Odkad se to radi, ima iha haj.izvrsni direktor wrote: ↑26/05/2025 11:41mozda nekad bilo, sad to ide na ebay- male oglase, nasi odozdo, ustvari citava istocna europa to kupi rado._BataZiv_0809 wrote: ↑26/05/2025 11:30 Je li istina to @izvrsni direktor
I ja sam cuo za to od birvatilnih gastarbajtera cije tvrdnje nisi mogao lako provjeriti u to vrijeme bez googla i sa vizama za putovanje![]()
meni zadnja ves masina bila crkla, i sad skontaj, nadji nekog da ti pomogne prenijeti masinu, jebi auto da to prevuces na otpad, 6€ plati, i onda istovaraj, unosi u kontejner tamo na otpadu...stavio na male oglase "poklanjam defektnu ves masinu, ne znam sta joj je", dosli nasi ljudi kroz par dana, kaze mi to dole odvucemo, popravimo i prodajemo kao polovnu njemacku robu![]()
Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?
- Sanjarko
#601 Re: Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#602 Re: Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?
Ma da, znao sam da nema logike.izvrsni direktor wrote: ↑26/05/2025 11:41mozda nekad bilo, sad to ide na ebay- male oglase, nasi odozdo, ustvari citava istocna europa to kupi rado._BataZiv_0809 wrote: ↑26/05/2025 11:30 Je li istina to @izvrsni direktor
I ja sam cuo za to od birvatilnih gastarbajtera cije tvrdnje nisi mogao lako provjeriti u to vrijeme bez googla i sa vizama za putovanje![]()
meni zadnja ves masina bila crkla, i sad skontaj, nadji nekog da ti pomogne prenijeti masinu, jebi auto da to prevuces na otpad, 6€ plati, i onda istovaraj, unosi u kontejner tamo na otpadu...stavio na male oglase "poklanjam defektnu ves masinu, ne znam sta joj je", dosli nasi ljudi kroz par dana, kaze mi to dole odvucemo, popravimo i prodajemo kao polovnu njemacku robu![]()
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#603 Re: Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?
a ima jos jedan fazon sto sam cuo. nasi se maksuz zaposle u tim separacijama smeca, da mogu probirat za slanje dole i prodaju_BataZiv_0809 wrote: ↑26/05/2025 12:09Ma da, znao sam da nema logike.izvrsni direktor wrote: ↑26/05/2025 11:41mozda nekad bilo, sad to ide na ebay- male oglase, nasi odozdo, ustvari citava istocna europa to kupi rado._BataZiv_0809 wrote: ↑26/05/2025 11:30 Je li istina to @izvrsni direktor
ove dvije kod mene imaju cistokrvi njemacki radni tim (znas ono, nece njemci svakake poslove, to samo rade nasi kad odu njemacku)
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#604 Re: Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?
I ti kupis frizider ili ves masinu pod firmom da je "od Svabe" a ono indijac u njemu drzao one svoje ogavne splacine i prao svoj ves
Tako je kod likova iz Hadzica bio na prodaji frizider, na njemu naljepnica KENYA MY HOME
Tako je kod likova iz Hadzica bio na prodaji frizider, na njemu naljepnica KENYA MY HOME
- tramvajtrojka
#605 Re: Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?
Al oni su od smeca napravili biznis jbt, jos uvoze druge kucanske aparate sumnjivih proizvodjaca i ide ko halva_BataZiv_0809 wrote: ↑26/05/2025 12:40 I ti kupis frizider ili ves masinu pod firmom da je "od Svabe" a ono indijac u njemu drzao one svoje ogavne splacine i prao svoj ves![]()
Tako je kod likova iz Hadzica bio na prodaji frizider, na njemu naljepnica KENYA MY HOME![]()
jbt ves masinu iz 2007e prodaje za pet glava
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#606 Re: Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?
Ubili su brasno poslom, svaka im cast.
Voli nas podanicki mentalitet polovno od Svabe i sto na tome ne zaraditi?
- dr_Evil
#607 Re: Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?
Ista stvar je sa uvozom auta. Pohabano do bola, malo ispolira, vrati sat, i napise na piku tek se razradio. A nas covjek voli kombinaciju dobro i jeftino_BataZiv_0809 wrote: ↑26/05/2025 12:49 Ubili su brasno poslom, svaka im cast.
-
moimoi
#608 Re: Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?
Firma im se zove “Braca mucke doo”. Cak su nabavili i ono njihovo legendarno auto 
- dječak sa šibicama
- dječak sa šibicama
#610 Re: Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?
Bijela Tehnika Hadzici se isprofilirao u jednog od vodeceg prodavaca tehnike, frajer ili braca ako sam dobro cuo, poceli sa uvozom smeca iz DE.
Sad navodno drze zastupnistvo Tesla televizora, tako bar oni kazu. Na sve strane po gradu njihove reklame.
Sad navodno drze zastupnistvo Tesla televizora, tako bar oni kazu. Na sve strane po gradu njihove reklame.
- pezzar
#611 Re: Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?
Vrlo malo imaju polovne tehnike, I oni i ovi iz Gladnog polja, kažu ne možeš doći do robe. Sad uglavnom rade kao prodavci preko regularnih kanala nabave-dječak sa šibicama wrote: ↑26/05/2025 13:26 Bijela Tehnika Hadzici se isprofilirao u jednog od vodeceg prodavaca tehnike, frajer ili braca ako sam dobro cuo, poceli sa uvozom smeca iz DE.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#612 Re: Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?
svaka čast likovima što znaju prodavat muda pod bubrege...niko ne tjera ljude da kupuju kod njih...isto ko što se nikoga nije tjeralo da ide na Torabijeve seanse ili na Semirove piramide
to su sve privatni biznisi, šta god neko od nas mislio o njima, oni će raditi dok bude interesanata
i te stvari ne treba miješati sa javnim/državnim poslovima...svi mi "javnim" preduzećima plaćamo da rade određene poslove za nas...ne plaćaju oni nas već mi njih, a posao vlasti je da se stara o organizaciji i kvaliteti obavljenog posla....dok javni poslovi štekaju ne mogu biti krivi građani sve da smo svi totalni idioti i krajnje je licemjerno sada sve svaljivati na građane, a prati od odgovornosti lošu vlast
to su sve privatni biznisi, šta god neko od nas mislio o njima, oni će raditi dok bude interesanata
i te stvari ne treba miješati sa javnim/državnim poslovima...svi mi "javnim" preduzećima plaćamo da rade određene poslove za nas...ne plaćaju oni nas već mi njih, a posao vlasti je da se stara o organizaciji i kvaliteti obavljenog posla....dok javni poslovi štekaju ne mogu biti krivi građani sve da smo svi totalni idioti i krajnje je licemjerno sada sve svaljivati na građane, a prati od odgovornosti lošu vlast
-
Dugarry
#613 Re: Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?
Apsulutno! Vlast ima duznost da edukuje gradjane, ako je u tome problem.JoseMujica wrote: ↑26/05/2025 13:33 svaka čast likovima što znaju prodavat muda pod bubrege...niko ne tjera ljude da kupuju kod njih...isto ko što se nikoga nije tjeralo da ide na Torabijeve seanse ili na Semirove piramide
Edukacija i kazne su jedino rjesenje.
- JoseMujica
#614 Re: Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?
100%Dugarry wrote: ↑26/05/2025 13:40Apsulutno! Vlast ima duznost da edukuje gradjane, ako je u tome problem.JoseMujica wrote: ↑26/05/2025 13:33 svaka čast likovima što znaju prodavat muda pod bubrege...niko ne tjera ljude da kupuju kod njih...isto ko što se nikoga nije tjeralo da ide na Torabijeve seanse ili na Semirove piramide
Edukacija i kazne su jedino rjesenje.
i to treba ići jedno s drugim sinhronizovano, i edukacija i kazne
ali još jednom ponavljam, dok se sistem odvoza smeća ne promjeni, neće nam pomoći ni kazne ni edukacija...nemoguće je izbjeći nakupljanje smeća u ovom sistemu gdje se svaka kanta u Sarajevu prazni jednom sedmično...to je logika prošlosti, iz prošlog sistema i kod nas je još uvijek slijepo prate
i skoro da se može generalizirati da su nam takve sve javne usluge
- tramvajtrojka
#615 Re: Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?
gdje se prazni jednom sedmično tj. u gradskim naseljimaJoseMujica wrote: ↑26/05/2025 13:46100%Dugarry wrote: ↑26/05/2025 13:40Apsulutno! Vlast ima duznost da edukuje gradjane, ako je u tome problem.JoseMujica wrote: ↑26/05/2025 13:33 svaka čast likovima što znaju prodavat muda pod bubrege...niko ne tjera ljude da kupuju kod njih...isto ko što se nikoga nije tjeralo da ide na Torabijeve seanse ili na Semirove piramide
Edukacija i kazne su jedino rjesenje.![]()
ali još jednom ponavljam, dok se sistem odvoza smeća ne promjeni, neće nam pomoći ni kazne ni edukacija...nemoguće je izbjeći nakupljanje smeća u ovom sistemu gdje se svaka kanta u Sarajevu prazni jednom sedmično...to je logika prošlosti, iz prošlog sistema i kod nas je još uvijek slijepo prate![]()
https://gis.rad.com.ba/map/waste-manage ... lbo=1&lyo=
ovo su dani kojima se prazni svaki kontenjer u ks
- JoseMujica
#616 Re: Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?
lijepo su oni to napisali...svaka čast....evo nađoh lokaciju kontejnera moje mahale...piše fino 3x heftično, a ono što ja vidim u stvarnosti da se prazne 1x heftično....štaviše, na ovoj mapi piše da su ih danas (26.5.) trebali isprazniti...maloprije sam prolazio....pofino su puni...nisu još pretrpani...tramvajtrojka wrote: ↑26/05/2025 16:33gdje se prazni jednom sedmično tj. u gradskim naseljimaJoseMujica wrote: ↑26/05/2025 13:46100%![]()
ali još jednom ponavljam, dok se sistem odvoza smeća ne promjeni, neće nam pomoći ni kazne ni edukacija...nemoguće je izbjeći nakupljanje smeća u ovom sistemu gdje se svaka kanta u Sarajevu prazni jednom sedmično...to je logika prošlosti, iz prošlog sistema i kod nas je još uvijek slijepo prate![]()
fakat bih volio da nisam u pravu i da ova mapa odgovara stvarnosti
slijedeća runda po mapi je srijeda, pa petak...pratim...ako fakat dođu ispričavam im se za kritike...onda fakat živim među stokom
ps
maloprije sam opet skupljao rastrgane pelene oko zgrade....jebeni kerovi
Last edited by JoseMujica on 26/05/2025 16:50, edited 1 time in total.
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#617 Re: Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?
I da se malo razradiodr_Evil wrote: ↑26/05/2025 13:03Ista stvar je sa uvozom auta. Pohabano do bola, malo ispolira, vrati sat, i napise na piku tek se razradio. A nas covjek voli kombinaciju dobro i jeftino_BataZiv_0809 wrote: ↑26/05/2025 12:49 Ubili su brasno poslom, svaka im cast.
Voli nas podanicki mentalitet polovno od Svabe i sto na tome ne zaraditi?![]()
Dobar
-
Dugarry
#618 Re: Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?
Ako se ne prazne na vrijeme, onda znamo ko je krivacJoseMujica wrote: ↑26/05/2025 16:48lijepo su oni to napisali...svaka čast....evo nađoh lokaciju kontejnera moje mahale...piše fino 3x heftično, a ono što ja vidim u stvarnosti da se prazne 1x heftično....štaviše, na ovoj mapi piše da su ih danas (26.5.) trebali isprazniti...maloprije sam prolazio....pofino su puni...nisu još pretrpani...tramvajtrojka wrote: ↑26/05/2025 16:33gdje se prazni jednom sedmično tj. u gradskim naseljimaJoseMujica wrote: ↑26/05/2025 13:46
100%![]()
fakat bih volio da nisam u pravu i da ova mapa odgovara stvarnosti
slijedeća runda po mapi je srijeda, pa petak...pratim...ako fakat dođu ispričavam im se za kritike...onda fakat živim među stokom
ps
maloprije sam opet skupljao rastrgane pelene oko zgrade....jebeni kerovi![]()
-
moimoi
#619 Re: Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?
Ne prazne kada ne mogu doci do kontejnera od parkiranih auta. O tome malo ko razmislja.
-
mali_balon
#620 Re: Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?
Da odgovorim na naslov teme: treba otavit svo smece sto stoka ostavi dok ne pocrkamo.....
Znaci preko vikenda (subota na nedjelju navece) je neki dzilkos iznio dnevni boravak i ostavio pored kontejnera, a nije planiran odvoz kabastog otpada, dosli iz RADa sa nekim kamioncicem i pokupise.....danas ujutro opet regal kod kontejnera......
Ostavit svo smece ne dirat nista bolje stoka i je zasluzuje
Znaci preko vikenda (subota na nedjelju navece) je neki dzilkos iznio dnevni boravak i ostavio pored kontejnera, a nije planiran odvoz kabastog otpada, dosli iz RADa sa nekim kamioncicem i pokupise.....danas ujutro opet regal kod kontejnera......
Ostavit svo smece ne dirat nista bolje stoka i je zasluzuje
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#621 Re: Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?
Prebaci da Zenica bude glavni grad i rijesio si 50% problema Sarajeva 
-
PM72
#622 Re: Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?
Slažem se.I nek presele tamo svi koji su došli._BataZiv_0809 wrote: ↑29/05/2025 11:42 Prebaci da Zenica bude glavni grad i rijesio si 50% problema Sarajeva![]()
- dr_Evil
#623 Re: Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?
Podrzavam_BataZiv_0809 wrote: ↑29/05/2025 11:42 Prebaci da Zenica bude glavni grad i rijesio si 50% problema Sarajeva![]()
Mada bih ja iz patriotskih proglasio Visegrad, ali u svakom slucaju vakat minder izmaknut
-
PM72
#624 Re: Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?
Što ne bi bio Travnik?
Bio nekad a Zenica nikad.Da nije bilo KPZ Zenica ne bi se znalo za nju isto ko i za Čapljinu da ne bi keksa
Bio nekad a Zenica nikad.Da nije bilo KPZ Zenica ne bi se znalo za nju isto ko i za Čapljinu da ne bi keksa
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#625 Re: Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?
Travnik vec bio, ne mere