Proteklih xy dana motor mi bio prevezno sredstvo na posao/sa posla. obaveze i sl.
Danas odlucim malo za svoju dusu da se provozam do jablanice. Sve u svemu ok, ali tu i tamo je fakat bilo kretena uz/niz bradinu i uz/niz brdo prije jablanice. koji bi se nesto trkali pa ne znaju kontrolisati auto pa sjece nesto traku kad ga obilazis i tako. Hajd dobro.
Ali sretnem neku raju(6 nas) na motoru navece u povratku, i hajmo se malo provozati malo kroz grad i kafu da popijemo negdje. Nikakvi trkaci, nikakvi R-ovi bijesni,.... Dva naked-a, jedan adv, dva cruiser-a i jedan yamaha x-max.
Auuuuuu, brate. Nakotilo se debila na 4 tocka opasnih. Cim vidi na motoru par nas, to nesto gasa pored tebe, to bi se nesto trkalo, izguriva te iz trake, sjece,...... maaaaajko moja.
Mi normala skroz. Grupna voznja, ono voznja malo zabrzamo, ali nista opasno ni po nas ni po druge. A niti nesto zestoko preko ogranicenja. niti smo smetali ikome da nesto se izjebavamo po cesti pa da pravimo neku guzvu ili usporavamo. Imao sam osjecaj da mogu da bi neki pucali na nas.
U jednom momentu ovaj drug je stao na semaforu na marijin dvoru i sisao sa motora da bije nekog adolescenta u golfu 8-ici koji je pored nas nesto sverao, sjekao traku, trpao nam se itd. Skontao lik koliko je sati i namota preko sina i oplete na crveno prema vrbanji.
Na kraju kazem ovima ili hajmo sjesti ili ja odoh kuci. Ne mogu stresno mi je ovo suvise ili ce nas neko pokupiti ili ce neko od nas se negdje slomiti tudjom krivicom.
Tako da ono sto smo pricali ovdje o odnosu prema nama na dva tocka