Sve je moguće pa i to da pokušaju.
Koristio sam Via Verde tag, iznosi putarine uredno naplaćeni, skinuti sa depozita.
U Španiji, Grčkoj, Turskoj (privatno) do sada nisam imao problema sa njima.
Moderator: anex

cuvaj se ovih ztl zona njihovih, mene je google map umal poslao kroz jednu kad sam trazio parking u firenci cini mi seTabijat wrote: ↑11/05/2025 18:59 Pozdrav, putujem krajem mjeseca u Rim pa malo po toskani...
Ima li iko iskusta sa Centauro u Rimu (ili bilo koji drugi rentacar u rimu)?
Oni jedini nude ful osiguranje (valjda to znači Full cover without excess) i ne traže depozit
Ovi ostali, pa i veći, Hertz, Budget, Sixt, Europcar imaju groune ocjene, a za 80-100€ su skuplji, sa samo basic osiguranjem.
Avis samo automatski mjenjači...
Planiram neki road trip po toskani i baš bi mi značilo da imam rentacar, ali me jeza hvata od ovih internetskih recenzija.
Ma sve mi je to nesto komplikovano bilo, pa smo cak i odustali od rentacara, medjutim, dok se iskristalisalo malo da ima jeftinijih kuca a sa full osiguranjem za neke “normalne” skontamo da bi najbolje bilo uzeti auto u Firenci za điranje po Toskani (cak smo jednu noc smjesteni u vinariji kraj Montalcina) pa vratiti auto kad se vratimo u Firencu, jer nema porebe ni imati ga tad.morelSeLezat wrote: ↑21/05/2025 13:34
cuvaj se ovih ztl zona njihovih, mene je google map umal poslao kroz jednu kad sam trazio parking u firenci cini mi se![]()
meni su tad neki rekli da je 200e ako udjes u istu, i 200 jer moras izaci pa te 2 kamere uslikaju, ali evo sta pise na ovom nekom sajtu
Typically you can expect to pay approximately 65 EUR if you drive into a ZTL zone in Italy, plus a "Traffic Violation Fee" of around 45 EUR charged by your local car rental supplier.
e sad, ja nisam htio da provjeravam cijenu![]()
Montepulciano ti je zanimljivo malo mjesto za obici, u blizini imas i dosta onih ulica sa cempresima i tim cudima, vinarija, meni je od italije kad sam isao toscana bila najljepsi dio iskreno
Ne vjerujem, moj je veci za 5 cm i jos ga natrpam, samo mrtvih ljudi nema i nikad nisam imala problema nit bilo ko koga poznajem, a svi u pretovaru
Ja iz zagreba putujem, valjda je to sve istokomsinica_s_drugog wrote: ↑22/05/2025 10:09Ne vjerujem, moj je veci za 5 cm i jos ga natrpam, samo mrtvih ljudi nema i nikad nisam imala problema nit bilo ko koga poznajem, a svi u pretovaru![]()
![]()
Nisam letila sa Ryanom, ali Wizz ima onu kutiju u koju kofer mora stat, i ako ne stane, možeš se....slikat
koliko se sjecam na ulazu u te zone uze gradske jezgre postoje semafori i upozorenja protiv ulaska... elektricnim autom mozes, sus autom ne mozes... ako si sa sus autom i imas rezervaciju hotela unutar zone, na recepciji izdiktiras svoje tablice i oni obavijeste policiju da si njihov gost pa imas pravo na besplatan jedan ulaz i jedan izlaz iz zone...morelSeLezat wrote: ↑21/05/2025 13:34cuvaj se ovih ztl zona njihovih, mene je google map umal poslao kroz jednu kad sam trazio parking u firenci cini mi seTabijat wrote: ↑11/05/2025 18:59 Pozdrav, putujem krajem mjeseca u Rim pa malo po toskani...
Ima li iko iskusta sa Centauro u Rimu (ili bilo koji drugi rentacar u rimu)?
Oni jedini nude ful osiguranje (valjda to znači Full cover without excess) i ne traže depozit
Ovi ostali, pa i veći, Hertz, Budget, Sixt, Europcar imaju groune ocjene, a za 80-100€ su skuplji, sa samo basic osiguranjem.
Avis samo automatski mjenjači...
Planiram neki road trip po toskani i baš bi mi značilo da imam rentacar, ali me jeza hvata od ovih internetskih recenzija.![]()
meni su tad neki rekli da je 200e ako udjes u istu, i 200 jer moras izaci pa te 2 kamere uslikaju, ali evo sta pise na ovom nekom sajtu
Typically you can expect to pay approximately 65 EUR if you drive into a ZTL zone in Italy, plus a "Traffic Violation Fee" of around 45 EUR charged by your local car rental supplier.
e sad, ja nisam htio da provjeravam cijenu![]()
Montepulciano ti je zanimljivo malo mjesto za obici, u blizini imas i dosta onih ulica sa cempresima i tim cudima, vinarija, meni je od italije kad sam isao toscana bila najljepsi dio iskreno
Mislim da je sansa da nagrabusis gotovo nepostojeca.cobe_fks wrote: ↑22/05/2025 10:26Ja iz zagreba putujem, valjda je to sve istokomsinica_s_drugog wrote: ↑22/05/2025 10:09Ne vjerujem, moj je veci za 5 cm i jos ga natrpam, samo mrtvih ljudi nema i nikad nisam imala problema nit bilo ko koga poznajem, a svi u pretovaru![]()
![]()
![]()
Ojoj, pa to sam skroz zaboravila. Idem autom u Italiju, Euro 6 je u pitanju, kud smijem? Vidim sad na mapi grada da mi je smještaj u zoni B.morelSeLezat wrote: ↑21/05/2025 13:34
cuvaj se ovih ztl zona njihovih, mene je google map umal poslao kroz jednu kad sam trazio parking u firenci cini mi se![]()
Prijateljica doletjela sa Malte prošle sedmice, Ryanair ih peglao za male ženske torbice koje nisu smjele unijeti sa sobom, nego ih staviti u prtljag kojeg nose sa sobom.
Postoji li precijenjeni grad od Pariza
Bukvalno niko zivKarikaturist wrote: ↑22/05/2025 11:35 Pa ima i Ryanair kutiju, niko ne stavlja kofer u to ne budite djeca i ne plasite covjeka bez razloga.
nije brt sta te boli kMitsu_bitchy wrote: ↑13/06/2025 23:14 Je li po mišljenju cijenjenih forumaša glupo da dva punoljetna muškarca sami zajedno odu na odmor u resort u Turskoj?
Neee. Zasto bi bilo glupo/ofirno!?Mitsu_bitchy wrote: ↑13/06/2025 23:14 Je li po mišljenju cijenjenih forumaša glupo da dva punoljetna muškarca sami zajedno odu na odmor u resort u Turskoj?
kolkos bio?