Ne trebas biti nesto posebno star za to. To je bilo 2021. kad je oborena kokain petak 13 vlada.dječak sa šibicama wrote: ↑24/05/2025 12:28 Ko se od starije raje sjeca kad su Trojkini ministri tvrdili da opozicija ide okolo po kantonu i namjeru baca smece po ulicama?![]()
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#91326 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- dječak sa šibicama
#91327 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Postapalica bato, znas ono kad na tviteru napisu "ko se od starije raje sjeca" a onda nesto sto se dogodilo nedavno.
- tramvajtrojka
#91328 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kod nas svi nešto hoce na ho ruk a niko nece ni prstom da makne, sve se moze kad se hoce i kad se zeli raditiJoseMujica wrote: ↑24/05/2025 12:29u našem slučaju ne treba ni da zna, jer to znanje ne pomažetramvajtrojka wrote: ↑24/05/2025 12:24Sve pocinje i zavrsava sa lokalnom MZ oni sazivaju rad izvan ta dva puta godisnje, samo sto sviju boli ona stvar ko im je predsjednik MZ pa tako u MZ sa nekoliko hiljada ljudi postane covjek predsjednik MZ sa 80ak glasova![]()
od popravci klupa, raspodjeli soli zimi i lopata, odvoza kabastog otpada, dodavanjem novih kontenjera u naselju, regulacija parkinga sve krece od MZ
90% korisnika ovoga foruma i ne zna gdje im je lokalno sjedište MZ a ne ko ih predstavlja u opstini i dalje
u mom kvartu (Gornji Kovačići) je smetljište ispred sjedišta MZ, pa je i dalje smetljište na kojem ordinira čopor kerova lutalica
i taj neko u MZ vidi isto što i ja vidim, pa ga živo libo tuki...jednako živo boli neka stvar i načelnicu kojoj svaki dan ovo isto napišem na tviteru
Fino skupis potpise od komsija da se to ukloni odes u MZ trazis da se to unese u službenu zabiljesku i da se proslijedi u opcinu i trazis odgovor od svoje MZ u vezi toga, tako je moj haustor vratio nazad klupu koju je grtalica unistila, skupili potpise stanara odnijeli u MZ i nakon 1.5 mjeseca dosla nam klupa ispred haustora
Il da ne pricam da smo u haustoru za 1.5 godinu skupili preko 5500KM za popravke, pored mjesecnih uplata upravitelju od remonta lifta, sredjivanja i ciscenja podruma koji su vec bili cisti, do zamjene svih brava i ulaza u haustor, podrume i krov
Sve se moze kad se ljudi dogovore da zive u normalnim uslovima kod mene su ljudi sa prizemlja ucestvovali samodoprinosom za lift koji im apsolutno nista ne znaci, al su im znacila nova vrata i stoper da ne lupaju u jedan ujutro
Eno onih na Dobrinji pod govnima im citav podrum to smrdi zasigurno malo je reci i svi prodju okrenu glavu kao da ne zive tu kad imas haustor uhljupa dobijes sto dobijes
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#91329 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ja sam se ograničio da čistim oko svoje zgrade...i nije mi to mrsko iako mi nije to posao jer smatram da je to odraz opće kulturetramvajtrojka wrote: ↑24/05/2025 12:41Kod nas svi nešto hoce na ho ruk a niko nece ni prstom da makne, sve se moze kad se hoce i kad se zeli raditiJoseMujica wrote: ↑24/05/2025 12:29u našem slučaju ne treba ni da zna, jer to znanje ne pomažetramvajtrojka wrote: ↑24/05/2025 12:24
Sve pocinje i zavrsava sa lokalnom MZ oni sazivaju rad izvan ta dva puta godisnje, samo sto sviju boli ona stvar ko im je predsjednik MZ pa tako u MZ sa nekoliko hiljada ljudi postane covjek predsjednik MZ sa 80ak glasova![]()
od popravci klupa, raspodjeli soli zimi i lopata, odvoza kabastog otpada, dodavanjem novih kontenjera u naselju, regulacija parkinga sve krece od MZ
90% korisnika ovoga foruma i ne zna gdje im je lokalno sjedište MZ a ne ko ih predstavlja u opstini i dalje
u mom kvartu (Gornji Kovačići) je smetljište ispred sjedišta MZ, pa je i dalje smetljište na kojem ordinira čopor kerova lutalica
i taj neko u MZ vidi isto što i ja vidim, pa ga živo libo tuki...jednako živo boli neka stvar i načelnicu kojoj svaki dan ovo isto napišem na tviteru
Fino skupis potpise od komsija da se to ukloni odes u MZ trazis da se to unese u službenu zabiljesku i da se proslijedi u opcinu i trazis odgovor od svoje MZ u vezi toga, tako je moj haustor vratio nazad klupu koju je grtalica unistila, skupili potpise stanara odnijeli u MZ i nakon 1.5 mjeseca dosla nam klupa ispred haustora
Il da ne pricam da smo u haustoru za 1.5 godinu skupili preko 5500KM za popravke, pored mjesecnih uplata upravitelju od remonta lifta, sredjivanja i ciscenja podruma koji su vec bili cisti, do zamjene svih brava i ulaza u haustor, podrume i krov
Sve se moze kad se ljudi dogovore da zive u normalnim uslovima kod mene su ljudi sa prizemlja ucestvovali samodoprinosom za lift koji im apsolutno nista ne znaci, al su im znacila nova vrata i stoper da ne lupaju u jedan ujutro
Eno onih na Dobrinji pod govnima im citav podrum to smrdi zasigurno malo je reci i svi prodju okrenu glavu kao da ne zive tu kad imas haustor uhljupa dobijes sto dobijes
A što se smetljišta tiče...tu su kante i to plaćam državnoj firmi da čisti, a tom firmom upravlja VLAST!
neka rade svoj jebeni posao svi, od načelnice do tog gnoma u MZ
-
HelaS
#91330 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
JoseMujica wrote: ↑24/05/2025 12:29u našem slučaju ne treba ni da zna, jer to znanje ne pomažetramvajtrojka wrote: ↑24/05/2025 12:24 Sve pocinje i zavrsava sa lokalnom MZ oni sazivaju rad izvan ta dva puta godisnje, samo sto sviju boli ona stvar ko im je predsjednik MZ pa tako u MZ sa nekoliko hiljada ljudi postane covjek predsjednik MZ sa 80ak glasova![]()
Uvijek možeš poslati pismo svojoj MZ i sve što MZ treba da izvrši u okviru svog mandata, a što ti misliš da treba. Sekretar će primiti poruku i staviti je na dnevni red sljedećeg Savjeta. Kako će Savjet odlučiti, to je njihova volja... Pravilo je da dobiješ odgovor, i ako si nezadovoljan, možeš ponoviti. Hoću reći - Savjet MZ uvijek reaguje na svaki dopis građana, i najčešće odgovori pozitivno. Nije nužno da samo predsjednik Savjeta hoda okolo i uočava greške sistema, takva je i kulturološka obaveza stanovništva. Obaveza je učešće u radu lokalne zajednice - "zajednice"..
https://novosarajevo.ba/mz.php
Sekretar MZ: Edin Brdarić
Adresa: Radnička 112
tel: +387 33 206-246
[email protected]
Teritorijalni obuhvat mjesne zajednice:
Radnička 33-49, 66-130
Ljubljanska 25-39, 26-34
Nevesinjska 16-38
Travnička 5-59, 6-48
Ohridska 1-99, 2-24
Gornjovakufska 1-147, 2-90
Trebevićka 1-115, 2-70
Počiteljska 1-7
Ukupno stanovnika: cca 1500
Površina: 47,6 ha
Dan mjesne zajednice 19. mart.
PLANIRANO
Sanacija objekta MZ Gornji Kovačići – Radnička 112
Asfaltiranje dijela Ljubljanske ulice sa nivelacijom šahtova – Rasksnica sa ulicom Put mladih muslimana do Ljubljanske broj 34 ( spoj sa Trebevićkom ulicom)
Niša za kontejnere – Uređenje prostora gdje se nalaze zvona za prikupljanje otpada na raskrsnici ulica Radnička – Splitska
Sanacija klizišta/postavljanje zaštitne mreže – Ohridska ulica od 23 – 31
Kaptacija površinskih voda – Trebevićka 99 – 115
Krpljenje oštećenja asfaltne površine – područje MZ Gornji Kovačići
Tekuće ljetno i zimsko održavanje javnih površina – područje MZ Gornji Kovačići
Video nadzor – Objekat MZ Gornji Kovačići – Radnička 112
Redovno čišćenje i održavanje odvoda i rešetki – Područje MZ Gornji Kovačići
Slivna rešetka za prikupljanje otpadnih voda – Trebevićka do br 115.
Slivna rešetka za prikupljanje otpadnih voda – Trebevićka do br.47
Čišćenje zelenih površina u vlasništvu Općine Novo Sarajevo – Ohridska iznad br 33.
Nagradni fond za učesnike Dana obilježavanja Reintegracije Grbavice
Kanalizacija – lokalni vod – Radnička 84 D i dio Gornjovakufske ulice
Ležeći policajac – Ohridska ulica
Nadzorna kamera – Ohridska ulica
Saobraćajno ogledalo – Travnička br. 26
Zaštitna ograda – branici – Ohridska ulica
Rasvjeta – Travnička ulica
Lokalni kanalizacioni vod – Gornjovakufska ulica br.18 i šire – Radnička 84 D
Postavljanje saobraćajnih znakova informisanja (putokaza) na raskrsnicama ulica u mjesnoj zajednici Gornji Kovačići – Raskrsnice ulica u mjesnoj zajednici Gornji Kovačići.
Sanacija kanalizacione mreže i slivnika za prikupljanje površinskih voda – Gornjovakufska ulica i Radnička ulica.
REALIZOVANO
REALIZIRANI PROJEKTI U 2019. GODINI
Niša za kontejnere – raskrsnica ulica Splitska – Radnička (Postavljena zvona za prikupljanje otpada)
Krpljenje oštećenja asfaltne površine na području MZ Gornji Kovačići
Tekuće ljetno i zimsko održavanje javnih površina na području MZ Gornji Kovačići
Redovno čišćenje i održavanje odvoda i rešetki na području MZ Gornji Kovačići
Čišćenje zelenih površina u vlasništvu Općine Novo Sarajevo – Ohridska ulica
Nagradni fond za učesnike Dana obilježavanja Reintegracije Grbavice
REALIZIRANI PROJEKTI U 2018. GODINI:
Saobraćajno ogledalo ul. Trebevićka br. 44
Saobraćajno ogledalo ul. Gornjovakufska br. 17
Saobraćajno ogledalo na raskrsnici ulica Travnička i Trebevićka
Rasvjeta u ulici Trebevićka br. 66
Sanacija udarnih rupa na području cijele MZ
Uređenje zelene površine na području MZ
Asfaltiranje dijela ulice Ohridska
REALIZIRANI PROJEKTI U 2017. GODINI:
Postavljanje oglasne table u ul. Radnička br. 70
Postavljanje velikih visokih ivičnjaka kod Spomenika civilnim žrtvama rata
Asfaltiranje dijela Gornjovakufske ulice
Asfaltiranje dijela Trebevićke ulice
Uređivanje zelenih površina na području cijele MZ
Sanacija udarnih rupa na području MZ
Podjela posipnog materijala za zimski period
Odvoz kabastog otpada
REALIZIRANI PROJEKTI U 2016. GODINI:
Asfaltiran dio ulice Trebevićka od 57 do 89
Asfaltiran dio ulice Trebevićka od 103 do Porodice Foht
Sanacija stepeništa pored Spomenika civilnim žrtvama rata
Izgradnja stepeništa – izlaz na Put mladih muslimana
Izgradnja stepeništa u ul. Nevesinjska pored Jevrejskog groblja
Sanacije dijela objekta mjesna zajednice (unutrašnje prostorije i ulazi)
Rasvjeta – Gornjovakufska kod br. 78 (na novoizgrađenom stepeništu)
Postavljanje numeracije i naziva ulica na objekte na području MZ
Izgradnja niše za kontejnere Radnička 112
Izgradnja niše za kontejnere Radnička 84
Izgradnja niše za kontejnere Nevesinjska bb
Izgradnja niše za kontejnere Travnička 18
Zamjena zaštitne ograde puta Trebevićka 58
Organizacija obilježavanja dana MZ
Uređivanje zelenih površina na području cijele MZ
Krpljenje udarnih rupa na području cijelog naselja
Podjela posipnog materijala za zimski period
Odvoz kabastog otpada
REALIZIRANI PROJEKTI U 2015. GODINI:
Sanacija i uređenje unutrašnjosti objekta MZ
Postavljanje numeracije i naziva ulica na objekte na području MZ
Rasvjeta – Travnička do broja 49 (1 rasvjetno tijelo)
Rasvjeta – Travnička do broja 43 (1 rasvjetno tijelo)
Rasvjeta – Ohridska kod broja 9 (1 rasvjetno tijelo)
Postavljanje zaštitne ograde – Gornjovakufska kod broja 16.
Rekonstrukcija zelene površine – Radnička do 70e
Sanacija stepeništa i prolaza – Gornjovakufska od broja 41 do broja 49
Asfaltiranje – Nevesinjska ulica od broja 40 do raskrsnice sa Počiteljskom ulicom (cca. 70m)
Asfaltiranje – Gornjovakufska ulica od broja 69c do broja 34
Asfaltiranje – Ohridska ulica od broja 5 do broja 9
Asfaltiranje – rekonstrukcija dijela Trebevićke ulice (cca. 180m)
Asfaltiranje – krpljenje udarnih rupa -nabavka i raspodjela posipnog materijala za zimski period
Održavanje zelenih površina na području MZ
Odvoz kabastog otpada
- Edin H.
#91331 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dobro se šuta Mirzad Brkić 
-
Sid the sloth
#91332 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Hoce li neko reagovati/sankcionisati ovog bota/sendvicara, sta god. Pa usra covjek sve, eto i do Dobrinje je dobacio.JoseMujica wrote: ↑24/05/2025 12:23jal od ovog Stolena čuo info jal od tebe...isti je k....
samo za različite bande radite
jedina mi je satisfakcija kad jedni drugima oči kopate![]()
-
moimoi
#91333 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije premalo, nego smo mi razmazeni. Nigdje nemas da ti neko besplatno dodje po kabasti otpad. Ako zelis besplatno, onda ga sam vozis. Ako ga ne mozes sam odvuci, onda platis.Logovan wrote: ↑24/05/2025 12:19Kako griješi narod, tako smatram da griješi i RAD. Po meni trebalo bi biti više dana za odvoz kabastog otpada. Premalo je dva puta godišnje.sime_cipol wrote: ↑24/05/2025 11:35 Znaci RAD ostavi obavijest da ce se kabasti otpad odvoziti tad i tad (bude na proljeće i jesen) i bukvalno dva dana nakon odvoza ono iznese trosjed iz 80 i neke
![]()
Svaki dan neko negdje renovira stan… ili mijenja namjestaj.. ili mu crkne frizide, masina etc. Rad bi dakle morao svaki dan skupljati neciji kabasti otpad?
- Isner
#91334 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
U Semizovcu, starom cestom koja vodi ka Ilijašu i Visokom, pet kontejnera, odmah pored pekare.. Od njih pet, dva su prepuna kostiju iz (vjerovatno) dvije obližnje mesare koje su od tih kontejnera dvadesetak metara.. Smrdi ko smrt a kontejneri prepuni pacova, još im par metara ispod i rijeka...
Znaci, brat bratu su jedno 100 kg koscurina skrkali u kontejnere i po smradu rekao bi da je to od juce...
Znaci, brat bratu su jedno 100 kg koscurina skrkali u kontejnere i po smradu rekao bi da je to od juce...
-
1Dante1
#91335 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
prijavi inspekciji i trazi odgovor. Neces vjerovatno, ko ce se zamjeriti?
- Isner
-
HelaS
#91337 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Prijavi policiji, zamoli da naprave zapisnik, pa će inspekcija preuzeti taj zvaničan dokument, mogu ga koristiti u prekršajnom prijavljivanju.
A svakako mailom pošalji prijavu - https://kuip.ks.gov.ba/sektori/veterinarstvo - https://kuip.ks.gov.ba/form/prituzbe
- insaneinthebrain
#91338 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Hecco je nas Wuhan. samo cekamo kad neka bolescura se rasiri od tamolast mohicans wrote: ↑23/05/2025 23:46 Dugo godina je na Heci javasluk, otkad pamtim higijena je dolje uzas. Roba po onim hangarima se tumba, sfuca, a tek sto otpada ima okolo. Za poželjeti boleščugu. Ljeti kad prođem biciklom prije one stupske petlje, pa to smrdi na 100 metara. Jedno je sigurno, sutra su jagode 5 maraka,da hoće i trešnje povezati.
- kabal1337
#91339 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
insaneinthebrain wrote: ↑24/05/2025 14:44Hecco je nas Wuhan. samo cekamo kad neka bolescura se rasiri od tamolast mohicans wrote: ↑23/05/2025 23:46 Dugo godina je na Heci javasluk, otkad pamtim higijena je dolje uzas. Roba po onim hangarima se tumba, sfuca, a tek sto otpada ima okolo. Za poželjeti boleščugu. Ljeti kad prođem biciklom prije one stupske petlje, pa to smrdi na 100 metara. Jedno je sigurno, sutra su jagode 5 maraka,da hoće i trešnje povezati.
Sigurno, a glub redovno udje u TC, pa se zavlaci u kutiju sa sjemenkama na kilu i sl.
Sta li je tek u magacinu
- dječak sa šibicama
#91340 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sad oko 6 juna bice pojacan promet bacenih ovcijih kozica po gradu, oko sahtova, kanala, livada 
- Logovan
#91341 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kako si iz mog komentara zaključio da tražim da to bude svaki dan?moimoi wrote: ↑24/05/2025 13:53Nije premalo, nego smo mi razmazeni. Nigdje nemas da ti neko besplatno dodje po kabasti otpad. Ako zelis besplatno, onda ga sam vozis. Ako ga ne mozes sam odvuci, onda platis.Logovan wrote: ↑24/05/2025 12:19Kako griješi narod, tako smatram da griješi i RAD. Po meni trebalo bi biti više dana za odvoz kabastog otpada. Premalo je dva puta godišnje.sime_cipol wrote: ↑24/05/2025 11:35 Znaci RAD ostavi obavijest da ce se kabasti otpad odvoziti tad i tad (bude na proljeće i jesen) i bukvalno dva dana nakon odvoza ono iznese trosjed iz 80 i neke
![]()
Svaki dan neko negdje renovira stan… ili mijenja namjestaj.. ili mu crkne frizide, masina etc. Rad bi dakle morao svaki dan skupljati neciji kabasti otpad?
- tramvajtrojka
#91342 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
po obicaju ne bi djecak bio dječak da ne ubaci dozu islamofobije u temu koja apsolutno nema veze s timdječak sa šibicama wrote: ↑24/05/2025 15:21 Sad oko 6 juna bice pojacan promet bacenih ovcijih kozica po gradu, oko sahtova, kanala, livada![]()
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#91343 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vjerujem da ce vlast i za to biti krivadječak sa šibicama wrote: ↑24/05/2025 15:21 Sad oko 6 juna bice pojacan promet bacenih ovcijih kozica po gradu, oko sahtova, kanala, livada![]()
- dječak sa šibicama
#91344 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

islamofobija kme nema nikakve veze sa prljavstinom u gradu kme
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#91345 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma motivisala ih trojka da budu ovako fini i odgovorni.JoseMujica wrote: ↑24/05/2025 12:44ja sam se ograničio da čistim oko svoje zgrade...i nije mi to mrsko iako mi nije to posao jer smatram da je to odraz opće kulturetramvajtrojka wrote: ↑24/05/2025 12:41Kod nas svi nešto hoce na ho ruk a niko nece ni prstom da makne, sve se moze kad se hoce i kad se zeli raditiJoseMujica wrote: ↑24/05/2025 12:29
u našem slučaju ne treba ni da zna, jer to znanje ne pomaže
A što se smetljišta tiče...tu su kante i to plaćam državnoj firmi da čisti, a tom firmom upravlja VLAST!
Pitanje za milion dolara , ako izuzmemo ideologiju , šta je funckionalno gore , bahatije i nesposobnije , uhljebljnije , trojka ili SDF-a plus Efendić ?
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#91346 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Stari islamofob , Sarajevo grad pritajenih stotina ili hiljada islamofoba i jugodinosaurusa koji samo čekaju da popljuju sve napredno. Konakovicha i Kojovicha uz Vojina Mijatovicha.tramvajtrojka wrote: ↑24/05/2025 15:47po obicaju ne bi djecak bio dječak da ne ubaci dozu islamofobije u temu koja apsolutno nema veze s timdječak sa šibicama wrote: ↑24/05/2025 15:21 Sad oko 6 juna bice pojacan promet bacenih ovcijih kozica po gradu, oko sahtova, kanala, livada![]()
![]()
![]()
Džennet tako reći.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#91347 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
jarane placas odvoz kucnog smeca i oni rade i odvoze ,u tu cijenu nije uracunat odvoz kabastog,gradjevinskog i zelenog otpadaJoseMujica wrote: ↑24/05/2025 12:44
-
konami666
#91348 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Europski Karachidječak sa šibicama wrote: ↑24/05/2025 15:52
islamofobija kme nema nikakve veze sa prljavstinom u gradu kme
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-blizi ... /250524078
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#91349 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
meni je to isti klinacteskeredzic_22 wrote: ↑24/05/2025 15:56Ma motivisala ih trojka da budu ovako fini i odgovorni.JoseMujica wrote: ↑24/05/2025 12:44ja sam se ograničio da čistim oko svoje zgrade...i nije mi to mrsko iako mi nije to posao jer smatram da je to odraz opće kulturetramvajtrojka wrote: ↑24/05/2025 12:41
Kod nas svi nešto hoce na ho ruk a niko nece ni prstom da makne, sve se moze kad se hoce i kad se zeli raditi
Pitanje za milion dolara , ako izuzmemo ideologiju , šta je funckionalno gore , bahatije i nesposobnije , uhljebljnije , trojka ili SDF-a plus Efendić ?
znaš koja je jedina sadržajna razlika?
jedni talove dogovaraju na kafama poslije džume, a drugi po kafanama
-
HelaS
#91350 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Trg Djece Dobrinje jutros u 10 sati i ista lokacija u 12:30!
Danas, 24.05.2025. godine, samo dva sata nakon što su radnici KJKP "RAD" d.o.o. Sarajevo očistili lokaciju od kabastog otpada u ulici Trg djece Dobrinje, na isto mjesto ponovo je nepropisno odložen novi kabasti otpad.
Ovakvo ponašanje pojedinaca je krajnje neodgovorno i pokazuje potpunu nebrigu prema zajednici i radu onih koji svakodnevno ulažu napore da naš grad bude čistiji i uređeniji.
Podsjećamo da nepropisno odlaganje otpada predstavlja kršenje propisa i da će nadležne službe preduzeti sve mjere protiv počinilaca. Sarajevu je dosta nesavjesnosti – vrijeme je za odgovornost!
Danas, 24.05.2025. godine, samo dva sata nakon što su radnici KJKP "RAD" d.o.o. Sarajevo očistili lokaciju od kabastog otpada u ulici Trg djece Dobrinje, na isto mjesto ponovo je nepropisno odložen novi kabasti otpad.
Ovakvo ponašanje pojedinaca je krajnje neodgovorno i pokazuje potpunu nebrigu prema zajednici i radu onih koji svakodnevno ulažu napore da naš grad bude čistiji i uređeniji.
Podsjećamo da nepropisno odlaganje otpada predstavlja kršenje propisa i da će nadležne službe preduzeti sve mjere protiv počinilaca. Sarajevu je dosta nesavjesnosti – vrijeme je za odgovornost!