Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

belfy

#25176 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by belfy »

Didier wrote: 01/06/2025 01:07
Rugafet wrote: 01/06/2025 01:04
Dead Man Walking wrote: 01/06/2025 00:49

Recimo da je ovo istina, na koji procenat populacije se odnosi ovo, obzirom da je prosjeca plata ispod 2,5 milje maraka bruto?
A jesi li primjetio da kad se priča o BiH spominje samo Sarajevo. Sa ovo Sa ono, pa jebem mu misa je li to svi u Sarajevu žive.
Zivim u predgrađu Atlante, milina, grad mi na 35 minuta, zivim u extra lijepom i mirnom naselju. Bajka. U većim i “boljim” državama i gradovima i zarada je veća tako da…
Pa jebiga, meni i pranane i pradede rođeni u Sarajevu. Neću valjda pričati o Žepču ili Banovićima.

Eno u Tešnju se dobro živi.

Vjerujem da se i u malim gradovima može napraviti nešto, ali priznajem da ima manjih gradova koji su stvarno propali, poput recimo Zenice, Novog Travnika i sl., a da ne pričamo o mjestašcima poput Kulen-Vakufa, Bosanskog Petrovca itd.
Bach, jesi to ti? evo, ja ti se nudim kao domacin da te provodam Zenicom za deset dana od sada. taman da upoznam/vidim glavu koja ovo tvrdi, a i da istoj upoznam oci onim sta govori. moze?
MehmedPasaMoric

#25177 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by MehmedPasaMoric »

belfy wrote: 01/06/2025 21:08
MehmedPasaMoric wrote: 31/05/2025 21:44
ZoomZoomKiwi wrote: 31/05/2025 21:35

Sve dok te ta ista nepravda o koju si se okoristio ne ošamari k'o bumerang kad ti zatreba pravičnost i ažurnost sistema i/ili infrastrukture.

Lijepo je biti uljuljan u kolotečinu, ali kad tad u životu dođu krivine i onda kad trebaš da se osloniš na sistem, bilo to pravni, obrazovni ili zdravstveni dio istog, onda te realnost ošamari i skontaš da živiš u vukojebini gdje je zakon samo mrtvo slovo na papiru.
Vjeruj mi da je mene osamarila cesce i zesce nego vecinu ovde ali mi ne pada na pamet da bilo gdje idem... Nauci se covjek da je sam sebi dovoljan i da ne zavisi od drzave i sistema. Korupcija, ima je naravno, nekad neko osteti mene pomocu korupcije, nekad ja ostetim nekog i meni je to ok iskreno. Drugi krse zakone, krsim ih i ja, nista ozbiljno ali ih krsim. Nije ni prije rata bilo nesto aman zaman bolje, samo sto nije bilo foruma pa mom caci nije imao ko iz Amerika govoriti kolika mu je plata i koliko cesto rostilja.

Zavisi dosta doduse i od covjeka, karaktera, stila zivota itd, meni anarhija bolje odgovara od tih nekakvih evropskih preseravanja tipa bacis papiric na ulicu i ide 500€ kazne.
oh, ovaj post je neocekivan i pravo me iznenadio... ti si onda neki veci krokodil u maloj bari (sto sumnjam). odakle te na forumu onda? i na temama koje nikada veceg krokodila ne bi interesovale? ...ili samo sin (ili nesto slicno) nekog veceg krokodila? mislim da je ovo zadnje. jesam pogodio?
Nisam ja nikakav krokodil niti sam u bari, za razliku od ovog qrcevitog Amerikanca meni za srecu ne treba guta para niti tvrdim da je imam... Zivim normalan prosjecan zivot bez nekog posebnog luksuza, volim slobodu i zato radije biram anarhiju nego opresiju, to je moj licni izbor i postujem cinjenicu da ne misli svako tako.

Ako ti mislis da je svako ko je nekad u zivotu nekoga potplatio "krokodil" onda su 90% ljudi u drzavi krokodili
Bodkin

#25178 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Bodkin »

moimoi wrote: 01/06/2025 15:29
Bodkin wrote: 01/06/2025 15:13
ZoomZoomKiwi wrote: 01/06/2025 11:38 Ista maksima kao ona kupujmo domaće.
:pisnuo:

Kupuj lošije i skuplje samo zato što je “naše”.

Budalaština.
I nije bas, pogotovo u vrijeme ludila oko trumpa i tarifa. Ja izvana kupujem bh proizvode (i balkanske generalno ali bh su bitni). I dobro gledam da uzimam eu proizvode
Nostalgija i nista drugo :D To smo i mi radili. A i vani nije bilo smeca za kupiti, samo proizvodi koji su solidni.
Ma jok. Predugo sam vani za bilo kakvu nostalgiju
belfy

#25179 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by belfy »

Didier wrote: 01/06/2025 01:28
ZoomZoomKiwi wrote: 01/06/2025 01:27 U Europu ne bih ni za 12k€ mjesečno.
Tu se slažemo.
Dakle, nisi spreman za upoznavanje. Time dovodiš u pitanje sve što pišeš, ali okej :D
zoves covjeka na upoznavanje koji je jucer otisao na Novi Zeland. :-) evo, ja ti nudim isto pa da vidimo i tvoj odgovor...
belfy

#25180 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by belfy »

MehmedPasaMoric wrote: 01/06/2025 21:47
MehmedPasaMoric wrote: 31/05/2025 21:44

Vjeruj mi da je mene osamarila cesce i zesce nego vecinu ovde ali mi ne pada na pamet da bilo gdje idem... Nauci se covjek da je sam sebi dovoljan i da ne zavisi od drzave i sistema. Korupcija, ima je naravno, nekad neko osteti mene pomocu korupcije, nekad ja ostetim nekog i meni je to ok iskreno. Drugi krse zakone, krsim ih i ja, nista ozbiljno ali ih krsim. Nije ni prije rata bilo nesto aman zaman bolje, samo sto nije bilo foruma pa mom caci nije imao ko iz Amerika govoriti kolika mu je plata i koliko cesto rostilja.

Zavisi dosta doduse i od covjeka, karaktera, stila zivota itd, meni anarhija bolje odgovara od tih nekakvih evropskih preseravanja tipa bacis papiric na ulicu i ide 500€ kazne.
oh, ovaj post je neocekivan i pravo me iznenadio... ti si onda neki veci krokodil u maloj bari (sto sumnjam). odakle te na forumu onda? i na temama koje nikada veceg krokodila ne bi interesovale? ...ili samo sin (ili nesto slicno) nekog veceg krokodila? mislim da je ovo zadnje. jesam pogodio?
Nisam ja nikakav krokodil niti sam u bari, za razliku od ovog qrcevitog Amerikanca meni za srecu ne treba guta para niti tvrdim da je imam... Zivim normalan prosjecan zivot bez nekog posebnog luksuza, volim slobodu i zato radije biram anarhiju nego opresiju, to je moj licni izbor i postujem cinjenicu da ne misli svako tako.

Ako ti mislis da je svako ko je nekad u zivotu nekoga potplatio "krokodil" onda su 90% ljudi u drzavi krokodili
mah, anarhiju mozes "voliti" samo ako si iole mlad ili stariji i iole pokvaren. doduse, ima i treca opcija - da se osjecas jacim pa da mozes provesti sta ti zelja, ali mislim da to nije realna opcija cak ni kod nas. tako da bih, cak i shodno ovom tvom zadnjem odgvoru, tipovao na prvo. da si mladji i da ti nisi krokodil, nego neko iznad tebe. bio familijarno povezan sa tobom ili ne... cak ni na prvo mi ne rece da li sam u pravu, ali i nedostatak odgovora daje odgovor. osim ako zaista nisam u pravu sto samo ti mozes reci. jesam li?

P.S. interesantno je da za tebe postovanje zakona predstavlja opresiju... da li znas sta opresija znaci?
Last edited by belfy on 01/06/2025 22:00, edited 1 time in total.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#25181 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by izvrsni direktor »

Bodkin wrote: 01/06/2025 15:13
ZoomZoomKiwi wrote: 01/06/2025 11:38 Ista maksima kao ona kupujmo domaće.
:pisnuo:

Kupuj lošije i skuplje samo zato što je “naše”.

Budalaština.
I nije bas, pogotovo u vrijeme ludila oko trumpa i tarifa. Ja izvana kupujem bh proizvode (i balkanske generalno ali bh su bitni). I dobro gledam da uzimam eu proizvode
Nije mi jasan covjek koji svjesno steti sebi (jede nesto losije kvalitete), kako bi pogodovao drugom (vlasniku/proizvodjacu koji nece ni da se potrudi da popravi kvalitetu)
MehmedPasaMoric

#25182 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by MehmedPasaMoric »

belfy wrote: 01/06/2025 21:56
MehmedPasaMoric wrote: 01/06/2025 21:47

mah, anarhiju mozes "voliti" samo ako si iole mlad ili stariji i iole pokvaren. doduse, ima i treca opcija - da se osjecas jacim pa da mozes provesti sta ti zelja, ali mislim da to nije realna opcija cak ni kod nas. tako da bih, cak i shodno ovom tvom zadnjem odgvoru, tipovao na prvo. da si mladji i da ti nisi krokodil, nego neko iznad tebe. bio familijarno povezan sa tobom ili ne... cak ni na prvo mi ne rece da li sam u pravu, ali i nedostatak odgovora daje odgovor. osim ako zaista nisam u pravu sto samo ti mozes reci. jesam li?
Ne znam sto te zanimaju moje privatne stvari koje nemaju veze sa temom, niti sam duzan da tebi polazem racune, ali ako ce ti biti lakse nisam dijete nikakvog ratnog profitera, moj dedo je bio privatnik prije skoro 100 godina pa onda otac pa onda i ja, doduse nije isti biznis u pitanju ali nebitno. Ako prodjes kroz moje druge postove shvatices da bas i nisam stranacki podoban ni za jednu stranku u drzavi, niti mi to treba niti zelim da budem
belfy

#25183 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by belfy »

MehmedPasaMoric wrote: 01/06/2025 10:46
Dead Man Walking wrote: 01/06/2025 00:49

Recimo da je ovo istina, na koji procenat populacije se odnosi ovo, obzirom da je prosjeca plata ispod 2,5 milje maraka bruto?
Na vecinu majstora, na mnoge freelancere, na mnoge privatnike itd. Jako puno prometa je neprijavljeno tako da ovde bilo kakva zvanicna statistika nije pretjerano relevantna. Govorim kao vlasnik jednog malog biznisa, da sam nesto aman bogat nisam ali zivim bolje i imam vise nego sto poreska uprava misli. I to nikad ne bih mogao u Njemackoj nego bih sa svojom fakultetskom diplomom slagao kutije u skladistima
ako ne trolas onda ovakve stvari napisati na forumu je, u najmanju ruku, glupo... mislim da ovakvo nesto niti jedan priseban Rahman ne bi ovako nesto napisao. nadam se da je trola...

@zippoo87, @Domaci izdajnik, jel ovo neki vas Rahman?
HelaS

#25184 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by HelaS »

konami666 wrote: 01/06/2025 14:47
HelaS wrote: 01/06/2025 12:00
konami666 wrote: 01/06/2025 10:11
Zato sam ti i uradio konverziju vrijednosti novca iz 1948 za godinu 1998, to jest da je Njemačka dobila taj novac 1998 godine, vrijedilo bi 10 milijardi dolara. A za Bosnu sam smanjio iznos donacije na 5 milijardi 1998 godine. Zato te i pitam, zašto Bosna nije razvijenija tipa 50% manje razvijena nego Njemačka? Eto neka je samo 5% razvijena ko Njemačka a znamo da nije ni to.
Želiš reći da je 1USD skuplji 1948. godine od 1USD iz 1998. godine?
Nekima fakat treba crtati a meni se ne da :)
Jeste drug, Bosna se izgradila ko Singapur od 8 milijardi dolara donacija nakon rata, sve je otišlo tamo gdje treba, ko kad nabaciš 25 kila ali ciste mišićne mase, sve otišlo u bicepse, ramena i prsa.
Vidi kako si drzak :? Sasvim je normano ne znati, normalno je pogriješiti i reći, nikom neće kruna s glave pasti. Doduše, kod mnogih je normalno, u tom neznanju, rugati se i kojekakvim glupostima diskreditirati.

Uživaj u tom svom dijasposrkom svijetu, daleko ti kuća od mene bila.
Rugafet

#25185 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Rugafet »

MehmedPasaMoric wrote: 01/06/2025 18:49
Rugafet wrote: 01/06/2025 16:13
MehmedPasaMoric wrote: 01/06/2025 10:46

Na vecinu majstora, na mnoge freelancere, na mnoge privatnike itd. Jako puno prometa je neprijavljeno tako da ovde bilo kakva zvanicna statistika nije pretjerano relevantna. Govorim kao vlasnik jednog malog biznisa, da sam nesto aman bogat nisam ali zivim bolje i imam vise nego sto poreska uprava misli. I to nikad ne bih mogao u Njemackoj nego bih sa svojom fakultetskom diplomom slagao kutije u skladistima
A što sa svojom fakultetskom diplomom ne radiš u BiH?
$200 dnevno možete zaraditi al u qurcu. Kome te bajke pričate? Pa do prije par godina sam živio tu. Ako nije gore sad bolke nije. Uostalom potrazi brojke koliko ljudi svake godine napusti BiH. Istočna Bosna skoro da je prazna. Kakva BiH i nekakvi standardi. Rupetina obična u kojoj se samo u Sarajevu živi kako tako, mrdni malo iz Sa sve će ti biti jasno
Pa ovde vecini ni treba 200$ dnevno da bi dobro zivjeli... I ako tebi nije valjalo nema potrebe da druge ubjedjujes da ni njima nije dobro, svako zna svoj zivot najbolje.
E jbg, sad ne treba $200 dnevno, nije to tema emisije…Ne ubjedjujem ja nikog ni u šta. Da me poznaješ vidio bi koliko griješiš. Ja sam se izvukao, za ostale me boli ćuna. Da, nije valjalo meni i još milion Bosanaca.
HelaS

#25186 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by HelaS »

belfy wrote: 01/06/2025 22:16
MehmedPasaMoric wrote: 01/06/2025 10:46 Na vecinu majstora, na mnoge freelancere, na mnoge privatnike itd. Jako puno prometa je neprijavljeno tako da ovde bilo kakva zvanicna statistika nije pretjerano relevantna. Govorim kao vlasnik jednog malog biznisa, da sam nesto aman bogat nisam ali zivim bolje i imam vise nego sto poreska uprava misli. I to nikad ne bih mogao u Njemackoj nego bih sa svojom fakultetskom diplomom slagao kutije u skladistima
ako ne trolas onda ovakve stvari napisati na forumu je, u najmanju ruku, glupo... mislim da ovakvo nesto niti jedan priseban Rahman ne bi ovako nesto napisao. nadam se da je trola...

Čuj glupo napisati da ima crne prihode :lol: Čistunac, nikad nisi zaradio novac na crno? Da, to se ne radi tako u Dijaspori, u pravu si :D
HelaS

#25187 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by HelaS »

Rugafet wrote: 01/06/2025 23:13
Spoiler
Show
Rugafet wrote: 01/06/2025 16:13

A što sa svojom fakultetskom diplomom ne radiš u BiH?
$200 dnevno možete zaraditi al u qurcu. Kome te bajke pričate? Pa do prije par godina sam živio tu. Ako nije gore sad bolke nije. Uostalom potrazi brojke koliko ljudi svake godine napusti BiH. Istočna Bosna skoro da je prazna. Kakva BiH i nekakvi standardi. Rupetina obična u kojoj se samo u Sarajevu živi kako tako, mrdni malo iz Sa sve će ti biti jasno
Pa ovde vecini ni treba 200$ dnevno da bi dobro zivjeli... I ako tebi nije valjalo nema potrebe da druge ubjedjujes da ni njima nije dobro, svako zna svoj zivot najbolje.
E jbg, sad ne treba $200 dnevno, nije to tema emisije…Ne ubjedjujem ja nikog ni u šta. Da me poznaješ vidio bi koliko griješiš.
Ja sam se izvukao, za ostale me boli ćuna. Da, nije valjalo meni i još milion Bosanaca.
Što se ne izvučeš i sa bosanskog foruma :D
belfy

#25188 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by belfy »

HelaS wrote: 01/06/2025 23:14
belfy wrote: 01/06/2025 22:16
MehmedPasaMoric wrote: 01/06/2025 10:46 Na vecinu majstora, na mnoge freelancere, na mnoge privatnike itd. Jako puno prometa je neprijavljeno tako da ovde bilo kakva zvanicna statistika nije pretjerano relevantna. Govorim kao vlasnik jednog malog biznisa, da sam nesto aman bogat nisam ali zivim bolje i imam vise nego sto poreska uprava misli. I to nikad ne bih mogao u Njemackoj nego bih sa svojom fakultetskom diplomom slagao kutije u skladistima

Čuj glupo napisati da ima crne prihode :lol: Čistunac, nikad nisi zaradio novac na crno? Da, to se ne radi tako u Dijaspori, u pravu si :D
nisam. nikada nisam zaradio novac na crno. cudnije je sto je tebi to sokantno, ali djelomicno razumijem...

docim, da, jako je glupo napisati da ima firmu i prihode na crno, te da porezna ne zna za to na javnom forumu. valjda te podatke onda krijes jer... radis na crno - jebiga. a ovdje to iznosis na bijelo i tim se hvalis!? jel tebi izgleda pametno napisati nesto takvo na javnom forumu ako vec radis na crno? smatras li da je pametno da to uradi/napise neko ko radi na crno?
Last edited by belfy on 01/06/2025 23:32, edited 2 times in total.
Rugafet

#25189 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Rugafet »

HelaS wrote: 01/06/2025 23:15
Rugafet wrote: 01/06/2025 23:13
Spoiler
Show

E jbg, sad ne treba $200 dnevno, nije to tema emisije…Ne ubjedjujem ja nikog ni u šta. Da me poznaješ vidio bi koliko griješiš.
Ja sam se izvukao, za ostale me boli ćuna. Da, nije valjalo meni i još milion Bosanaca.
Što se ne izvučeš i sa bosanskog foruma :D
Zašto bi? Nisam ja otišao zbog vas i sto ne volim BiH kao BiH.
HelaS

#25190 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by HelaS »

belfy wrote: 01/06/2025 23:27
belfy wrote: 01/06/2025 22:16 ako ne trolas onda ovakve stvari napisati na forumu je, u najmanju ruku, glupo... mislim da ovakvo nesto niti jedan priseban Rahman ne bi ovako nesto napisao. nadam se da je trola...
nisam. nikada nisam zaradio novac na crno. cudnije je sto je tebi to sokantno, ali djelomicno razumijem...

docim, da, jako je glupo napisati da ima firmu i prihode na crno, te da porezna ne zna za to na javnom forumu. jel tebi to pametno napisati na javnom forumu ako vec radis na crno? smatras li da je pametno da to uradi/napise neko ko radi na crno?
Šta ti to razumiješ, djelomično?
belfy

#25191 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by belfy »

HelaS wrote: 01/06/2025 23:31

docim, da, jako je glupo napisati da ima firmu i prihode na crno, te da porezna ne zna za to na javnom forumu. jel tebi to pametno napisati na javnom forumu ako vec radis na crno? smatras li da je pametno da to uradi/napise neko ko radi na crno?
razumijem da su neki morali raditi tako. a sada odgovori i na moj prepravljeni post, jer nisam stigao da sve otkucam prije ovog tvog odgovora.
konami666

#25192 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by konami666 »

HelaS wrote: 01/06/2025 23:10
konami666 wrote: 01/06/2025 14:47
HelaS wrote: 01/06/2025 12:00

Želiš reći da je 1USD skuplji 1948. godine od 1USD iz 1998. godine?
Nekima fakat treba crtati a meni se ne da :)
Jeste drug, Bosna se izgradila ko Singapur od 8 milijardi dolara donacija nakon rata, sve je otišlo tamo gdje treba, ko kad nabaciš 25 kila ali ciste mišićne mase, sve otišlo u bicepse, ramena i prsa.
Vidi kako si drzak :? Sasvim je normano ne znati, normalno je pogriješiti i reći, nikom neće kruna s glave pasti. Doduše, kod mnogih je normalno, u tom neznanju, rugati se i kojekakvim glupostima diskreditirati.

Uživaj u tom svom dijasposrkom svijetu, daleko ti kuća od mene bila.
Ja sam ti fino objasnio sve 2x a ti opet svoju priču. Sto znaci da ili nisi pročitao ili ne kontas. Za prvo rješenje postoji, za drugo nažalost nema pomoći. Ako si slučaj broj 2, životno iskustvo me naučilo da sa takvima se najbolje samo složiti i reci “tako je”.

Uživam drug, hvala ti. Ne znam da li su nam kuće u Bosni daleko jedna od druge, možda primarna rezidencija je daleko, ne znam za ostale, zavisi gdje si.
HelaS

#25193 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by HelaS »

belfy wrote: 01/06/2025 23:33

razumijem da su neki morali raditi tako. a sada odgovori i na moj prepravljeni post, jer nisam stigao da sve otkucam prije ovog tvog odgovora.
Vidi kolega, sebi djecu postavi ispred sebe pa ih muštraj i nek' ti odgovaraju na tvoja pitanja. Ovdje se moraš drukčije ponašati, neovisno što si Dijasporac
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#25194 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Bobi »

:zrikav: ajdeeee :lol:
Sanjarko

#25195 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Sanjarko »

Mnogi idu za parama, neki su otisli i zbog ljubavi, udale/ozenili se u dijasporu, neki zbog stanja u drzavi itd. Uglavnom vecini je bolje vani. A nama ovdje nije kao njima. Dok nam salju ili daju od para pa nadalje.

Ali nije ni ovdje toliko lose koliko se kuka, mi smo Europe poor, ne Africa poor. Za dio stanovnistva jeste, prilicno, ali opet popravlja se stanje ili je sada stabilno i za neke od njih, mene i moju majku tu ukljucujem, da hoce tako i ostati, ne ureklo se.

Jbte za 5 godina vratila 8 000 KM duga skoro, ostalo nam jos 1 500 KM. Ali nam kvaliteta zivota nije dobra. Desi se ova inflacija kontrolisana da ne predze u hiperinflaciju. A kako nismo imali nista od primanja, dobro je sada.

Ali da li je to smisao zivota, prezivljavanje. Ono da stojis u mjestu. Imas sta pojest, popit itd, ali sve ostalo stoji, cak stavise pogorsava se mnogima.
belfy

#25196 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by belfy »

HelaS wrote: 01/06/2025 23:40
belfy wrote: 01/06/2025 23:33

Vidi kolega, sebi djecu postavi ispred sebe pa ih muštraj i nek' ti odgovaraju na tvoja pitanja. Ovdje se moraš drukčije ponašati, neovisno što si Dijasporac
"kolega" ne mustram ja nikoga, nego se ovo zove komunikacija. da bi ista bila smatrana kao ravnopravnom komunikacijom ona mora biti dvosmjerna. ako ti ocekujes da samo ti mozes postavljati pitanja, pa onda kada ti se ne svidja odgovor pokusavati prekinuti istu je samo do tebe. onda jednostavno nisi dorastao za normalnu komunikaciju. ja sam na tvoja pitanja odgovarao. ti ni na jedno moje nisi. jednom kada odrastes mozda ces bolje razumijeti. zadnji put sam ti rekao da odskakutas i sada vidim da je to bilo pogresno i izvinjavam se na tome. idi cuclaj cuclu i guraj tutu unazad.

a, jednom kada odrastes vrati se da popricamo. elem, prvi znak djecije podjebancije i nedoraslosti ti je drug Bobi (on se uvijek naljuti, ali kao i svako dijete ne zna kako dobro servirati osvetu). no, evo, od njega si vec dobio podrsku. vjerujem da cete od sada biti bolji prijatelji i zajedno rasti.

svako postovanje :kakoste:

P.S. na boldovano: :lol: . uspostavlja covjek pravila na forumu... (ovo ti je mozda protiv Bobija, pa se uzdrzi) :lol: o hljebe... ovdje mora da sam ispremetao interpunkciju do bola, ali i od smijeha. izvinjavam se svima koji citaju... :mrgreen: :lol:
Last edited by belfy on 02/06/2025 00:07, edited 1 time in total.
Bobi
Forum administrator

#25197 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Bobi »

Šta sam ti ja sad kriv :D ? Ništa ti ne radim.
belfy

#25198 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by belfy »

Bobi wrote: 02/06/2025 00:06 Šta sam ti ja sad kriv :D ? Ništa ti ne radim.
oh, cek, tek sada editovah jos jednom. procitaj ponovo... :mrgreen:

elem, nadam se da cete se lijepo druziti i zajedno rasti, te potpomagati jedan drugoga do pune zrelosti... i, naravno, zelim vam sve najbolje. :D

P.S. nadam se da te ovo njegovo uspostavljanje pravila na forumu nece omesti i da ces mu ti to lakse objasniti, jer tebe vjerovatno vise voli... :mrgreen:
Last edited by belfy on 02/06/2025 00:13, edited 1 time in total.
Bobi
Forum administrator

#25199 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Bobi »

belfy wrote: 02/06/2025 00:07

elem, nadam se da cete se lijepo druziti i zajedno rasti, te potpomagati jedan drugoga do pune zrelosti... i, naravno, zelim vam sve najbolje. :D
jel mogu ja napisat odgovor ili ces još editovat :D ?
belfy

#25200 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by belfy »

Bobi wrote: 02/06/2025 00:12
belfy wrote: 02/06/2025 00:07

jel mogu ja napisat odgovor ili ces još editovat :D ?
mislim da sam zavrsio sa editima. ovi zadnji su bili zbog stvari koje radim uporedo... odgovori drug Bobi. :)
Post Reply