klaki wrote: ↑24/05/2025 00:21
Jarane moj fuj. I onda drzava fol kriva? Cim se stvori problem zovnu se ljudi, plati se i sanira se. Kad se podijeli na stanove smijesna cifra uglavnom. Nismo jednom popravljali ili placali majstorima ako je sta zahtjevnije. Jbt zivimo tu i hocemo da nam je sve pet. Sta imam kukat na drzavu i bilo koga.
Dobro neko rece - peksinluk. Samo da se ostatku kantona ne obije o glavu. Covjece u ratu nije bilo toliko problema sa ovim, a ne na danasnji vakat sramota...
Ljudi su ovdje glavni krivci. Stoka. "Gradjani".
To ce bolan proci pored lesa i otici u svoj stan. Jebe ga se sta se desava oko zgrade, u haustoru i sl. Eh kad dodje njemu do guse u stan. Onda ce se dici.
Ja organizovujem godisnje ciscenje oko zgrade korova koji izbija na stepenistu, prostoru oko zgrade. Od 100 stanara nas 2-3 se nadjemo. I uvijek isti. Ostali prolaze i vjerovatno kontaju joj vidi ovih idiota.
Ljudi su sebi previse umislili. Pa bolan gdje ima na svijetu da ti neko za 30 i kusur maraka odrzava sve u zgradi i oko zgrade.
Raja plati odvoz smeca, plati odrzavanje i oni kontaju eh mi smo svoje obavili.
Ja sam se sa pola komsija posvadjao. Pa bacaju hljeb, svaki jebeni dan. Pa reko komsija kupi manje hljeba. Dodjem ba kod kontejnera to je hrpa hljeba. Jos padne kisa to se sve rastopi. Dzaba. Opet ono sutra ode i baca. Slikao slao radu. I rekao imenom i prezimenom ko i sta.
I to je jedini nacin. Da normalni ljudi, krenu, prijavljujte. Slikajte. Zovite inspekcije. Ne moze se ovako vise. Jer stoka je stoka. Ti ako ga ne upozoris, ne kaznis...danas ce bacit hljeb, sutra ce izbacit kupatilo citavo, prekosutra sporet itd. Jos ces ti bit lud jer ga opominjes.
Jos uvijek nemam rjesenje za raznosace govana, to su ovi sa psima, gospoda koja izvede dzukele da seru po djecijim parkovima. Al neka doci ce i oni nekad nared.