Josip321 wrote: ↑26/05/2025 21:26Tko je rekao da nije isti kao Bog?-Chesterfield- wrote: ↑26/05/2025 20:28
Razmislimo logički, ako kažeš da je Riječ oduvijek i da jeste Bog, ali opet nije isti kao Bog, onda imaš dva vječna bića, to više nije jedan Bog, nego dva, i to je politeizam.
Jedan Bog, tri su božanske osobe. Za razliku od Islama, Isus jeste vječan, jeste oblik Božjeg bita, ne njegovo svojstvo. Znači, tamo jeste vječan, jeste osobina ali nije Allah.
Nije umro, dakle nije ni nestala.Ako kažeš da je Riječ osobina Boga, kako onda ima svojevolju, silazi na zemlju, moli se drugom, i na kraju biva ubijen, pa kako onda osobina Boga nestane
Ako je Bog samo u jednom svojstvu, zar u tome slučaju ne bi Božije prestolje ostalo upražnjeno 33 godine?
Moli se Bogu Ocu da da primjer ljudima.
Kao što je Isus primjerom dao upute tko i kakav treba biti svećenik. Ili krštenje, Isusu nije trebalo krštenje ali se nama za primjer krstio.
Koje pogreške? Koji dodatci? Koja brisanja?U islamu je jasno, Allah je jedan, savršen i vječan, Njegov govor, Kur'an, nije drugo biće, nije stvoren, ali nije ni neko ko hoda, jede i spava. Nema zabune, nema filozofiranja.
A ti kažeš da Bog ne može nadahnuti nekoga da zapiše pogrešno, a čitava Biblija je puna dodataka, brisanja i neslaganja. Jesi li ikada istražio kako su uopće izabrane knjige koje danas imate u Bibliji, i ko ih je birao
Džibril u islamu nije ništa pomiješao, jer Kur'an sam tvrdi da je to govor Gospodara svjetova, a ne ljudska riječ. U Bibliji pak imate čitave tekstove za koje ni ne znate ko ih je pisao.
Ako je Kuran nepogrešiv, jer je riječ božja, onda je i Biblija nepogrešiva i nekorumpirana. Što Kuran kaže o kršćanskoj i židovskoj svetoj knjizi?
""""O sljedbenici Knjige, vi niste nikakve vjere ako se ne budete pridržavali Tevrata(Tora) i Indžila (Jevanđelje), i onoga što vam objavljuje Gospodar vaš." A to što ti objavljuje Gospodar tvoj pojačaće, uistinu, kod mnogih od njih nepokornost i nevjerovanje, ali, ti ne izgaraj zbog naroda koji neće da vjeruje. (Sura 5,68)"""
"... a niko ne može Allahove riječi izmijeniti ..." (Sura 6,34)
Dakle sam Kuran nam kaže da vjerujemo Bibliji. A ako vjerujemo u Bibliju onda ne možemo vjerovati u Kuran.
Jer u Bibliji je Isus Bog, Put, Istina i Život. Sve ono što nije u Kur'anu. Po Kur'anu tko vjeruje da je Isus Bog, taj nije od istine.
Knjige koje su uvrštene u Bibliji ( skup knjiga) su u njoj jer su tako odlučili crkveni oci. A uvrštene su po kriterijima. Od kojih je jedan i vjerodostojnost.
Ne, tu je samo proglašeno dogmom ono što se od početka znalo i vjerovalo. A osuđen pokušaj drugačijeg tumačenja od onoga kako su ljudi do tada vjerovali.A što se tiče 381. godine, nemoj bježati od činjenica, jer upravo tada Duh Sveti postaje ravnopravan u Trojstvu. Prije toga, ni to nije bilo jasno. Znači, vaše razumijevanje Boga se razvijalo s vremenom, kao neka ljudska ideja, a ne Božanska objava.
Bog je jedan, vječan, jasan, bez zbunjujućih pojmova.
Od prvih dana crkva je vjerovala i Duha svetoga, ta Isus je rekao:
Ivan 16,7 Ali ja vam istinu govorim: "Bolje je za vas, da ja idem; jer ako ne otidem, Utješitelj neće doći k vama; ako li otidem, poslat ću ga k vama
Ivan 16,8 I kad on dođe, dokazat će svijetu što je grijeh, i o pravdi, i o sudu.
Kazes Biblija je ispravna knjiga. De mi sad objasni koliko je godina imao Ahazja kad je postao kralj Jerusalema 22 ili 42.
Druga knjiga o Kraljevima
Poglavlje 8
26 Ahazji bijahu dvadeset i dvije godine kad se zakraljio, a kraljevao je godinu dana u Jeruzalemu. Mati mu se zvala Atalija, a bila je kći izraelskog kralja Omrija.
Druga Knjiga Ljetopisa
Poglavlje 22
1 Ahazjina vladavinaJeruzalemci zakraljiše na njegovo mjesto najmlađeg mu sina, Ahazju, jer sve starije bijaše poubijala četa koja je s Arapima navalila na tabor; tako se zakraljio Ahazja, sin judejskoga kralja Jorama.
2 Bile su mu četrdeset i dvije godine kad se zakraljio. Kraljevao je jednu godinu u Jeruzalemu. Materi mu je bilo ime Atalija, Omrijeva kći.