gold'n'brown wrote: ↑13/06/2025 12:37
kurty wrote: ↑13/06/2025 09:16
chino wrote: ↑08/06/2025 14:22
Ama sve bi se riješilo da rade noću.
Naravno da se moraju sanirati ulice. Ali rad tokom 24h je riješenje.
Majmuni to nikad neće primjeniti jer im je skupo garant.
Kad se radila "juzna longitudinala"..
ide sastanak, ide odluka da se dio posla radi noću... tzv treca smjena
prva noć, tri skoljke jaja bacene na nas
druga noć, policija ganjala nekog frajera sa autom, on uletio u rov 30tak metara od nas...
treca noć, jedva zivu glavu izvukli, tanarima okolnih zgrada smetala buka...
i jbg, vracaj se na normalno radno vrijeme
Pa ne treba se valjda odmah odustati jer je pojedinim budalama nesto smetalo 3 noci. Ima policija pa pokuca na vrata tim sto bacaju jaja pa lijepo u stanicu. Kod nas je sve organizovati neka nuklearna fizika, taj rad nocu bi trebalo biti vrlo jednostavno obezbjediti sa nekoliko prisutnih policajaca. Da su firme koje izvode radove to trazile vjerujem da bi i dobile. U vrijeme vrucina i ovih guzvi vjerujem da bi i radnicima bilo lakse i zdravije da se neki radovi obavljaju nocu.
lahko je to reci i pokusati organizovati...
lanac je to cijeli...
ja obavezno vanredne transporte radim nocu, prekope puta takođe... ali... ali...
i iskreno moja firma fakat bas u rijetkim prilikama pristaje da rade u urbanim podrucima, posebno u Sarajevu... tu je vazda gizva, frka, kabal, voda, plin...
neki dan smo imali uvođenje u posao i prvi dan je bilo prisutno 17 policajaca, vatrogasci i hitna... sada imamo 24/7 policiju na gradilistu...
imovinsko/pravni odnosi... a mi izvođači..
il najjace kad regulaciju saobraćaja, pa kad neko iz auta "zurim, sto sad crvena zastavica... sto nas zahebavate..."
eto nama kuci dosadno pa dosli da zaustavimo saobračaj...
prosle godine, vanredni transport, sa policijom... do hotonja, cetri puta morali stajati i cekati lokalnu policiju... uvale se ljudi, blokiraju, zabelaje...i kantonalci pozovu lokalce da kaznjavaju...