poy domovini!
Neka tuzi. Ako je zaista dobila otkaz na porodiljskom, dobija 100%
vjeruj bata nije jedina.. znam isto tako jednu zenu al‘ et_BataZiv_0809 wrote: ↑31/05/2025 22:19Neka tuzi. Ako je zaista dobila otkaz na porodiljskom, dobija 100%
Dze to, moj superb star preko 10 godina, cijena jedva iznad 10 milja_BataZiv_0809 wrote: ↑31/05/2025 22:16Zato ti vozis auto koje kosta ko 3 moja.dječak sa šibicama wrote: ↑31/05/2025 22:13 Bata ti je aristroktracija, jede se biftek. Ja ne znam kad sam vidio biftek u mesnici a kamoli jeo ga kod kuce![]()
![]()
A vala i to porodiljsko koje traje po 2 godine sto nema nigdje na svijetu, u Amerikama radis dok se ne porodis, dobijes 7 dana bolovanja i nazad na posao... I ja bih joj dao otkaz
Samo tuziti za nezakoniti otkaz. Ako je ugovor istekao onda tu ne mozes nista.Rockefeller wrote: ↑31/05/2025 22:22vjeruj bata nije jedina.. znam isto tako jednu zenu al‘ et_BataZiv_0809 wrote: ↑31/05/2025 22:19Neka tuzi. Ako je zaista dobila otkaz na porodiljskom, dobija 100%
ma sve ima svoje, pro i kontra
Ne bih se žalio
Da, sestra je otišla, i nikad se neće vratiti. Jer za period dok je bila tamo, ovdje se nije napredovalo ni sekunde. Sestra je tamo na studijeu arhitekture radila stvari koje u BiH "naši" studenti arhitekture koji crtaju ručno dan i noć ne vide ni u prvih pet godina svoje karijere._BataZiv_0809 wrote: ↑31/05/2025 22:16Imam i ja poznanika i rodbine u Austriji, ima svakakvih iskustava.ZoomZoomKiwi wrote: ↑31/05/2025 22:09
Mislim da se on uopće sad u toj firmi ne bavi pravnim stvarima, bar ne oficijelno u smislu da ih zastupa. Znanje engleskog ga je izvuklo, i mislim da je i prije surađivao s njima odavdje dok je radio u AM, pa vjerovatno je tako i dobio posao.
Što se Austrije i tretmana tiče, tu sam ipak bolje potkovan, sestra mi je od svoje 18. godine tamo, evo već 11 godina, ne sjećam se da je ikad naišla na bilo kakav vid diskriminacije ili lošeg tretmana po bilo kom osnovu.
Povlačim paralelu sa svojim studiranjem i radom ovdje i njenim studijem i radom tamo. Meni sasvim dovoljno.
Da ne pričam o dva vrlo dobra prijatelja koji su preko Erasmusa otišli na master studij u Austriju i nikad se nisu ni vratili (jedan sa ETF-a drugi sa Ekonomije). I tako dalje i tako dalje.
Ja ti garantujem čim hoćeš da će njegovom djetetu biti milijardu puta bolje tamo nego što bi mu bilo ovdje.
Sestra je otisla na skolovanje jer je kao student iz BiH imala povlasten status u pogledu skolarine i jer je neko zaradjenim parama u BiH mogao da isfinansira njen odlazak tamo.
Ti si u sopstvenoj drzavi dosao do ozbiljnog biznisa i vlastite kuce.
Druga je stvar tvoje misaono opazanje svega toga i tvoj stav prema svemu ovome, koji je poprilicno jednostran i beskompromisan, ali to je tvoja stvar naravno.
EDIT: Vino sam kupio mislim u Danskoj. Fino me uzima![]()
plus, 20$
Dino Beganović da je rođen i živio u BiH, u najboljem slučaju bi bio dobar automehaničar i to je to. Nije loše, ali ni blizu ovog što sad živi._BataZiv_0809 wrote: ↑31/05/2025 22:32 A mozda si upravo u BiH ispekao zanat![]()
Nikad necemo saznati.
A Dino Beganovic je jedan od 100 hiljada Bosnjaka u Svedskoj, sto je on jedan reprezentativan a ne hiljade onih sto su tu drzavu izvarali za invalidnine?
Ja ti bolje ne tražio (ako si solo igrač)
E jbg provalio si me…MehmedPasaMoric wrote: ↑31/05/2025 23:00Druze ako si mislio ici sa ovom vrstom price onda si trebao reci da si inzinjer a ne domar... Ne ide to tako
Kap u moru. Zrno pijeska u Sahari.izvrsni direktor wrote: ↑31/05/2025 23:08 Prica mu buraz kako ga strah malca pustit da ide sam u skolu, cuko lutalica se pojavio u naselju, laje i napada narod masovno. I nesto kontam, da li je dobra odluka sto sam otisao?