I naravno Dzej »

Chmoljo wrote: 14/06/2025 16:05 Pa i nisam ti reko da si debil nego ti je pitanje debilno.

Sto nisi pitao jer sto nije kompetentan? Nego odmah jel to sto nije Bošnjak.

Ko oni crnci, kad ga pogledaš krivo, iz it bikoz am blek.
Dal si ostario pa ti je mrsko pisati, ili me zezas, pa u tri posta ne mozes da napises sto Sasa Magazinovic ne moze biti kandidat.

Za SDP-e glasaju glasači (a to nisu samo clanovi SDP-a), i ako gledamo statisticki SDP -e je na drzavnom nivou dobio u Federaciji 130 000 glasova (u Rs-u ne znam jesu li i imali listu), a od cega 110 000 ili preko 80% od ukupnog broja glasova u tri kantona : Sarajevski (84% Bosnjaci), Tuzlanski (90% Bosnjaci), Zenicko-Dobojski (82% Bosnjaci). Ovih 20 000 preostalih necu ni da racunam, ali 90 % glasaca SDP-a su Bosnjaci. Becirovic i Helez kao ozbiljni kandidati za Predsjednika SDP-a, svojim izjavama,politikom,marketingom ciljaju samo bošnjačke glasače. SDP -e kao stranka je stranka opšteg bošnjačkog narativa u koji nijedan SDP-ovac ne dira, naprotiv Becirovic,Helez,Karic,Cengic, kao ozbiljne stranacke licnosti, jako dobro i žele na njemu da plove. Zeljko Komsic (politicar opsteg bosnjackog narativa) je za vrijeme mandata u Predstavnickom Domu BiH imao 0 inicijativa,pitanja,prijedlog a zakona, ali je na izborima za Predsjednistvo pobjedio glatko . Sasa Magazinovic je najaktivniji poslanik u Predstavnickom Domu, ali nema narativ Zeljka Komsica, ali ne sprječava ga to da bude Predsjednik SDP-a, nego covjek jednostavno nema "kompetencije". Samo da ima kompetencije, za sve ostalo nekako bi mu vec progledalli.
Zeljko Komsic da je danas u SDP-u bio bi glavni kandidat za Predsjednika SDP-a, naravno zbog "kompetencija".

Na ovo sve sam mislio kada sam pitao "zato sto Sasa Magazinovic nije Bosnjak", misleci vise na narativ, a ne na nacionalnost. A tebe kao prekaljenog SDP-ovca mahsuz selamim. Što bi rekao Nijaz Duraković : "Evo gora je ozelenila, šta se čeka da se krene u partizane".
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#34128 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

prekaljeni SDPovac :D

Saša ništa u životu organizovo nije. njegova aktivnost u parlamentu ništa ne govori. da, čak je i neradnik komšić kompetentniji za predsjednika od njega, jer predsjednik nije samo aktivnost, nego i liderstvo, narativ, sposobnost da se okupi ljude. a dobar predsjednik uz to treba da zna zauzdati svoje prohtjeve i ambicije, da ne ide u prvi plan, da ima odlične organizatorske sposobnosti i da je u stanju uspostaviti sistem.

to uopšte malo ko ima, ali Saša zaista nema ništa od gore pobrojanog. bio bi još jedan pogubljeni bernardić, kako je neko dobro primjetio.
I naravno Dzej

#34129 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by I naravno Dzej »

Chmoljo wrote: 15/06/2025 13:47 prekaljeni SDPovac :D

Saša ništa u životu organizovo nije. njegova aktivnost u parlamentu ništa ne govori. da, čak je i neradnik komšić kompetentniji za predsjednika od njega, jer predsjednik nije samo aktivnost, nego i liderstvo, narativ, sposobnost da se okupi ljude. a dobar predsjednik uz to treba da zna zauzdati svoje prohtjeve i ambicije, da ne ide u prvi plan, da ima odlične organizatorske sposobnosti i da je u stanju uspostaviti sistem.

to uopšte malo ko ima, ali Saša zaista nema ništa od gore pobrojanog. bio bi još jedan pogubljeni bernardić, kako je neko dobro primjetio.
:D
A sta su Zukan Helez i Denis Becirovic kao politicari, moguci kandidati za predsjednika i nastavnici po profesiji organizovali : čas odjeljenske zajednice !?
dr_Evil

#34130 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

I naravno Dzej wrote: 15/06/2025 13:35
Chmoljo wrote: 14/06/2025 16:05 Pa i nisam ti reko da si debil nego ti je pitanje debilno.

Sto nisi pitao jer sto nije kompetentan? Nego odmah jel to sto nije Bošnjak.

Ko oni crnci, kad ga pogledaš krivo, iz it bikoz am blek.
Dal si ostario pa ti je mrsko pisati, ili me zezas, pa u tri posta ne mozes da napises sto Sasa Magazinovic ne moze biti kandidat.

Za SDP-e glasaju glasači (a to nisu samo clanovi SDP-a), i ako gledamo statisticki SDP -e je na drzavnom nivou dobio u Federaciji 130 000 glasova (u Rs-u ne znam jesu li i imali listu), a od cega 110 000 ili preko 80% od ukupnog broja glasova u tri kantona : Sarajevski (84% Bosnjaci), Tuzlanski (90% Bosnjaci), Zenicko-Dobojski (82% Bosnjaci). Ovih 20 000 preostalih necu ni da racunam, ali 90 % glasaca SDP-a su Bosnjaci. Becirovic i Helez kao ozbiljni kandidati za Predsjednika SDP-a, svojim izjavama,politikom,marketingom ciljaju samo bošnjačke glasače. SDP -e kao stranka je stranka opšteg bošnjačkog narativa u koji nijedan SDP-ovac ne dira, naprotiv Becirovic,Helez,Karic,Cengic, kao ozbiljne stranacke licnosti, jako dobro i žele na njemu da plove. Zeljko Komsic (politicar opsteg bosnjackog narativa) je za vrijeme mandata u Predstavnickom Domu BiH imao 0 inicijativa,pitanja,prijedlog a zakona, ali je na izborima za Predsjednistvo pobjedio glatko . Sasa Magazinovic je najaktivniji poslanik u Predstavnickom Domu, ali nema narativ Zeljka Komsica, ali ne sprječava ga to da bude Predsjednik SDP-a, nego covjek jednostavno nema "kompetencije". Samo da ima kompetencije, za sve ostalo nekako bi mu vec progledalli.
Zeljko Komsic da je danas u SDP-u bio bi glavni kandidat za Predsjednika SDP-a, naravno zbog "kompetencija".

Na ovo sve sam mislio kada sam pitao "zato sto Sasa Magazinovic nije Bosnjak", misleci vise na narativ, a ne na nacionalnost. A tebe kao prekaljenog SDP-ovca mahsuz selamim. Što bi rekao Nijaz Duraković : "Evo gora je ozelenila, šta se čeka da se krene u partizane".
To sto sam Bosnjak i sto glasam za SDP, ne znaci da cu glasati za Heleza ili Denisa jer su oni superbosnjacine ili kakav bi vec bio superlativ ovdje. Glasam za socijalistu, mozda i komunistu, onog sta znaci sta predstavlja SDP i koje temu su bitne za taj spektar, a to su prije svega gradjanska i radnicka prava, jednakost, socijalna pitanja, sto se tice drzave polazim od toga da je to za svakog socijalistu neupitno i da se o tome ne raspravlja.

Da gledam ko je najvise desnica onda bih glasao za SDFA, jer tu nema pitanja koja mene zanimaju. Mrznja, ili velicanje svog etnosa to mi zaista nije bitno.

Nazalost dosli smo u situaciju da su ove teme zapostavljene kod SDP-a, jedva ponesto sutljivo izbace kao povecanje minimalca na milju i uvodjenje neradne nedjelje i gle cuda nije drzava propala. Trebamo toga vise.
Chmoljo

#34131 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

I naravno Dzej wrote: 15/06/2025 14:01
Chmoljo wrote: 15/06/2025 13:47 prekaljeni SDPovac :D

:D
A sta su Zukan Helez i Denis Becirovic kao politicari, moguci kandidati za predsjednika i nastavnici po profesiji organizovali : čas odjeljenske zajednice !?
Oni bar misle da mogu. Problem je sto Zukan nije slifovan, a Denisu moraju muda narasti za bilo sta osim otvorenog pisma.
Dr Arsla

#34132 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dr Arsla »

Sjećal se iko više potjernice za Dodikom, Stevandićem i Viškovićem ? Jesul u Sipi završili sigurnosne provjere rizika hapšenja ? A ja, godišnji odmori, more, kupanje. Kome je do toga
Romanija

#34133 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Romanija »

Sad je vrijeme spremanja za Gradac i Basku Vodu a ne za zajebavanja sa Dodikom i "trojkom". I sudbina Ukrajine i Irana je mnogo neizvjesnija nego BiH.
vee-jay

#34134 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

Merkel kad je dosla na celo CDU-a, svi joj se smijali.
Merkel kad je pobijedila na izborima - kandidat SPD-a (tadasnji predsjednik vlade) ju je ismijavao na TVu.
Zena bila 16 godina na vlasti i bila bi jos duze da sama nije odstupila.

Ja vjerujem itekako u Sasu - ali ne vjerujem da on trenutno ima sanse.
Ne radi Bosnjaka u SDPu nego jer su svi svjesni nacionalistickog naboja u BiH.
Zato najvece sanse ima Denis.
Vjerujem da bi Denis jedan dio glasaca odlomio od DFa i SDA -- ali bi unistio i ono malo SDPa u RSu.

Inace, ja ne vidim Heleza kao nekog "zelenog".
A generalno, meni je Niksic OK. :-D
last mohicans

#34135 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by last mohicans »

muha_sa wrote: 14/06/2025 18:38 https://nebojsavukanovic.info/%d1%81%d1 ... 5v2GNX_a2w

Image
Na putu za Mokro, a limuzine na proširenju. Security fotka.
Danguba

#34136 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... ara/593435

Ovo prodje skoro nezapazeno kao da se radi o Pakistanu. Iran je puno aktuelniji.

Promijeni se vlasnik a da nismo upoznali ni prvog.
Ljudi obrcu milijarde a sta mi imamo od toga? Suti da iko dodje, suti zaposlice par stotina, suti...i tako nam je sve.

Citam kako je Izrael godinama pleo unutarnju mrezu u Iranu.
Odaberu neku zabacenu lokaciju, kupe za jeftine pare, uvoze rastavljene dijelove pod normalnom robom kao dijelovi za poljoprivredne masine, dijelovi za kamione i dr.
Na raznim lokacijama to sastavljali da ih niko nije ometao i cekali pogodan trenutak.

Kod nas, ko je na vlasti, ko je na granici, ko su razni investirori, mi smo dobro. Izgleda da nas takva nepogoda nece zadesiti.

p.s. cudi mo se kako su madjarski specijalci usli u nasu dobro cuvanu zemlju.
Neka nam je Bog na pomoci.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#34137 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sime_cipol »

Dr Arsla wrote: 15/06/2025 20:13 Sjećal se iko više potjernice za Dodikom, Stevandićem i Viškovićem ? Jesul u Sipi završili sigurnosne provjere rizika hapšenja ? A ja, godišnji odmori, more, kupanje. Kome je do toga
Sta treba, da neko ugane ili ne daj boze slomi nogu :D
1Dante1

#34138 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 1Dante1 »

Danguba wrote: 15/06/2025 23:00 Neka nam je Bog na pomoci.
Tako je, samo treba stavljati u isto kos vjeru i drzavu. Nece nama nikakac Bog pomoci ako sami sebi nismo pomogli. Ako nismo napravili drzavu necemo je ni imati.

Pozz madjari.
Chmoljo

#34139 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

vee-jay wrote: 15/06/2025 22:33 Merkel kad je dosla na celo CDU-a, svi joj se smijali.
Merkel kad je pobijedila na izborima - kandidat SPD-a (tadasnji predsjednik vlade) ju je ismijavao na TVu.
Zena bila 16 godina na vlasti i bila bi jos duze da sama nije odstupila.

Ja vjerujem itekako u Sasu - ali ne vjerujem da on trenutno ima sanse.
Ne radi Bosnjaka u SDPu nego jer su svi svjesni nacionalistickog naboja u BiH.
Zato najvece sanse ima Denis.
Vjerujem da bi Denis jedan dio glasaca odlomio od DFa i SDA -- ali bi unistio i ono malo SDPa u RSu.

Inace, ja ne vidim Heleza kao nekog "zelenog".
A generalno, meni je Niksic OK. :-D
samo što je Merkelica doktorica fizike, i bila je opozicija u zemlji u kojoj nije bilo jednostavno biti opozicija. da ne govorimo o tome da je bila ministrica u vladi lika poput helmuta kola.

Saša jest završio solidan faks, mašinstvo, ali daleko od toga da je u roku i grijao se o mudrost zlatka lagumdžije.

no, na stranu sve, lik nema bazu, a ako hoće išta, prvo to treba imati. ljude koji će uvijek i samo za njega glasati, i koji će uvijek i samo njega pratiti. što znači da se prerano otisno u visoku politiku bez realnog učinka igdje. ove inicijative pdv za prvi stan, zobs, javne nabavke... sve je to super, ali sve je to sitno i u nekoj široj slici poprilično nebitno.

sposobnost se na našem lokalnom političkom planu dokazuje u izvršnoj vlasti ili vođenja stranačke organizacije na opštini ili kantonu npr.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#34140 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Merkelici svaka cast za licni probitak, za politiku niposto, ali daleko je ona bila od disidenta u DDR-u.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#34141 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by izvrsni direktor »

Chmoljo wrote: 16/06/2025 02:55
samo što je Merkelica doktorica fizike, .

Saša jest završio solidan faks, mašinstvo,
jel to i ti choljo ovo izdvajas kao kvalifikacije i osnove za politicara?
noviclan

#34142 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by noviclan »

last mohicans wrote: 15/06/2025 22:40
muha_sa wrote: 14/06/2025 18:38 https://nebojsavukanovic.info/%d1%81%d1 ... 5v2GNX_a2w

Image
A sta ovaj macak nije smio dici tri prsta kao dodick jr.
Sanjarko

#34143 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Sanjarko »

izvrsni direktor wrote: 16/06/2025 08:16

Ja gledam ko je kakav covjek, vodim se svojom izrekom i iz jedne pjesme il si covjek il nisi.
Chmoljo

#34144 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

izvrsni direktor wrote: 16/06/2025 08:16

Ne, to je vise stvar koja mi dodatno govori o osobi koja može biti tehnokrata, gdje bi struka bila bitna. Za predsjednika stranke se ipak traze neke druge osobine za koje ove nisu pretjerano bitne.
Chmoljo

#34145 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

_BataZiv_0809 wrote: 16/06/2025 07:31 Merkelici svaka cast za licni probitak, za politiku niposto, ali daleko je ona bila od disidenta u DDR-u.
Pa sad da je Havel nije.
tramvajtrojka

#34146 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

noviclan wrote: 16/06/2025 08:19
last mohicans wrote: 15/06/2025 22:40

Image
A sta ovaj macak nije smio dici tri prsta kao dodick jr.
četnički pizduni jos uvijek dokazuju koliki su to jadovi i kvazi Eeroji uslikali se za vrijeme sumraka u parku gdje nikada nikoga nema :lol: :lol: :lol: kao oni velike srbende, da su srbende dosli bi pred sebilj i ovo pokusali al erojsko srce nešto stalo :mrgreen:
dr_Evil

#34147 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

I sam sam takav, pa zato i ne kuzim, koji qrc su svi masinci opsjednuti politikom :D
palermo

#34148 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 16/06/2025 13:34

I sam sam takav, pa zato i ne kuzim, koji qrc su svi masinci opsjednuti politikom :D
Masinci, doktori,difovci, itd...ne bih ja to tako generalizirao.
Ako imas dobar stomak I dzon obraz politila je dobro I unosno zanimanje. A to sta si po struci ne igra neku ulogu
drug_profi

#34149 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

tramvajtrojka wrote: 16/06/2025 13:29 četnički pizduni jos uvijek dokazuju koliki su to jadovi i kvazi Eeroji uslikali se za vrijeme sumraka u parku gdje nikada nikoga nema kao oni velike srbende, da su srbende dosli bi pred sebilj i ovo pokusali al erojsko srce nešto stalo
I pored vlastitih naoružanih čuvara...
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#34150 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by parappa »

drug_profi wrote: 16/06/2025 13:56
tramvajtrojka wrote: 16/06/2025 13:29 četnički pizduni jos uvijek dokazuju koliki su to jadovi i kvazi Eeroji uslikali se za vrijeme sumraka u parku gdje nikada nikoga nema kao oni velike srbende, da su srbende dosli bi pred sebilj i ovo pokusali al erojsko srce nešto stalo
I pored vlastitih naoružanih čuvara...
Jah eto pored Sebilja bi im se nešto desilo.
Post Reply