Bobi wrote: ↑28/05/2025 12:18
Pola NY zgrade stare 100 godina, parking ima samo ga treba platit, šta je u centru buvljak, smetaju ti ljudi što hodaju, ko hoce da radi i zna radit nadje posao svugdje ?
Znaš gdje živim u kojem soliteru, dođi nekad pa vidi na šta liči parking i okolo njega kod voćare one. U zgradi imaš belaj svaki dan neko nuždu vrši, razbija stakla od lifta, otkida sandučad (a imamo video nadzor u zgradi) i opet se ništa ne cini povodom tog. Napravili ono da se preko kartice/šifre ulazi u haustor, nije izdržalo mjesec dana neko je šakom razbio armirano staklo ili kamenom i nije zaživjelo. Svaki dan neko buši i ruši kako njemu kurcu cejf i iznoseci te stvari sjebe lift pa ne radi danima...Da krenem sve nabrajat eto samo u zgradi gdje živim šta ne valja mogao bi do sutra.
Odem u drugi grad u novogradnju ne cuje se muha u letu, ljudi se normalno ponašaju sve čisto fino, rampe na ulazima na parkinge od zgrada, više ulaza, pristupi za invalide i starije osobe itd itd. Vidi me covjek prvi put u liftu pruža ruku da se upoznamo i ispricamo se. To se može uraditi i u staroj gradnji, samo uloži para i sredi parkinge za ljude, zagradi, postavi svjetiljke, kante za smeće (nema ni jedna ispred zgrade).
Nije problem stara zgrada, problem je što je ona stara niko je ne održava, niti uređuje okolo nje. Parking oko nje smišljen kad se vozao jugo i stojadin i 5 ljudi imalo auto, a sad nemaš mjesta od ovih što dođu sa strane, ostave auto i odu na posao. Ja dođem čekam sat vremena nebil neko se pomjerio da stanem. Nije problem plaćanje, ja sam slao 10 mailova i gradu i parking servisu nikad odogvor nisam dobio.
Sve to utiče barem na moj kvalitet života i počinjem razmišljati kad već radim od kuće pa mi je svijedno gdje ću živjeti da ga i napustim. Vama sa 50+ je možda svijedno i to vas ne smeta jer ste se pomirili da nam ne valja ništa pa vam postala to normala, meni nije normala niti ce biti.
@Da se nadovežem i moje mišljenje zašto je to tako. ZATO što što je zgrada sa 16 spratova sa milion stanova i kojekakve krezave sirotinje u njoj koja je nasljedila te stanove generacijama, u zgradi imam jedno 10-15 ljudi koji su redovno na psihijatriji niko normalan nema (par samoubistava je bilo u proteklih par godina vjerovatno bi i znao te likove jer su plazili po gradu) Znači to nisu korisni članovi društva uopće nego žive tu za đabe boli ih kurac za sve okolo njih i rade. Održavanje zgrade pola stanara ne plaća tako mi je rekao covjek koji čisti.
UH...POSTAO SAM KAO BRAT BELFY PISAT ROMANE