dječak sa šibicama wrote: ↑16/05/2025 12:51
Ako je taj stanoviti Djordje Zdrale neki jak igrac, mafijas, sigurno ima i brdo para.
Zasto bi Djordje Zdrale kontaktirao random osobu i trazio joj 1000 km na xbonu. Ako je veliki igrac pun para mafijas.
Nekad se pitam jesu li ljudi toliko retardirani, a pitanje je retoricko.
Prijatelj je imao lokal u okolini jednog od Gašijevih objekata. U toj okolini je gaši znao praviti probleme sa vlasnicima. Jedne prilike ga pitam "zivota ti dajes li reket njemu" znajuci da je prijatelj tesko stekao sve i da je posten do maksimuma u svemu, i da je uslovno receno jagnje u vodama gdje operisu takvi vukovi. Kaze "ako ga dajem tebi dajem i njemu, a sa njim mogu imati probleme samo oni koji mu zakucaju na vrata, sa mnom se pozdravi najkulturnije kad prodje i to je to".
E tako i ovo. Ako si nekad odlucio da ukrstis put sa nekim od slicnih likova, onda mozes naletjeti i na ovakve likove koji ce te nazvati pa ti servirati tu pricu.
Djordje je ozbiljan lik.
Prijatelj ga poznaje iz nekih starih vremena i par puta mi je spomenuo od kako je izasao iz zatvora da odemo kod njega na kafu da ga upoznam. Naravno da nisam htio.
Ne bojim se da ce mi Djordje razbiti glavu ili staviti pistolj pod vrat, nego se bojim svega onoga sto ide uz njega i toga da bi me neko mogao vidjeti u tom drustvu pa mi okaciti neki krst na ledja.
Jedne subote u jednoj kafani sasvim slucajno sam zadesio u drustvu gdje je bio i jedan lik. Dzek kakav je vec uvijek bio zovnuo nam turu pica svima, popili pice, sjedili, zezali se nekih sat vremena. On se pozdravio i otisao. U ponedeljak je isti lik upucan u kafani. Mogao je ubica isto tako odluciti da ga upuca dva dana prije.
Tako da svako ko nece da ima nista sa slicnim likovima, tesko da ce dobiti ovakav poziv.
A isto tako djordje sigurno ne bi sebi dozvolio takav ciganluk. Ako bi vec htio to, dosao bi ti na vrata i rekao dodjes mi toliko i toliko i otisao.