Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Sanjarko

#601 Re: Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?

Post by Sanjarko »

izvrsni direktor wrote: 26/05/2025 11:41
_BataZiv_0809 wrote: 26/05/2025 11:30 Je li istina to @izvrsni direktor
I ja sam cuo za to od birvatilnih gastarbajtera cije tvrdnje nisi mogao lako provjeriti u to vrijeme bez googla i sa vizama za putovanje :mrgreen:
mozda nekad bilo, sad to ide na ebay- male oglase, nasi odozdo, ustvari citava istocna europa to kupi rado.
meni zadnja ves masina bila crkla, i sad skontaj, nadji nekog da ti pomogne prenijeti masinu, jebi auto da to prevuces na otpad, 6€ plati, i onda istovaraj, unosi u kontejner tamo na otpadu...stavio na male oglase "poklanjam defektnu ves masinu, ne znam sta joj je", dosli nasi ljudi kroz par dana, kaze mi to dole odvucemo, popravimo i prodajemo kao polovnu njemacku robu :)
Odkad se to radi, ima iha haj.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#602 Re: Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?

Post by _BataZiv_0809 »

I ja sam cuo za to od birvatilnih gastarbajtera cije tvrdnje nisi mogao lako provjeriti u to vrijeme bez googla i sa vizama za putovanje :mrgreen:
mozda nekad bilo, sad to ide na ebay- male oglase, nasi odozdo, ustvari citava istocna europa to kupi rado.
meni zadnja ves masina bila crkla, i sad skontaj, nadji nekog da ti pomogne prenijeti masinu, jebi auto da to prevuces na otpad, 6€ plati, i onda istovaraj, unosi u kontejner tamo na otpadu...stavio na male oglase "poklanjam defektnu ves masinu, ne znam sta joj je", dosli nasi ljudi kroz par dana, kaze mi to dole odvucemo, popravimo i prodajemo kao polovnu njemacku robu :)
Ma da, znao sam da nema logike.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#603 Re: Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?

Post by izvrsni direktor »

_BataZiv_0809 wrote: 26/05/2025 12:09
Ma da, znao sam da nema logike.
a ima jos jedan fazon sto sam cuo. nasi se maksuz zaposle u tim separacijama smeca, da mogu probirat za slanje dole i prodaju :-D u becu mi prijatelj rece da kad trazis tako neke stvari, obratis se nasem covjeku koji je na tim smetljistima zaposlen i on ti posalje ponudu sta ima na stanju :D
ove dvije kod mene imaju cistokrvi njemacki radni tim (znas ono, nece njemci svakake poslove, to samo rade nasi kad odu njemacku) :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#604 Re: Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?

Post by _BataZiv_0809 »

I ti kupis frizider ili ves masinu pod firmom da je "od Svabe" a ono indijac u njemu drzao one svoje ogavne splacine i prao svoj ves :lol:

Tako je kod likova iz Hadzica bio na prodaji frizider, na njemu naljepnica KENYA MY HOME :lol:
tramvajtrojka

#605 Re: Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?

Post by tramvajtrojka »

_BataZiv_0809 wrote: 26/05/2025 12:40 I ti kupis frizider ili ves masinu pod firmom da je "od Svabe" a ono indijac u njemu drzao one svoje ogavne splacine i prao svoj ves :lol:

Tako je kod likova iz Hadzica bio na prodaji frizider, na njemu naljepnica KENYA MY HOME :lol:
Al oni su od smeca napravili biznis jbt, jos uvoze druge kucanske aparate sumnjivih proizvodjaca i ide ko halva :mrgreen: :mrgreen:

jbt ves masinu iz 2007e prodaje za pet glava :shock:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#606 Re: Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?

Post by _BataZiv_0809 »

Ubili su brasno poslom, svaka im cast.
Voli nas podanicki mentalitet polovno od Svabe i sto na tome ne zaraditi?
dr_Evil

#607 Re: Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?

Post by dr_Evil »

_BataZiv_0809 wrote: 26/05/2025 12:49 Ubili su brasno poslom, svaka im cast.
Ista stvar je sa uvozom auta. Pohabano do bola, malo ispolira, vrati sat, i napise na piku tek se razradio. A nas covjek voli kombinaciju dobro i jeftino :D
moimoi

#608 Re: Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?

Post by moimoi »

Firma im se zove “Braca mucke doo”. Cak su nabavili i ono njihovo legendarno auto :D
dječak sa šibicama

#609 Re: Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?

Post by dječak sa šibicama »

moimoi wrote: 26/05/2025 11:37 Bila je radnja kod aerodroma, ne znam da li jos uvijek postoji, na reklami joj je pisalo “second hand namjestaj iz Njemacke” :D
Dole negdje kod aerodroma sam 99 kupio VCR iz Njemacke, kurcu nije valjo ali 50 maraka :D
dječak sa šibicama

#610 Re: Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?

Post by dječak sa šibicama »

Bijela Tehnika Hadzici se isprofilirao u jednog od vodeceg prodavaca tehnike, frajer ili braca ako sam dobro cuo, poceli sa uvozom smeca iz DE.

Sad navodno drze zastupnistvo Tesla televizora, tako bar oni kazu. Na sve strane po gradu njihove reklame.
pezzar

#611 Re: Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?

Post by pezzar »

dječak sa šibicama wrote: 26/05/2025 13:26 Bijela Tehnika Hadzici se isprofilirao u jednog od vodeceg prodavaca tehnike, frajer ili braca ako sam dobro cuo, poceli sa uvozom smeca iz DE.

Sad navodno drze zastupnistvo Tesla televizora, tako bar oni kazu. Na sve strane po gradu njihove reklame.
Vrlo malo imaju polovne tehnike, I oni i ovi iz Gladnog polja, kažu ne možeš doći do robe. Sad uglavnom rade kao prodavci preko regularnih kanala nabave-
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#612 Re: Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?

Post by JoseMujica »

svaka čast likovima što znaju prodavat muda pod bubrege...niko ne tjera ljude da kupuju kod njih...isto ko što se nikoga nije tjeralo da ide na Torabijeve seanse ili na Semirove piramide

to su sve privatni biznisi, šta god neko od nas mislio o njima, oni će raditi dok bude interesanata

i te stvari ne treba miješati sa javnim/državnim poslovima...svi mi "javnim" preduzećima plaćamo da rade određene poslove za nas...ne plaćaju oni nas već mi njih, a posao vlasti je da se stara o organizaciji i kvaliteti obavljenog posla....dok javni poslovi štekaju ne mogu biti krivi građani sve da smo svi totalni idioti i krajnje je licemjerno sada sve svaljivati na građane, a prati od odgovornosti lošu vlast
Dugarry

#613 Re: Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?

Post by Dugarry »

JoseMujica wrote: 26/05/2025 13:33 svaka čast likovima što znaju prodavat muda pod bubrege...niko ne tjera ljude da kupuju kod njih...isto ko što se nikoga nije tjeralo da ide na Torabijeve seanse ili na Semirove piramide

to su sve privatni biznisi, šta god neko od nas mislio o njima, oni će raditi dok bude interesanata

i te stvari ne treba miješati sa javnim/državnim poslovima...svi mi "javnim" preduzećima plaćamo da rade određene poslove za nas...ne plaćaju oni nas već mi njih, a posao vlasti je da se stara o organizaciji i kvaliteti obavljenog posla....dok javni poslovi štekaju ne mogu biti krivi građani sve da smo svi totalni idioti i krajnje je licemjerno sada sve svaljivati na građane, a prati od odgovornosti lošu vlast
Apsulutno! Vlast ima duznost da edukuje gradjane, ako je u tome problem.

Edukacija i kazne su jedino rjesenje.
JoseMujica

#614 Re: Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?

Post by JoseMujica »

Dugarry wrote: 26/05/2025 13:40
JoseMujica wrote: 26/05/2025 13:33 svaka čast likovima što znaju prodavat muda pod bubrege...niko ne tjera ljude da kupuju kod njih...isto ko što se nikoga nije tjeralo da ide na Torabijeve seanse ili na Semirove piramide

100% :thumbup:

i to treba ići jedno s drugim sinhronizovano, i edukacija i kazne

ali još jednom ponavljam, dok se sistem odvoza smeća ne promjeni, neće nam pomoći ni kazne ni edukacija...nemoguće je izbjeći nakupljanje smeća u ovom sistemu gdje se svaka kanta u Sarajevu prazni jednom sedmično...to je logika prošlosti, iz prošlog sistema i kod nas je još uvijek slijepo prate :roll:

i skoro da se može generalizirati da su nam takve sve javne usluge
tramvajtrojka

#615 Re: Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?

Post by tramvajtrojka »

JoseMujica wrote: 26/05/2025 13:46

ali još jednom ponavljam, dok se sistem odvoza smeća ne promjeni, neće nam pomoći ni kazne ni edukacija...nemoguće je izbjeći nakupljanje smeća u ovom sistemu gdje se svaka kanta u Sarajevu prazni jednom sedmično...to je logika prošlosti, iz prošlog sistema i kod nas je još uvijek slijepo prate :roll:

gdje se prazni jednom sedmično tj. u gradskim naseljima

https://gis.rad.com.ba/map/waste-manage ... lbo=1&lyo=

ovo su dani kojima se prazni svaki kontenjer u ks
JoseMujica

#616 Re: Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?

Post by JoseMujica »

tramvajtrojka wrote: 26/05/2025 16:33

lijepo su oni to napisali...svaka čast....evo nađoh lokaciju kontejnera moje mahale...piše fino 3x heftično, a ono što ja vidim u stvarnosti da se prazne 1x heftično....štaviše, na ovoj mapi piše da su ih danas (26.5.) trebali isprazniti...maloprije sam prolazio....pofino su puni...nisu još pretrpani...

fakat bih volio da nisam u pravu i da ova mapa odgovara stvarnosti

slijedeća runda po mapi je srijeda, pa petak...pratim...ako fakat dođu ispričavam im se za kritike...onda fakat živim među stokom :sad:

ps

maloprije sam opet skupljao rastrgane pelene oko zgrade....jebeni kerovi :oops:
Last edited by JoseMujica on 26/05/2025 16:50, edited 1 time in total.
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#617 Re: Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?

Post by teskeredzic_22 »

dr_Evil wrote: 26/05/2025 13:03
_BataZiv_0809 wrote: 26/05/2025 12:49 Ubili su brasno poslom, svaka im cast.
Ista stvar je sa uvozom auta. Pohabano do bola, malo ispolira, vrati sat, i napise na piku tek se razradio. A nas covjek voli kombinaciju dobro i jeftino :D
I da se malo razradio :mrgreen:
Dobar :mrgreen:
Dugarry

#618 Re: Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?

Post by Dugarry »

JoseMujica wrote: 26/05/2025 16:48
tramvajtrojka wrote: 26/05/2025 16:33

lijepo su oni to napisali...svaka čast....evo nađoh lokaciju kontejnera moje mahale...piše fino 3x heftično, a ono što ja vidim u stvarnosti da se prazne 1x heftično....štaviše, na ovoj mapi piše da su ih danas (26.5.) trebali isprazniti...maloprije sam prolazio....pofino su puni...nisu još pretrpani...

fakat bih volio da nisam u pravu i da ova mapa odgovara stvarnosti

slijedeća runda po mapi je srijeda, pa petak...pratim...ako fakat dođu ispričavam im se za kritike...onda fakat živim među stokom :sad:

ps

maloprije sam opet skupljao rastrgane pelene oko zgrade....jebeni kerovi :oops:
Ako se ne prazne na vrijeme, onda znamo ko je krivac :roll:
moimoi

#619 Re: Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?

Post by moimoi »

Ne prazne kada ne mogu doci do kontejnera od parkiranih auta. O tome malo ko razmislja.
mali_balon

#620 Re: Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?

Post by mali_balon »

Da odgovorim na naslov teme: treba otavit svo smece sto stoka ostavi dok ne pocrkamo.....
Znaci preko vikenda (subota na nedjelju navece) je neki dzilkos iznio dnevni boravak i ostavio pored kontejnera, a nije planiran odvoz kabastog otpada, dosli iz RADa sa nekim kamioncicem i pokupise.....danas ujutro opet regal kod kontejnera......
Ostavit svo smece ne dirat nista bolje stoka i je zasluzuje
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#621 Re: Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?

Post by _BataZiv_0809 »

Prebaci da Zenica bude glavni grad i rijesio si 50% problema Sarajeva :mrgreen:
PM72

#622 Re: Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?

Post by PM72 »

_BataZiv_0809 wrote: 29/05/2025 11:42 Prebaci da Zenica bude glavni grad i rijesio si 50% problema Sarajeva :mrgreen:
Slažem se.I nek presele tamo svi koji su došli.
dr_Evil

#623 Re: Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?

Post by dr_Evil »

_BataZiv_0809 wrote: 29/05/2025 11:42 Prebaci da Zenica bude glavni grad i rijesio si 50% problema Sarajeva :mrgreen:
Podrzavam :D

Mada bih ja iz patriotskih proglasio Visegrad, ali u svakom slucaju vakat minder izmaknut :D
PM72

#624 Re: Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?

Post by PM72 »

Što ne bi bio Travnik?
Bio nekad a Zenica nikad.Da nije bilo KPZ Zenica ne bi se znalo za nju isto ko i za Čapljinu da ne bi keksa :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#625 Re: Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?

Post by _BataZiv_0809 »

Travnik vec bio, ne mere :lol:
Post Reply