Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
BarbaDue wrote: ↑09/06/2025 00:03
Znam sada vam je glavna krilatica "igru briši, bodove piši", mogu ja to progutati radi patriotizma, ali samo neka mi neko od vas koji tvrde da Sergej radi dobar posao objasni kako to da nismo rasturili SMN najmanje 5:0 !?!?!?!?!
Kraj sezone, igračima misli na Maldivama, neatraktivan protivnik kako ćemo lako ćemo, tropska vrućina subota 3 sata kad je najgore. Dodaj na to one fulane šanse i imali bi najmanje 3 gola.
To su neki od razloga što mi pada na pamet na listi razloga loše igre.
Znam sada vam je glavna krilatica "igru briši, bodove piši", mogu ja to progutati radi patriotizma, ali samo neka mi neko od vas koji tvrde da Sergej radi dobar posao objasni kako to da nismo rasturili SMN najmanje 5:0 !?!?!?!?!
Kraj sezone, igračima misli na Maldivama, neatraktivan protivnik kako ćemo lako ćemo, tropska vrućina subota 3 sata kad je najgore. Dodaj na to one fulane šanse i imali bi najmanje 3 gola.
dzasvi mi se ova nova strategija: losa igra i pobjede. kad nas krene ne vidim kako moremo imat manje od 24 bodeva. tolko igraca napusca, nije spremno, ne odaziva se, psihijatriski problemi i jope pobjede. mi koji se razumijemo nemamo sta vise komentarisat.
Niti se moze opravdati, toliko je to bilo lose. Ako ovako nastave (ne) igrati do kraja kvalifikacija a ne izbore barem baraz nakon dobrog starta, OK bi bilo barbareza i zamijeniti. Ali ne prije toga, jer imamo solidne sanse barem za baraz. Ali za prvo mjesto ih nemamo, bar ne s ovakvom igrom.
A sto se tice tima, kome god se ne svidja sto nije pozvan/nije u prvom timu/nije kapiten, slobodno nek ide kuci i gleda kvale s kauca. Taman ce u ekipi onda ostati oni koji su tu jer vole fudbal i/ili reprezentaciju - pa taman da su rang 3 bundeslige ili HNLa, nasi su i najbolje sto zeli igrati za nas. Ostali ce sami sebe otpisati.
Neko napisa, Huseinbasic nije proslavio gol. Ako je to istina, ja bih ga prvi poslao kuci. Pa materi izvoljevaj i placi i cvili. Eno da je gazibegovic tog mentaliteta, odmah bi i on skidao zastave i oprastao se i sta sve ne. Ali momak je rekao ok, zao mi je sto nisam tu al oporavit cu se i bit ce prilike.
Isto tako za Dedica drama, a valjda je logicno da desnjak igra lijevo krilo. Tako je momak desnom nogom i dao asistenciju dzeki. Al eto, sve strucnjaci ovdje pa znaju i taktiku i psihologiju kolektiva i sta sve ne.
PS jeste jedva docekali svi da mozete hejtati, niste se mogli ni strpiti do prvog kiksa. Nego treba pljuvati, veci dio vas po necijem zadatku.
Niti se moze opravdati, toliko je to bilo lose. Ako ovako nastave (ne) igrati do kraja kvalifikacija a ne izbore barem baraz nakon dobrog starta, OK bi bilo barbareza i zamijeniti. Ali ne prije toga, jer imamo solidne sanse barem za baraz. Ali za prvo mjesto ih nemamo, bar ne s ovakvom igrom.
A sto se tice tima, kome god se ne svidja sto nije pozvan/nije u prvom timu/nije kapiten, slobodno nek ide kuci i gleda kvale s kauca. Taman ce u ekipi onda ostati oni koji su tu jer vole fudbal i/ili reprezentaciju - pa taman da su rang 3 bundeslige ili HNLa, nasi su i najbolje sto zeli igrati za nas. Ostali ce sami sebe otpisati.
Neko napisa, Huseinbasic nije proslavio gol. Ako je to istina, ja bih ga prvi poslao kuci. Pa materi izvoljevaj i placi i cvili. Eno da je gazibegovic tog mentaliteta, odmah bi i on skidao zastave i oprastao se i sta sve ne. Ali momak je rekao ok, zao mi je sto nisam tu al oporavit cu se i bit ce prilike.
Isto tako za Dedica drama, a valjda je logicno da desnjak igra lijevo krilo. Tako je momak desnom nogom i dao asistenciju dzeki. Al eto, sve strucnjaci ovdje pa znaju i taktiku i psihologiju kolektiva i sta sve ne.
PS jeste jedva docekali svi da mozete hejtati, niste se mogli ni strpiti do prvog kiksa. Nego treba pljuvati, veci dio vas po necijem zadatku.
Zavisi od preferencije igrača i trenerske sposobnosti da prepozna na koji način je krilni igrač najopasniji.
Mo je kao izraziti ljevak na desnom krilu jer je najopasniji kad "cut inside" i opali je ljevicom. To je i Robben svojevremeno radio. Znao si šta će uraditi, ali ga nisi mogao zaustaviti.
Neki dešnjak bolje centrira ako je na desnom krilu. A neki kad sa lijevog krila prebaci na desnu nogu, pa centrira. Razlike su jasne.
Slično je i kod drugih pozicija. Neki desnonogi štoperi preferiraju da budu na lijevoj strani štoperskog para. Sve zavisi kakav stil startanja imaju, ili kako preferiraju da daju kratke ili duge pasove.
Pošto niko nema samo jedan zadatak, upoređuju se prednosti i nedostaci startanja na lijevoj i desnoj strani.
I postoje igrači kojima ne možeš odrediti koja im je jača noga. Son, naprimjer. Niko ni danas ne zna da li je on ljevak ili dešnjak. Kad je bio u najboljoj formi, davao je golove i asistencije jednako sa obje noge.
Last edited by Osmi Socrates on 09/06/2025 21:25, edited 2 times in total.
I na kraju krajeva, zavisi od preferencija i navika centarfora, ili bilo kojeg drugog igrača koji ulazi u šesnaesterac. Dakle, zavisi i od generalne postavke igre menadžera ili selektora.
Dešnjak na desnoj strani uglavnom šalje loptu outbound kad centrira. Dešnjak na lijevoj strani uglavnom šalje loptu inbound. Ovo, naravno, ovisi i od toga da li je krilo early crosser ili nije. Sve ove nijanse treba uzeti u obzir, kad određuješ stranu krilnom igraču.
Last edited by Osmi Socrates on 09/06/2025 21:22, edited 3 times in total.
Igra nam je katastrofa.....ali mnogi kriticari Barbareza pucaju iz rafala, kud treba i netreba.
Huseinbasic je igrao vec vise utakmica za repku, i meni je bolji Tahirovic. Jednostavno, bolji igrac i razumijem Barbareza.
Ovo govorim na osnovu utakmica repke koje su igrali. Meni je Tahirovic bolji od Sunjica....Sunjic je sa loptom za Njemacke 3. lige.
Zasto da Dedic ne igra lijevo krilo? Mislim, ja ga mozda nebi koristio tu....ali mogu vidjeti logiku. Iako je prirodno bek, tip je bolji na lkrilu, nego i jedno nase krilo Dedic mozda zeli igrati to mjesto.... I ako imas recimo Gazibegovica i Kolasinca, koji su dobri igraci, zar nije bolje staviti Dedica na krilo, kako nebi morao Gazibegovica na klupu? Bolje on da igra, nego neko krilo koje je losije od Dedica...Nadam se da razumijes sta mislim.
Zasto vam toliko smeta da je Dedic na krilu?
Dedicev najveci kvalitet na beku je ofanzivna igra, i kad to pomijesas sa losim stoperima, onda vidis da je bolje da igra vise ofanzivno, ako imas dobru zamjenu, kao sto je recimo Gazibegovic.
Ovaj mali Malic je pokazao da nije los protiv Rumunije, ali koliko cujem ne igra u klubu, i zato je juce bio onako los....I mali juce nije trebao igrati
Nisi bas skontao. Raji nije problem sto Dedic igra na krilu vec sto igra na lijevom, a ne na desnom sto je njegova strana. Svi tvrde da bi bio korisniji na desnoj strani.
Altsa wrote: ↑08/06/2025 14:39
Nisi bas skontao. Raji nije problem sto Dedic igra na krilu vec sto igra na lijevom, a ne na desnom sto je njegova strana. Svi tvrde da bi bio korisniji na desnoj strani.
Pola krila na svijetu igra na suprotnoj strani
Ja pa? Jel to mozda kod nas funkcionise?
Ne, kod nas funkcionise kad igraju krila na svojim prirodnim stranama. Onda ubijamo
luckylaka wrote: ↑09/06/2025 12:16
Boga mi da ne bi Dzeke selektor bi vec danas bio bivsi,kako bi ga vico sa noge na nogu.U ime selektora Hvala Edinu sto me ostavi u zivotu
Iz nekog nepoznatog razloga tvoji postovi zvuče da navijaš protiv BiH, nadaš se porazu samo da bi na kraju ovdje ispao pametan i pljuvao po selektoru. Sreća za iskrene navijače BiH, repka ima 100% učinak u ovim kvalifikacijama i sigurno gazi prema SP.
Boga mi da ne bi Dzeke selektor bi vec danas bio bivsi,kako bi ga vico sa noge na nogu.U ime selektora Hvala Edinu sto me ostavi u zivotu
Iz nekog nepoznatog razloga tvoji postovi zvuče da navijaš protiv BiH, nadaš se porazu samo da bi na kraju ovdje ispao pametan i pljuvao po selektoru. Sreća za iskrene navijače BiH, repka ima 100% učinak u ovim kvalifikacijama i sigurno gazi prema SP.
U pravu si 100% .Pogotovo cekam poraz na S.P.
Znam da jesam. Ti bi najradije da se ne plasiramo, da možeš pljuvati po selektoru. Ne samo ti, nego ima još par sa foruma.
U pravu si 100% .Pogotovo cekam poraz na S.P.
Znam da jesam. Ti bi najradije da se ne plasiramo, da možeš pljuvati po selektoru. Ne samo ti, nego ima još par sa foruma.
Vasilj,Dedic,Kolasinac,Dzeko,Bazdar i drustvo vidimo se u US