Donald J Trump - Predsjednik USA All About
-
Hendrix
#32326 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Hrane ih dozama dezinformacija i algoritmima da ce na kraju svi Ruski pricati.
Jebase nas socijalne mreze i internet momacki.
Jebase nas socijalne mreze i internet momacki.
- Man of steel
#32327 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Maloprije pojeo krušku a prije toga rižoto sa gljivama.
Ako vas interesuje detaljni plan moje ishrane možete mi pisati na PP.
-
Hendrix
#32328 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Mislio sam da svi clanovi maga kulta moraju jesti McDonalds kao i orange daddy.Man of steel wrote: ↑12/06/2025 00:12 Maloprije pojeo krušku a prije toga rižoto sa gljivama.
- eltroxin
#32329 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ludare?Man of steel wrote: ↑12/06/2025 00:12 Maloprije pojeo krušku a prije toga rižoto sa gljivama.
- drug_profi
#32330 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ja sam predlozio da se liku iz naslova teme prenese ideja kako najlakse postati besmrtnik i historijska licnost, a Nobel se podrazumjeva...
Priznaj Palestinsku drzavu, garantuj joj granice i sigurnost. Izraelu također garantuj isto. Svi Izaraelski susjedi moraju to potpisati.
Izrael neće? Nema više vojne pomoći, you 're on your own...
Samo što on to ne smije, sve i da hoće.
Priznaj Palestinsku drzavu, garantuj joj granice i sigurnost. Izraelu također garantuj isto. Svi Izaraelski susjedi moraju to potpisati.
Izrael neće? Nema više vojne pomoći, you 're on your own...
Samo što on to ne smije, sve i da hoće.
-
zilog
-
zilog
#32332 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Mijenjaj to, previse gasova stvara po forumu...Man of steel wrote: ↑12/06/2025 00:12 Maloprije pojeo krušku a prije toga rižoto sa gljivama.
Evo proslogodisnjeg naprdjivanja:
I sta bi sa "presudnom" Palestinom, ili je sada sprijecavanje izmisljenog WW 3 in? (prskanje protiv krokodila)Man of steel wrote: ↑21/11/2024 22:41 Meni će Palestina biti presudna kada je u pitanju Trump i njegova administracija, i to ćemo morati sačekati još koji mjesec da vidimo.
- jeza u ledja
#32333 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
okejMan of steel wrote: ↑11/06/2025 23:37A zbog čega je ovaj njega prvi odjebao nego zato što mu Trump nije želio udovoljiti proftjevima.jeza u ledja wrote: ↑11/06/2025 00:09Nisi ti dobro upratio. Musk je njega odjebao, ne obratno.Man of steel wrote: ↑10/06/2025 23:24
Taj klaun je prije par dana odjebao Muska koji mu je za predsjedničku kampanju uplatio 300 miliona dolara a za uzvrat očekivao razne benefite.
Trump je posebna mustra htjeli vi to priznati ili ne.
Njegov SpaceX je itekako dobio benefite. Musk je sam sa svojom ekipom vise mjeseci harao federalnim bazama podataka. Sta god je htio, uzeo je. Vjerovatno nisi upratio.
Onda se malo predozirao pa ga uhvatila luda.
Donirao mu 300 miliona za kampanju i nije dobio ono što je tražio.
Koliko sam upratio Musk nije dobio svog čovjeka na čelu NASA-e i po novom proračunu se više neće uplaćivati subvenvije za električna vozila. Vjerovatno ima još razloga ali ovo su za sada najočitiji.
Stvarno je teško bilo koga iz Amerike braniti kada vidimo šta se sve dešava u Gazi. Od Trumpu nisam očekivao da bude propalestinski nastrojen ali sam očekivao barem da se zaustavi genocid. I došlo je do prekida vatre na početku njegovog mandata ali je to sve vrlo kratko trajalo i već sedmicama traje ubijanje bez ikakvih naznaka da će se zaustaviti.
Istini za volju i od Bidena sam očekivao mnogo toga, što se tiče nas samih prije svega, a na kraju smo dobili jedan ogromni haos i svijet na ivici ww3 gdje Trump bukvalno izgleda kao jedina nada da do toga ne dođe.
A što se tiče Epstain filesa mislim da se Trump lično ne nalazi u njima ali za prvu damu Melaniju nisam siguran.
- Point.
#32334 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Objašnjava dosta tvojih proTrump postova.Man of steel wrote: ↑12/06/2025 00:12 Maloprije pojeo krušku a prije toga rižoto sa gljivama.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#32335 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Muslimani koji su glasali za Trumpa se osjećaju izdanim
politički.ba
12.6.2025.
Trumpov potez je naročito naljutio Amerikance čije porodice dolaze iz Jemena, jedne od 12 zemalja koje su završile na "crnoj listi."

Odluka predsjednika SAD-a Donalda Trumpa da građanima 12 država s muslimanskom većinom zabrani ulazak u Ameriku naljutio je državljane ove zemlje koji su porijeklom iz ovih država, piše AP News.
To je posebno istaknuto u Michiganu, američkoj saveznoj državi koja ima najveći broj građana koji porijeklo vode iz arapskih zemalja.
Trumpov potez je naročito naljutio Amerikance čije porodice dolaze iz Jemena, jedne od 12 zemalja koje su završile na "crnoj listi."
Jedan od njih je Wali Altahif, aktivista koji se bori za prava jemenskih i drugih zajednica u SAD-u.
"Ovo je nagrada za zajednicu koja je prkosila svima i dala podršku Trumpu? Zajednici koja je rekla da će ga podržati i glasati za njega?", rekao je Altahif za AP.
Trump je zabranu putovanja u SAD za građane Afganistana, Jemena, Mijanmara, Čada, Konga, Ekvatorijalne Gvineje, Eritreje, Haitija, Irana, Libije, Somalije i Sudana opisao kao "zaštitu državljana SAD-a od stranaca koji žele izvršiti terorističke napade, prijetiti našoj nacionalnoj sigurnosti, promovisati ideologiju mržnje i zloupotrebljavati naše imigracione zakone."
S druge strane, Altahif i drugi aktivisti su ovu zabranu nazvali "selektivnom diskriminacijom" i "kolektivnom kaznom."
Michigan je dom jedne od najvećih arapsko-američkih populacija u SAD-u, uglavnom koncentrisane u metropolitanskom području Detroita.
Ta savezna država postala je epicentar bijesa prema bivšem predsjedniku SAD-u Joeu Bidenu i potpredsjednici Kamali Harris zbog podrške administracije izraelskoj ofanzivi u Gazi, koja je dovela do pogoršanja humanitarne krize i izazvala historijski pomak od Demokratske stranke.
Zbog Trumpove prošlosti u pogledu politike i retorike, uključujući zabranu putovanja iz sedam pretežno muslimanskih zemalja tokom njegovog prvog mandata, nove restrikcije i bijes zbog razaranja u Gazi usljed rata između Izraela i Hamasa ostavili su mnoge arapsko-američke birače s osjećajem da su ih obje velike političke stranke iznevjerile.
Na novembarskim izborima, Trump je postao prvi republikanski kandidat koji je pobijedio u Dearbornu, najvećem gradu s većinskom arapskom populacijom u Americi, od 2000. godine.
Harris je izgubila 15.000 demokratskih glasova u odnosu na Bidenovu pobjedu iz 2020. godine, nakon što je Trump nekoliko dana prije izbora posjetio to područje, kampanju vodio u lokalnom kafiću i rekao da će donijeti mir na Bliski istok.
*Cijeli članak na linku iz naslova.
politički.ba
12.6.2025.

Odluka predsjednika SAD-a Donalda Trumpa da građanima 12 država s muslimanskom većinom zabrani ulazak u Ameriku naljutio je državljane ove zemlje koji su porijeklom iz ovih država, piše AP News.
To je posebno istaknuto u Michiganu, američkoj saveznoj državi koja ima najveći broj građana koji porijeklo vode iz arapskih zemalja.
Jedan od njih je Wali Altahif, aktivista koji se bori za prava jemenskih i drugih zajednica u SAD-u.
"Ovo je nagrada za zajednicu koja je prkosila svima i dala podršku Trumpu? Zajednici koja je rekla da će ga podržati i glasati za njega?", rekao je Altahif za AP.
Trump je zabranu putovanja u SAD za građane Afganistana, Jemena, Mijanmara, Čada, Konga, Ekvatorijalne Gvineje, Eritreje, Haitija, Irana, Libije, Somalije i Sudana opisao kao "zaštitu državljana SAD-a od stranaca koji žele izvršiti terorističke napade, prijetiti našoj nacionalnoj sigurnosti, promovisati ideologiju mržnje i zloupotrebljavati naše imigracione zakone."
S druge strane, Altahif i drugi aktivisti su ovu zabranu nazvali "selektivnom diskriminacijom" i "kolektivnom kaznom."
Michigan je dom jedne od najvećih arapsko-američkih populacija u SAD-u, uglavnom koncentrisane u metropolitanskom području Detroita.
Ta savezna država postala je epicentar bijesa prema bivšem predsjedniku SAD-u Joeu Bidenu i potpredsjednici Kamali Harris zbog podrške administracije izraelskoj ofanzivi u Gazi, koja je dovela do pogoršanja humanitarne krize i izazvala historijski pomak od Demokratske stranke.
Zbog Trumpove prošlosti u pogledu politike i retorike, uključujući zabranu putovanja iz sedam pretežno muslimanskih zemalja tokom njegovog prvog mandata, nove restrikcije i bijes zbog razaranja u Gazi usljed rata između Izraela i Hamasa ostavili su mnoge arapsko-američke birače s osjećajem da su ih obje velike političke stranke iznevjerile.
Na novembarskim izborima, Trump je postao prvi republikanski kandidat koji je pobijedio u Dearbornu, najvećem gradu s većinskom arapskom populacijom u Americi, od 2000. godine.
Harris je izgubila 15.000 demokratskih glasova u odnosu na Bidenovu pobjedu iz 2020. godine, nakon što je Trump nekoliko dana prije izbora posjetio to područje, kampanju vodio u lokalnom kafiću i rekao da će donijeti mir na Bliski istok.
*Cijeli članak na linku iz naslova.
-
harisl
#32336 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Vrlo je lijepo cuti ove muslimanske Michigendere Trampovce i one Latinos for Trump iz Kalifornije. Njihovo glasanje se moze uzeti kao vrlo kvalitetan IQ test...
- drug_profi
#32337 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ljudi vjerovali na rijec covjeku kome rijec nista ne vrijedi.
- Peacean
#32338 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nije baš da su mu vjerovali ali su demokratama vjerovali manje nakon svih gluposti.
- ultima_palabra
#32339 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
-
harisl
#32340 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Demokrate su dobro zasrali, a ovi su ih evo kaznili samoubistvom. Znali su za sta glasaju, nije da je ovo nesto novo, nije iznevjerio... Dooooonald "The Musliiiiim Baaaaan" Trump!
- GandalfSivi
#32341 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Normalno. Sve politika “pa nece mene, sto bi”…ultima_palabra wrote: ↑12/06/2025 17:16Da se ne lazemo, vecina takvih je glasala da zajebe druge, pedere, transice, federalne radnike, migrante, ostale manjine.
Zaboravili su da bi mogli i sebe zajebat.
- geralt
#32342 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Shokirani su i iznenadjeni cinjenicom da je neko ko je imao Muslim ban u prvom mandatu, i ko je u kampanji obecao da ce ponoviti Muslim ban u drugom mandatu, ponovio Muslim ban u drugom mandatu.
- alijagoro
#32343 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Vidio sam negdje podatak da 29% glasaca nije izaslo na izbore zbog Gaze,ne znam dal se to odnosilo na samo demokrate ili nezavisne glasace
- Man of steel
#32344 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
U periodu od 2019 do 2024 godine američka granična služba je zabilježila 11 miliona nelagalnih pokušaja prelazaka granice.
Većina ljudi je sigurno u potrazi za boljim životom ali među njima ima i veliki broj kriminalaca koji bježeći od zakona u vlastitim zemljama spas traže u Americi.
Trump hoće da kao prvo zabrani njihov ulazak, a kao drugo da ove što su ušli vrati odakle su i došli.
Nejasno je zbog čega su demokrate i Bidenova administracija bukvalno zatvarala oba oka na ovaj problem a u nekim slučajevima čak i podržavale ilegalne ulaske u zemlju.
Većina Amerikanaca podržava deportacije tako da i pored spinovanja medija Trump ima podršku među narodom.
Meni nisu ni jasni naši ljudi koji u svemu ovome vide problem, a niko od njih se nije osjećao ugodno dok su hiljade imigranata sa bliskog istoka prolazile kroz našu zemlju.
Većina ljudi je sigurno u potrazi za boljim životom ali među njima ima i veliki broj kriminalaca koji bježeći od zakona u vlastitim zemljama spas traže u Americi.
Trump hoće da kao prvo zabrani njihov ulazak, a kao drugo da ove što su ušli vrati odakle su i došli.
Nejasno je zbog čega su demokrate i Bidenova administracija bukvalno zatvarala oba oka na ovaj problem a u nekim slučajevima čak i podržavale ilegalne ulaske u zemlju.
Većina Amerikanaca podržava deportacije tako da i pored spinovanja medija Trump ima podršku među narodom.
Meni nisu ni jasni naši ljudi koji u svemu ovome vide problem, a niko od njih se nije osjećao ugodno dok su hiljade imigranata sa bliskog istoka prolazile kroz našu zemlju.
- Man of steel
#32345 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
U Americi vlada konsenzus kada je u pitanju podrška Izraelu tako da svaka nadanja o bilo kakvoj promjeni sigurno jesu naivna.
Trump je svjestan da Rusiju ne smiješ dovesti u pat poziciju jer imaju alate da zbrišu pola planete.
Jednostavno ne smiješ to uraditi, sviđalo se to nekome ili ne.
I Trump to zna, i u svim izjavama je rekao da se taj rat mora zaustaviti. Onaj prije njega nije znao sam izaći iz sobe što samo po sebi govori u kakvoj smo opasnosti svi bili.
- dječak sa šibicama
#32346 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Izbore je i dobio u velikoj mjeri zbog imigracione politike.Man of steel wrote: ↑12/06/2025 23:43 U periodu od 2019 do 2024 godine američka granična služba je zabilježila 11 miliona nelagalnih pokušaja prelazaka granice.
Ljudi osudjuju jer je to Trump, odjednom ilegalci imaju sva prava, neki medijski klovnovi poput Katy Perry pisu da Kalifornija pripada meksikancima "po nekom pravu". Valjda nikada nisu culi za istoriju i da je Mexico prodao Kaliforniju sjedinjenim drzavama.
Zasto demokrate zatvaraju oci, to su im potencijalni glasaci, vrlo jednostavno. Od svih latino migranata, samo Kubanci na Floridi podrzavaju Republikance, jer su listom bogatija klasa sa Kube koja je pobjegla od Castra.
-
last mohicans
#32347 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ali kako je dolar uspio narandzasti sjebati. Naplatim neku uslugu prije 15-20 dana u dolarima umjesto eurima..Kad sam računao 1.85 bio, ja danas 1.61 
- Man of steel
#32348 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Svako normalan bi glasao da se tome stane u kraj, pa zašto pobogu postoje granice, pasoši i zakonske procedure nego da to spriječe.dječak sa šibicama wrote: ↑13/06/2025 00:01Izbore je i dobio u velikoj mjeri zbog imigracione politike.Man of steel wrote: ↑12/06/2025 23:43 U periodu od 2019 do 2024 godine američka granična služba je zabilježila 11 miliona nelagalnih pokušaja prelazaka granice.
Ljudi osudjuju jer je to Trump, odjednom ilegalci imaju sva prava, neki medijski klovnovi poput Katy Perry pisu da Kalifornija pripada meksikancima "po nekom pravu". Valjda nikada nisu culi za istoriju i da je Mexico prodao Kaliforniju sjedinjenim drzavama.
Zasto demokrate zatvaraju oci, to su im potencijalni glasaci, vrlo jednostavno. Od svih latino migranata, samo Kubanci na Floridi podrzavaju Republikance, jer su listom bogatija klasa sa Kube koja je pobjegla od Castra.
Priča o potencijalnim glasačima ima smisla, ali sličnu stvar imamo i u Evropi gdje se mijenjaju nacionalne i etničke strukture raznih država zahvaljujući iliegalnim imigrantima.
Neko to organizuje i povlači konce na globalnom nivou, a Trump je na to, što se Amerike tiče, stavio tačku.
- drug_profi
#32349 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ko odlučuje o tome? Jedna klika kojoj je vlastiti život draži od čovječanstva.Man of steel wrote: ↑12/06/2025 23:51U Americi vlada konsenzus kada je u pitanju podrška Izraelu tako da svaka nadanja o bilo kakvoj promjeni sigurno jesu naivna.
Trump je svjestan da Rusiju ne smiješ dovesti u pat poziciju jer imaju alate da zbrišu pola planete.
Jednostavno ne smiješ to uraditi, sviđalo se to nekome ili ne.
I Trump to zna, i u svim izjavama je rekao da se taj rat mora zaustaviti. Onaj prije njega nije znao sam izaći iz sobe što samo po sebi govori u kakvoj smo opasnosti svi bili.
A ta klika zna da neće dugo poživjeti ako pritisne dugme.
Ako je uopšte više išta ispravno od tog arsenala.
Tako da je to blef i to svi znaju. "Ne znaju" samo oni koji žele da daju rusima takvu kartu.
-
Hendrix
#32350 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa ko vise povlaci te konce? Daj da vise saznamo ko vlada svijetom ako USA nije vladar. Ko je taj misteriozni deep state? Zar vise nije ta prica ispuhala?Man of steel wrote: ↑13/06/2025 00:27Svako normalan bi glasao da se tome stane u kraj, pa zašto pobogu postoje granice, pasoši i zakonske procedure nego da to spriječe.dječak sa šibicama wrote: ↑13/06/2025 00:01Izbore je i dobio u velikoj mjeri zbog imigracione politike.Man of steel wrote: ↑12/06/2025 23:43 U periodu od 2019 do 2024 godine američka granična služba je zabilježila 11 miliona nelagalnih pokušaja prelazaka granice.
Priča o potencijalnim glasačima ima smisla, ali sličnu stvar imamo i u Evropi gdje se mijenjaju nacionalne i etničke strukture raznih država zahvaljujući iliegalnim imigrantima.
Neko to organizuje i povlači konce na globalnom nivou, a Trump je na to, što se Amerike tiče, stavio tačku.
Americi trebaju ilegalci kao i svim zemljama zapada. Nece niko da robuje na farmama osim njih. Zapad je doveo vlastiti standard na takav nivo da vise nije kompetitivan sa siromasnim zemljama. Jbg sam pao sam se ubio.
Problem je sto kapitalisti ne zele da placaju ljude u skladu sa visim standardnom. I onda dodjes u situaciju da niko normalan nece da bude rob u vlastitoj zemlji. Pa vecina farmera su republikanci i sada im je problem sto ilegalci koje oni zaposljavaju ne smiju doci na posao.