Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post Reply
Prpa.ba

#7526 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Prpa.ba »

Vjecita_zavrzlama wrote: 12/06/2025 12:54 :( :roll: :-)

Image
Jos malo pa ce bestijalni bosnjaci staviti poznate lavove iz pionirske doline u stendbaj.

Javlja zidovska straza sa kromolja.
Point.

#7527 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Point. »

Image
Šta je poenta ovih skrinova sa fb nekih žlj anonimusa?
dr_Evil

#7528 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by dr_Evil »

Image
Mes cini Zavrzlama da si ti ovaj ispod :D
Vjecita_zavrzlama

#7529 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Vjecita_zavrzlama »

dr_Evil wrote: 12/06/2025 13:28

Image
Mes cini Zavrzlama da si ti ovaj ispod :D
Nisam :D cc
harisl

#7530 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by harisl »

Jeko ovaj Ozren Podnar sa sve bestijama?
https://www.facebook.com/ozren.podnar/? ... ms_MY&_rdr

Zasto bi misljenje, kako sam sebe naziva, "Digital content creator. Europatriot, nativist. Anti-jihadist, opponent of Sharia and illegal aliens" bilo ikome relevantno?

Svasta... Moze to i bolje...
alijagoro

#7531 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

harisl wrote: 12/06/2025 13:41 Jeko ovaj Ozren Podnar sa sve bestijama?

Zasto bi misljenje, kako sam sebe naziva, "Digital content creator. Europatriot, nativist. Anti-jihadist, opponent of Sharia and illegal aliens" bilo ikome relevantno?

Bas me zanima dal je taj europatriot bio protiv ratova u afganistanu,libiji,iraku,siriji,libanu
Prpa.ba

#7532 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Prpa.ba »

Sigurno taj i njemu slicni "kreiraju" i po ovom forumu. Multikulturalni i probosanski orjentirani, samo nekako uvijek sa kritikom spram Bosnjaka. :mrgreen:

Koji nismo "nativni" bezbeli, ali ako zadovoljimo visoke europske standarde, dozvolice nam da okrecemo cevose i pricamo Horine viceve. :mrgreen:
LSD

#7533 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by LSD »

Odakle vadite ove pokemone, bez zayebancije sad...i kako vam se uopste da citati sve te njihove gluposti :-)
alijagoro

#7534 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

Prpa.ba wrote: 12/06/2025 13:46 Sigurno taj i njemu slicni "kreiraju" i po ovom forumu. Multikulturalni i probosanski orjentirani, samo nekako uvijek sa kritikom spram Bosnjaka. :mrgreen:

Koji nismo "nativni" bezbeli, ali ako zadovoljimo visoke europske standarde, dozvolice nam da okrecemo cevose i pricamo Horine viceve. :mrgreen:
Horo je imao nekih antizapadnih viceva,tako da ne vjerujem da bi nam dali da pricamo njegove viceve :D
Dilibus

#7535 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Dilibus »

Vjecita_zavrzlama wrote: 12/06/2025 10:45
skrbavi-admin wrote: 12/06/2025 10:36
Vjecita_zavrzlama wrote: 12/06/2025 08:44 Dobar tekst:

Amir Gross Kabiri mislim da nije pokušao da organizuje konferenciju da bi Sarajevo iskoristio za podršku genocidu ili mu bar to nije glavni prioritet. I evo nakon što je konferencija i zvanično otkazana možemo kazati da je Kabiri ipak postigao određeni cilj i to zahvaljući nama. Delić je mogao daleko bolje reagirati. Meta da tako kažem nije Gaza koliko Bosna i Hercegovina. Izraelu niti Arapima koji mu i tajno i javno daju podršku ne treba podrška Sarajeva. Arapi sa milijardama petro dolara nedavno su nagradili Ameriku za slanje oružja Izraelu, takvim državama i toj arapsko-izraelskoj ekipi ne treba nikakva podrška Sarajeva. To je jedna snažna koalicija koja je u otvorenom i beskrupuloznom ratu jučer protiv Sirijaca danas protiv Gaze. Ne treba ih u toj njihovi džavoljoj raboti pomagati našom naivnošću. Oni igraju bez maske smatraju da dolarima mogu sve kupiti a i arapski narodi ih svakako opet šta god urade podržavaju jer je sve skoro mrtvo i teško da uopšte da danas razlikuju one koji su branili Sarajevo od onih koji su ga napadali. Nema kakvu vrstu zla nisu sproveli i upotrijebili nad Palestincima sve uz podršku Arapa. Za cioniste i Natanjahua svi sve znaju ali arapske elite su te koje zvanično gaje islamske vrijednosti a u stvarnosti se ne razlikuju od cionista. U svakom slučaju od Kabirijevih dosadašnjih smicalica do sada su najviše profitirali Dodik i HDZ i vjerovatno je i ova najavljena pa otkazana konferencija bila samo nastavak te igre (ili pokušaj kompromitacije probosanske politike) odnosno jačanje pozicije nekih drugih igrača u nekim budućim pregovorima.
jeste ss usrali...popijte xanax lexilium polovku brlje lakse se podnese hastrija..... kukavice

ugledajte se na moju rahmetli nanu koja je u dimijama svercala zidovsko dijete, zar nosila, SKOJevka bila a bes vakat klanjala do zadnjeg daha bez da je telalila ikom da je komunista i revolucionarka kojoj je Allah jedini strah....

nemojte nista predajte oruzje i bicete postedjeni... lakse glavu po noz nego pokazat malo srca.... na kraju krajeva nestajali su mnogo jaci pametniji organizovaniji napredniji narodi od nas pa sve znamo.... ovo Zlo danas ce biti zadokumentovano na papiru kamenu serverima umnozavano dijeljeno za vijeke vijekova
Prvi u red i zrtvuj se a nemas pravo drzavu citavu gurati.Posao politicara je izmedju ostalog i da budu kukavice ako je to u interesu drzave
Pa vecina nacije podrzava otvorenu podrsku Palestincima i javne osude Izraela. Da sutra prekinemo sve diplomatske veze sa izraelom i na bilo koji nacin im sto glasnije stavimo do znanja na cijoj smo strani, vecina ove nacije bi bila radosna i podrzala bi to. Tebi ako se ne svidja to; ti budi kukavica, i u nekom drugom narodu se za suknju drzi.
dr_Evil

#7536 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by dr_Evil »

LSD wrote: 12/06/2025 13:50

Odakle vadite ove pokemone, bez zayebancije sad...i kako vam se uopste da citati sve te njihove gluposti :-)
Mislim da imaju neku NVO pa prate jedni druge :D
enko 1964
Grijem se na: južnu konekciju

#7537 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by enko 1964 »

Sa foruma. Samo drugi nickovi :mrgreen:
LSD

#7538 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by LSD »

dr_Evil wrote: 12/06/2025 14:01

Mislim da imaju neku NVO pa prate jedni druge :D
Hajd dobro, NVO...al ima i tamo normalnih ljudi, cak i vecina...samo se uvijek nekako nađu neki idioti i servira se ovdje njihovo nenormalno misljenje.
Nek stave status nekon normalnog insana, a ne vazda neke pacijente.
harisl

#7539 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by harisl »

Ma normalno, cesto je bitnije ko kaze, nego sta kaze. Ali eto, ovdje je servirano njegovo misljenje, pa da se pokaze i "ko"...
Neki ljudi su kao stari pretis kad ga skines s vatre, kontas ohladio se, sve u redu, a cim barnes ventil znas da moras sutra guliti grah sa plafona i kreciti, toliko je to nabijeno unutra, nije normalno, bolesno...
canvra888

#7540 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by canvra888 »

U svakom slučaju, zavrzlama nam je opasno zabrinut za BiH i Sarajevo, iz Švedske :lol:
N.N.

#7541 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by N.N. »

Jucer sam napisao, Bosnjacki buzdovani.

Iako je od pocetka bila zvrcka, pa da imas bar malo mozga, organizujes sa Fincijem urucenje Hagade u boji kao poklona svim rabinima :D , odvedes ih da je vide u originalu, prezentujes malo sta i kako...izlistas imena i prezimena osoba iz BiH dobitnika medalje pravednika medju narodima u Izraelu, objasnis historiju Sarajeva i BiH koji se odnose na Jevreje...
Malo ukljucis glavurdu a iskljucis emocije.
Mi haman i dalje ne znamo sta se dogadja izvan tromedje Sa-Tz-Ze. Jebat ga...
Vjecita_zavrzlama

#7542 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

[media] :bih: :bih: [/media]
canvra888 wrote: 12/06/2025 14:59 U svakom slučaju, zavrzlama nam je opasno zabrinut za BiH i Sarajevo, iz Švedske :lol:
Ne znam sta je smijesno? Ja sam na zapadu a gori su munafici oni sto guzove hlade u Njemackoj Svedskoj a guraju Bosnu da gine za neke ideale
canvra888

#7543 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by canvra888 »

Vjecita_zavrzlama wrote: 12/06/2025 15:25 [media] :bih: :bih: [/media]
canvra888 wrote: 12/06/2025 14:59 U svakom slučaju, zavrzlama nam je opasno zabrinut za BiH i Sarajevo, iz Švedske :lol:
Ne znam sta je smijesno? Ja sam na zapadu a gori su munafici oni sto guzove hlade u Njemackoj Svedskoj a guraju Bosnu da gine za neke ideale
Jesi l' se u ratu ispalio pa druge nazivaš munaficima?
canvra888

#7544 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by canvra888 »

N.N. wrote: 12/06/2025 15:22 Jucer sam napisao, Bosnjacki buzdovani.

Iako je od pocetka bila zvrcka, pa da imas bar malo mozga, organizujes sa Fincijem urucenje Hagade u boji kao poklona svim rabinima :D , odvedes ih da je vide u originalu, prezentujes malo sta i kako...izlistas imena i prezimena osoba iz BiH dobitnika medalje pravednika medju narodima u Izraelu, objasnis historiju Sarajeva i BiH koji se odnose na Jevreje...
Ali nam nisi napisao jučer - koje to strašne posljedice čekaju Bosnu i Hercegovinu sada? Ponajprije Sarajevo?
Vjecita_zavrzlama

#7545 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

canvra888 wrote: 12/06/2025 15:31
Nisam dovoljno star, vidim ja sada.. vi koji ste u godinama i gurate Bosnu u propast..sto bi moja rhm nena rekla ”lahko je meni, meni je jedna noga vec u mezaru”, zato vam i nije bitno sta ce biti?😅😈
Vjecita_zavrzlama

#7546 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

canvra888 wrote: 12/06/2025 15:32

Ali nam nisi napisao jučer - koje to strašne posljedice čekaju Bosnu i Hercegovinu sada? Ponajprije Sarajevo?
Ogromne! Eto zapamti.Niste se hatorili s bilo kim
canvra888

#7547 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by canvra888 »

Vjecita_zavrzlama wrote: 12/06/2025 15:38
canvra888 wrote: 12/06/2025 15:31

Nisam dovoljno star, vidim ja sada.. vi koji ste u godinama i gurate Bosnu u propast..sto bi moja rhm nena rekla ”lahko je meni, meni je jedna noga vec u mezaru”, zato vam i nije bitno sta ce biti?😅😈
Eh jest, nedozvoljavanje konferencije na kojoj bi se listilo o "patnji Izraela u zadnje dvije godine" je sigurno guranje BiH u propast :lol:

Uživaj ti u Švedskoj i ne sekiraj se za nas :thumbup:
canvra888

#7548 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by canvra888 »

Vjecita_zavrzlama wrote: 12/06/2025 15:39

Ogromne! Eto zapamti.Niste se hatorili s bilo kim
Pa hajde, da čujemo konkretno i s argumentima - koje?

Vas par samo mlatite praznu slamu već dva dana.
N.N.

#7549 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by N.N. »

Nemam pojma oko ‘strasnih’ posljedica jer ih nisam ni spominjao.
Ali mi se ne svidja politika oko nekih stvari. Naivni smo.
Vjecita_zavrzlama

#7550 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Reis Kavazović: Nadam se da će se skup rabina održati u Sarajevu, doprinijet ću da se to desi…

Brojne su reakcije povodom čudnog zakazivanja i još čudnijeg otkazivanja Evropske konferencije rabina (CER), koja je, slučajno ili ne, ignorirala čak i Jevrejsku zajednicu u Bosni i Hercegovini i viđenije sarajevske Jevreje.

Budući da se ovaj događaj nastoji iskoristiti kao "dokaz" navodne netolerancije Sarajeva i Bosne i Hercegovine, pa se čak poziva i na zabranu ulaska naše zemlje u Evropsku uniju (EU), za komentar smo zamolili i reisu-l-ulemu dr. Huseina ef. Kavazovića, budući da Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini snažno afirmira međureligijski dijalog, kao i saradnju sa jevrejskim zajednicama, podsjećajući na stoljeća tolerancije i života u zajedništvu. O tome, primjerice, svjedoči Muslimansko-jevrejska mirovna inicijativa iz januara 2024. konferencija "Suživot Jevreja i muslimana u Bosni i Hercegovini: 200 godina od Sarajevskog purima" iz novembra 2019. brojni slični događaji.

Nisam imao nikakvih saznanja o događaju. Ako je neko imao lošu namjeru prema ovom gradu, Sarajevu, perfektno ju je realizirao. Također, ako je istina da su neki odgovorni ljudi iz ovog Grada znali za skup, morali su to bolje iskomunicirati. Sarajevo je bilo najbolje mjesto da se iz njega pošalje poruka da se zaustavi pogrom i stradanje u Svetoj zemlji – i da to baš urade evropski rabini", kazao je reis Kavazović za Radiosarajevo.ba.

Pita se da li je Međureligijsko vijeće bilo uključeno, jer je, kako veli, trebalo da bude.

"Skup evropskih rabina nije tek neki skup koji ne privlači pažnju. Nadam se da će iz ovoga svi izvući pouku. Trebao se oglasiti gradonačelnik Grada – ne znam da li jeste. Oni zvaničnici koji su se oglasili – bolje da nisu. Sarajevo je slobodan grad i u njega je svako dobro došao ko dolazi u miru. Nadam se da će se takav skup održati u Sarajevu i, ako ja budem mogao tome doprinijeti, rado ću se odazvati", zaključio je reis Kavazović u izjavi za Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, iz Evropske konferencije rabina (CER) saopštili su 11. juna da im je hotel u Sarajevu, u kojem je za pet dana trebalo da bude održan sastanak glavnih rabina iz cijele Evrope, iznenada otkazao. Tvrde da se to dogodilo nakon što je federalni ministar Adnan Delić pozvao na sprječavanje skupa zbog izraelske invazije na Gazu, te su zatražili da Evropska unija (EU) zabrani prijem Bosne i Hercegovine.

https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... esi/593250
Post Reply