SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Ken_M

#90726 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ken_M »

zdruzdjo wrote: 14/05/2025 19:42
darius_maximus wrote: 14/05/2025 16:11
Motori i nisu ravnopravni u saobraćaju, samo se svi pravimo da jesu.
Sve ovo što opisuješ upravo pokazuje da nisu.
Realno, najbolje bi bilo da za motore postoji zasebna traka, da se odvoje od ostatka saobraćaja.
Aha. Mislim, to bi se sigurno postovalo maksimalno.
Kao sto postoji odvojena traka za bicikliste u ulici Hamdije cemerlica gdje cesto imamo parkirana auta na istoj. Na vilsonovom pa svaki cas neko pretice druga auta preko te trake.
To ne bi spriječilo Gazije da prilikom skretanja oduzmu prvenstvo i naprave njesra. A to je najčešći uzrok sudara sa dvotočkašima.
dječak sa šibicama

#90727 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /250514159

Krivi su penzijoneri koji neće durade fasade :bih:
Rothmans

#90728 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Rothmans »

noviclan wrote: 14/05/2025 18:43 [quote=drug_profi post_i
Kazu nesto ako popunis u rs-u odnosno bubne te taj iz rs-a vise od 500 vi evropski popunili pusalgija neka zestoka
Kakav evropski obrazac u Tamnom vilajetu :roll: Samo cekat muriju ,da ne bi bili donji :thumbup:
HelaS

#90729 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by HelaS »

teskeredzic_22 wrote: 14/05/2025 17:05
HelaS wrote: 13/05/2025 18:38
teskeredzic_22 wrote: 13/05/2025 17:19
Golo licemjerje i sranje da izvineš.

Pred Pirpom , 500 metara od sjedišta federalnog MUP-a , svaki dan i svakog trenutka , već 10 godina , stoji 10 nepropisno parkiranih auta.
Da izvineš, Federalni MUP nije nadležan za nepropisno parkirana vozila.

Usput, postoje ulice za zabranom parkiranja i potpuna tolerancija kršenja tog propisa. Većina "Pirpa" kupaca dolaze automobilima, i gdje da parkiraju dok čekaju hranu. I na drugim sličnim ulicama. Npr. ispred Konzuma na Grbavici 1 je ista situacija. Problem čini drskost i bezobzirnost vozača koji ostavljaju vozila na dugo vrijeme. Hoću reći, treba tolerancija za nepropisno parkirana vozila u ulicama u kojima oni takvi zaista ne smetaju, pa na neki način ograničiti takva parkiranja na pola sata, ili jedan sat na specifičnim lokacijama, dok je dan. U noćnim satima bilo bi ok cjelonoćno parkiranje.
Tvoje "konstatacije" su i dalje totalno nelogično nenadjebive da izvineš , ti zapravo briljiraš :mrgreen:

Kakve veze ima MUP s nepropisnim parkiranjem :mrgreen: ?
Pred Pirpom , 500 metara od sjedišta federalnog MUP-a , svaki dan i svakog trenutka , već 10 godina , stoji 10 nepropisno parkiranih auta.
Gubiš se, kolega, izdaje te koncentracija.
Od Skenderije do Baščaršije ima 5.000 radnji , Pirpa bi valjda trebao biti vremenski povlašten zbog donera , da se ne stvrdnu ? :mrgreen: ?
Ne čitaš pažljivo :-) Na mjestu Pirpe može biti bilo ko ko radi veliki promet svojih proizvoda. I nije tema Pirpa, već parkirana vozila u zabrani i razmišljanje da se tolerira zabrana na određeno vrijeme.
noviclan

#90730 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

dječak sa šibicama wrote: 14/05/2025 21:28 https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /250514159

Image
Ne daj Boze da je nekoga potrefila ova tabla sa ovakve visine gledali bi ga u avazu i oslobodjenu, katastrofa
DaysleepeR

#90731 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

darius_maximus wrote: 14/05/2025 16:11
zdruzdjo wrote: 14/05/2025 15:43
emko1234 wrote: 14/05/2025 12:54
Sve što si napisao, svaka stoji. Ljudi koji ne voze motor nemaju pojma kakav je izazov voziti motor po Sarajevu. Od vozača koji su sami po sebi hablešine koje su opasni kad priđu autu a kamoli počnu upravljati istim, do vozača koji te pokušavaju namjerno ili nenamjerno ubiti, kamikaza pješaka, bin bin djece koja skaču s trotoara, vozača gradskog prijevoza koji toliko puta prođu određenu rutu da više otupe od istog vintanja, do taksista i komercijalista koji su posebna kategorija vozača.

Ne opravdavam ni jedno nasilničko ponašanje, ali da ko motorista mogu shvatiti da ti pukne film zbog nekoga ko drka telefon i ne gleda kako vozi dok broj stori lajkove na instagramu i gleda jel mu simpatija otvorila taj isti stori, a pritom tebe ugroožava ili pokušava ubiti, to razumijem sto posto.
Ja na motor ne gledam sa aspekta ispunjavanja nekih izazova. prevozno stredstvo koje mi u proljece i ljeto olaksava zivot, i kad odlucim negdje da odfuram van grada sam ili sa hanumom to uradim veoma lako uz veci uzitak nego da sjedim u zatvorenoj limenoj kutiji.
Eto npr ja sam jutros u 05:00 isao motorom na posao.
Ne ocekujem ja nekakav povladjeni status. Ok, eto tu i tamo mi nemoj blokirati put ukoliko se provlacim izmedju na semaforu :mrgreen: :mrgreen:
Ali samo me tretiraj kao nekoga ko je ravnopravan u saobracaju. razumi da nama nije ni malo tako zakociti kao sto se misli. I razumi da ukoliko me udaris ili ja tebe udarim ali tvojom krivicom, sansa da cu zijaniti glavu ili imati strasno teske povrede je barem 10 puta veca nego to isto u autu.
Ja i ako preticem negdje gdje neko sa autom ni ne pomislja, daleko vece imam ubrzanje i daleko sam uzi i kraci. i samim tim ja cu to uraditi bez da trepnem okom od neke sikiracije. Nema potrebe za nekim tersanjem, psovanjem, kletvama,....procjenim i ja prije nego sto ista uradim. volim svoju guzicu suvise da bih rizikovao previse bez potrebe.

Disclaimer: napisano mislim na ljude koji su normalne glave, i ogradjujem se od maloumnika na dva tocka.
Motori i nisu ravnopravni u saobraćaju, samo se svi pravimo da jesu.
Sve ovo što opisuješ upravo pokazuje da nisu.
Realno, najbolje bi bilo da za motore postoji zasebna traka, da se odvoje od ostatka saobraćaja.
Nema razloga za tako drastičnim mjerama.
Opšta je nekultura u saobraćaju, samo što to drugi učesnici manje primjećuju od ljudi koji bukvalno gledaju kako da sačuvaju živu glavu.
Države u okruženju, da ne pričam o EU, su pokazatelj da je sasvim jednostavno biti obziran i kulturan u saobraćaju i posmatrati sve učesnike u istom kao ravnopravne. Cesta pripada svim registrovanim vozilima jednako, ne bi smjelo dolaziti do situacija da se neko mora silom boriti za to svoje pravo.
dječak sa šibicama

#90732 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Obrusavajuce fasade prijete na svakom koraku, ali nigdje nema upozorenja, samo ponegdje. Recimo na gornjim Ciglanama u Hakije Kulenovica, imaju natpisi da je fasada opasna ili da se maknes dok hodas, valjda je padalo pa su morali upozoriti pjesake. Kad bacis pogled gore, vidis da pola fasade spremno za pad.

Treba dobro paziti kad se hoda, na sve strane prijetnja.
BadBoy

#90733 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

noviclan wrote: 15/05/2025 05:53
dječak sa šibicama wrote: 14/05/2025 21:28 https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /250514159

Image
Ne daj Boze da je nekoga potrefila ova tabla sa ovakve visine gledali bi ga u avazu i oslobodjenu, katastrofa
Grad se bukvalno raspada. Slika i prilika naroda.
BadBoy

#90734 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

vjeshalica wrote: 14/05/2025 16:33
last mohicans wrote: 14/05/2025 16:15
Porodice Foht wrote: 14/05/2025 15:56 Sutkinja Ljuca nestala u isto vrijeme i na istom mjestu kao i izvjesni Bozo Lopatic iz R.Sumske. :? Evo posla za profesionalce da se pokazu je li bas slucajnost.
Prije par dana se povezivali kao da su skupa otisli, nestali. GSS odustao bio. Valjda ih bazne stanice i svjedoci odali. Saznadoh da se za ovu sudijinicu vežu neke kontraverze.
Kontraverze onih kojima nije odgovarala. Poznavala sam je, cestito je radila sporove. Zao mi je. Sinoc su je nasli ispod tunela Celjigovici u onom smecu kanjona 150 metara dole.
Prije kantonalnog jel' bila na parnici?
Ateista

#90735 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

Naslovnica wrote: 14/05/2025 14:09
drug_profi wrote: 14/05/2025 13:57 Pa slikas mjesto da se vidi sva signalizacija, i onda krivac svojom izjavom preuzima krivicu. Prilozis slike i potpisano izvjesce i tu nema prostora da te neko zeza. Ako pocne, imas ovih advokata koji jedva cekaju da zarade 10%.

Druga stvar je kada je steta veca, i kad vidis da ce tu biti par hiljada. Onda ipak treba policija.
Ali za ove ogrebane blatobrane i branike fakat treba udarat kazne za ometanje saobraćaja.

Pa dok se sudarite, izađete, slikate, dogovorite šta i kako, to je već 10-15 minuta minimalno.
Ma ne treba toliko, nema se tu sta posebno ni dogovarati, kazes hocemo evropski - hocemo, poslikate i na prosirenje da se popuni. Prije koji mjesec me tako neko lupio sa ledja, mislim da nismo vise od 2 minute stajali, poslikali brzinski i onda dalje popunjavali.

Cak i kad nije skroz jasno ko je kriv, ne treba polemisati, popuni evropski i u osiguranje neka oni odredjuju, svakako je prihvatanje krivice na obrascu potpuno nebitno i nije obavezujuce osiguranju, oni procjenjuju na osnovu situacije i slika ko je kriv.
Ateista

#90736 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

drug_profi wrote: 14/05/2025 14:13
ranger wrote: 14/05/2025 14:02 narod pokusava zajebat osiguranje
osiguranje pokusava zajebat narod
rezultat vidimo.
Broj onih koji su uspjeli zajebat osiguranje je daleko manji od broja onih koji legalno traze i dobiju odstetu.
Osiguranje je biznis koji se zasniva na povjerenju jer se tu prodaje obećanje.
E ako ti ne vjerujem, biznis ti je u krizi.

Iz tog razloga osiguranja ne bi smjela odbijati zahtjeve koji izgledaju legit po dostavljenim dokazima. Mada cujem od ljudi da rado traze razloge da ospore zahtjev. Zato treba imati advokate koji ce utjerivati taj dug.
Ovdje je problem što tebi odštetu isplaćuje osiguranje koje nisi ti birao. Dakle ne utičeš na njegov tržišni položaj svojim iskustvom, niti on sebi obezbjeđuje bolji položaj svojim odnosom prema tebi.

Rješenje bi bilo da tebi odštetu isplaćuje tvoje osiguranje, ako je zahtjev osnovan, a da ono onda potražuje preko svojih pravnika od druge kuće naknadu.
Onda bi opstali samo oni koji tu "prodaju obećanja" rade u dobroj namjeri.
Slazem se za boldirano, to sam i ja isto skontao koliko je nepravedno to sto ti stetu isplacuje osiguranje koje nisi birao, i sto ti izbor osiguranja apsolutno nista ne znaci vec moze znaciti samo ako skrivis nesrecu onome ko treba naplatiti. Puno bi drugacije bilo kada bi mi svi imali direktnu korist od dobrog osiguranja, koliko bi se oni morali vise truditi.
dragonz

#90737 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dragonz »

Image
Image

Evo očišćenih i uvećanih fotografija jučerašnjeg lopova.
last mohicans

#90738 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

Sjećate se ovoga, zajebo je sve James Bondove, jbt. Lik je duh i misterija, 29 lažnih identiteta, :-) pa ovaj je petorostruki špijun. Kakav film bi se mogao napraviti.
Grčka policija uhapsila je Lionela Dumonta, koji je prije 26 godina pobjegao iz sarajevskog zatvora, gdje je služio kaznu zbog oružane pljačke, u kojoj je ubijena jedna osoba.
Pedesetčetverogodišnjak, za kojim je tragao Interpol, uhapšen je u Heraklionu, javlja RSE.
Imao je 29 različitih identiteta i tri različita državljanstva, objavila je grčka policija.
Dumont je 1996. godine sudjelovao u oružanoj pljački u Zenici kada je ubio jednu osobu, zbog čega je godinu kasnije uhapšen i osuđen na 20 godina zatvora.
Nakon toga je 26. maja 1999. godine uspio pobjeći iz sarajevskog zatvora.
U Francuskoj je uhapšen 2004. gdje je tri godine poslije osuđen na 25 godina zatvora.
No, ponovo je pobjegao i skrivao se pod raznim imenima.
HelaS

#90739 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by HelaS »

last mohicans wrote: 15/05/2025 22:49 Sjećate se ovoga, zajebo je sve James Bondove, jbt. Lik je duh i misterija, 29 lažnih identiteta, :-) pa ovaj je petorostruki špijun. Kakav film bi se mogao napraviti.
Grčka policija uhapsila je Lionela Dumonta, koji je prije 26 godina pobjegao iz sarajevskog zatvora, gdje je služio kaznu zbog oružane pljačke, u kojoj je ubijena jedna osoba.
Pedesetčetverogodišnjak, za kojim je tragao Interpol, uhapšen je u Heraklionu, javlja RSE.
Imao je 29 različitih identiteta i tri različita državljanstva, objavila je grčka policija.
Dumont je 1996. godine sudjelovao u oružanoj pljački u Zenici kada je ubio jednu osobu, zbog čega je godinu kasnije uhapšen i osuđen na 20 godina zatvora.
U Francuskoj je uhapšen 2004. gdje je tri godine poslije osuđen na 25 godina zatvora.
Prije da je USA nego da je UK. Ovi prvi su moćniji i imali su više uticaja kod OSE
Edin H.

#90740 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Edin H. »

HelaS wrote: 15/05/2025 23:08
last mohicans wrote: 15/05/2025 22:49 Sjećate se ovoga, zajebo je sve James Bondove, jbt. Lik je duh i misterija, 29 lažnih identiteta, :-) pa ovaj je petorostruki špijun. Kakav film bi se mogao napraviti.
Prije da je USA nego da je UK. Ovi prvi su moćniji i imali su više uticaja kod OSE
Bez veze ga drkaju, opet će se ispaliti :oops:
drug_profi

#90742 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Ovo su oni brzi krediti.
:mrgreen:
muha_sa

#90743 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/97 ... -od-zrtava

MUP RS uhapsio dvije osobe u Sarajevu: Predstavljali se kao Đorđe Ždrale, prijetili i tražili novac od žrtava
emko1234

#90744 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by emko1234 »

muha_sa wrote: 16/05/2025 10:42 https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/97 ... -od-zrtava

MUP RS uhapsio dvije osobe u Sarajevu: Predstavljali se kao Đorđe Ždrale, prijetili i tražili novac od žrtava
Ovdje ili informacije nisu potpune ili su nejasno iznesene. Sad mene neko nazove i kaže ja sam Đorđe Ždrale, uplati mi milju preko X bona. Ja mu, ako sam dobro raspoložen, kažem ok i spustim slušalicu. Druga varijanta je da mu se najebem mile majke jer znam da s čovjekom nemam nikakve veze i da nema niti jedan razlog da me pozove imenovani te da me vjerovatno neko zajebaje.
Eh sad, kako su oni targetirali ljude koji će popušiti ovu priču ostaje velika nejasnoća. Čisto sumnjam da bi iko pri zdravoj pameti mogao reagovati drugačije.
dječak sa šibicama

#90745 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Ako je taj stanoviti Djordje Zdrale neki jak igrac, mafijas, sigurno ima i brdo para.

Zasto bi Djordje Zdrale kontaktirao random osobu i trazio joj 1000 km na xbonu. Ako je veliki igrac pun para mafijas.

Nekad se pitam jesu li ljudi toliko retardirani, a pitanje je retoricko.
BadBoy

#90746 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

emko1234 wrote: 16/05/2025 12:35
muha_sa wrote: 16/05/2025 10:42 https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/97 ... -od-zrtava

Ovdje ili informacije nisu potpune ili su nejasno iznesene. Sad mene neko nazove i kaže ja sam Đorđe Ždrale, uplati mi milju preko X bona. Ja mu, ako sam dobro raspoložen, kažem ok i spustim slušalicu. Druga varijanta je da mu se najebem mile majke jer znam da s čovjekom nemam nikakve veze i da nema niti jedan razlog da me pozove imenovani te da me vjerovatno neko zajebaje.
Eh sad, kako su oni targetirali ljude koji će popušiti ovu priču ostaje velika nejasnoća. Čisto sumnjam da bi iko pri zdravoj pameti mogao reagovati drugačije.
Zar slično nešto nije radio onaj frajer kojeg je Šrmk prevaspito? Zvao okolo, pozivao se na Šmrka i prijetio ili šta već :D
emko1234

#90747 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by emko1234 »

dječak sa šibicama wrote: 16/05/2025 12:51 Ako je taj stanoviti Djordje Zdrale neki jak igrac, mafijas, sigurno ima i brdo para.

Zasto bi Djordje Zdrale kontaktirao random osobu i trazio joj 1000 km na xbonu. Ako je veliki igrac pun para mafijas.

Upravo, ali obzirom da je ona baba u Francuskoj mislila da se dopisuje s Brad Pittom koji leži u bolnici i uplatila mu 85.000eura, vjerovatno su to ti isti mentalni kapaciteti.
emko1234

#90748 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by emko1234 »

BadBoy wrote: 16/05/2025 13:00
emko1234 wrote: 16/05/2025 12:35

Zar slično nešto nije radio onaj frajer kojeg je Šrmk prevaspito? Zvao okolo, pozivao se na Šmrka i prijetio ili šta već :D
Ne znam šta je pozadina one priče.
muha_sa

#90749 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

emko1234 wrote: 16/05/2025 14:05
dječak sa šibicama wrote: 16/05/2025 12:51 Ako je taj stanoviti Djordje Zdrale neki jak igrac, mafijas, sigurno ima i brdo para.

Upravo, ali obzirom da je ona baba u Francuskoj mislila da se dopisuje s Brad Pittom koji leži u bolnici i uplatila mu 85.000eura, vjerovatno su to ti isti mentalni kapaciteti.
:lol: :lol: :lol:
Moj komšo kojem je marka ko sinija--jebo bi se za marku :-) naletio ko zadnji levat :-) neko ga nazvo i reko mu da je dobio 50 maraka i da mu pošalje broj kartice da mu može uplatit :lol: levat poslo a ovaj mu skino milju ipo :-) kuka komšo ko sinja kukavica :lol:
dječak sa šibicama

#90750 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Ko meni sestra prije koji mjesec, kaze evo dobila sam poruku sa poste da mi je zapela posiljka, traze mi broj kartice i licnu kartu, kako da posaljem?

Rekoh jesi ti narucila nesto, neki paket?

Kaze, nisam :D

Pa sta onda mislis da ces dobiti u paketu i odakle taj paket uopce, ona suti par sekundi ne konta valjda vise ni samoj sebi ne vjeruje :lol:
Post Reply