SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#90751 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JoseMujica »

dječak sa šibicama wrote: 15/05/2025 12:38 Obrusavajuce fasade prijete na svakom koraku, ali nigdje nema upozorenja, samo ponegdje. Recimo na gornjim Ciglanama u Hakije Kulenovica, imaju natpisi da je fasada opasna ili da se maknes dok hodas, valjda je padalo pa su morali upozoriti pjesake. Kad bacis pogled gore, vidis da pola fasade spremno za pad.

Treba dobro paziti kad se hoda, na sve strane prijetnja.
džaba ti upozorenje kad ne možeš da ne prođeš pored nje na sigurnoj udaljenosti

eno ne znam kome će pomoći ona traka što su je stavili oko one ruševine u Ljubljanskoj, kad nema trotoara kako treba? Ostaje ti da ideš sredinom ulice :roll: hajde mi pješaci, ali kako će roditelji s djecom u kolicima?
zdruzdjo

#90752 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

dječak sa šibicama wrote: 16/05/2025 12:51 Ako je taj stanoviti Djordje Zdrale neki jak igrac, mafijas, sigurno ima i brdo para.

Zasto bi Djordje Zdrale kontaktirao random osobu i trazio joj 1000 km na xbonu. Ako je veliki igrac pun para mafijas.

Nekad se pitam jesu li ljudi toliko retardirani, a pitanje je retoricko.
Prijatelj je imao lokal u okolini jednog od Gašijevih objekata. U toj okolini je gaši znao praviti probleme sa vlasnicima. Jedne prilike ga pitam "zivota ti dajes li reket njemu" znajuci da je prijatelj tesko stekao sve i da je posten do maksimuma u svemu, i da je uslovno receno jagnje u vodama gdje operisu takvi vukovi. Kaze "ako ga dajem tebi dajem i njemu, a sa njim mogu imati probleme samo oni koji mu zakucaju na vrata, sa mnom se pozdravi najkulturnije kad prodje i to je to".
E tako i ovo. Ako si nekad odlucio da ukrstis put sa nekim od slicnih likova, onda mozes naletjeti i na ovakve likove koji ce te nazvati pa ti servirati tu pricu.
Djordje je ozbiljan lik.
Prijatelj ga poznaje iz nekih starih vremena i par puta mi je spomenuo od kako je izasao iz zatvora da odemo kod njega na kafu da ga upoznam. Naravno da nisam htio.
Ne bojim se da ce mi Djordje razbiti glavu ili staviti pistolj pod vrat, nego se bojim svega onoga sto ide uz njega i toga da bi me neko mogao vidjeti u tom drustvu pa mi okaciti neki krst na ledja.
Jedne subote u jednoj kafani sasvim slucajno sam zadesio u drustvu gdje je bio i jedan lik. Dzek kakav je vec uvijek bio zovnuo nam turu pica svima, popili pice, sjedili, zezali se nekih sat vremena. On se pozdravio i otisao. U ponedeljak je isti lik upucan u kafani. Mogao je ubica isto tako odluciti da ga upuca dva dana prije.
Tako da svako ko nece da ima nista sa slicnim likovima, tesko da ce dobiti ovakav poziv.
A isto tako djordje sigurno ne bi sebi dozvolio takav ciganluk. Ako bi vec htio to, dosao bi ti na vrata i rekao dodjes mi toliko i toliko i otisao.
Messier

#90753 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Messier »

zdruzdjo wrote: 16/05/2025 21:19
dječak sa šibicama wrote: 16/05/2025 12:51 Ako je taj stanoviti Djordje Zdrale neki jak igrac, mafijas, sigurno ima i brdo para.

Zasto bi Djordje Zdrale kontaktirao random osobu i trazio joj 1000 km na xbonu. Ako je veliki igrac pun para mafijas.

Prijatelj je imao lokal u okolini jednog od Gašijevih objekata. U toj okolini je gaši znao praviti probleme sa vlasnicima. Jedne prilike ga pitam "zivota ti dajes li reket njemu" znajuci da je prijatelj tesko stekao sve i da je posten do maksimuma u svemu, i da je uslovno receno jagnje u vodama gdje operisu takvi vukovi. Kaze "ako ga dajem tebi dajem i njemu, a sa njim mogu imati probleme samo oni koji mu zakucaju na vrata, sa mnom se pozdravi najkulturnije kad prodje i to je to".
E tako i ovo. Ako si nekad odlucio da ukrstis put sa nekim od slicnih likova, onda mozes naletjeti i na ovakve likove koji ce te nazvati pa ti servirati tu pricu.
Djordje je ozbiljan lik.
Prijatelj ga poznaje iz nekih starih vremena i par puta mi je spomenuo od kako je izasao iz zatvora da odemo kod njega na kafu da ga upoznam. Naravno da nisam htio.
Ne bojim se da ce mi Djordje razbiti glavu ili staviti pistolj pod vrat, nego se bojim svega onoga sto ide uz njega i toga da bi me neko mogao vidjeti u tom drustvu pa mi okaciti neki krst na ledja.
Jedne subote u jednoj kafani sasvim slucajno sam zadesio u drustvu gdje je bio i jedan lik. Dzek kakav je vec uvijek bio zovnuo nam turu pica svima, popili pice, sjedili, zezali se nekih sat vremena. On se pozdravio i otisao. U ponedeljak je isti lik upucan u kafani. Mogao je ubica isto tako odluciti da ga upuca dva dana prije.
Tako da svako ko nece da ima nista sa slicnim likovima, tesko da ce dobiti ovakav poziv.
A isto tako djordje sigurno ne bi sebi dozvolio takav ciganluk. Ako bi vec htio to, dosao bi ti na vrata i rekao dodjes mi toliko i toliko i otisao.
Da, i ako bi nesto ispalo dobro u pocetku, na kraju upadnes u problem.
Takve likove treba izbjegavati.
I da nisi propucan tu noc, ta prica ne moze izdobriti i kad tad bi usao u belaj.
Ima ona" hastal ti, hastal mi"
drug_profi

#90754 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Takvi ljudi su magnet za belaje. I ako si u njegovom magnetnom polju zakači te sasvim usput i neočekivano.
Edin H.

#90755 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Edin H. »

muha_sa wrote: 16/05/2025 15:29
emko1234 wrote: 16/05/2025 14:05

Upravo, ali obzirom da je ona baba u Francuskoj mislila da se dopisuje s Brad Pittom koji leži u bolnici i uplatila mu 85.000eura, vjerovatno su to ti isti mentalni kapaciteti.
:lol: :lol: :lol:
Moj komšo kojem je marka ko sinija--jebo bi se za marku :-) naletio ko zadnji levat :-) neko ga nazvo i reko mu da je dobio 50 maraka i da mu pošalje broj kartice da mu može uplatit :lol: levat poslo a ovaj mu skino milju ipo :-) kuka komšo ko sinja kukavica :lol:
Je’l mu uplatio petobu? :oops:
zdruzdjo

#90756 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

Messier wrote: 16/05/2025 21:53
I da nisi propucan tu noc, ta prica ne moze izdobriti i kad tad bi usao u belaj.

Ma dovoljna stvar za zivota bi mi bila da neko nekoga ubije za stolom gdje sjedim.
A da ne pricamo onda njegovi haveri i paranoja tipa: "mozda je ovaj poslao "tipu" ubici da sjedi tu i tu"
Lika sam znao vise od pola zivota. jos od teen dana. on otisao drugim putem. Ostali smo bili dobri, ono "zdravo za zdravo" i bas nista vise.
Ali eto tako covjek moze slucajno bas biti u pogresno vrijeme na pogresnom mjestu. A pogotovo ukoliko odlucis da malo sadis tikve sa nekim takvim i trazis usluge ili bilo sta. To je bas trazenje djavola. Tako da vjerujem da i ovi kojima je taj neko trazio lovu/reket, nisu bas fini mirni bezgresni porodicni ljudi, nego su svojom voljom nekad negdje ukrstili puteve sa nekim sa kim nije trebalo da ukrste.
drug_profi wrote: 16/05/2025 21:55 Takvi ljudi su magnet za belaje. I ako si u njegovom magnetnom polju zakači te sasvim usput i neočekivano.
Pa to i kazem. Nisam se ja nikad ovoga bojao u smislu zabiti ce mi on noz u vrat. Nego sve ono sto ide uz njega, e to je ono od cega se normalan covjek treba bojati.
Messier

#90757 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Messier »

zdruzdjo wrote: 16/05/2025 22:38
Messier wrote: 16/05/2025 21:53

Ma dovoljna stvar za zivota bi mi bila da neko nekoga ubije za stolom gdje sjedim.
A da ne pricamo onda njegovi haveri i paranoja tipa: "mozda je ovaj poslao "tipu" ubici da sjedi tu i tu"
Lika sam znao vise od pola zivota. jos od teen dana. on otisao drugim putem. Ostali smo bili dobri, ono "zdravo za zdravo" i bas nista vise.
Ali eto tako covjek moze slucajno bas biti u pogresno vrijeme na pogresnom mjestu. A pogotovo ukoliko odlucis da malo sadis tikve sa nekim takvim i trazis usluge ili bilo sta. To je bas trazenje djavola. Tako da vjerujem da i ovi kojima je taj neko trazio lovu/reket, nisu bas fini mirni bezgresni porodicni ljudi, nego su svojom voljom nekad negdje ukrstili puteve sa nekim sa kim nije trebalo da ukrste.
drug_profi wrote: 16/05/2025 21:55 Takvi ljudi su magnet za belaje. I ako si u njegovom magnetnom polju zakači te sasvim usput i neočekivano.
Pa to i kazem. Nisam se ja nikad ovoga bojao u smislu zabiti ce mi on noz u vrat. Nego sve ono sto ide uz njega, e to je ono od cega se normalan covjek treba bojati.
To je to.
" sadjenje tikvi" je najbolja komparacija.

Prodje sve fino, fol raja i na kraju ti uvale ogromno sranje za vrat, sve i da ide naoko ok na pocetku. Odjebi ba
dječak sa šibicama

#90758 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Pa upravo tako, ako ti jedan Zdrale hoce uzeti pare, dosao bi do tebe i trazio ih f2f.

Gdje je logika da Djordje Zdrale salje sms poruke i prijeti.

Aludiram koliko su "osteceni" zapravo glupi. I da oni "ja sam africka princeza" emailovi ocigledno imaju i nekog smisla.
zdruzdjo

#90759 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

Messier wrote: 16/05/2025 22:42

.....Prodje sve fino, fol raja i na kraju ti uvale ogromno sranje za vrat, sve i da ide naoko ok na pocetku. Odjebi ba
Ma cak i da ne zele da ti uvale neko sranje ili da te nesto zavale i bas su ti raja, to su vode u kojima takvi plivaju. Oni su navikli na to. Njima je svakodnevnica da imaju manje ili vece nesuglasice sa suparnicima ili sa zakonom. Oni se oko toga ne nasikiraju ni najmanje. Normalan svijet bi na nesto tako imao gomilu neprospavanih noci i puno tableta za smirenje. Tako da ukoliko si normalan lik a iz bilo kojeg razloga zelis/trebas da imas ista sa takvima, ocekuj da ces sigurno negdje usput imati problemcic ili problemcinu. I ako nisi spreman na to, bolje ne zapocinjati ista. Korak nazad.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#90760 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sime_cipol »

Edin H. wrote: 16/05/2025 22:02
emko1234 wrote: 16/05/2025 14:05

Upravo, ali obzirom da je ona baba u Francuskoj mislila da se dopisuje s Brad Pittom koji leži u bolnici i uplatila mu 85.000eura, vjerovatno su to ti isti mentalni kapaciteti.
Moj komšo kojem je marka ko sinija--jebo bi se za marku :-) naletio ko zadnji levat :-) neko ga nazvo i reko mu da je dobio 50 maraka i da mu pošalje broj kartice da mu može uplatit :lol: levat poslo a ovaj mu skino milju ipo :-) kuka komšo ko sinja kukavica :lol:
Jebi se, evo smijem se ko budala u pola 3 :lol:
Zla_Horde

#90761 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Zla_Horde »

sta je ovo sinoc bistrivoda preuzeo akvu sinoc otvorenje u 21h, a u 23h vec bomba dojavljena dugo je izdrzo :lol: :lol: :lol:
BadBoy

#90762 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

Zla_Horde wrote: 18/05/2025 14:54 sta je ovo sinoc bistrivoda preuzeo akvu sinoc otvorenje u 21h, a u 23h vec bomba dojavljena dugo je izdrzo :lol: :lol: :lol:
Ne daju čovjeku da radi :D
Zla_Horde

#90763 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Zla_Horde »

BadBoy wrote: 18/05/2025 16:48
Zla_Horde wrote: 18/05/2025 14:54 sta je ovo sinoc bistrivoda preuzeo akvu sinoc otvorenje u 21h, a u 23h vec bomba dojavljena dugo je izdrzo :lol: :lol: :lol:
a on sve fino i posteno bez droge zaradio da otvori ono :D
PM72

#90764 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PM72 »

sime_cipol wrote: 18/05/2025 02:20
Edin H. wrote: 16/05/2025 22:02
Jebi se, evo smijem se ko budala u pola 3 :lol:
Narod koji je letio kod Torabija da ga ublehama liječi i treba udarat po ušima...
noviclan

#90765 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

Zla_Horde wrote: 18/05/2025 16:55
BadBoy wrote: 18/05/2025 16:48
a on sve fino i posteno bez droge zaradio da otvori ono :D
Bahro uzeo lovu radio bistri ili ne radio boli ga kutac opet ce nekome "dati" pod "koncesiju"
noviclan

#90766 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

Sarajevo: Povrijeđen motociklista na Drveniji, tramvaji ne rade, kolone do Skenderije
http://www.klix.ba/clanak/250518088

Image
Zar se smije saban provlaciti sa desne strane, fabia 100% not guilty
Naslovnica

#90767 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Gluxo bilo, izginuće svi ovi na dvotoćkašima do kraja sezone, wtf?!
zdruzdjo

#90768 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

Neko ko svaki dan je na dva tocka, odgovorno tvrdim da su po gradu zlo ovi "skuterasi".
Bez imalo pretjerivanja, ja se sklanjam od istih kad vozim po gradu. Totalno su nepredvidljivi. Cast izuzetcima, ali bas ih je malo. Pogotovo ovi sa malo jacim skuterima iznad 150ccm. Vozaci onih maxi skutera su sada izjednaceni sa glavama koji odmah nakon polaganja kupe sebi neko od auto od 200 kw a na felgama "jull-briner" gume. I onda gasaju.
E tako i ovi. Kupe skuter od 10-15 hiljada sa karina gumama, kaciga se kupi neka malo skuplja ali od ostale zastite imaju samo plitke carapice i kapuljacu od dukserice. Nema pojma o ponasanju motora pri skretanju, nacin kocenja, upravljanja.....Ali najvaznije je da se gasa, svera izmedju auta lijevo-desno, da se trpa u traku, zmigavci ne postoje.....
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#90769 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#90770 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Ttrba to polomit i to dobro
made_in_sarajevo

#90771 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by made_in_sarajevo »

Nije tema, ali @bitanga_sa_otesa jel ovo opet napadaju pa Bulevar nema struje,a citam na facebook dio dobrinje i aerodromsko isto bez struje?
Quaresma

#90772 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Quaresma »

Na vojnickom takodjer jedan dio nema. 4g ne radi, a 3g se vuce ko prebijena macka.
HelaS

#90773 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by HelaS »

made_in_sarajevo wrote: 19/05/2025 21:30 Nije tema, ali @bitanga_sa_otesa jel ovo opet napadaju pa Bulevar nema struje,a citam na facebook dio dobrinje i aerodromsko isto bez struje?
Pa zar večeras nije bilo kišovito-munjevito vrijeme iznad tog područja :?
made_in_sarajevo

#90774 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Prestala kisa ima sat sigurno, a sad se traze svjece za romantiku :mrgreen:
made_in_sarajevo

#90775 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Evo rijeseno, dobrinjci zakuhali sa trafo stanicom 110kV, bar kako imam informaciju
Post Reply