SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Ateista

#92926 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

Sid the sloth wrote: 08/06/2025 10:30
HelaS wrote: 07/06/2025 23:30
zdruzdjo wrote: 07/06/2025 23:27

Pls nemoj vaditi iz konteksta i spocitavati mi nesto sto nisam rekao. Odmah sam se ogradio da sam protiv nasilja. I naravno da se ne slazem da treba nekoga namlatiti. Pogotovo posjetioce koji nisu iz BiH i tako brukati grad.
Medjutim, jedan je izgleda bio malkice pod gasom obzirom na ponasanje, i pjevusio je glasno neku finu "pjesmicu". Jebi ga kad trazis djavola, obicno ces da ga i nadjes. E ako je i bilo. Mislim da neces otici na stadion grbavica kad je tekma na jug, u dresu sarajeva i pjevati "suti moj djecace plavi". :lol: :lol:
A opet naglasavam protiv nasilja sam.
Prašumski ljudi odu do pjevača i kažu mu da ih njegova pjesma iritira i vrijeđa emocije. Gradski, urbani ljudi tako ne postupaju, oni odmah uzmu palice i kamenje pa po glavi...
Jaoooo nevinasca draga, on je samo pjevao svoju omiljenu pjesmu a nije imao pojma sta ona znaci i da nekome vrijedja emocije. Slucajno je pjevusio u Sarajevu pa mu je akademski trebalo skrenuti paznju na to.
Svaka cast za ekipu koja je djelovala propisno i najpostenije moguce.
Jasno je da mu je bio cilj da provocira, ali odgovor na verbalne provokacije i podjebavanje bi valjda trebalo da bude ili ignorisanje (kod civilizovanih ljudi), ili ako neko bas zeli spusti se na taj nivo i uzvrati istom mjerom - verbalnim provokacijama.
Prebiti nekoga zbog verbalne provokacije je spustanje na jos nizi nivo i nikad ne moze biti opravdano, koliko god neko provocirao i trazio belaj.
Ateista

#92927 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

last mohicans wrote: 08/06/2025 12:15 Jučer je ovaj vozač uhapšen bio, nego tek danas vijest prošla. Malo se i oni trebaju dozvati, nije svako jurcanje bukvalno spašavanje zivota. Imam starog havera dolje, kad idu u Srebrenicu, recimo, upale rotacije i gari sto nije uredu.
Stari kad mi je umro, srcani ga strefio u kuci, hitna nikad da dodje a malo je reci da zivim blizu hitne, pjeske bih brze stigao. Dolazi auto bez rotacije, setkaju se lagano prema haustoru, isto tako lagano u stan ulaze, sve laganini, u pola reanimacije se jedan od njih javlja i prica na telefon.
Moguce da ne bi pomoglo ni da su se teleportirali, ali je svejedno ruzno za vidjeti, stoka bezosjecajna i retardirana, ne cudi me od njih nista, pa tako i da pale rotaciju i kad ne treba.
Naslovnica

#92928 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

last mohicans wrote: 08/06/2025 11:47
noviclan wrote: 08/06/2025 11:40 Zbog nesreće u Sarajevu uhapšen vozač Hitne pomoći, 30-godišnjakinja teško povrijeđena
http://www.klix.ba/clanak/250608026
Valjda ministru kantici dodje iz guzice u glavu za ove radare na svakom semaforu
Image
Niske i zajevane ove nove osmice
Vidim da su ih sinoć upotrebljavali, ali uglavnom parkirane. Jedna treba non stop kruziti i fatati debile. Sinoć jedna kod velikog parka, zaustavili nekoga, a kod kampusa nize balo gasa sa raspadnutim seatom, prestrojava se divljački, zadnja stopka ne radi, nije to samo na tom autu, nego desetine...jbt meni oči izbi kad se lampica upali dok to ne rjesim. Stoka voza em neispravna auta, jos divljački vozi.
Šta bi sa onim policijom na biciklima i motorima, to su izgleda ukinuli?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#92929 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Ateista wrote: 08/06/2025 14:57
last mohicans wrote: 08/06/2025 12:15 Jučer je ovaj vozač uhapšen bio, nego tek danas vijest prošla. Malo se i oni trebaju dozvati, nije svako jurcanje bukvalno spašavanje zivota. Imam starog havera dolje, kad idu u Srebrenicu, recimo, upale rotacije i gari sto nije uredu.
Stari kad mi je umro, srcani ga strefio u kuci, hitna nikad da dodje a malo je reci da zivim blizu hitne, pjeske bih brze stigao. Dolazi auto bez rotacije, setkaju se lagano prema haustoru, isto tako lagano u stan ulaze, sve laganini, u pola reanimacije se jedan od njih javlja i prica na telefon.
Moguce da ne bi pomoglo ni da su se teleportirali, ali je svejedno ruzno za vidjeti, stoka bezosjecajna i retardirana, ne cudi me od njih nista, pa tako i da pale rotaciju i kad ne treba.
Meni dolazili vamo...penje se uz stepenice ispade mu ono za ozivljavanje...opsova Boga :lol: sastavi ajd dalje
Ma oni imaju kao algoritam naravno da starci nisu na prvom mjestu

Osobno sam bio u unitrejdu kad je hitna dosla babu neko vozi auto treba servis nece moci stici na odrediste
semirsar

#92930 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by semirsar »

Truba wrote: 08/06/2025 15:17
Meni dolazili vamo...penje se uz stepenice ispade mu ono za ozivljavanje...opsova Boga :lol: sastavi ajd dalje

Osobno sam bio u unitrejdu kad je hitna dosla babu neko vozi auto treba servis nece moci stici na odrediste
ha?!
:?

Je l' ko ovo skont'o?
Edin H.

#92931 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Edin H. »

semirsar wrote: 08/06/2025 15:21
Truba wrote: 08/06/2025 15:17

ha?!
:?

Je l' ko ovo skont'o?
:shock:
Sociolog

#92932 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sociolog »

Truba, ex Black Swan namjerno spama i spama, ovaj forum.
semirsar

#92933 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by semirsar »

ma zna on i pokoju pametnu prozborit kad mu se omakne, al' me ovo bas iznenadi :mrgreen:
HelaS

#92934 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by HelaS »

U sarajevskoj konfiguraciiji terena punktovi Hitne Pomoći postoje u Kolodvorskoj i na nekoliko drugih adresa sa po jedno vozilo. Nedovoljno, najprije po broju punktova, ali više po opremljenosti tih objekata i po broju vozila za intervencije. Pa onda, nakon intervencije, sva vozila upućuju se u KCUS i Državnu bolnicu po zakrčenim ulicama po kojima se formiraju kolone i više kilometara. Nije jednostavno voziti Hitna vozila, veliki je stres i fizički napor za vozače, i sasvim je moguće da i njima popusti koncentracija.
Hitnu pomoć u Sarajevu treba racionalizirati. Treba više i boljih vozila i treba izgraditi druge objekte za prihvat hitnu i stacionarnu njegu do odlaska na bolničko liječenje. Ovakav način već je prevaziđen, prošlo ga vrijeme..
Last edited by HelaS on 08/06/2025 16:11, edited 1 time in total.
suspect_zero

#92935 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by suspect_zero »

Ateista wrote: 08/06/2025 14:49

Prašumski ljudi odu do pjevača i kažu mu da ih njegova pjesma iritira i vrijeđa emocije. Gradski, urbani ljudi tako ne postupaju, oni odmah uzmu palice i kamenje pa po glavi...
Jaoooo nevinasca draga, on je samo pjevao svoju omiljenu pjesmu a nije imao pojma sta ona znaci i da nekome vrijedja emocije. Slucajno je pjevusio u Sarajevu pa mu je akademski trebalo skrenuti paznju na to.
Jasno je da mu je bio cilj da provocira, ali odgovor na verbalne provokacije i podjebavanje bi valjda trebalo da bude ili ignorisanje (kod civilizovanih ljudi), ili ako neko bas zeli spusti se na taj nivo i uzvrati istom mjerom - verbalnim provokacijama.
Prebiti nekoga zbog verbalne provokacije je spustanje na jos nizi nivo i nikad ne moze biti opravdano, koliko god neko provocirao i trazio belaj.

Ok, sjedi u Bg, recimo u sred Knez Mihailove, obuci majicu sa ljiljanima i pocni pjevušiti melodiju "bojna Čavoglave".....vjerujem da će te onako kulturno ignorisati :D
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#92936 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

Sociolog wrote: 08/06/2025 15:26 Truba, ex Black Swan namjerno spama i spama, ovaj forum.
ex commi ,stari je to spamer ...22 godinjsnje iskustvo :lol:
mali_balon

#92937 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

HelaS wrote: 08/06/2025 15:44 U sarajevskoj konfiguraciiji terena punktovi Hitne Pomoći postoje u Kolodvorskoj i na nekoliko drugih adresa sa po jedno vozilo. Nedovoljno, najprije po broju punktova, ali više po opremljenosti tih objekata i po broju vozila za intervencije. Pa onda, nakon intervencije, sva vozila upućuju se u KCUS i Državnu bolnicu po zakrčenim ulicama po kojima se formiraju kolone i više kilometara. Nije jednostavno vozilo Hitna vozila, veliki je stres i fizički napor za vozače, i sasvim je moguće da i njima popusti koncentracija.
Hitnu pomoć u Sarajevu treba racionalizirati. Treba više i boljih vozila i treba izgraditi druge objekte za prihvat hitnu i stacionarnu njegu do odlaska na bolničko liječenje. Ovakav način već je prevaziđen, prošlo ga vrijeme..
Treba da zaposljavaju profesionalce sa visegodisnjim iskustvom .....a ne mladjajne neizivljene junose preko raznih stela koji su tek slovo P skinuli.....
HelaS

#92938 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by HelaS »

mali_balon wrote: 08/06/2025 15:55
HelaS wrote: 08/06/2025 15:44 U sarajevskoj konfiguraciiji terena punktovi Hitne Pomoći postoje u Kolodvorskoj i na nekoliko drugih adresa sa po jedno vozilo. Nedovoljno, najprije po broju punktova, ali više po opremljenosti tih objekata i po broju vozila za intervencije. Pa onda, nakon intervencije, sva vozila upućuju se u KCUS i Državnu bolnicu po zakrčenim ulicama po kojima se formiraju kolone i više kilometara. Nije jednostavno vozilo Hitna vozila, veliki je stres i fizički napor za vozače, i sasvim je moguće da i njima popusti koncentracija.
Treba da zaposljavaju profesionalce sa visegodisnjim iskustvom koji ce proci ozbiljnu obuku pruzanja prve pomoci.....a ne mladjajne neizivljene junose preko raznih stela koji su tek slovo P skinuli.....
U prethodnoj državi vozači javnih prevoznika morali su imati "državni ispit", koji su polagali pred posebnom komisijom. Bilo je to više od stručnosti i znanja vožnje, i nije bilo jednostavno položiti. U pravu si, danas se u javne službe na pozicije vozača zapošljava svako ko ima vozačku, bez provjere psiho-fizičkih sposobnosti i svega što bi jedan takav vozač morao imati.
Ateista

#92939 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

suspect_zero wrote: 08/06/2025 15:52

Ok, sjedi u Bg, recimo u sred Knez Mihailove, obuci majicu sa ljiljanima i pocni pjevušiti melodiju "bojna Čavoglave".....vjerujem da će te onako kulturno ignorisati :D
Naravno da bi dobio batine i tamo, samo je stvar u tome sto ni jedno ni drugo nije ispravno i normalno, te ni jedan od tih postupaka ne treba ohrabrivati ni podrzavati.
Prvo ne treba podrzavati ni takve verbalne provokacije, ali jos manje da se neko prebije zbog toga.
Fazon je sto su ljudi suvjektivni, vecina onih koji podrzavaju one koji su prebili te provokatore iz srbije bi se sutra zalili da njih ili nekog njihovog neko tako prebije u bg iz istog razloga.
Treba stvari nazvati pravim imenom, ti koji prebiju tako nekog su huligani i papci, gdje god da su.
Sociolog

#92940 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sociolog »

Upravu si, potrebno je najmanje 5 " dispanzera", punktova, nazovi kako hoces Hitne Pomoci, u Kantonu Sa.
suspect_zero

#92941 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by suspect_zero »

mali_balon wrote: 08/06/2025 15:55
Treba da zaposljavaju profesionalce sa visegodisnjim iskustvom .....a ne mladjajne neizivljene junose preko raznih stela koji su tek slovo P skinuli.....

Skupo se plati to radno mjesto, uvezana šema njih nekoliko....a srednja se završi začas u Hercegovini negdje (oni koji valjda nisu završili medicinsku).
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#92942 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

HelaS wrote: 08/06/2025 15:58

U prethodnoj državi vozači javnih prevoznika morali su imati "državni ispit", koji su polagali pred posebnom komisijom. Bilo je to više od stručnosti i znanja vožnje, i nije bilo jednostavno položiti. U pravu si, danas se u javne službe na pozicije vozača zapošljava svako ko ima vozačku, bez provjere psiho-fizičkih sposobnosti i svega što bi jedan takav vozač morao imati.
i sad isto imaju''drzavni ispit'' sto je = kv vozac(saobracajna skola)
nema tu nikakve posebne komisije ,niti je ikakav posebni ni strucni ispit...platis i zavrsis vanredno,vrlo lako poloziti.
drug_profi

#92943 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

A kako bi bilo da se suzdrze od proviciranja? Nema provokacije, nema reakcije.
Sid the sloth

#92944 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sid the sloth »

Ne bih se bas slozio. Mozda nekad ranije u zivotu bih, ali me je puno puta kostalo "ma pusti budalu" i onda budale zavladale jer smo ih pustali.
Ovaj ce razmisliti drugi put gdje ce pjevusiti.
last mohicans

#92945 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

Za ramazan hanuma u mene pred sehur uzasnu bol u stomaku doživjela. A nimalo nije peka, dva carska i slijepo crijevo. Bacala se od bolova, doduše plakala od bolova, nije se mogla pomaći. Natezi se s njima, tamo-amo, neće da dođu. Guglaj sta bi moglo biti. Imam poznanika vrhunski doktor, nazovem čovjeka, navigiro me, sta bi moglo biti. Mene samo strah bilo aneurizme. Odmah čovjek isključio prema simptomima preko telefona. Nakon sat samo prošlo, vjerovatno neka upala jajnika. Oni dosli poslije sat i više u cipelama, izmjerili pritisak, dali buskopan i uputnicu za snimanje abdomena i preko vrata. S pravom ih raja zove taksi služba, a i zato moraš imati debeo razlog da ti dođu. Kad gledam u američkim emisijama kod njih sestre i tehničari bez doktora idu i kakve intervencije izvode.
last mohicans

#92946 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

Naslovnica wrote: 08/06/2025 15:14
last mohicans wrote: 08/06/2025 11:47
noviclan wrote: 08/06/2025 11:40 Zbog nesreće u Sarajevu uhapšen vozač Hitne pomoći, 30-godišnjakinja teško povrijeđena
http://www.klix.ba/clanak/250608026
Valjda ministru kantici dodje iz guzice u glavu za ove radare na svakom semaforu
Image
Niske i zajevane ove nove osmice
Vidim da su ih sinoć upotrebljavali, ali uglavnom parkirane. Jedna treba non stop kruziti i fatati debile. Sinoć jedna kod velikog parka, zaustavili nekoga, a kod kampusa nize balo gasa sa raspadnutim seatom, prestrojava se divljački, zadnja stopka ne radi, nije to samo na tom autu, nego desetine...jbt meni oči izbi kad se lampica upali dok to ne rjesim. Stoka voza em neispravna auta, jos divljački vozi.
Šta bi sa onim policijom na biciklima i motorima, to su izgleda ukinuli?
Oni na biciklu su baš bili efektivni. Onaj jedan je bio na mostu AP, kod Turbo trade, stane pod ono malo drvce i samo čeka, zaganja te s onim bajkom i stigne. Bili su i oni mali skuteri, ni njih ne viđam. Ponekad onaj sa saobraćajcem motor vidim, a svaku noć bi trebao da zuji.
zigson

#92947 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zigson »

Motorista 1 kod radon plaze
Motorista 2 iznad pijace ciglane

Ovo bgm nije normalno
DaysleepeR

#92948 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

Valjda treba milion puta ponoviti:

Nije svaki pad motoriste krivica motoriste!
HelaS

#92949 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by HelaS »

DaysleepeR wrote: 08/06/2025 21:01 Valjda treba milion puta ponoviti:

Nije svaki pad motoriste krivica motoriste!
Ma nije nijednom, da ne raspravljamo više, postalo dosadno
DaysleepeR

#92950 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

Juce se nasralo govana i po djevojci i po motoristima, sta epilog?
Uhapsen vozac hitne.
Post Reply