Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post Reply
elcaliente

#7601 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by elcaliente »

SaraFina wrote: 12/06/2025 20:43
elcaliente wrote: 12/06/2025 20:41
SaraFina wrote: 12/06/2025 20:32

Rekoh ti fino. Zidovi ovakve stvari ne rade od drugog svjetskog rata spontano. Znaci odlično su i ovi rabini bili obavješteni o situaciji u BiH i Sarajevu. Stoga se postavlja pitanje zašto su insistirali i pored svih tih saznanja da dodju? I nemoj da pišeš tlapnje.
Ja tebi kazem i da je sve tako kako ti pises opet se to ne radi na ovaj nacin preko predstavnika stanara.
Ima protokol, zna se ko je zaduzen ovu vrstu komunikacije, oficjelni stejtment izvan zute stampe.
Pa se to diplomatskim jezikom objasni, uputi se izvinjenje i pozove se na ponovni dolazak u skorije vrijeme.
Nije i “da je” već jeste tako kako kažem. Kao sto rekoh bilo bi dobro saznati stvarni motiv za ovaj skup.
I mislis kada bi saznali motiv da bi onda dali nekom predstavniku stanara neke vece zgrade u Sarajevu da on u ime svih Bosanaca i Hercegovaca otkaze gostoprimstvo.
Point.

#7602 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Point. »

elcaliente wrote: 12/06/2025 20:07
Haris.ba wrote: 12/06/2025 20:01
elcaliente wrote: 12/06/2025 19:52

Pa ne radi se o forumu. Radi se valjda o odgovornosti prema sluzibi o drzavi.

Ovo je jos jedan primjer zasto BiH niti jeste niti ce ikada biti drzava u pravom smislu.
Jer niko nema odgovornosti, niko nema mozga itd.

Zasto se ovo ne dogodi ozbiljnim drzavama da padnu na senzibilnim vanjskopolitckim temama.
Zasto se je jednoj Hrvatkoj ne desi da joj neki trecerangirani politicar daje sa zupanisjkog nivoa daje ovake glupe izjave o drugim drzavama i senzibilnim temama.
U BiH moze sve jer ih za sve boli qurac, narod boli qurac, nema odgovoronsti itd i zato drzava ne postoji i ne shvata je niko za ozbiljno.

Al eto za tebe je sve uredu kao i za mnoge druge.
Ja. Kad Bosnjo izabere na demokratskim izborima i gluho bilo iskoristi svoje pravo da nesta prokomentarise na sta ima pravo - onda smo neprava drzava.

E, jesi nasao primjer Hrvatske. Valjda i sam skontas koliko ti je taj primjer smjesan.

Nego, a sto onda ovi rabini shvatise ozbiljno neozbiljnog ministra?

Sto Finci mantra da je zabranjena konferencija?
Ako ti ne vidis kakav negativan odjek ima ova vjest izvan BiH
onda dzaba pisemo ovdje.
Al uz sve te negative komentare koji doalze izvan BiH jer makar doslo neko pismo zahvale Palestinse samouprave ili neki javni stejtment kako je to super?
Kakav negativan odjek van BiH? Niko ništa ne piše.
SaraFina

#7603 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by SaraFina »

elcaliente wrote: 12/06/2025 20:52
elcaliente wrote: 12/06/2025 20:41

Ja tebi kazem i da je sve tako kako ti pises opet se to ne radi na ovaj nacin preko predstavnika stanara.
Ima protokol, zna se ko je zaduzen ovu vrstu komunikacije, oficjelni stejtment izvan zute stampe.
Pa se to diplomatskim jezikom objasni, uputi se izvinjenje i pozove se na ponovni dolazak u skorije vrijeme.
Nije i “da je” već jeste tako kako kažem. Kao sto rekoh bilo bi dobro saznati stvarni motiv za ovaj skup.
I mislis kada bi saznali motiv da bi onda dali nekom predstavniku stanara neke vece zgrade u Sarajevu da on u ime svih Bosanaca i Hercegovaca otkaze gostoprimstvo.
Nije kad bi znali. Znali su od početka i prije nego sto su zakazali skup, da mi nismo zbog Gaze blagonaklono nastrojeni prema njima. Njihove tajne službe aktivne su danonoćno. I po cijelom svijetu. Dakle šta je masu starih rabina i pored svega toga ponukalo da rezerviraju po Sarajevu hotel i insistiraju da sastanče? Sto bi ja negdje išla gdje nisam dobrodošla? I insistirala plus da idem,
elcaliente

#7604 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by elcaliente »

Point. wrote: 12/06/2025 20:56
Haris.ba wrote: 12/06/2025 20:01

Ja. Kad Bosnjo izabere na demokratskim izborima i gluho bilo iskoristi svoje pravo da nesta prokomentarise na sta ima pravo - onda smo neprava drzava.

E, jesi nasao primjer Hrvatske. Valjda i sam skontas koliko ti je taj primjer smjesan.

Nego, a sto onda ovi rabini shvatise ozbiljno neozbiljnog ministra?

Sto Finci mantra da je zabranjena konferencija?
onda dzaba pisemo ovdje.
Al uz sve te negative komentare koji doalze izvan BiH jer makar doslo neko pismo zahvale Palestinse samouprave ili neki javni stejtment kako je to super?
Jah niko niste ne pise.
Svaki veliki njemacki list je imao to za temu.

Najtirazniji njemacki list ogroman tekst napisao.

https://m.bild.de/politik/ausland-und-i ... e.com%252F
Škobo Habu

#7605 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Škobo Habu »

skrbavi-admin wrote: 12/06/2025 20:10

ja jebenog autogola aaaaa...... uuu.... sere mi se od puritanizma takvog i slicnih.....
sto se ne kandidujete na izborima mecene morala pragmaticnosti i avangardo politickih pogleda.... nego vam vlast bira krezubi fan Herojine Sebije....
Ne vidim niti jedan razlog za bilo kakvu kandidaturu.

Narod se prvo politički opismeni, pa mu onda pričaš o demokratiji i njenim vrijednostima.

Mi smo politički nepismeni, pa nije ni čudo što nam neki tamo Delić drži vaz o multietničnosti i suživotu.
Princip demokratije jeste u tome da ti rabini održe konferenciju u Sarajevu, a, sa druge strane, da pro-palestinske snage protestuju. Posve legitimno.

No, ono na što se ja referišem jeste činjenica da upravo ovakvi, poput Delića, nisu u stanju osigurati bošnjačkim povratnicima osnovna ljudska prava, a, eto, oni bi da spašavaju Gazu.
Last edited by Škobo Habu on 12/06/2025 21:00, edited 1 time in total.
statixx

#7606 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by statixx »

Dodik&co se slobodno setaju, pa i po Izraelu, i sad se trebam sekirati zbog jebenog skupa.

A inace pitamo se u geopolitici u pm. Sve ce ambasade napustiti SA.

I zaboli me za njemacki list. Ministricu im Guardijan s noge na nogu iz RS. :mrgreen:
elcaliente

#7607 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by elcaliente »

SaraFina wrote: 12/06/2025 20:57

Nije kad bi znali. Znali su od početka i prije nego sto su zakazali skup, da mi nismo zbog Gaze blagonaklono nastrojeni prema njima. Njihove tajne službe aktivne su danonoćno. I po cijelom svijetu. Dakle šta je masu starih rabina i pored svega toga ponukalo da rezerviraju po Sarajevu hotel i insistiraju da sastanče? Sto bi ja negdje išla gdje nisam dobrodošla? I insistirala plus da idem,
Ti pises kada bi znali stvarni motiv.

Ja pitam i sta bi se desilo kada bi znali, bil to nesto promjenilo u BH odgovoru ili bi opet dali nekom cobanu da reaguje u ime svih Bosanaca i Hercegovaca.
SaraFina

#7608 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by SaraFina »

:?
elcaliente wrote: 12/06/2025 20:59

onda dzaba pisemo ovdje.
Jah niko niste ne pise.

Neka piše. Mozes zamisliti šta bi tek pisani bilo da se podkrao i najmanji incident. A rabini nisu vjeruj mi neuočljivi kao pojave. Počevši od “frizure” pa da oblačenja. Znaci zašto si insistirali i pored svega na Sarajevu?
elcaliente

#7609 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by elcaliente »

SaraFina wrote: 12/06/2025 21:02 :?

Jah niko niste ne pise.

Neka piše. Mozes zamisliti šta bi tek pisani bilo da se podkrao i najmanji incident. A rabini nisu vjeruj mi neuočljivi kao pojave. Počevši od “frizure” pa da oblačenja. Znaci zašto si insistirali i pored svega na Sarajevu?
Ja u klin a ti u plocu.
Radi se o reakciji, kada nesto ne zelis u svojoj zemlji onda ima diplomatski jezik i nacin. A ne Delic i ostali cobani.
SaraFina

#7610 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by SaraFina »

:!:
elcaliente wrote: 12/06/2025 21:01

Ja pitam i sta bi se desilo kada bi znali, bil to nesto promjenilo u BH odgovoru ili bi opet dali nekom cobanu da reaguje u ime svih Bosanaca i Hercegovaca.

Ja mislim da bi stvarni motiv, vama kritičarima najteže pao. Jer uživate očigledno vas par u ovoj drami i preuveličavate neke negativne posljedice po BiH i stanovništvo. Odnosno Bošnjake. Zar nije tako? Prosto uživate bolesno kad se nešto desi da se na.. ke.. njate u nekoj tobožnjoj brizi odnosno licemjerju.
SaraFina

#7611 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by SaraFina »

elcaliente wrote: 12/06/2025 21:05
SaraFina wrote: 12/06/2025 21:02 :?

Jah niko niste ne pise.

Ja u klin a ti u plocu.
Radi se o reakciji, kada nesto ne zelis u svojoj zemlji onda ima diplomatski jezik i nacin. A ne Delic i ostali cobani.

Kao sto već rekoh licemjerje vas pojedinaca, sa ovom tobožnjom brigom za BiH, vanjsku politiku i gradjane providno je ko flis papir. Putuj igumane i ne brini ta manastir.
Last edited by SaraFina on 12/06/2025 21:09, edited 1 time in total.
Hakiz

#7612 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Hakiz »

Deliću bi bilo bolje da poveća invalidnine, dakle da radi svoj posao, nego što je pričao o rabinima. Nije mu to posao.
elcaliente

#7613 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by elcaliente »

SaraFina wrote: 12/06/2025 21:06 :!:

Ja mislim da bi stvarni motiv, vama kritičarima najteže pao. Jer uživate očigledno vas par u ovoj drami i preuveličavate neke negativne posljedice po BiH i stanovništvo. Odnosno Bošnjake. Zar nije tako? Prosto uživate bolesno kad se nešto desi da se na.. ke.. njate u nekoj tobožnjoj brizi odnosno licemjerju.
Ja jednostavno nas Bosnjake sazaljevam i stid me je jer smo nesposobni i intelektualno podkapacitirani.
LSD

#7614 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by LSD »

Jel se taj Bild ovoliko raskukao kad im je Dodik javno nabijao na spolovilo Her Smita od Bavarije :izet: ili kad im je ministricu nabio s noge na nogu iz genocidnog entiteta.
Prpa.ba

#7615 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Prpa.ba »

Kolika drama zbog nekakve zidovske organizacije koja je odustala od svog skupa u Sarajevu jer im je privatni hotel otkazao gostoprimstvo, a jedan regionalni ministar im prozvao maticnu drzavu za genocid.

Neko bi po pisanju forumasa pomislio da su ih docekali deseci hiljada protestanata i zapaljena vozila, da im je prijeceno, KDZ timovi skidali bombe sa hotela.. :-)

A ono doslovno fejsbuk post, i jedan hotel nece stigmu. :lol:
Last edited by Prpa.ba on 12/06/2025 21:10, edited 1 time in total.
SaraFina

#7616 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by SaraFina »

Hakiz wrote: 12/06/2025 21:08 Deliću bi bilo bolje da poveća invalidnine, dakle da radi svoj posao, nego što je pričao o rabinima. Nije mu to posao.
Treba i revizirati invalidnine. Pazi ti Hakiza kako se ugradjuje.
SaraFina

#7617 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by SaraFina »

elcaliente wrote: 12/06/2025 21:09

Ja jednostavno nas Bosnjake sazaljevam i stid me je jer smo nesposobni i intelektualno podkapacitirani.
Ispiši se. Preživjeli smo ispis od Meše, a da nećemo tvoj. Mislim.. nigdje veze.
Point.

#7618 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Point. »

onda dzaba pisemo ovdje.
Jah niko niste ne pise.

Pišu jer im je vokri što ih sad moraju paziti u Minhenu.
statixx

#7619 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by statixx »

Elcaliente je uvijek zabrinut za reakcije Bosnjaka, a kad Srbi reaguju, kaze to je tako, mozes qrcu svirati. Pomiri se brate, takva drzava, pisa se k'o kako hoce. Ali eto, sad trebam da se sekiram zbog Izraela. :lol:
elcaliente

#7620 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by elcaliente »

SaraFina wrote: 12/06/2025 21:11

Ispiši se. Preživjeli smo ispis od Meše, a da nećemo tvoj. Mislim.. nigdje veze.
Pa hebi ga nadam se da cemo napredovati nekada ali trenutno smo na putu da nam Ramo Isak postane ministar vanjskih poslova ili ambasador u UN.
LSD

#7621 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by LSD »

Evo, to su ti kompleksi nize vrijednosti od kojih boluju mnogi na ovom forumu...ovo je rasizam, nazivati citav narod intelektualno potkapacitiranim....takvi kompleksasi su u stanju bez imalo sustezanja popljuvati i prezirati citav jedan narod, istresti gowna po njemu za najmanji povod - kao sto ovaj slucaj. A jest tesko ovako anonimno po forumima, sakriven iza nicka pljuvati po narodu, nazivati ga najgrđim imenima...cisto sumnjam da smije ovo ponoviti javno, imenom i prezimenom.
Moramo stati u kraj takvim trovacima, negativcima, defetistima, mracnjacima.
Last edited by LSD on 12/06/2025 21:20, edited 1 time in total.
Vjecita_zavrzlama

#7622 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Vjecita_zavrzlama »

Znaci vidi nas :D bosna i rusija u istom
Jedino turska gora od nas

Image

evo i bild pise:

Sad ce biti odrzan u Minhenu , finansira ce Bavarska vlada

Konakovic dobro ovog Delica da ispita
SaraFina

#7623 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by SaraFina »

elcaliente wrote: 12/06/2025 21:18
SaraFina wrote: 12/06/2025 21:11

Pa hebi ga nadam se da cemo napredovati nekada ali trenutno smo na putu da nam Ramo Isak postane ministar vanjskih poslova ili ambasador u UN.
Očigledno necemo po “tvojim standardima”. Jbg pozuri. U trećoj generaciji bi mogao već imati prave Srbe ili Hrvate. Ako se misliš u njih upisati?
statixx

#7624 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by statixx »

Vidi narandzastih, DF razvaljuje. :mrgreen:
LSD

#7625 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by LSD »

Vjecita_zavrzlama wrote: 12/06/2025 21:20 Znaci vidi nas :D bosna i rusija u istom
Jedino turska gora od nas

Image

evo i bild pise:

Sad ce biti odrzan u Minhenu , finansira ce Bavarska vlada

Konakovic dobro ovog Delica da ispita
Dobro botujes za cioniste :thumbup: to se mora istaci :gunjastajl:
Valjda ti daju bar petobanku zbog ovog forumanja.
Last edited by LSD on 12/06/2025 21:26, edited 3 times in total.
Post Reply