Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post Reply
Point.

#7551 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Point. »

Znao sam da je ovo bilo kuhano u HDZ kuhinji. Osjetio se hinjaluk daleko.
“Možete li prenijeti ovaj tekst o Rabinskoj konferenciji”, reći će početkom ove sedmice novinarima najmanje dvije sarajevske redakcije HDZ-ov novinar Večernjeg lista Zoran Krešić.

A u tom tekstu, pod naslovom “Sarajevo domaćin okupljanja europskih rabina koji podržavaju Državu Izrael”, Zoran Krešić piše da će na skupu u Sarajevu sudionici “pružiti snažnu javnu potporu izraelskom narodu, osobito u svjetlu izazova i patnji koje donosi dugotrajan sukob u Gazi”.

Nekoliko sarajevskih medija je nasjelo na Krešićev spin. Prije svih, portal Klix koji je objavio tekst pod naslovom da u Sarajevo dolaze snažni zagovornici obnove Izraela”. Taj naslov će kasnije biti promijenjen, ali prvobitni cilj je ispunjen. Ono što je započeo portal “HercegBosna” naslovljavajući Rabinsku konferenciju “skupom cionista” završilo je u sarajevskim medijima zahvaljujući Zoranu Krešiću. Grudva je krenula. To što evropska rabinska konferencija nije imala veze sa “obnovom države Izrael”, već je bila isključivo konferencija vjerskog karaktera, nije više ni bilo bitno. Reakcije na društvenim mrežama su potaknute i HDZ-ovci operativci su mogli biti zadovoljni. Sarajevo, jedan od rijetkih gradova u kojem policija ne čuva vjerske objekte, pa tako ni Sinagogu, postalo je “simbol antisemitizma”.

“Poštovani, da razjasnimo – mi, Konferencija evropskih rabina, distanciramo se od medijske objave (objave na klixu i večernjem listu). Nismo poslali nikakve informacije medijima, niti u Bosni i Hercegovini niti u bilo kojoj drugoj zemlji u Evropi. Informacije objavljene u ovom članku ne odražavaju našu agendu, naš rad i naše vrijednosti”, napisao je 10. juna u poruci svojim prijateljima u Jevrejskoj opštini u Sarajevu Gady Gronich, sekretar Evropske rabinske konferencije.

Šteta, međutim, nije mogla biti sanirana. Na scenu su izašli botovi, a potom i NiP-ov ministar Adnan Delić koji nema nikakve resorne veze sa ovim događajem. No, on je zatražio otkazivanje konferencije.

Prema informacijama Istraga.ba, konferencija evropskih rabina nije ni trebala biti održana u Bosni i Hercegovini. Ali prije mjesec dana visoki predstavnik Christian Schmidt dosjetio se da bi “organiziranje rabinske konferencije” u Sarajevu moglo biti “sjajna provokacija Miloradu Dodiku i Draganu Čoviću”. Schmidt se, potom, obratio načelnici Općine Novo Sarajevo Benjamini Karić i predložio joj da zajedno pomognu organiziranje ove konferencije. Benjamina Karić je, onda, u sve uključila Jevrejsku općinu Sarajevo i predložila im da budu suorganizatori. Prijedlog je prihvaćen. Christian Schmidt se “povukao” iz daljih pregovora, jer je, faktički, odradio posao za HDZ BiH.

Benjamina Karić je, prema informacijama Istrage, išla u Hotel Swiss da im predloži da budu domaćini Rabinske konferencije. Prvobitno, uposlenici hotela Swiss nisu znali o čemu se radi. No, kada su postali svjesni, otkazali su rezervacije. U međuvremenu je predsjednik NiP-a, Elmedin Konaković vršio pritisak na Swiss hotel da ne odustanu. Ali za predomišljanje više nije bilo vremena. Rabini su otkazali konferenciju u u Sarajevu i prebacili je u München.
SaraFina

#7552 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by SaraFina »

Treba prestati pridavati bilo kakvu pažnju cijeloj orici oko rabina i vozdra. Šta se imamo pravdati i posipati pepelom. Kome i čemu? Zašto?
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#7553 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sime_cipol »

Vjecita_zavrzlama wrote: 12/06/2025 15:38
canvra888 wrote: 12/06/2025 15:31
Vjecita_zavrzlama wrote: 12/06/2025 15:25 [media] :bih: :bih: [/media]

Ne znam sta je smijesno? Ja sam na zapadu a gori su munafici oni sto guzove hlade u Njemackoj Svedskoj a guraju Bosnu da gine za neke ideale
Jesi l' se u ratu ispalio pa druge nazivaš munaficima?
Nisam dovoljno star, vidim ja sada.. vi koji ste u godinama i gurate Bosnu u propast..sto bi moja rhm nena rekla ”lahko je meni, meni je jedna noga vec u mezaru”, zato vam i nije bitno sta ce biti?😅😈
Kad bi ta tvoja tintara shvatila da si smrti blizu isto koliko i ja i isto toliko koliko je Palestinac u Gazi ili Ukrajinac u Donbasu :roll:
elcaliente

#7554 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by elcaliente »

SaraFina wrote: 12/06/2025 18:29 Treba prestati pridavati bilo kakvu pažnju cijeloj orici oko rabina i vozdra. Šta se imamo pravdati i posipati pepelom. Kome i čemu? Zašto?
Treba presatiti pridavati bilo kakvu paznju cijeloj prici oko Gaze i vozdra.
Sta se imamo mi zanimati sa stvarima koje nas se ne ticu.
Kome i cemo? Zasto?

Ima BiH svojih problema, zasto dovlaciti sebi probleme iz Izraela i Palestine.
BiBi911

#7555 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by BiBi911 »

elcaliente wrote: 12/06/2025 19:20
SaraFina wrote: 12/06/2025 18:29 Treba prestati pridavati bilo kakvu pažnju cijeloj orici oko rabina i vozdra. Šta se imamo pravdati i posipati pepelom. Kome i čemu? Zašto?
Kome i cemo? Zasto?

Kada si placen da siris neku pricu jbga. Struja skupa a pare lagane
elcaliente

#7556 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by elcaliente »

I ovaj teski kreten od covjeka odnosno majmun Delic koji obnasa javnu funkciju sta on ima izjavljivti oko rabina, izraela, palestine itd.
On kao federalni qurac nije uopste ovlasten za tako nesto, valjda postoji ofciijelna politika drzave sto se tice ovog pitanja i te politike se moraju svi pridrzavati.
Haris.ba

#7557 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Haris.ba »

elcaliente wrote: 12/06/2025 19:30 I ovaj teski kreten od covjeka odnosno majmun Delic koji obnasa javnu funkciju sta on ima izjavljivti oko rabina, izraela, palestine itd.
On kao federalni qurac nije uopste ovlasten za tako nesto, valjda postoji ofciijelna politika drzave sto se tice ovog pitanja i te politike se moraju svi pridrzavati.
E, vidi sad.

Kada neki ministar u izraelskoj vladi izjavi redovno genocidnu izjavu Izraleci ne kazu da nema pravo da izjavi, vec samo da on ne kreira politiku u Izraelu (kao da je slucajni prolaznik).

Cak i Izraelci postuju genocidasa toliko da mu ne kazu da ne smije nesto izjaviti. Ali, mi cemo prozvati majmunom, teskim kretenom i daljnim uvredama ministra koji kaze nesta sto nam se ne svidja.

Aferim.
elcaliente

#7558 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by elcaliente »

Haris.ba wrote: 12/06/2025 19:37
elcaliente wrote: 12/06/2025 19:30 I ovaj teski kreten od covjeka odnosno majmun Delic koji obnasa javnu funkciju sta on ima izjavljivti oko rabina, izraela, palestine itd.
E, vidi sad.

Kada neki ministar u izraelskoj vladi izjavi redovno genocidnu izjavu Izraleci ne kazu da nema pravo da izjavi, vec samo da on ne kreira politiku u Izraelu (kao da je slucajni prolaznik).

Cak i Izraelci postuju genocidasa toliko da mu ne kazu da ne smije nesto izjaviti. Ali, mi cemo prozvati majmunom, teskim kretenom i daljnim uvredama ministra koji kaze nesta sto nam se ne svidja.

Aferim.
Naravno da je kreten, sta se on sa federalnog nivoa ima mjesati u drzavnu i vanjsku politiku. Njegov mozak uopste ne shvata dokle njegove rijeci i njegova odgvornost ide.
Sta njega interesuje Izrael i sta se tamo dogadja.
To su senzibilna pitanja, koja utjecu na sve ljude u BiH i na samu drzavu i kao imidz drzave.

Ako tako treba da se vodi drzvana politika onda aferim.

Da ima funcionalnosti i odgovornosti on bi u normalnoj zemlji vec danas bio bivsi uz izvinjenje svima u BiH.
Last edited by elcaliente on 12/06/2025 19:43, edited 1 time in total.
mist

#7559 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by mist »

E jeben nam imidz :lol:,sad smo dotakli dno :D
Haris.ba

#7560 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Haris.ba »

elcaliente wrote: 12/06/2025 19:40 Naravno da je kreten, sta se on sa federalnog nivoa ima mjesti u drzavnu i vanjsku politiku.
To su senzibilna pitanja, koja utjecu na sve ljude u BiH i na samu drzavu i kao imidz drzave.

Ako tako treba da se vodi politika onda aferim
Ako je prekrsio svoje nadleznosti ima krivicna prijava pa bujrum. Do tada svako ima pravo da komentarise sta mu cejf.

Svako ima pravo da se lakta u svasta, valjda je i sam forum dokaz. Ja tebi ne negiram pravo da ga nazivas kretnom npr. Samo ti ukazujem da cak i genocidasi postuju ljudska prava drugih genocidasa.
Cak i oni neki standard imaju.

Nikakav imidz on nije skrsio. Svi oni smatraju sta neki musliman izjavi kretenskim. Samo nek im nije niz dlaku.
Vjecita_zavrzlama

#7561 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Vjecita_zavrzlama »

sime_cipol wrote: 12/06/2025 18:43
Vjecita_zavrzlama wrote: 12/06/2025 15:38
canvra888 wrote: 12/06/2025 15:31

Jesi l' se u ratu ispalio pa druge nazivaš munaficima?
Nisam dovoljno star, vidim ja sada.. vi koji ste u godinama i gurate Bosnu u propast..sto bi moja rhm nena rekla ”lahko je meni, meni je jedna noga vec u mezaru”, zato vam i nije bitno sta ce biti?😅😈
Kad bi ta tvoja tintara shvatila da si smrti blizu isto koliko i ja i isto toliko koliko je Palestinac u Gazi ili Ukrajinac u Donbasu :roll:
Pricamo o pravilu ne izuzetku logicno
SaraFina

#7562 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by SaraFina »

Kome i cemo? Zasto?

Maltretiranje Palestinaca od strane Zidova nije od jučer. Sve se to precutno njima toleriralo. I ta tolerancija i USA zaštita dovela je upravo do ovoga, da oni sebe smatraju bogovima i gospodarima života i smrti. 85% civiliziranih zemalja njihovu vojnu akciju smatra genocidom nad palestinskim narodom. To znaci da mi nismo usamljeni u tim osudama. Njihove tlapnje i marketing da se oni bore protiv Hamasa davno je svijet prokuzio.

I ja ne vidim uopće problem za javnu osudu. Jer ju zaslužuju. Meni je fascinantno šta su rabini zapeli bas da u Sarajevu sastanče.
Toliko godina prije i nakon rata devedesetih nikad nisu u Sarajevu pravili nešto slično. Otkud odjednom ta zelja?

Ja lično mislim da su Čović i Amirko pokrovitelji cijele ujdurme. To znaci da su upravo njih dvoca idejni tvorci mjesta ovog sastanka. I Čović i Zidovi bi izvukli korist da se nešto lise desi u Sarajevu. Rabini bi razbijali na sva vrata da su napadnuti i da su došli u miru, a da smo ih ni napali u sred EU kao islamski fanatici. Čoviću bi to takodjer bio ogroman plus pred svijetom i MZ. Jer bi se to prepričavalo i Sarajevo bi se označilo kao islamsko i netolerantno u sred kršćanske EU. Zato je odlično sto je sve ovo otkazano. Malo prašine zbog otkazivanja a bilo kakav mogući incident je spriječen. Da bi se neko mogao naslađivati.
Last edited by SaraFina on 12/06/2025 19:52, edited 1 time in total.
elcaliente

#7563 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by elcaliente »

Haris.ba wrote: 12/06/2025 19:43
elcaliente wrote: 12/06/2025 19:40 Naravno da je kreten, sta se on sa federalnog nivoa ima mjesti u drzavnu i vanjsku politiku.

Ako je prekrsio svoje nadleznosti ima krivicna prijava pa bujrum. Do tada svako ima pravo da komentarise sta mu cejf.

Svako ima pravo da se lakta u svasta, valjda je i sam forum dokaz. Ja tebi ne negiram pravo da ga nazivas kretnom npr. Samo ti ukazujem da cak i genocidasi postuju ljudska prava drugih genocidasa.
Pa ne radi se o forumu. Radi se valjda o odgovornosti prema sluzibi o drzavi.

Ovo je jos jedan primjer zasto BiH niti jeste niti ce ikada biti drzava u pravom smislu.
Jer niko nema odgovornosti, niko nema mozga itd.

Zasto se ovo ne dogodi ozbiljnim drzavama da padnu na senzibilnim vanjskopolitckim temama.
Zasto se je jednoj Hrvatkoj ne desi da joj neki trecerangirani politicar daje sa zupanisjkog nivoa daje ovake glupe izjave o drugim drzavama i senzibilnim temama.
U BiH moze sve jer ih za sve boli qurac, narod boli qurac, nema odgovoronsti itd i zato drzava ne postoji i ne shvata je niko za ozbiljno.

Al eto za tebe je sve uredu kao i za mnoge druge.
Škobo Habu

#7564 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Škobo Habu »

Klasičan autogol, sudeći po prvim reakcijama nekih bošnjačkih lidera, kako iz sfere vjere, tako i politike.

Mlađahni Dinini talibani u Boss odjelima, štucovane brade i potkraćene kose, pokušavaju ispasti veći Arapi od Sauda.

A Saude, baš kao većine muslimanskog svijeta, živo boli qrac za Palestinom. Maroko, recimo, sprovodi zajedničke vojne vježbe sa Izraelcima.

Konaković je imao dobrih diplomatski poteza, ali je k'o rahmetli Alija, izabrao idiote za prve saradnike.
SaraFina

#7565 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by SaraFina »

elcaliente wrote: 12/06/2025 19:52

Ovo je jos jedan primjer zasto BiH niti jeste niti ce ikada biti drzava u pravom smislu.

Zasto se ovo ne dogodi ozbiljnim drzavama da padnu na senzibilnim vanjskopolitckim temama.
Zasto se je jednoj Hrvatkoj ne desi da joj neki trecerangirani politicar daje sa zupanisjkog nivoa daje ovake glupe izjave o drugim drzavama i senzibilnim temama.
U BiH moze sve jer ih za sve boli qurac, narod boli qurac, nema odgovoronsti itd i zato drzava ne postoji i ne shvata je niko za ozbiljno.

Kako se HR ne desavaju gafovi političara? Pa sam Zoki buba gluposti i svaki njegov istup je kretenizam na n-tu. Mislim pišeš kojestarije. I to teške.
Bih nije država zbog drugih stvari (nakaradnog uredjenje, opstrukcije susjeda i komšija Itd Itd) a ne zbog stava o Gazi koji se kosi sa USA podrškom.
elcaliente

#7566 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by elcaliente »

SaraFina wrote: 12/06/2025 19:50
Kome i cemo? Zasto?

Maltretiranje Palestinaca od strane Zidova nije od jučer. Sve se to precutno njima toleriralo. I ta tolerancija i USA zaštita dovela je upravo do ovoga, da oni sebe smatraju bogovima i gospodarima života i smrti. 85% civiliziranih zemalja njihovu vojnu akciju smatra genocidom nad palestinskim narodom. To znaci da mi nismo usamljeni u tim osudama. Njihove tlapnje i marketing da se oni bore protiv Hamasa davno je svijet prokuzio.

I ja ne vidim uopće problem za javnu osudu. Jer ju zaslužuju. Meni je fascinantno šta su rabini zapeli bas da u Sarajevu sastanče.
Toliko godina prije i nakon rata devedesetih nikad nisu u Sarajevu pravili nešto slično. Otkud odjednom ta zelja?

Ja lično mislim da su Čović i Amirko pokrovitelji cijele ujdurme. To znaci da su upravo njih dvoca idejni tvorci mjesta ovog sastanka. I Čović i Zidovi bi izvukli korist da se nešto lise desi u Sarajevu. Rabini bi razbijali na sva vrata da su napadnuti i da su došli u miru, a da smo ih ni napali u sred EU kao islamski fanatici. Čoviću bi to takodjer bio ogroman plus pred svijetom i MZ. Jer bi se to prepričavalo i Sarajevo bi se označilo kao islamsko i netolerantno u sred kršćanske EU. Zato je odlično sto je sve ovo otkazano. Malo prašine zbog otkazivanja a bilo kakav mogući incident je spriječen. Da bi se neko mogao naslađivati.
Rat i ubijanje Palestinaca se desavalo prije nas i desavati ce se prije nas.
Niti mi to mozemo rijesiti niti kakvu korist izvuci.
Mozemo samo sebe dalje zakopavati mjesajuci se tamo gdje nam uopste nije mjesto.

I ako su u Sarajevu tako toleranti i nema problema, od cega strah da se moze nesto desiti? Zasto bi se nesto desilo?
Zasto bi neko napadao vjerske sluzbenike u tom evropskom Jersalemu?
Izgleda da je ta prica o toleranciji laz.

I nije se malo prasine diglo, evrospki i svjestki mediji pisu o nepozeljnosti jevrjskih vjerskih sluzbenika iz Evrope u Sarajevu.

I jedno logicno pitanje kome, cemu, zasto? Jel ovo treba ljudima u BiH?
Haris.ba

#7567 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Haris.ba »

Ja. Kad Bosnjo izabere na demokratskim izborima i gluho bilo iskoristi svoje pravo da nesta prokomentarise na sta ima pravo - onda smo neprava drzava.

E, jesi nasao primjer Hrvatske. Valjda i sam skontas koliko ti je taj primjer smjesan.

Nego, a sto onda ovi rabini shvatise ozbiljno neozbiljnog ministra?

Sto Finci mantra da je zabranjena konferencija?
elcaliente

#7568 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by elcaliente »

SaraFina wrote: 12/06/2025 19:57

Kako se HR ne desavaju gafovi političara? Pa sam Zoki buba gluposti i svaki njegov istup je kretenizam na n-tu. Mislim pišeš kojestarije. I to teške.
Bih nije država zbog drugih stvari (nakaradnog uredjenje, opstrukcije susjeda i komšija Itd Itd) a ne zbog stava o Gazi koji se kosi sa USA podrškom.
Pa Zoki je Ajnstajn za sve i jednog BiH politicara osim Mileta.
Koliko god tebi mozda drugacije izgleda ali Zoki vrlo dobro zna kada moze sebi dopustiti ovakvu glupost kao ovaj majmun Delic a kada ne.
Uz to Zoki je predsjednik drzave a ovaj Delic mudo labudvo koji se umislo da se moze baviti vanjskom politikom jer jednostavno nema odgovornosti.
SaraFina

#7569 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by SaraFina »

Stav o Gazi i osuda Zidova nije nešto zašto će BiH biti kažnjena. Niko ove Rabine nije kamenovao u Sarajevu, niti pokušao privesti sa nekom šerijatskom policijom, tako da su sve ove tlapnje koje se provlače na temi sulude.
Njima je u najgorem slučaju otkazano gostoprimstvo.

Totalno je čudnovato s druge strane, da su oni izrazili želju bas sada, a dosad nikada prije nisu da ovo sastancenje održe u Sarajevu.

Ne mogu se oteti dojmu da su rabini s Čovićem i HDZ-on u talu. Preko Amira.
elcaliente

#7570 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by elcaliente »

Haris.ba wrote: 12/06/2025 20:01

Ja. Kad Bosnjo izabere na demokratskim izborima i gluho bilo iskoristi svoje pravo da nesta prokomentarise na sta ima pravo - onda smo neprava drzava.

E, jesi nasao primjer Hrvatske. Valjda i sam skontas koliko ti je taj primjer smjesan.

Nego, a sto onda ovi rabini shvatise ozbiljno neozbiljnog ministra?

Sto Finci mantra da je zabranjena konferencija?
Ako ti ne vidis kakav negativan odjek ima ova vjest izvan BiH
onda dzaba pisemo ovdje.
Al uz sve te negative komentare koji doalze izvan BiH jer makar doslo neko pismo zahvale Palestinse samouprave ili neki javni stejtment kako je to super?
SaraFina

#7571 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by SaraFina »

elcaliente wrote: 12/06/2025 20:00
SaraFina wrote: 12/06/2025 19:50

Kome i cemo? Zasto?

Rat i ubijanje Palestinaca se desavalo prije nas i desavati ce se prije nas.
Niti mi to mozemo rijesiti niti kakvu korist izvuci.
Mozemo samo sebe dalje zakopavati mjesajuci se tamo gdje nam uopste nije mjesto.

I ako su u Sarajevu tako toleranti i nema problema, od cega strah da se moze nesto desiti? Zasto bi se nesto desilo?
Zasto bi neko napadao vjerske sluzbenike u tom evropskom Jersalemu?
Izgleda da je ta prica o toleranciji laz.

I nije se malo prasine diglo, evrospki i svjestki mediji pisu o nepozeljnosti jevrjskih vjerskih sluzbenika iz Evrope u Sarajevu.

I jedno logicno pitanje kome, cemu, zasto? Jel ovo treba ljudima u BiH?
Stvar je mentalne higijene dešavanja u Gazi nazvati pravim imenom. Rabine niko nije ugrozio u bilo kojem smislu. U najgorem slučaju mogu reci da smo im otkazali gostoprimstvo. I to je kraj price.

Gore bi sranje ispalo da su došli, pa se desio i neki sitan incident. To bi udarili na sva zvona. I rabini i susjedi. A bogami i komšije. Utakmice visokog rizika se igraju bez navijača. Koji je problem ovo, obzirom da su i oni svjesni sa u Gazi ubijaju civile. I da bi ovo u Sarajevu bio samir njihovih pokušaja da operu obraz od genocida.
skrbavi-admin

#7572 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by skrbavi-admin »

Škobo Habu wrote: 12/06/2025 19:56 Klasičan autogol, sudeći po prvim reakcijama nekih bošnjačkih lidera, kako iz sfere vjere, tako i politike.

Mlađahni Dinini talibani u Boss odjelima, štucovane brade i potkraćene kose, pokušavaju ispasti veći Arapi od Sauda.

A Saude, baš kao većine muslimanskog svijeta, živo boli qrac za Palestinom. Maroko, recimo, sprovodi zajedničke vojne vježbe sa Izraelcima.

Konaković je imao dobrih diplomatski poteza, ali je k'o rahmetli Alija, izabrao idiote za prve saradnike.
ja jebenog autogola aaaaa...... uuu.... sere mi se od puritanizma takvog i slicnih.....
sto se ne kandidujete na izborima mecene morala pragmaticnosti i avangardo politickih pogleda.... nego vam vlast bira krezubi fan Herojine Sebije....
elcaliente

#7574 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by elcaliente »

SaraFina wrote: 12/06/2025 20:05 Stav o Gazi i osuda Zidova nije nešto zašto će BiH biti kažnjena. Niko ove Rabine nije kamenovao u Sarajevu, niti pokušao privesti sa nekom šerijatskom policijom, tako da su sve ove tlapnje koje se provlače na temi sulude.
Njima je u najgorem slučaju otkazano gostoprimstvo.

Totalno je čudnovato s druge strane, da su oni izrazili želju bas sada, a dosad nikada prije nisu da ovo sastancenje održe u Sarajevu.

Ne mogu se oteti dojmu da su rabini s Čovićem i HDZ-on u talu. Preko Amira.
Ne razumijem zasto evropskim jevjerskim sluzebnicima treba biti uopste otkazano gostoprimstvo?

Znaci furas teorije zavjere.
alijagoro

#7575 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

Po prici nekih forumasa,najbolje da zavrsimo u masovnim grobnicama,ovako smetamo sa samim svojim postojanjem.
Post Reply