Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#33351 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by W0rM »

jusuf maskovic wrote: 06/06/2025 11:40
Johny12 wrote: 06/06/2025 10:17
Kiki_Musampa wrote: 06/06/2025 07:54
Znas li ti koliki je raspon u godinama tih par generacija? Kakvo je to debilno blebetanje? Navedi samo šta se u tvom i zivotu tvog oca izdesavalo,pa na to dodaj jos. Cuj to trojka mu sjeba zivot cukununucadi :skoljka:
U vaktu mog oca postojala je jugoslavija i vise je nema niti ce vjerovatno biti. Sjebala ju je njegova generacija. U vaktu mog djeda postojala je austro ugarska i vise je nema niti ce biti. Sjebala ju je ta generacija. U vaktu prije njega bila je osmanska imperija pa je nema niti ce je biti. Ko je njih sjebao ne znam….

Kontas?
Jugoslaviju je sjebala cia. Nakon Titove smrti polako su preuzeli udbu. Udbaši su odradili posao za njih . Čitav niz nelogičnosti se dogodio u 90 im.

Ovo tko je Srbin Bošnjak Hrvat nema nikakve veze sa realnim životom. To je samo dobar alat za manipulaciju.
Ko nas bre zavadi :lol: :lol: :lol: e cuj CIA 8-) ... nikako srpski nacionalizam :D
vee-jay

#33352 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

Kiki_Musampa wrote: 06/06/2025 07:54
Johny12 wrote: 06/06/2025 01:03
SaraFina wrote: 05/06/2025 19:50

Ako mora tako, tako ćemo. Bit svega je da će remetilački faktori pomrijeti u “mrskoj Bosni”. I to tri generacije unaprijed. Valjda četvrta skonta da im je korisnije da daju neki doprinos, i da žive kao ljudi. BiH zauvjek! A koalicioni partneri dok se mora.
Koje nebuloze i gluposti…. Stranacka propaganda ocigledno

Mnogo toga se fundamentalno promijenilo u zadnjih nekoliko mjeseci, npr trojkasko busanje “nema mirnog razlaza” je prdimahovina i to vidi ne samo “remetilacki faktor” vec i pro bih faktor…… Okurazen je hrvatski nacionalizam itd…. Nece izaci na dobro

Sjeba nas trojka za narednih par generacija
Znas li ti koliki je raspon u godinama tih par generacija? Kakvo je to debilno blebetanje? Navedi samo šta se u tvom i zivotu tvog oca izdesavalo,pa na to dodaj jos. Cuj to trojka mu sjeba zivot cukununucadi :skoljka:
pa ako je u SDA :D
pemanapemani

#33353 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pemanapemani »

4L0n3 wrote: 05/06/2025 19:28
Pa to ti je iducih min. 70 god politike ovdje, ne moze drugacije nego tako. Alternativa je bh. drustvo kojeg ovdje ni za lijeka vise nema, a nije izvjesno da ce ikad i bit.
Ako mora tako, tako ćemo. Bit svega je da će remetilački faktori pomrijeti u “mrskoj Bosni”. I to tri generacije unaprijed. Valjda četvrta skonta da im je korisnije da daju neki doprinos, i da žive kao ljudi. BiH zauvjek! A koalicioni partneri dok se mora.

Mnogo toga se fundamentalno promijenilo u zadnjih nekoliko mjeseci, npr trojkasko busanje “nema mirnog razlaza” je prdimahovina i to vidi ne samo “remetilacki faktor” vec i pro bih faktor…… Okurazen je hrvatski nacionalizam itd…. Nece izaci na dobro

Fundamentalno se promijenilo da je Dodik napokon gotova prica. Sa njim vise niko ne zeli pricati, od stranaca do opozicije u manjem entitetu.
Covic istjeran na cistac, nikad nervozniji, pa jedan Vukan mu pali verbalne klempe, sto je bilo nezamislivo prije dvije godine.
Konakovic, Becirovic i Lagumdzija na planu vanjske politike uradili vise nego svi SDA ministri, clanovi Predsjednistva i Komsic zajedno u citavoj karijeri.

Trojka po meni igra posteno. Prvo fino, pa ako ne ide, onda u kost.
Klinac bi opozicija iz manjeg entiteta stala na crtu Dodiku da nisu skontali da je trojka koliko toliko principjelna.
Evo vidimo i ove neke manje hr stranke kako se lagano bude,.

Ne znam kako to nije bio slucaj dok su SDA i DF bili vlast?

Ukratko, boli me kurac za trojku i opcenito politicare, samo je cinjenica da su satrali Dodika, pa kako tako i to za dvije jebene godine. Aferim.
drug_profi

#33354 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

USA je imala interes da zadrzi SFRJ na okupu, a Rusija je imala interes da je razjebe sasvim da izađe na Jadran preko pravoslavnih satelita, jer kompletna SFRJ ne bi nikad prišla Rusima.
Uostalom ubijanje je pocelo kad je Kadijevic otišao u Moskvu, nakon toga Rusija prodavala oruzje i hrvatima i srbima da se sto bolje pobiju...
BAK-eV

#33355 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by BAK-eV »

pemanapemani wrote: 06/06/2025 14:56

Fundamentalno se promijenilo da je Dodik napokon gotova prica. Sa njim vise niko ne zeli pricati, od stranaca do opozicije u manjem entitetu.
Covic istjeran na cistac, nikad nervozniji, pa jedan Vukan mu pali verbalne klempe, sto je bilo nezamislivo prije dvije godine.
Konakovic, Becirovic i Lagumdzija na planu vanjske politike uradili vise nego svi SDA ministri, clanovi Predsjednistva i Komsic zajedno u citavoj karijeri.

Klinac bi opozicija iz manjeg entiteta stala na crtu Dodiku da nisu skontali da je trojka koliko toliko principjelna.

Ukratko, boli me kurac za trojku i opcenito politicare, samo je cinjenica da su satrali Dodika, pa kako tako i to za dvije jebene godine. Aferim.
I sta?
Zar nije bio satran Jelavic, Poplasen, samouprava ....

Ti nabrajas neke personalne promjene i to prikazujes kao uspjeh.
Samo dajes argumente za viceve o glupim Bosancima ....

Za to vrijeme imamo na terenu:

- HNK u Mostaru,
- Zakon o radu da federalni inspektori ne smiju bez dozvole kantona vrsiti provjere,
- Schmidtove izmjene cime je bilo koja dominatna hrvatska stranka zabetonirana u vlast (njihovih 150 hiljada glasova ce vrijediti nego pola miliona bosanskih),
- imas najavu trece federalne jedinice,
- napustanje gradjanskog uredjenja,
- najavu elektora
- najavu daljnjih etnickih podjela
- egzodus stanovnika ...

Nema autoputa ni do 2035 ako se ovako nastavi, unistena EP, BH Telekom, sunovrat prodaje zbog neradne nedelje!

Ali eto trebamo se radovati sto neme Dodika ..... juhu .... :roll:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#33356 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Nabroja frajer 10 stvari od toga 6 najava
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#33357 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

_BataZiv_0809 wrote: 06/06/2025 17:15 Nabroja frajer 10 stvari od toga 6 najava
Uništena EP i telecom :mrgreen: opsti egzodus iz tih firmi i grozne plate.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#33358 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Chmoljo wrote: 06/06/2025 17:22
Boze sacuvaj

Sunovrat prodaje zbog neradne nedjelje :mrgreen:
tramvajtrojka

#33359 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

Chmoljo wrote: 06/06/2025 17:22
unisten telecom koji postaje drugi najveci telekom operater u regionu :mrgreen: :mrgreen:
tramvajtrojka

#33360 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

E moj reise ni obraza ni postovanja samog sebe i naroda kojeg predstavljas :run: :run: , sramis li se povratnika u RS-u kojim dns valja zanociti za bajram i zlocinackom brlogu zvanom RS ocekujuci da lole na vrljikama i traktorima ponese ona njihova pjesma uz jednozicani instrument

Image
Image

gledajući ove dvije slike dobro mi i ikako :-)
HelaS

#33361 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by HelaS »

tramvajtrojka wrote: 06/06/2025 19:43 E moj reise ni obraza ni postovanja samog sebe i naroda kojeg predstavljas :run: :run: , sramis li se povratnika u RS-u kojim dns valja zanociti za bajram i zlocinackom brlogu zvanom RS ocekujuci da lole na vrljikama i traktorima ponese ona njihova pjesma uz jednozicani instrument
Spoiler
Show
Image
Image
Uopšte nisi u pravu, naprotiv, retrogradan ti je stav. Nama treba poštovanje jedni drugih, od nečega se mora poći
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#33362 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by laserShow »

tramvajtrojka wrote: 06/06/2025 19:43 E moj reise ni obraza ni postovanja samog sebe i naroda kojeg predstavljas
kada svhatite da ova drzava ima jos Dva naroda mozda vam bude lakse u tim mozgicima. Do tada se icudjavajte.

Bajrambajrecula.
geoxx

#33363 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by geoxx »

Sve ove savjesne, dostojanstvene i nenaivnekodevedesetdruge Bosnjake kad iskupis, taman si tu negdje izasao iz minusa sa IQom.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#33364 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Image

:mrgreen:
tramvajtrojka

#33365 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

_BataZiv_0809 wrote: 06/06/2025 19:56 Image

Ponovno nam je potreban koncept Mario Nenadić, komsicu jel ti to jasno bolan :oops: :mrgreen:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#33366 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mk ultra »

Dakle pored toliko sranja koja izađu iz usta ovih, budu pozvani na bajrambanku

Treba sacuvati ahbaba Dodika :skoljka:
dale cooper

#33367 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dale cooper »

Image

Komšićev politički anganžman u jednoj slici. :D
_BataZiv_0809 wrote: 06/06/2025 19:56 Image

Ovo kad je saznao da je Sebija kuhala za prijem. :mrgreen:
Last edited by dale cooper on 06/06/2025 21:03, edited 1 time in total.
Danguba

#33368 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

tramvajtrojka wrote: 06/06/2025 19:43 E moj reise ni obraza ni postovanja samog sebe i naroda kojeg predstavljas :run: :run: , sramis li se povratnika u RS-u kojim dns valja zanociti za bajram i zlocinackom brlogu zvanom RS ocekujuci da lole na vrljikama i traktorima ponese ona njihova pjesma uz jednozicani instrument

Image
Image

Ne bi me iznenadilo da je pregovarala sa reisom o prelasku na islam nje i sefa u nje samo da opstanu na vlasti.
pemanapemani

#33369 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pemanapemani »

BAK-eV wrote: 06/06/2025 16:45
pemanapemani wrote: 06/06/2025 14:56

I sta?
Zar nije bio satran Jelavic, Poplasen, samouprava ....

Ti nabrajas neke personalne promjene i to prikazujes kao uspjeh.
Samo dajes argumente za viceve o glupim Bosancima ....

Za to vrijeme imamo na terenu:

- HNK u Mostaru,
- Zakon o radu da federalni inspektori ne smiju bez dozvole kantona vrsiti provjere,
- Schmidtove izmjene cime je bilo koja dominatna hrvatska stranka zabetonirana u vlast (njihovih 150 hiljada glasova ce vrijediti nego pola miliona bosanskih),
- imas najavu trece federalne jedinice,
- napustanje gradjanskog uredjenja,
- najavu elektora
- najavu daljnjih etnickih podjela
- egzodus stanovnika ...

Nema autoputa ni do 2035 ako se ovako nastavi, unistena EP, BH Telekom, sunovrat prodaje zbog neradne nedelje!

Ali eto trebamo se radovati sto neme Dodika ..... juhu .... :roll:
Jelavic, Poplasen i samouprava, sve odradila MZ.
Prvi put sa Dodikom Sud BiH donio neku kapitalnu presudu.

Ostalo je vecina neke najave i pateticna prorocanstva sta ce biti.

Opet, boli me kurac za trojku, razocarali su me u hiljadu stvari, samo za SDA i Komsica su kvantni politicki skok.

Pa gdje je taj Komsic u ovoj zajebanciji sa Dodikom? Gdje su te veze u mz za 16 godina?

Nekarizmaticni rumeni Becirovic i narcis Lagumdzija su vise uradili za 2,5 godine nego Komsic za 14,5 godina i Bakir za 8 u vanjskoj politici.
Lug

#33370 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Lug »

drug_profi wrote: 06/06/2025 16:05 USA je imala interes da zadrzi SFRJ na okupu, a Rusija je imala interes da je razjebe sasvim da izađe na Jadran preko pravoslavnih satelita, jer kompletna SFRJ ne bi nikad prišla Rusima.
Uostalom ubijanje je pocelo kad je Kadijevic otišao u Moskvu, nakon toga Rusija prodavala oruzje i hrvatima i srbima da se sto bolje pobiju...
prije 10-15 g. slucajno sam gledao na Viasat History, stari intervju sa pukovnikom engleske vojske koji je ucestvovao na mirovnim pregovorima 1918. poslije Prvog sv.rata. Ne znam tacno kad je sniman.
I on kaze otprilike, sa Rusima smo se brzo dogovorili kuda ce ici granica interesnih sfera od sjevera Evrope prema jugu. Kad smo dosli do centralne i juzne Evrope, tu se nismo nikako mogli dogovoriti pa smo odlucili da zajedno (Rusi i Zapad) od tih podrucja napravimo Cehoslovacku i KSHS i taj prostor smo ostavili za neka bolja vremena kad cemo se moci dogovoriti, dakle, zamrznuli ga, kao tampon zona. To pitanje cemo rjesavati u nekoj buducnosti, veli stari pukovnik u penziji.
I sad pogledas, KSHS i Cehoslovacka nastale u dva mjeseca, novembar i decembar 1918. Cehoslovacka se razdjeli za dva dana, upravo kad ce i kod nas zagrmiti.
Izgleda da su se lako dogovorili za Cehoslavacku.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#33371 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

mk ultra wrote: 06/06/2025 20:08 Dakle pored toliko sranja koja izađu iz usta ovih, budu pozvani na bajrambanku

nemam ništa protiv. samo... da reis šilji za trojku dia, zaha i deva bi pjenili sada na ovo rukovanje. al hajd, nije da se nije naviklo.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#33372 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

Image
Image

Da je nije primio, ispalo bi da smo srbomrsci.

Plus da se IZ miješa u politiku.
tramvajtrojka

#33373 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

Chmoljo wrote: 06/06/2025 21:37
mk ultra wrote: 06/06/2025 20:08 Dakle pored toliko sranja koja izađu iz usta ovih, budu pozvani na bajrambanku

nemam ništa protiv. samo... da reis šilji za trojku dia, zaha i deva bi pjenili sada na ovo rukovanje. al hajd, nije da se nije naviklo.
bio bi naslovi na faktoru i kod Avde mogu ruku dat

Izdajnicka trojka prodala i Reisa
Kako je trojka pokrstila islamsku zajednicu
Ode fes dodje mantija

Svega mi doveli bi situaciju do usijanja letile bi glave al haj kad bosnjo brani VIP konopac u begovoj zivotom sto nece i ovo :zzzz:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#33374 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Chmoljo wrote: 06/06/2025 21:37

Epidemija a oni Srbe primaju kod reisa za Bajram
tramvajtrojka

#33375 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

sehohari wrote: 06/06/2025 21:43

Image
Image

Da je nije primio, ispalo bi da smo srbomrsci.

Plus da se IZ miješa u politiku.
A IZ se ne mijesa u politiku inace, a ona je u politici kao so u sastojku vegete
Post Reply