Pa moze jer nema niko da to kontrolise i kaznjava. Ja srecom zivim u novijoj zgradi i jos uvijek toga nema. Niti moze biti jer nece to niko dozvoliti. Za manje stvari smo zvali inspekciju._BataZiv_0809 wrote: ↑25/05/2025 17:38 Ali narod koji ostavlja hljeb i hranu pored kontejera koju onda zivotinje raznose![]()
Ne mogu da shvatim kako ljudima ne smeta hodati pored uhljupluka![]()
Da ne kazem kad prodju gancijasi i obrade kontejnere da smeca bude desetinama metara oko kontejnera.
Nepojmljiv mi je taj poriv za zauzimanjem povrsina, evo kod nas u zgradi se prije par godina oslobodio zajednicki prostor, frajer ga bespravno zauzeo i zivio tu, to je prostorijica od 20tak kvadrata sa grijanjem, ono za sjednice kucnog savjeta idealna.
Prva reakcija komsija-daj im kljuc imaju oni starih stvari za odloziti tu![]()
Ali kad odem kod neke raje u goste. Pa covjece ljudi zauzeli pola haustora. Interfon imaju, zvono ispred te prostorije. Tipa dva stana su i samo lole pregradili zid. Stavili tu zvonce, unutra se vide bicikla, cipelarnik...halo ba. Il tipa zadnji sprat isto tako, likovi samo vrata neka postave nize. Nevjerovatno.
Kazem, ako pozovete inspekciju, oni ce fkt izaci i naloziti da se te stvari uklone. Samo je toga toliko, da je sad vise kasno za to. Jer u svakoj haman zgradi imas nesto tako, ili je neko zauzeo podrume. Potkrovlje. Napravio sebi bastu ogradio i sl.
Opsti haos i rasulo. I ko god da krene da to rjesava - donji je i gubi izbore. Jer se stoka na to navikla. I haj mu ti sad stisni pa oduzmi.
A da ne govorim o kucama. Uuu kakva je tek tu jebada. Ooo. Pa mislim majke mi da 50% njih nema nikakve papire, dozvole. Radi ko sta hoce. Ono, moje je, i ja cu radit sta ja hocu...
Jednostavno, pomiriti se da smo takvi, ne znam...ja fkt ne vidim izlaz. Toliko smo zaglibili da nekad fkt kontam ima li smisla ista vise pokusavati...