Zna li neko kome prijaviti javašluk u nekoj firmi, u mom slučaju Telemachu, koji ignoriše korisnika na način da se servisna podrška umjesto obećanih 2-5 dana čeka 15+ dana?
I na svaki poziv samo izvinjenja od službe podrške, a servisna služba kao da je drugo preduzeće pa ove ignoriše kao da nemaju ništa s njima, a krajnji korisnik ispašta.
Inspekcija? Koja?
RAK?
Agencija ili ombudsman za zaštitu potrošača?
Zaštita potrošača
Moderator: anex
-
Puf
#2 Re: Zaštita potrošača
I mene ovo zanima, nije u pitanju Telemach, nego onako generalno kome se zaliti kao potrosac. Npr kupio frizider, pokvario se, garancija validna, pokusali jednom napraviti, radio mjesec dana i opet isto, rekli da cu dobiti novi i onda krenulo izmotavanje, kao ponovo ce praviti, pa eto ovo, pa eto ono, ako bi trazili novi to je komplikovanije, teze, sporije itd...emric wrote:Zna li neko kome prijaviti javašluk u nekoj firmi, u mom slučaju Telemachu, koji ignoriše korisnika na način da se servisna podrška umjesto obećanih 2-5 dana čeka 15+ dana?
I na svaki poziv samo izvinjenja od službe podrške, a servisna služba kao da je drugo preduzeće pa ove ignoriše kao da nemaju ništa s njima, a krajnji korisnik ispašta.
Inspekcija? Koja?
RAK?
Agencija ili ombudsman za zaštitu potrošača?
- DaffyDuck
#3 Re: Zaštita potrošača
Prvo, sve te zahtjeve SVAKI put uputite pismeno- ili licno da vam udare pecat o primitku ili postom s povratnicom. Nek vam ne bude mrsko....
Drugo, kad vam ne odgovore treci put- trzisna inspekcija sa kopijama zahtjeva za servis.
Drugo, kad vam ne odgovore treci put- trzisna inspekcija sa kopijama zahtjeva za servis.
-
PRO165
#4 Re: Zaštita potrošača
Kantonalna Uprava za Inspekcijske poslove.
https://kuip.ks.gov.ba
Imaš telefon, adresu, on line obrazac....
https://kuip.ks.gov.ba
Imaš telefon, adresu, on line obrazac....
-
Zorge
#5 Re: Zaštita potrošača
Ja se obraćao tržišnoj inspekciji
Nikakve vajde od njih, klima kupljena i plaćena nikada nije isporučena.
Izgleda da se mora preko advokata tužiti nema druge
Nikakve vajde od njih, klima kupljena i plaćena nikada nije isporučena.
Izgleda da se mora preko advokata tužiti nema druge
-
bumerangss
#6 Re: Zaštita potrošača
Inspekciju prijavi za ne postupanje po prijavi upravnom inspektoratu pri Ministarstvu pravde u uprave KS
Ja sam napisao isprintao prijavu u 2 primjerka i potpisao se na oba i predao na protokol u zgradi kantona glavni ulaz odmah lijevo onaj hol i jedan primjerak sa pecatom i potpisom da je protokolisano tražio sebi kao dokaz
Za 5 dana sam dobio pismeni odgovor kantonalne inspekcije o zakonom poduzetim mjerama za prijavu koju sam im prijavio a za 12 dana sam dobio pismeni odgovor upravnog inspektorata da su izvršili nadzor i ustanovili da je kantonalna uprava za inspekcijske poslove djelovala po mojoj prijavi...
Tako da i iznad inspekcije ima inspekcija
Samo treba biti uporan jer mi njih sve kroz poreze placamo pa sve njih treba natjerati da rade svoj posao
Nakon toga na sve moje prijave bilo da sam prijavio e-mailom ili telefonski i bilo kojoj inspekciji (sanitarnoj, saobracajnoj, za prostorno uređenje...) a svaki put se predstavim i naglasim da želim pismeni odgovor u zakonskom roku i dobijem ga.