¤ jelena ¤ wrote: ↑19/05/2025 20:37
'nači da rezimiramo:
- studenti podržavaju ratne zločince,
- sutra bi klali Sandžaklije
i
studenti u stvari i ne postoje.
Jbt, Informer je mala maca u poređenju sa sadržajem samo jedne stranice ove teme.
Oni su dogurali do:
studenti-blokaderi su manjina, studenti su foteljaši koji žele vlast i studenti su teroristi - to im je vrhunac.
Nije ni čudo što su oni najlojalniji među predsjednikovim ljudima u komšiluku upravo ,,naše gore listovi".
Naci, moze.
Prije svega da kazem da su srBski studenti za ove nase bejha izmislili planetu zemlju, a ne nesto manje.
Dalje, da, studenti se nisu pomjerili od narodnih eroja aka ratnih zlocinaca. Da li bi klali ili ne, ne znam, no znam da ih vide kao nuzne gradjane crbije nize vrijednosti - vecina.
Studenti postoje, no nista uradili nisu. Svoju sansu su propustili u martu, a sada samo igraju kako ih vucic usmjeri.
Tyke wrote: ↑20/05/2025 07:59
Proznajes li genocid u Srebrenici?
Da budem dosljedan i da i ovo kritikujem. Ovo je pitanje od kojeg mi se povraca, koje je toliko bolesno u danasnje vrijeme da je to nevjerovatno.
Mi sami ne priznajemo genocid, ne ucimo, ne njegujemo historiju, ne radimo na razvoju tih mjesta - ukratko prepustili smo sve onoj kako cemo - lako cemo. Srebrenice i ostalih mjesta se sjetimo samo u julu, par dana, par lajkova i sherova i to je to.
To sto je Srebrenica nakon genocida dozivila novi genocid, nas ne zanima. Mi smo u svojim mahalama, dobro nam je i ne zelimo narusavati nasu komociju.