Taman tako, razvaljotka na svim stranama. Mozemo reci da nema vise nijedne nezavisne drzave u tom regionu, sve su cionisti sravnili. Sirija je pala nedavno uz zdusnu pomoc Otomana, sada im je otvoreno sve do Irana.apsidejzi wrote: ↑13/06/2025 12:39Pa sad ce se vidjeti koliko vatre ima u iranskom dimu. Kurcili su se godinama kako imaju ovo, ono, ako nas dirnete bicete sravnjeni sa zemljom. Evo su ih dirnuli. Nemaju sta vise cekati. Unistili su im sve proxije. Prvo su palestinci nestali, onda su hezbolah izbrisali tri cetiri nivoa rukovodstva. Hute su desetkovali uz veliku americku pomoc. U Siriji su promijenili vlast. Dosli su im do ulaznih vrata i danas su evo presli.saimidin wrote: ↑13/06/2025 12:27 Pravo pitanje je da li se ide na promjenu režima u kratkom roku tj u narednih godinu ili na duže staze
Plan je davno postavljen još početkom 90-tih da se rasturi 7 zemalja koje cionisti vide kao prijetnju, samo je još ostao iran
Režim mula će pasti samo je pitanje koliko iranaca će platiti glavom privremeni osjećaj sigurnosti kod cionista, jer u njihovoj glavi se samo množe prijetnje, i kod ektremista neće biti mira haman dok ne ostanu sami na svijetu
IRAN
- dr_Evil
#38901 Re: IRAN
- apsidejzi
#38902 Re: IRAN
Neki moralni dio u meni bi volio da sad Iran ispali nesto na izrael i da ne ispadnu picke, osvete palestince i tako to ali drugi pragmaticki dio mene bi volio da Iran podvuce rep i da se promijeni rezim. Ne zbog irana nego zbog Rusije i ne zbog Rusije nego zbog Ukrajine, i ne zbog Ukrajine nego zbog Bosne.
Nasa sudbina ovisi o sudbini Ukrajine. kako oni prodju, procemo i mi. Sto slabija Rusija, jaca Bosna. Iran salje Rusiji bezbroj sehida i ostalih dronova koji slabe ukrajince, a to ne valja za nas. Zato, slab iran = slabija rusija = bolja ukrajina = mirna bosna.
Moral protiv pragmaticnosti
Nasa sudbina ovisi o sudbini Ukrajine. kako oni prodju, procemo i mi. Sto slabija Rusija, jaca Bosna. Iran salje Rusiji bezbroj sehida i ostalih dronova koji slabe ukrajince, a to ne valja za nas. Zato, slab iran = slabija rusija = bolja ukrajina = mirna bosna.
Moral protiv pragmaticnosti
- DaysleepeR
#38903 Re: IRAN
Zdrav razum protiv nabijanja nekakvog osjećaja krivice.
- dr_Evil
#38904 Re: IRAN
A taman te bilo fino krenulo, i onda pravac na botovanjeapsidejzi wrote: ↑13/06/2025 12:43 Neki moralni dio u meni bi volio da sad Iran ispali nesto na izrael i da ne ispadnu picke, osvete palestince i tako to ali drugi pragmaticki dio mene bi volio da Iran podvuce rep i da se promijeni rezim. Ne zbog irana nego zbog Rusije i ne zbog Rusije nego zbog Ukrajine, i ne zbog Ukrajine nego zbog Bosne.
Moral protiv pragmaticnosti![]()
- Sanjarko
#38905 Re: IRAN
Lako se vide, ko iz drona ili aviona ili satelita.
- HarTar
#38906 Re: IRAN
Uzeo je već preko UAE koji podržava RSF koji se bori protiv sudanske vojske.
Last edited by HarTar on 13/06/2025 12:45, edited 1 time in total.
-
elcaliente
#38907 Re: IRAN
Sada sam i citao objasnjenje zasto se operacija zove rising lion.
Zastava Irana prije Mula je imala velikog lava na sredini.
Svrgnuti ce Mula rezim i lav ce opet ustati, tako da narodi Irana i Izraela mogu opet zivjeti zajedno u miru.
Svrgnuti ce Mula rezim i lav ce opet ustati, tako da narodi Irana i Izraela mogu opet zivjeti zajedno u miru.
- dr_Evil
#38908 Re: IRAN
- dr_Evil
#38910 Re: IRAN
Tu sam ih izgubioelcaliente wrote: ↑13/06/2025 12:45 Sada sam i citao objasnjenje zasto se operacija zove rising lion.
Bjeloruski ministar odbrane iz Izraela ce da sa Perzijancima zivi opet u miru, ali eto nece sa Estoncima
- dječak sa šibicama
#38911 Re: IRAN
Ali izgradili bazu za proizvodnju dronova pored Teherana.
Zamisljam rusku bazu za proizvodnju dronova pored Washingtona, i nesto ne ide
Zamisljam rusku bazu za proizvodnju dronova pored Washingtona, i nesto ne ide
- Sanjarko
#38912 Re: IRAN
Nažalost ne vidi niko dalje od nosa.
- apsidejzi
#38913 Re: IRAN
A jbgdr_Evil wrote: ↑13/06/2025 12:44A taman te bilo fino krenulo, i onda pravac na botovanjeapsidejzi wrote: ↑13/06/2025 12:43 Neki moralni dio u meni bi volio da sad Iran ispali nesto na izrael i da ne ispadnu picke, osvete palestince i tako to ali drugi pragmaticki dio mene bi volio da Iran podvuce rep i da se promijeni rezim. Ne zbog irana nego zbog Rusije i ne zbog Rusije nego zbog Ukrajine, i ne zbog Ukrajine nego zbog Bosne.
![]()
Zezam se. ne mogu biti pametan fakat. Nije mi drago jer smo zaista u govnima. Premali smo da bi se kurcili, tako da je najbolje biti pragmatican. Al onda valja zivjeti sa saznanjem da si zazmirio na ociti genocid i agresiju. Onda sam isti kao i oni sto su zmirili kad je nad nama cinjen genocid...
- Peacean
#38914 Re: IRAN
Znači nema više opuštanja, u modernom dobu dronovi su prijetnja svim formacijama bez obzira koliko su duboko. Antidron sistemi će sad morati postati sastavni dio svih formacija i instalacija.
- dr_Evil
#38915 Re: IRAN
Eh sad pitanje casti, jel Mossad gradio onu pored Moskve ili su Ukri ovo Mossadu onako od sebe napravili?dječak sa šibicama wrote: ↑13/06/2025 12:48 Ali izgradili bazu za proizvodnju dronova pored Teherana.
Zamisljam rusku bazu za proizvodnju dronova pored Washingtona, i nesto ne ide![]()
-
elcaliente
#38916 Re: IRAN
Naravno sve dok ih budu slusali kao nekada.dr_Evil wrote: ↑13/06/2025 12:47Tu sam ih izgubioelcaliente wrote: ↑13/06/2025 12:45 Sada sam i citao objasnjenje zasto se operacija zove rising lion.
Svrgnuti ce Mula rezim i lav ce opet ustati, tako da narodi Irana i Izraela mogu opet zivjeti zajedno u miru.![]()
Bjeloruski ministar odbrane iz Izraela ce da sa Perzijancima zivi opet u miru, ali eto nece sa Estoncima
- Peacean
#38917 Re: IRAN
Pa i njima često lete nekakvi dronovi iznad baza i ništa ne mogu.dječak sa šibicama wrote: ↑13/06/2025 12:48 Ali izgradili bazu za proizvodnju dronova pored Teherana.
Zamisljam rusku bazu za proizvodnju dronova pored Washingtona, i nesto ne ide![]()
- HarTar
#38918 Re: IRAN
Izvještaj o sukobu EKSKLUZIVNO: Neki iranski oficiri skinuli su uniforme i pobjegli nakon što se lanac komandovanja urušio nakon izraelskih napada. RASULO.....
- refffko
#38919 Re: IRAN
Da sumiramo. Tehnologija i nauka su daleko superiorniji od salavatanja, fetvi i poruke na dzumama. Nimakvo nadnaravno bice nece pomoci ni Iranu, ni Jemenu ni Palestini.
Izrael bukvalno radi sta zeli, svi oni zajedno im ne mogu nista.
Ne znam sa cim su prijetili i prizeljkivali neatanak Izraela?
Bolje bi im bilo da se pokriju usima, prihvate stanje kakvo jeste, da rade na sebi i da cekaju svoj trenutak, pa makar on dosao za 300 godina.
Izrael bukvalno radi sta zeli, svi oni zajedno im ne mogu nista.
Ne znam sa cim su prijetili i prizeljkivali neatanak Izraela?
Bolje bi im bilo da se pokriju usima, prihvate stanje kakvo jeste, da rade na sebi i da cekaju svoj trenutak, pa makar on dosao za 300 godina.
-
Škobo Habu
#38920 Re: IRAN
Prokrijumčarili vozila sa naoružanjem???dječak sa šibicama wrote: ↑13/06/2025 12:48 Ali izgradili bazu za proizvodnju dronova pored Teherana.
Mislim, stvarno, za ovo nema objašnjenja.
Iranu prvo treba vremana da se dozove, no dok se dozove Izraelci su već stekli prednost.
-
Dino79
#38921 Re: IRAN
Zasto Iran ne smije da ima nuklearno naofuzanje ?
Po kojem zakonu je jednim drzavama dozvoljeno a drugim zabranjeno ?
Koji su kriteriji da jedna drzava ima ili nema pravo na nuklearno naoruzanje ?
Po kojem zakonu je jednim drzavama dozvoljeno a drugim zabranjeno ?
Koji su kriteriji da jedna drzava ima ili nema pravo na nuklearno naoruzanje ?
- Porodice Foht
#38922 Re: IRAN
Hebo mater, pa ovaj Zuti iz Ovalnog vise prijeti Iranu od Netanyahua. 
- dr_Evil
#38923 Re: IRAN
Nemamo mi se mu sta qrct jer nemamo cime. Nase je da pricamo o onome sta se desava u Palestini, genocid, etnicko ciscenje, tako nam nalaze nasa historija jer su Palestinci i Bosnjaci povezani istom sudbinom jos od pocetka pada porte. Ulaziti u ove sukobe velikih nema nikakvog smisla. Ne mozemo zakljuciti ni da je povoljna situacija za Ukrajinu biti dobra za BiH, karte se promijene preko noci, velike sile preturaju teritorije kako im odgovara. U ovom sukobu mogu s neke strane biti na strani Irana cisto jer mi je preko glave genocidnog cionistickog rezima i njihove agresije na sve susjedne zemlje, vrijeme je da dodju neki ljudi koji su spremni boriti se za mir. Sta imamo mi sa Irancima, dobro zahvalu za ono oruzje u ratu, ali tu sve staje.apsidejzi wrote: ↑13/06/2025 12:49A jbgdr_Evil wrote: ↑13/06/2025 12:44A taman te bilo fino krenulo, i onda pravac na botovanjeapsidejzi wrote: ↑13/06/2025 12:43 Neki moralni dio u meni bi volio da sad Iran ispali nesto na izrael i da ne ispadnu picke, osvete palestince i tako to ali drugi pragmaticki dio mene bi volio da Iran podvuce rep i da se promijeni rezim. Ne zbog irana nego zbog Rusije i ne zbog Rusije nego zbog Ukrajine, i ne zbog Ukrajine nego zbog Bosne.
![]()
al fakat, zbog palestinaca bi trebali makar par hiljada dronova gruhnut na izrael al ovaj put ne gadjati prazne aerodrome i poljane nego gdje treba. Al onda da se promijeni vlast pa da i oni iranci malo vide demokratiju i blagodati iste
Zezam se. ne mogu biti pametan fakat. Nije mi drago jer smo zaista u govnima. Premali smo da bi se kurcili, tako da je najbolje biti pragmatican. Al onda valja zivjeti sa saznanjem da si zazmirio na ociti genocid i agresiju. Onda sam isti kao i oni sto su zmirili kad je nad nama cinjen genocid...
Iskreno se nadam da ce Iran imati cim odgovoriti, ili cemo gledati pokolj kao sto je bio u Siriji. Iran je zaista etnicki sarolik i bojim se da ce cionisti pokusati to iskoristiti
- dječak sa šibicama
#38924 Re: IRAN
Ukrajinci nisu izgradili bazu u Rusiji nego prosvercali kamione, to su dva razlicita pojma. Ovi su napravili fabriku dronova u sred Irana.
Iranske obavjestajne sluzbe kao i da ne postoje, a opcenito im je sistem truo, imaju dvoje vojske. Jedna drzavna, druga partijska, i ova partijska IRGC je povlastena do ona drzavna pusi q.
Sjecam se svjedocenja strica koji je osamdesetih bio u Iraku, pa otisao da posjeti najvece groblje na svijetu, ono siitsko u Najafu. Kaze, 4 kapije i 4 osiguranja, prvo iracka policija pa vjerska sitka policija pa neka lokalna policija i na kraju druga vjerska policija. I svi se medjusobno ne podnose, jedni ga pustili da prodje drugi ga uhapsili onda dosao treci da pita zasto hapse covjeka. Jedan kaze mozes do dzamije, drugi kaze no no ne moze hapsi ga.
Tako im i drzave funkcionisu, uostalom arapske vojske i danas imaju sistem da bogati automatski idu u oficire a sirotinja u tenkove i prasinare. Koliko god neki prasinar bio pametniji, ne moze biti major kapetan ili pukovnik.
Nije ni cudo da ih samaraju.
Iranske obavjestajne sluzbe kao i da ne postoje, a opcenito im je sistem truo, imaju dvoje vojske. Jedna drzavna, druga partijska, i ova partijska IRGC je povlastena do ona drzavna pusi q.
Sjecam se svjedocenja strica koji je osamdesetih bio u Iraku, pa otisao da posjeti najvece groblje na svijetu, ono siitsko u Najafu. Kaze, 4 kapije i 4 osiguranja, prvo iracka policija pa vjerska sitka policija pa neka lokalna policija i na kraju druga vjerska policija. I svi se medjusobno ne podnose, jedni ga pustili da prodje drugi ga uhapsili onda dosao treci da pita zasto hapse covjeka. Jedan kaze mozes do dzamije, drugi kaze no no ne moze hapsi ga.
Tako im i drzave funkcionisu, uostalom arapske vojske i danas imaju sistem da bogati automatski idu u oficire a sirotinja u tenkove i prasinare. Koliko god neki prasinar bio pametniji, ne moze biti major kapetan ili pukovnik.
Nije ni cudo da ih samaraju.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#38925 Re: IRAN
generalni problem svih bliskoistočnih vojski sem izraelske je što više služe sa odbranu režima od sopstvenog naroda nego što su vojske....i to se neće zadugo promjeniti