Dešavanja u Srbiji

Danguba

#70951 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Danguba »

¤ jelena ¤ wrote: 19/05/2025 20:37 'nači da rezimiramo:

- studenti podržavaju ratne zločince,

- sutra bi klali Sandžaklije

i studenti u stvari i ne postoje.

Jbt, Informer je mala maca u poređenju sa sadržajem samo jedne stranice ove teme.

Oni su dogurali do: studenti-blokaderi su manjina, studenti su foteljaši koji žele vlast i studenti su teroristi - to im je vrhunac.

Nije ni čudo što su oni najlojalniji među predsjednikovim ljudima u komšiluku upravo ,,naše gore listovi".
Sa nase tacke gledista oni su svi isti uz odredjene nijanse ili sto bi kolega rekao ''lako cemo odvaditi''.
To sto se oni medjusobno trve nama nista ne znaci jer bi sutra i jedni i drugi opet krenuli na nas.
zilog

#70952 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zilog »

Jbt, Informer je mala maca u poređenju sa sadržajem samo jedne stranice ove teme.
Oni su dogurali do: studenti-blokaderi su manjina, studenti su foteljaši koji žele vlast i studenti su teroristi - to im je vrhunac.
Nije ni čudo što su oni najlojalniji među predsjednikovim ljudima u komšiluku upravo ,,naše gore listovi".
Umjesto da udaras dijagnozu, kako je forum gori od Informera, pokusaj shvatiti, da su se ljudi nagledali:
od Dodika
- Jeste, bio je genocid u Srebrenici
do Dodika
- Nije bilo genocida, "medjunarodna komisija" dokazala

Nista mi nemamo od toga sto neko sebe smatra "normalnim Srbinom", a istovremeno:
- tvrdi da je troprstasenje simbol nacionalnog identiteta
- misli da je Danicino "od Prizrena, do Rumije...", divna nacionalna pjesma
- ...

Ne tvrdim da su studenti, jedno te isto sa vladajucom nomenklaturom, ali su njihovi protesti, iz nase perspektive
- protesti protiv posljedica moralnog sunovrata, ne protiv samog moralnog sunovrata...
Tyke

#70953 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Tyke »

Jos porazniji je rezime da zivis tamo(?), pratila si proteste i nisi vidila kako uzivo na tv hodaju sa majicama presudjenih ratnih zlocinaca i sajkacama na glavi. Sve i da si bila na samom protestima nemoguce je da nisi vidila neke od njih u toj masi, ali eto i da nisi sve to ima dokumentovano na tv-u. Ti podrzavas to ili jednostavno ne vjerujes da se to desavalo? Proznajes li genocid u Srebrenici?

Previse se ti pravis slijepa i idealiziras studente kao bezgresne osobe, samo sto to nije momenat gdje bi oni iznova i iznova pokazivali svoj patriotizam podrskom mladicu, karadzicu, arkanu i slicnima. Odlicno se sve vidi prema generalnom odnosu ka Sandzaku, zanemarivsi onu demagogiju i euforiju odnedavnu kako se grle svi i postuju i sl, jer je takav momentum kojeg su sve strane iskoristile pametno kontra vladajuce strukture. I neka su.
Za koji mjesec ili godinu ide sve na fabricke postavke, to i ptice ma grani znaju. A prvi ja bih volio da grijesim.
1Dante1

#70954 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by 1Dante1 »

Naci, moze.
Prije svega da kazem da su srBski studenti za ove nase bejha izmislili planetu zemlju, a ne nesto manje.

Dalje, da, studenti se nisu pomjerili od narodnih eroja aka ratnih zlocinaca. Da li bi klali ili ne, ne znam, no znam da ih vide kao nuzne gradjane crbije nize vrijednosti - vecina.

Studenti postoje, no nista uradili nisu. Svoju sansu su propustili u martu, a sada samo igraju kako ih vucic usmjeri.
Tyke wrote: 20/05/2025 07:59 Proznajes li genocid u Srebrenici?
Da budem dosljedan i da i ovo kritikujem. Ovo je pitanje od kojeg mi se povraca, koje je toliko bolesno u danasnje vrijeme da je to nevjerovatno.

Mi sami ne priznajemo genocid, ne ucimo, ne njegujemo historiju, ne radimo na razvoju tih mjesta - ukratko prepustili smo sve onoj kako cemo - lako cemo. Srebrenice i ostalih mjesta se sjetimo samo u julu, par dana, par lajkova i sherova i to je to.

To sto je Srebrenica nakon genocida dozivila novi genocid, nas ne zanima. Mi smo u svojim mahalama, dobro nam je i ne zelimo narusavati nasu komociju.
Tyke

#70956 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Tyke »

1Dante1 wrote: 20/05/2025 10:38

Naci, moze.
Prije svega da kazem da su srBski studenti za ove nase bejha izmislili planetu zemlju, a ne nesto manje.

Dalje, da, studenti se nisu pomjerili od narodnih eroja aka ratnih zlocinaca. Da li bi klali ili ne, ne znam, no znam da ih vide kao nuzne gradjane crbije nize vrijednosti - vecina.

Studenti postoje, no nista uradili nisu. Svoju sansu su propustili u martu, a sada samo igraju kako ih vucic usmjeri.
Tyke wrote: 20/05/2025 07:59 Proznajes li genocid u Srebrenici?
Da budem dosljedan i da i ovo kritikujem. Ovo je pitanje od kojeg mi se povraca, koje je toliko bolesno u danasnje vrijeme da je to nevjerovatno.

Mi sami ne priznajemo genocid, ne ucimo, ne njegujemo historiju, ne radimo na razvoju tih mjesta - ukratko prepustili smo sve onoj kako cemo - lako cemo. Srebrenice i ostalih mjesta se sjetimo samo u julu, par dana, par lajkova i sherova i to je to.

To sto je Srebrenica nakon genocida dozivila novi genocid, nas ne zanima. Mi smo u svojim mahalama, dobro nam je i ne zelimo narusavati nasu komociju.
To tvoje razmisljanje je vec u domenu pametovanja i demagogije.
Onaj ko ne priznaje genocid pocnjen nad drugim narodom u startu ne priznaje ni odgovornost, empatiju, bol, gleda ne genocid kao nesto ocekivano za rat. Priznati genocid znaci priznati odgovornost i spremnost za krenuti dalje, a ne kriti se iza tog cina negirajuci isto.

Mislim, razlicita su misljenja i razmisljanja na tu temu, nekome nista ne znaci to priznavanje, nekome znaci. Ali da bi krenuo dalje moras prvo priznati isto. Nije li tako bilo i sa Njemackom, nisu li placali odstetu, ali odlucili krenuti dalje, pruziti ruku pomirenja i postati jos jaci.
Zamisli isto takvo razmisljanje ove omladine na podrucju ex yu, da se politike urazume i pocnu vise brinuti o svojoj avliji, o trgovini k razvoju nasih zemalja, proizvodnji i izvozu, a ne podjelama.
GandalfSivi

#70958 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by GandalfSivi »

De ti meni rezimiraj svega ti. Da li studenti redovno imaju zastavu Velike Srbije u prvim redovima? Ako imaju (a imaju), kako ti definises njihovu politiku prema BiH?

Nisu Vucic, shvatam ja da je to u Srbiji bitno, ali to isto tako moras shvatiti da je nama, kao narodu koji je prezivio agresiju i genocid, to ubjedljivo najbitnija stvar.

Pa ne bilo ti zahmetile, de mi to rezimiraj…
¤ jelena ¤

#70959 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ¤ jelena ¤ »

John Cleese wrote: 19/05/2025 21:16
Image :| :D
:D :srce:

Ma kakvi, to su neki veći maheri :D ...

omar little

#70960 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by omar little »

jucer gledam neke slike, subotica cini mi se, cetnicka zastava pet metra. student mase. nije neki krezubi, uplakani, deda. kokarde na sve strane od pocetka, opca cetnicijada. zlocinci sto su klali po bosni, hrvatskoj i kosovu se docekuju aplauzima, zagrljajima i glorifikacijom. ali, eto, mi se trebamo ovdje pravdati i podnositi nekakve linkove i izvjestaje sto se usudjujemo negativno komentirati studente i njihove proteste. prft.
HelaS

#70961 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by HelaS »

omar little wrote: 20/05/2025 21:26 jucer gledam neke slike, subotica cini mi se, cetnicka zastava pet metra. student mase. nije neki krezubi, uplakani, deda. kokarde na sve strane od pocetka, opca cetnicijada. zlocinci sto su klali po bosni, hrvatskoj i kosovu se docekuju aplauzima, zagrljajima i glorifikacijom. ali, eto, mi se trebamo ovdje pravdati i podnositi nekakve linkove i izvjestaje sto se usudjujemo negativno komentirati studente i njihove proteste. prft.
I ja da sam na susjednom kontinentu isto ovako bih pisao
trocadero

#70962 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by trocadero »

GandalfSivi wrote: 20/05/2025 19:53
De ti meni rezimiraj svega ti. Da li studenti redovno imaju zastavu Velike Srbije u prvim redovima? Ako imaju (a imaju), kako ti definises njihovu politiku prema BiH?

Neka slika, video, tekstualni opis...?
SaraFina

#70963 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by SaraFina »

Mene ovi protesti u Srbiji iskreno zanimaju, samo iz navijačkih razliga. Čekam da se medjusobno pokefaju studenti i ovi provučićevci. Možda je ružno i zlo sto to kažem ali fakat je tako.
I eto voljela bi opet čisto navijački da picoustog skinu i ćorkiraju. A da očekujem neko kolektivno posipanje pepelom ako studenti pobijede, to sigurno ne.
Point.

#70964 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Point. »

HelaS wrote: 20/05/2025 21:32
omar little wrote: 20/05/2025 21:26 jucer gledam neke slike, subotica cini mi se, cetnicka zastava pet metra. student mase. nije neki krezubi, uplakani, deda. kokarde na sve strane od pocetka, opca cetnicijada. zlocinci sto su klali po bosni, hrvatskoj i kosovu se docekuju aplauzima, zagrljajima i glorifikacijom. ali, eto, mi se trebamo ovdje pravdati i podnositi nekakve linkove i izvjestaje sto se usudjujemo negativno komentirati studente i njihove proteste. prft.
I ja da sam na susjednom kontinentu isto ovako bih pisao
Ti se baš praviš slijep, baš ko i Jela.
GandalfSivi

#70965 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by GandalfSivi »

trocadero wrote: 20/05/2025 22:56
GandalfSivi wrote: 20/05/2025 19:53

Neka slika, video, tekstualni opis...?
Nikakav problem. Hoces proteste u Beogradu? Evo ti je odmah na pocetku sa desne strane.

Ili ces podrsku sa zvanicne stranice studenata jednog od fakulteta u blokadi onoj biciklijadi?

Ovo nisu iznimci nego generalno pravilo, na skoro svakom protestu je bilo ovih zastava (dok se zastave EU zabranjene, “de se ne polituzuje”), pa je islo do podrske Wagnery iz evropskog parlamenta…

Duse drage…
trocadero

#70966 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by trocadero »

Ovo zastava Velike Srbije?
GandalfSivi

#70967 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by GandalfSivi »

trocadero wrote: 20/05/2025 23:25 Ovo zastava Velike Srbije?
A cega je majstore?
trocadero

#70968 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by trocadero »

GandalfSivi wrote: 20/05/2025 23:26
A cega je majstore?
Časovi geografije, redovno luftanje?
GandalfSivi

#70969 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by GandalfSivi »

trocadero wrote: 20/05/2025 23:35
A cega je majstore?
Mozda tebe malo jebe geometrija legendo, vidi sta se prosirila zastava ulijevo, zlobnici bi rekli haman pola Bosne…

Je li se to mi stvarno zajebajemo pa hocemo da kazemo da je ona zastava gore jednaka ovim granicama (da velikodusno ukljucim i Kosovo)?

Image
alijagoro

#70970 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by alijagoro »

Sad sam i ja zbunjen,jel karta Kosova ili velike srbije :D
GandalfSivi

#70971 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by GandalfSivi »

E svasta, da mi nikada niko ne kaze. Do mene, jebiga…

Anyhow, ima tu jos dosta ikonografije, ali ovdje sam fulio i to zesce, mjesecima vec…
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#70972 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Chmoljo »

Ja kad ovako pogrijesim, obicno banujem one koji su skontali i onda se pravim mrtav heftu, dvije :mrgreen:
trocadero

#70973 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by trocadero »

GandalfSivi wrote: 20/05/2025 23:51
trocadero wrote: 20/05/2025 23:35

A cega je majstore?
Mozda tebe malo jebe geometrija legendo, vidi sta se prosirila zastava ulijevo, zlobnici bi rekli haman pola Bosne…

Je li se to mi stvarno zajebajemo pa hocemo da kazemo da je ona zastava gore jednaka ovim granicama (da velikodusno ukljucim i Kosovo)?

Image
Šta se ba proširilo ulijevo? :D
tramvajtrojka

#70974 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by tramvajtrojka »

Nije velike Srbije al pokazivanje pretenzija prema nezavisnoj i medjunarodno priznatoj susjednoj drzavi :)

Okanite se komsiluka gledajte u svoju avliju
GandalfSivi

#70975 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by GandalfSivi »

Chmoljo wrote: 21/05/2025 00:02 Ja kad ovako pogrijesim, obicno banujem one koji su skontali i onda se pravim mrtav heftu, dvije :mrgreen:
Hahahaha :)
Post Reply