IRAN

dr_Evil

#38926 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

dječak sa šibicama wrote: 13/06/2025 12:57 Ukrajinci nisu izgradili bazu u Rusiji nego prosvercali kamione, to su dva razlicita pojma. Ovi su napravili fabriku dronova u sred Irana.

Iranske obavjestajne sluzbe kao i da ne postoje, a opcenito im je sistem truo, imaju dvoje vojske. Jedna drzavna, druga partijska, i ova partijska IRGC je povlastena do ona drzavna pusi q.

Sjecam se svjedocenja strica koji je osamdesetih bio u Iraku, pa otisao da posjeti najvece groblje na svijetu, ono siitsko u Najafu. Kaze, 4 kapije i 4 osiguranja, prvo iracka policija pa vjerska sitka policija pa neka lokalna policija i na kraju druga vjerska policija. I svi se medjusobno ne podnose, jedni ga pustili da prodje drugi ga uhapsili onda dosao treci da pita zasto hapse covjeka. Jedan kaze mozes do dzamije, drugi kaze no no ne moze hapsi ga.
Tako im i drzave funkcionisu, uostalom arapske vojske i danas imaju sistem da bogati automatski idu u oficire a sirotinja u tenkove i prasinare. Koliko god neki prasinar bio pametniji, ne moze biti major kapetan ili pukovnik.

Nije ni cudo da ih samaraju.
Pregonis, pogotovo kad je Iran u pitanju.

A samaraju ih, ebi ga, znamo historiju raspada Porte, kreiranje novih vjestackih granica sa suludim etnickim linija crtane u Londonu, i sve dalje. Ali eto, slazem se, na kraju dana je do njih. Mozemo mi reci i da je sukob u Jugoslaviji potaknut izvana, sto zasigurno jeste, ali onaj vlaski zlocinas sta je zapalio kucu sa ljudima u Visegradu je ipak na kraju to uradio, zadnja karika u lancu.
elcaliente

#38927 Re: IRAN

Post by elcaliente »

Evo javljaju da Iranska Hanka Paldum pjeva u Iranu, Teharane grade sta nam to Izraelci rade.

Gledam na sky news izgleda da im dezertiranja kod Iranaca.
Mislim da je fake, rano je za skidanje gaca. Nije se jos nista toliko strasno desilo.
DaysleepeR

#38928 Re: IRAN

Post by DaysleepeR »

JoseMujica wrote: 13/06/2025 13:05 generalni problem svih bliskoistočnih vojski sem izraelske je što više služe sa odbranu režima od sopstvenog naroda nego što su vojske....i to se neće zadugo promjeniti
Ubodeš i ti nekad...
Edin H.

#38929 Re: IRAN

Post by Edin H. »

skupljac_zeljeza wrote: 13/06/2025 11:43
Bosanski_kralj wrote: 13/06/2025 11:16

Još su izgubili Siriju, Hezbolah...bojim se da je došao i njihov kraj
Tek je počelo. Iran obećao žestok odgovor i da je spreman na godine rata. Iračko-iranski rat, poznat i kao Rat u Perzijskom zaljevu, trajao je oko 10 godina. Nekoliko zapadnih država, uključujući Britaniju, Francusku i Sjedinjene Države, tajno je prodavalo oružje i vojnu opremu Iraku, a Amerikanci su sa Sadamovim režimom sarađivali i na obavještajnom planu.

Vidi se da ima dosta jeftinog horse-a u Iranu, valjda su na tom tripu.

O kakvom ratu oni govore? Mogu ispucati što imaju balističkih raketa, poneka će proći i to je to.

Mule se trebaju predati, nismo sposobni za ozbiljnu politiku i prepustiti vlast razumnim Irancima koji mogu sklopiti bar donekle solidan sporazum sa Amerikom.

Kao u Gazi kada zapadni mediji izvještavaju zaraćene strane, a Izraelci bombarduju kada hoće i ubijaju koga hoće bez ikakvog otpora.
elcaliente

#38930 Re: IRAN

Post by elcaliente »

Nego ljudi vi danas ili sutra na benzisku pa naspite rezervoar do cepa.
Edin H.

#38931 Re: IRAN

Post by Edin H. »

elcaliente wrote: 13/06/2025 13:11 Nego ljudi vi danas ili sutra na benzisku pa naspite rezervoar do cepa.
Lijepa burad zaostala od Milke Planinc :D
dr_Evil

#38932 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

Edin H. wrote: 13/06/2025 13:11
Vidi se da ima dosta jeftinog horse-a u Iranu, valjda su na tom tripu.

O kakvom ratu oni govore? Mogu ispucati što imaju balističkih raketa, poneka će proći i to je to.

Mule se trebaju predati, nismo sposobni za ozbiljnu politiku i prepustiti vlast razumnim Irancima koji mogu sklopiti bar donekle solidan sporazum sa Amerikom.

Kao u Gazi kada zapadni mediji izvještavaju zaraćene strane, a Izraelci bombarduju kada hoće i ubijaju koga hoće bez ikakvog otpora.
Edin H. u ratu:"nece mene nisam ja nikom nista radio". Nadam se da grijesim
DaysleepeR

#38933 Re: IRAN

Post by DaysleepeR »

Ovo mora biti trol account

donnie_darko

#38934 Re: IRAN

Post by donnie_darko »

Nakon one bruke od proslog puta ocekivano je bilo da ce ih Cionisti isprasiti... realno Iran nema nikakve sanse.. Imali bi sanse da je ovo 1980a godina, ali nije.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#38935 Re: IRAN

Post by JoseMujica »

DaysleepeR wrote: 13/06/2025 13:10
JoseMujica wrote: 13/06/2025 13:05 generalni problem svih bliskoistočnih vojski sem izraelske je što više služe sa odbranu režima od sopstvenog naroda nego što su vojske....i to se neće zadugo promjeniti
Ubodeš i ti nekad...
nema se šta ubadati....ovo je historijska činjenica još od 1948-e

na stranu ova debilna iranska kurčenja, tipična za sve islamiste, za koja nikada nisu imali potrebe...bolje bi im bilo da su se sobom bavili
Danguba

#38936 Re: IRAN

Post by Danguba »

Cista agresija i terorizam.
Hoce li se sada formirati koalicija da vrati Izraelu i Americi za ovo.

Sef NATOa poziva Ameriku da uradi deeskalaciju(benzinom).

Svi principi su vec odavno poruseni. Spasavaj se kako ko zna i umije.
Nema se vise na koga osloniti pa ni na UN.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#38937 Re: IRAN

Post by Truba »

na kraju će potpisati i jos se udarati nogom u guzicu od srece ali ce zemlja i infrastruktura biti unistena

nismo cionisti ako kažemo kotorvarošani ste a ispred vas je čitava armijska oblast bivše JNA da vas uništi
branio se tri dana ili 30 ko neki džepovi svejedno je
dr_Evil

#38938 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

donnie_darko wrote: 13/06/2025 13:20 Nakon one bruke od proslog puta ocekivano je bilo da ce ih Cionisti isprasiti... realno Iran nema nikakve sanse.. Imali bi sanse da je ovo 1980a godina, ali nije.
Taman tako, mlatnuli ih, vidili da im nemaju cime vratiti, i sada ide napad za napadom dok ih ne pretvore u Siriju i ubace im one bradonje u narancastom sta Sumir navija dok uzimaju robinje za silovanje.
palermo

#38939 Re: IRAN

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 13/06/2025 12:55
apsidejzi wrote: 13/06/2025 12:49
dr_Evil wrote: 13/06/2025 12:44

A taman te bilo fino krenulo, i onda pravac na botovanje :D
A jbg :D al fakat, zbog palestinaca bi trebali makar par hiljada dronova gruhnut na izrael al ovaj put ne gadjati prazne aerodrome i poljane nego gdje treba. Al onda da se promijeni vlast pa da i oni iranci malo vide demokratiju i blagodati iste :D

Zezam se. ne mogu biti pametan fakat. Nije mi drago jer smo zaista u govnima. Premali smo da bi se kurcili, tako da je najbolje biti pragmatican. Al onda valja zivjeti sa saznanjem da si zazmirio na ociti genocid i agresiju. Onda sam isti kao i oni sto su zmirili kad je nad nama cinjen genocid...
Nemamo mi se mu sta qrct jer nemamo cime. Nase je da pricamo o onome sta se desava u Palestini, genocid, etnicko ciscenje, tako nam nalaze nasa historija jer su Palestinci i Bosnjaci povezani istom sudbinom jos od pocetka pada porte. Ulaziti u ove sukobe velikih nema nikakvog smisla. Ne mozemo zakljuciti ni da je povoljna situacija za Ukrajinu biti dobra za BiH, karte se promijene preko noci, velike sile preturaju teritorije kako im odgovara. U ovom sukobu mogu s neke strane biti na strani Irana cisto jer mi je preko glave genocidnog cionistickog rezima i njihove agresije na sve susjedne zemlje, vrijeme je da dodju neki ljudi koji su spremni boriti se za mir. Sta imamo mi sa Irancima, dobro zahvalu za ono oruzje u ratu, ali tu sve staje.

Iskreno se nadam da ce Iran imati cim odgovoriti, ili cemo gledati pokolj kao sto je bio u Siriji. Iran je zaista etnicki sarolik i bojim se da ce cionisti pokusati to iskoristiti
Dobro si zemo, par.lijepih postova od tebe sa kojima se opcenito slazem.

Inace, samo zbog jedne stvari mi je drago sto rasuse Irance, onalvog kurcenja kao sto su oni pokazivalu ali odavno nije bilo. Te mi cemo ovo, te mi cemo ono, ye haj mi dirni nos ako smijes, haj sad ako smijes...postali su smijesni ( mislim iranci).

Nadam se da ce Iran pronaci unutrasnju snagu da se konsolidira, osposobi, promijeni structure uzvrati udarac. Ne svidja mi se svijet u kojem imas odabrane koji sve mogu a yebi je jedino dozvoljeno klepiti usima.
apsidejzi

#38940 Re: IRAN

Post by apsidejzi »

Ubili im 20 komandanata. Jbt koji amateri.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#38941 Re: IRAN

Post by Bobi »

Nego da mi natočimo rezervoare ili šta :D ?
dr_Evil

#38942 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

Bobi wrote: 13/06/2025 13:42 Nego da mi natočimo rezervoare ili šta :D ?
Cemu, pa Iran je pod sankcijama sto se tice izvoza nafte jos od vremena kad su "Paralele" i "60 minuta" drmale na FTV-u :D kad se sjetim onog preCjednika sa dva imena(Ahmed i Nedzad ako se sjecam) na kojeg se narod lozio.

Kud ces i sta ce Iran, moze opalili po Iraku, da tu dobijemo neki zastoj, tesko da ce to uraditi.

Budimo realni, kad su robovlasnici i kidaci glava preuzeli vlast u Siriji nestala je i mogucnost odbrane Irana. Sad je sukob iskljucivo u Iranu.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#38943 Re: IRAN

Post by sime_cipol »

Bobi wrote: 13/06/2025 13:42 Nego da mi natočimo rezervoare ili šta :D ?
Ne treba, ovo je brzo gotovo, ako i počne uopste :D
DaysleepeR

#38944 Re: IRAN

Post by DaysleepeR »

Tankaju se iznad Sirije iz US Aviona

Crvene_brigade

#38945 Re: IRAN

Post by Crvene_brigade »

Izgleda da se približava kraja Ajatolahovom režimu. Jad i čemer od režima koji izgleda jedino zna progoniti vlastiti narod zbog verbalnog delikta.
Quaresma

#38946 Re: IRAN

Post by Quaresma »

Jake prijetnje Irana. Postavlja se sad goruce pitanje. Hoce li ista ostati od Izraela?
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#38947 Re: IRAN

Post by Bobi »

Što ce SA zaraditi od preleta, mogu ovi iz bhansa potrazit posao kod njih :D.
Image
GandalfSivi

#38948 Re: IRAN

Post by GandalfSivi »

Pa bolje bi im bilo da su odmah bezuslovnu kapitulaciju potpisali od ove bruke epskih razmjera. Nevidjeno…
Škobo Habu

#38949 Re: IRAN

Post by Škobo Habu »

Quaresma wrote: 13/06/2025 13:48 Jake prijetnje Irana. Postavlja se sad goruce pitanje. Hoce li ista ostati od Izraela?
Sa obzirom da su Izraelci sinoć znali bunker u kom će iranska vojna elita imati sastanak , teško mi je povjerovati da ne znaju svaki naredni korak Irana.

Klasična doktrina šoka.

Nije nama niiko kriv što smo precjenili iranske sposobnosti i mogućnosti. Ja prvi.
HarTar

#38950 Re: IRAN

Post by HarTar »

Izraelski sigurnosni zvaničnik otkrio je da je Izrael namamio najviše komandante zračnih snaga IRGC-a na sastanak, a zatim ih zadržao na mjestu prije napada.

„Oblikovali smo njihovo ponašanje i tempirali napad kako bismo ih zadržali.“

Preko 20 lokacija, uključujući kuće i urede, pogođeno je za manje od 15 minuta kako bi se eliminiralo ključno osoblje.

Napadi su bili uspješniji nego što se očekivalo.

Odvojeni napadi usmjereni su na nuklearne lokacije, lansere raketa i protivvazdušnu odbranu.

Prikupljanje obavještajnih podataka trajalo je cijelu godinu.

Izvor: Fox News
Post Reply