Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
DaysleepeR wrote: ↑07/06/2025 16:25
prvi put kad vidim da neko dodje i u lice kaze nekom motoristi stvari kakve se ovdje pisu, skidam kapu i predajem titulu mudonje, do tada, shhh
Prije nekoliko noci stojim sa motorom na semaforu na pofalicima. Hocu da skrecem prema centru. ispred mene jedno auto. Audi a4 karavan.
Uredno stojim bez da se provlacim da budem prvi ili nesto. Znamo da je tu semafor kratak i ako se malo uspori situacija, rizikujes da te pokupi neko ko ide glavnom dzadom iz pravca ilidza-centar pa mu se zeleno upalilo.
Pali se zeleno. Liku u audiju osvjetljena unutrasnjost auta telefonom. Tipka. Blicnem - nista, svirnem - nista. Opetem po gasu i prodjem ga sa njegove lijeve strane jer mi niko nije isao u susret i skrecem na glavnu dzadu. on se uhavizava i krece. Vec za mnom vidim da su krenula auta glavnom dzadom. On se vidim trpa i nastavlja. Stajem pored muzeja na semaforu u srednjoj traci. On staje pored mene. Stariji adolescent nekih ranih 30-ak godina. Otvara prozor i nesto grana rukicama. Dignem vizir reko sta je. Kaze nije ni cudo da ginete toliko kako vozite. Reko prvo zavezi pojas kojeg nemas, i ostavi telefon iz ruku, nemoj prolaziti raskrsnicu na zuto, pa mozemo pricati o sigurnosti. nesto trtosi. reko ako ti nije sta jasno skreni ovdje na prosirenje kod muzeja pa mi fino objasni sta imas. Naravno prosao je prosirenje i nastavio. I ja.
HelaS wrote: ↑07/06/2025 23:04
Nisu bili fini? Šta to znači, šta su radili? Nisu bili fini i zbog toga grupa mladog polusvijeta odluči da nas obruka svojim junačkim podvigom nasred Čaršije... O čemu pričaš ti bolan
Pls nemoj vaditi iz konteksta i spocitavati mi nesto sto nisam rekao. Odmah sam se ogradio da sam protiv nasilja. I naravno da se ne slazem da treba nekoga namlatiti. Pogotovo posjetioce koji nisu iz BiH i tako brukati grad.
Medjutim, jedan je izgleda bio malkice pod gasom obzirom na ponasanje, i pjevusio je glasno neku finu "pjesmicu". Jebi ga kad trazis djavola, obicno ces da ga i nadjes. E ako je i bilo. Mislim da neces otici na stadion grbavica kad je tekma na jug, u dresu sarajeva i pjevati "suti moj djecace plavi".
A opet naglasavam protiv nasilja sam.
Nisu bili fini? Šta to znači, šta su radili? Nisu bili fini i zbog toga grupa mladog polusvijeta odluči da nas obruka svojim junačkim podvigom nasred Čaršije... O čemu pričaš ti bolan
Pls nemoj vaditi iz konteksta i spocitavati mi nesto sto nisam rekao. Odmah sam se ogradio da sam protiv nasilja. I naravno da se ne slazem da treba nekoga namlatiti. Pogotovo posjetioce koji nisu iz BiH i tako brukati grad.
Medjutim, jedan je izgleda bio malkice pod gasom obzirom na ponasanje, i pjevusio je glasno neku finu "pjesmicu". Jebi ga kad trazis djavola, obicno ces da ga i nadjes. E ako je i bilo. Mislim da neces otici na stadion grbavica kad je tekma na jug, u dresu sarajeva i pjevati "suti moj djecace plavi".
Prašumski ljudi odu do pjevača i kažu mu da ih njegova pjesma iritira i vrijeđa emocije. Gradski, urbani ljudi tako ne postupaju, oni odmah uzmu palice i kamenje pa po glavi...
Ima svako pravo na misljenje o motorima i motoristima, medjutim jako je nepristojno pisati razne gadosti i nasladjivati se, i ono najvaznije generalizovati.
Likovi koje se opisom ovdje pominju da su najgori, su najprije odbaceni i smatraju se kretenima od strane svakog pravog bajkera, nemojte misliti da to nije tako.
Da se vratim nasladjivanju, to je vec provokatorsko, namjerno bezobrazno ponasanje koje ne moze proci bez reakcije. Tuzno je sto iste najvesce dolaze od strane likova koji se vlastite sjene boje i totalno su neostvareni u zivotima.
Svaki covjek koji drzi do sebe nikad na forumu ne bi rekao nesto sto ne bi ponovio licem u lice, to je jedna od osnovnih socijalnih vjestina koje se vrlo lako nauce kad si nirmalan covjek i odrastas okruzen prijateljima.
Nazalost, odbaceni osobenjaci nikad to nisu naucili i za njih su forumi i napravljeni.
Za kraj, lako je naci bajkerske forume iz regiona, otidjite na njih i nadjite gdje se motoristi nasladjuju pogibijama vozaca ili bilo sta gdje neko etiketira one druge.
Lako je biti bezobrazan ali ta se aktivnost vraca kao bumerang i cesto zaboli.
Mislim da niko nema nista protiv pravih motorista, osobe koje vole motore, propisno se oblače i na +40 i na -20, postuju saobracajne propise i vode racuna da nikoga ne ugroze, ni druge ni sebe.....jednostavno, voze radi gušta ali isto tako, niko ne voli one kurčevite glavonje koji traze belaja i na motoru i kada sidju sa istog. Ovih drugih mi nije zao.
I ja sam protiv nasilja dok neko ne zatraži nasilnički tretman.
A pjevanje četničkih pjesama u Sarajevu je legitimno traženje batina, što su ljubazni domaćini i ispoštovali.
DaysleepeR wrote: ↑07/06/2025 15:58
to je upravo taj mindset nedojebanih malamuta sto se nasladjuju tudjim nesrecama a skupe se ko cuna u hladnoj vodi kad vide motor da prodje pa sebi u njedra mrmljaju kako ih mrze jer ne smiju u lice
e moj luzeru
O mudonja, teško te prepoznati takvog
prvi put kad vidim da neko dodje i u lice kaze nekom motoristi stvari kakve se ovdje pisu, skidam kapu i predajem titulu mudonje, do tada, shhh
Općenito svima o kojima negativno pišu ... Bilo bi zanimljivo vidjeti ih "oči u oči" ...
I ja sam protiv nasilja dok neko ne zatraži nasilnički tretman.
A pjevanje četničkih pjesama u Sarajevu je legitimno traženje batina, što su ljubazni domaćini i ispoštovali.
Prašumski ljudi odu do pjevača i kažu mu da ih njegova pjesma iritira i vrijeđa emocije. Gradski, urbani ljudi tako ne postupaju, oni odmah uzmu palice i kamenje pa po glavi...
Jaoooo nevinasca draga, on je samo pjevao svoju omiljenu pjesmu a nije imao pojma sta ona znaci i da nekome vrijedja emocije. Slucajno je pjevusio u Sarajevu pa mu je akademski trebalo skrenuti paznju na to.
Svaka cast za ekipu koja je djelovala propisno i najpostenije moguce.
Zbog nesreće u Sarajevu uhapšen vozač Hitne pomoći, 30-godišnjakinja teško povrijeđena http://www.klix.ba/clanak/250608026
Valjda ministru kantici dodje iz guzice u glavu za ove radare na svakom semaforu
Niske i zajevane ove nove osmice
noviclan wrote: ↑08/06/2025 11:40
Zbog nesreće u Sarajevu uhapšen vozač Hitne pomoći, 30-godišnjakinja teško povrijeđena http://www.klix.ba/clanak/250608026
Valjda ministru kantici dodje iz guzice u glavu za ove radare na svakom semaforu
Niske i zajevane ove nove osmice
Vidim da su ih sinoć upotrebljavali, ali uglavnom parkirane. Jedna treba non stop kruziti i fatati debile. Sinoć jedna kod velikog parka, zaustavili nekoga, a kod kampusa nize balo gasa sa raspadnutim seatom, prestrojava se divljački, zadnja stopka ne radi, nije to samo na tom autu, nego desetine...jbt meni oči izbi kad se lampica upali dok to ne rjesim. Stoka voza em neispravna auta, jos divljački vozi.
last mohicans wrote: ↑08/06/2025 11:47
..... meni oči izbi kad se lampica upali dok to ne rjesim. Stoka voza em neispravna auta......
Jasta. Ja to ne kontam nikako. Na poslu imam nekoliko ljudi koji mjesecima voze tako..ono ne radi ni jedno svjetlo nazad. Ili samo stopka ona na zadnjoj sajbi radi. Ili kad vidim da vozi sa dugim svjetlima jer mu je crkla jedna sijalica od kratkog. Ma jarane tehnicki si neispravan na cesti i opasnost za ostale ucesnike. Ne kontam zakon koji naplati neku jadnu kaznu i pusti da ide dalje. Zimus sam imao na auto putu situaciju gdje sam kod termoelektrane kaknja preticao kamion. Mrak, magla. Nije strasna ali lik fakat sporo vozio. Preteknem ga sa 90-ak. Kako se vracam u desnu traku nalijece malo gusca magla i gledam na retrovizor u njega. Samo se ukaza ispred mene na par metara passat bez svjetala nazad. Veselo gusla debelo ispod moje brzine. Nista nazad ne radi. Opalim po kocinici, za malo.
last mohicans wrote: ↑08/06/2025 11:47
..... meni oči izbi kad se lampica upali dok to ne rjesim. Stoka voza em neispravna auta......
Jasta. Ja to ne kontam nikako. Na poslu imam nekoliko ljudi koji mjesecima voze tako..ono ne radi ni jedno svjetlo nazad. Ili samo stopka ona na zadnjoj sajbi radi. Ili kad vidim da vozi sa dugim svjetlima jer mu je crkla jedna sijalica od kratkog. Ma jarane tehnicki si neispravan na cesti i opasnost za ostale ucesnike. Ne kontam zakon koji naplati neku jadnu kaznu i pusti da ide dalje. Zimus sam imao na auto putu situaciju gdje sam kod termoelektrane kaknja preticao kamion. Mrak, magla. Nije strasna ali lik fakat sporo vozio. Preteknem ga sa 90-ak. Kako se vracam u desnu traku nalijece malo gusca magla i gledam na retrovizor u njega. Samo se ukaza ispred mene na par metara passat bez svjetala nazad. Veselo gusla debelo ispod moje brzine. Nista nazad ne radi. Opalim po kocinici, za malo.
Interesantna pojava "dnevnih" svjetala naprijed ledi a nazad karina niata ne svijetli cast
Jučer je ovaj vozač uhapšen bio, nego tek danas vijest prošla. Malo se i oni trebaju dozvati, nije svako jurcanje bukvalno spašavanje zivota. Imam starog havera dolje, kad idu u Srebrenicu, recimo, upale rotacije i gari sto nije uredu.
last mohicans wrote: ↑08/06/2025 12:15
Jučer je ovaj vozač uhapšen bio, nego tek danas vijest prošla. Malo se i oni trebaju dozvati, nije svako jurcanje bukvalno spašavanje zivota. Imam starog havera dolje, kad idu u Srebrenicu, recimo, upale rotacije i gari sto nije uredu.
Standardna procedura je haps vozaca kada se desi teza saobracajna nesreca. On je sutra vani a onda ide dalje postupak.